WOENSDAG 26 TOT ZONDAG 30 APRIL
MASSAGE MEETS MOVEMENT
DOOR MARIANNE BAKKER EN ED BODEWES

Een praktische en holistische benadering van fysieke, onder meer stress-gerelateerde klachten.

Algemene informatie
In deze 4-daagse workshop ervaar je:
– hoe je uit je denken in je lijf en in het nu komt en blijft.
– hoe je staand, zittend en liggend bv. onderrug- en nek-schouderklachten kunt voorkomen en verminderen.
– hoe je daarbij optimaal gebruik kunt maken van de zwaartekracht en het bewegen vanuit je centrum.
– hoe je dit lichaamswerk in je dagelijks leven kunt toepassen ter voorkoming van stress- en fysieke klachten.

Vervolgens onderzoek je manieren om de ander aan te raken ter voorkoming of vermindering van diens klachten: Zoals diep masseren, ademtechnieken, bewegen, strekken en het toepassen van acupressuur.
Je raakt aan op een manier die klachten aan je eigen lichaam voorkomt. Je leert te luisteren naar de signalen van je eigen lichaam, als je ‘ontvangt’ en als je ‘geeft’. Je maakt kennis met onder meer Rebalancing®, de Trager® Approach, Dru yoga en (stilte) meditatie.
Er is ruimte voor het delen van je ervaringen.
De workshop biedt handvatten om thuis verder te gaan met het voorkomen en verminderen van fysieke en stressklachten.

Praktisch
Meer informatie over de 5-daagse via http://www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement. bel/sms +31618347644 (Ed) / +31644161797 (Marianne) of mail info@rebalancing-lichaamswerk.nl.
Opgave via http://www.123contactform.com/form-1554990/Aanmelding-Workshops.
We werken deze dagen op en naast een matje en massagetafel, grotendeels gekleed, soms in ondergoed en passend bedekt, met en zonder massageolie.
Graag meenemen: schrijfmateriaal, kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen, een badlaken, eenpersoons (hoes)laken, kleine handdoek en wandelschoenen.
Bijdrage: €395 incl. workshop, verblijf op 1 persoons- (op verzoek 2 persoons-) kamer met eigen douche, toilet en balkon, alle maaltijden, koffie en thee.

Marianne Bakker
De mens is “gemaakt” om te bewegen! Beweging laat, op het ritme van de adem, geblokkeerde energie weer stromen. Door de verfijnde bewegingsseries in de Dru yoga, kun je ruimte ervaren op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Vanuit het hart zijn we in contact met onszelf en de ander.
Ik heb een verpleegkundige achtergrond en ben daardoor vertrouwd met medische klachten.
Na mijn opleiding tot zwangerschapsyoga-docent , volgde ik Intensieve Yogascholing bij Rob Obermeyer en daarna de Dru yoga en Dru meditatie opleiding.
Ik geef in Zwolle e.o. les aan diverse doelgroepen en workshops in samenwerking met verschillende andere disciplines.

Ed Bodewes
Veel van mijn cliënten hebben stress-gerelateerde klachten als (onder)rugklachten, nek- en schouderklachten, gebrek aan zelfvertrouwen, vermoeidheid etc. Allerlei emotionele patronen, verdedigingsmechanismen, negatieve overtuigingen over onszelf en niet-functionele houdings- en bewegingspatronen – zoals je hoofd naar voren buigen bij computerwerk – leiden tot onder meer het samentrekken van met name bindweefsel en spieren in ons lichaam. Ik ben altijd weer verwonderd dat een liefde- en respectvolle aanraking deze ‘bevroren’ delen doet smelten. Dat er dan ruimte komt voor meer zelfbewustzijn, zelfwaardering en er in ons een grotere eenheid ontstaat van het fysieke, mentale en emotionele niveau.
Ik ben opgeleid in onder meer Rebalancing®, de Trager® Approach, Focussen, dynamische en stilte meditatie. Ik heb in Groningen een praktijk voor lichaamswerk. Naast individuele sessies, geef ik cursussen en workshops in onder meer Ontspanningsmassage, Rebalancing (Mindfulness in Lichaamswerk), Vrij en Gemakkelijk Bewegen (Trager) en Massage Meets Movement. Ik geef regelmatig cursussen in Nederland en in het buitenland.