Zaterdag 2 – dinsdag 5 maart
intuïtieve yoga en wandelen
o.l.v. Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in zuid-Limburg.

Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.
Opnieuw vinden de dagen bij Savita plaats, steeds heel fijne leuke dagen samen – heerlijk wandelen – avondprogramma met ieders inbreng – unieke heel toegankelijke én diepe yoga!

Een impressie van de 4-daagse yogatraining:

Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.

We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.

Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.

Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.
Yoga 4 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur. Gezamenlijk wandelen (deels in stilte) op 3 of 4 middagen. In de avond delen we interesses, bijvoorbeeld Reiki, Kruiden, Mandala.
Kosten 335 euro voor de cursus, en incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch). Start op zaterdag 2 maart om 10 u. (vrijdag aankomen), tot dinsdag om 17.30 uur.
Als er deelnemers zijn die pas op zaterdag aankomen, dan is de Yogasessie op zaterdag in de middag.
15 euro korting tot 1 januari 2019.

Meer info: www.clairepiters.nl

.

Zaterdag 9 – zaterdag 16 maart
Chi Kung
met: Cosima Scheuten
Deze week is echt wat voor jou, als je graag een periode intensief Zhan Zhuang Kung (Chi Kung) wilt trainen en je wilt verdiepen in de taoïstische achtergrond en het interne werk van de oefeningen. Wij zullen een aantal helende oefeningen doen, die wij niet eerder in de wekelijkse lessen Chi Kung hebben gedaan en theorie behandelen, die in de wekelijkse lessen niet aan bod zal komen. Wij duiken in grote themas: de innerlijke cosmos, de uiterlijke cosmos, energy, adem, vibraties, sounds. Er zijn voorwaarden om deel te kunnen nemen. Meer informatie hierover vind je op: www.gardenofchi.com.

.

Zaterdag 16 maart – zondag 24 maart
Clarity-week
door: Taetske Kleijn
Ontdek Clarity. Ontdek jezelf! Leef lichter en intenser. In deze week gaan we aan de slag met het Clarity Proces, een prachtige en werkzame weg om met behulp van het dagelijks leven tot helder inzicht te komen. Het is geen filosofische of intellectuele benadering, maar praktisch en concreet. Het maakt gebruik van zelfonderzoek, regressiewerk, hier en nu technieken en krachtige ademmeditaties zoals de Quantum Light Breath.
 Het doel is je te helpen om stevig gegrond in het dagelijks leven te staan, met een heldere kijk op jezelf en de wereld.
 
Het Clarity Proces is opgebouwd rond 5 stappen:
Ontdekken – Ontvouwen – Vrijheid – Eenheid – Helderheid
 
Om vrij te zijn, moet de identificatie met de beperkingen uit het verleden ophouden. In de workshop leer je hoe die oude onbewuste patronen kunt ophelderen. Je gaat jezelf beter begrijpen, je lichaam ontspant, de energie gaat weer stromen. Het nu komt tevoorschijn in al zijn kracht, levendigheid en schoonheid. Bevrijding komt uiteindelijk niet door iets te veranderen, maar door de illusies van het denken te doorzien. Clarity geeft je daar de handvatten voor.
 Clarity is geen quick fix. Het is een gedegen weg met veel diepgang. Aan het eind van de workshop ga je als herboren weer naar huis, en met een nieuw perspectief.
Schrijf je in op https://www.tsuki.org/clarity-workshops/clarity-week-english-16-03-2019/
 
Vanwege internationale deelname wordt de workshop in het Engels gegeven.

.

Zondag 17 maart -zondag 24 maart
Wandelweek

.

Donderdag 28 maart tot maandag 1 april 2019
Voorjaars-retraite Massage Meets Movement
o.l.v. Ed Bodewes en Marianne Bakker

• Op een speelse, verrassende manier jezelf en de ander ontmoeten.
• Ontspannen van ‘fysieke’, stress-gerelateerde klachten, bijvoorbeeld aan nek, schouders of rug.
• De groeikracht van de lente voelen in je eigen lichaam.
• Rust en stilte vinden in jezelf en oude patronen doorbreken.
Gegeven door: Marianne Bakker, Dru yoga en meditatie docent uit Zwolle en Ed Bodewes, therapeut en docent Rebalancing® en Trager® Approach lichaamswerk, ontspanningsmassage en Focussen uit Groningen. Zij geven deze retraite voor de 5e keer op Savita.

In het programma staan ontspanning van lichaam en geest centraal.
De ingrediënten zijn onder meer oefeningen om te aarden, yoga en meditatie, natuurlijk bewegen en massage geven en ontvangen.
’s Middags is er tijd om zelf in te vullen, bijvoorbeeld wandelen in de prachtige natuur rond Savita.

Door stress en veel zitten in een onnatuurlijke houding (bijvoorbeeld je hoofd voorover buigen bij laptop of mobiel gebruik) raken de diepe (psoas)spieren in ons lichaam uitgeput. Dit brengt spanning mee in onder meer onderrug, nek en schouders. We besteden ruim aandacht aan het ontspannen van deze gebieden.

Praktische informatie
Programma van donderdag 18:00 uur (diner) – maandag 10:00 (na het ontbijt)
We werken onder meer op matjes en massagetafels, binnen en buiten.
Meer info en reacties van eerdere deelnemers:
www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement
Marianne: namastedruyoga@gmail.com; +316-44161797
Ed: info@rebalancing-lichaamswerk.nl; +316-18347644 Inschrijving via https://www.bodymindrebalancing.info/schrijf-je-in
Bijdrage €395 incl. verblijf, alle maaltijden, koffie en thee. Je kunt samen komen met iemand anders, ook als die niet deelneemt aan het programma.

.

Maandag 1 – zondag 7 april
Savita Lenteweek
o.l.v. het Savita-team

.

Zondag 7 – Vrijdag 12 april
Zing, dans , speel , ontspan!
Een midweek om tot jezelf te komen
Onder leiding van:
Jan Linssen – dansleider mantradans en docent drama
Diane de Vries – harpiste
Sahaja Pragt – docent sacrale dans

Mantradans en zang
We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en tradities op livemuziek. Woorden en klanken die ons brengen naar een diepe laag in onszelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde. Hier kom je waarlijk ‘tot jezelf’.

Sacrale dans
De dansen en rituelen uit vele oude tradities voeren ons in een taal voorbij woorden terug naar de Bron. Door de helende kracht van het synchroon bewegen voel je je onderdeel van een groter geheel. De kracht van het samenzijn zetten we neer om ons te richten naar het hoogste, het Licht in onszelf. Ze brengt je op een zachte manier bij jezelf thuis.

De wereld van de harp
De schoonheid van het harpspel wordt nog meer voelbaar als je die van nabij meemaakt. Diana bespeelt haar concertharp fabuleus en demonstreert de mogelijkheden van het instrument. Bovendien zijn er voor wie wil twee kleinere harpen om zelf op te spelen en te ervaren wat een harp met je doet.

Inner Peace Concert
In deze midweek bieden we een concert aan waarbij je regelmatig mee kunt zingen en heerlijk ontspannen kunt genieten van de klanken van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities.

Programma
Van zondagavond t/m donderdag wordt er elke ochtend en avond een workshop aangeboden. De middagen zijn vrij te besteden. Voor wie wil wordt 2x een middagworkshop Spelplezier aangeboden!

Spelen is overgave aan het moment. Doen wat in je opkomt, zonder nadenken vooraf. Al spelend ontdek je de vreugde van het zomaar zijn, zonder te overwegen hoe je overkomt. Spelen heeft een eigen spelwerkelijkheid. Daar ontdekken wie je in wezen bent nodigt je uit het vrije kind in jezelf mee te nemen naar de werkelijkheid van het dagelijks leven. Zodat je daar kunt stoppen met toneelspelen…

PRAKTISCH
De kosten voor deelname aan alle workshops bedragen € 210,- De verblijfskosten bedragen eveneens € 210,-
Info en aanmelding: janlinssen@kpnplanet.nl
Tel.: 06 – 2341 6496
www.janlinssen.nl en www.dianadevries.nl

.

Woensdag 10 april – zondag 14 april
NatuurlijkCentrumBewustzijnenBloei
met: Rob Heiligers en Aafke Douma
meer info: www.NatuurlijkCentrumBewustzijnenBloei.nl

.

Donderdag 11 april – zondag 14 april
Flex’n Actieve Winterberg 2019

met: Carla Groen en Ineke Latour
Geïnspireerd door ieders sportieve doelen dit jaar bieden Perfect Core en de Dolfijn je wederom een unieke belevenis aan! De perfecte combi tussen Body and Mind, heerlijk buiten zijn en vooral lekker & gezond eten. Je komt weer opgeladen en vol energie terug!

Was je er vorig jaar niet bij? Dan ben je nu zeker op tijd om je in te schrijven. Het 3e FLEX’N ACTIVE weekend vindt plaats op 11/12/13 en 14 april 2019. Blok deze maar vast in je agenda! Het belooft nog een mooiere editie te worden dan de afgelopen twee jaren…, want wat kun je verwachten?

* prachtige omgeving op unieke pure locatie
* dagelijkse Pilates en Yoga les door Ineke en Carla
* natuurwandeling door bioloog Peter (na succes vorig jaar voor de 2de keer)
* vooral veel ontspannen & fun
* ook voor niet Dolfijn members (wel zo leuk)
* flexibel te boeken voor 1, 2 of 3 dagen
* massages door Jolette (tegen extra betaling)
* pure adrenaline in nieuwe attractie Mega Zip Line in Winterberg (tegen extra  betaling)

*Prijs: 299 euro
Dit is inclusief 3 maaltijden per dag(!) en eigen basic kamer
(beperkt aantal 2 pers kamers).  Vooralsnog dien je vervoer zelf te regelen. Meerijden met elkaar is ook een mogelijkheid en wordt gestimuleerd!

Inschrijven & informatie:
Ineke Latour via  latour@globalswing.com en

Carla Groen via info@carlagroen.nl

.

Zondag 14 – vrijdag  19 april
Savita-tuinweek
met: de voltallige tuinploeg

.

 Donderdag 18 t/m 22 april
Ontluiken van je innerlijke kracht
door José Starmans

De focus van deze retraite ligt op het proces van ontwaken wat zich binnen in jou wil voltrekken. Dat wat je bent is veel meer dan jij je kunt voorstellen. In ons dagelijks leven worden we vaak afgeleid, weg van ons Zelf. We laten ons ook afleiden en blijven zo hangen in beperkingen.
Zo kan het zijn dat je diepste wens onvervuld blijft, dat je er zelfs geen weet van hebt.
Dat wat je ten diepste bent ontvouwt zich voor je, je kunt het niet bedenken. Het openbaart zich aan je. Soms zelfs zonder woorden. Als je je daaraan overgeeft ben je bij machte om dat te manifesteren. Het is ook niet meer je kleine ik dat dan handelt, maar datgene wat dat overstijgt.
Dat proces gaan we in met behulp van het ‘gereedschap’ dat ik heb verzameld gedurende vele jaren.

In deze retraite is ruimte voor individuele behoeftes. Ieder mens is anders en ik stimuleer mensen volledig verantwoordelijkheid te nemen voor wat ze nodig hebben. Luisteren naar je innerlijk vind ik heel belangrijk.
Elke dag bied ik gemiddeld 5 à 6 uur programma. Voldoende vrije tijd om je proces verder uit te diepen, lekker te wandelen en van de natuur te genieten.

José Starmans, ervaren Yogadocent en ontspanningstherapeut
Ik geef 30 jaar yogales, sinds 15 jaar voornamelijk Dru Yoga, verrijkt met Healing Tao en kosmische Qi Gong.
En ik werk zo’n 15 jaar in mijn praktijk als ontpanningstherapeut.
Regelmatig ontvang ik spontane retraites, ga ik vanzelf dat proces in,waarbij ik naar binnen wordt getrokken en inzichten krijg. Ook vinden er dan allerlei processen in mijn lichaam plaats, heel sterk. Ik heb ervaren dat ik mijn bewustzijn aan kan sluiten op een Bron die mijzelf overstijgt en die al mijn cellen transformeert. Deze ervaring wil ik graag delen. Dus welkom in deze retraite!

Praktisch
Vervoer: Savita is zeer goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Op verzoek meeliftmogelijkheid.
Kosten: 370,-
Deze kosten bestaan uit: verblijf Savita 4 dagen en 4 nachten 170,- en retraitekosten 200,-
(mogelijkheid om langer te verblijven in overleg met Savita)
Opgave en meer info via onderstaand formulier of: jose@praktijkcare.nl –0615040631 – www.praktijkcare.nl
Aanbieding: 10% korting bij aanmelding met 2 personen!

.

Woensdag 25 – zondag 28 april
Intuïtieve Yoga en wandelen
door: Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.
Opnieuw vinden de dagen bij Savita plaats, steeds heel fijne leuke dagen samen – heerlijk wandelen – avondprogramma met ieders inbreng – unieke heel toegankelijke én diepe yoga!

Een impressie van de 4-daagse yogatraining
Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.
We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.
Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.

Praktisch
Yoga 3 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur en 1 avond.

Samen wandelen (deels in stilte) op 3 middagen en zondagochtend. Avond vrij of activiteiten gezamenlijk, als reiki, sacrale dans, mandala kleuren.
Kosten 335 euro voor de cursus, en incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op donderdag 25 april om 10 uur (woensdag aankomen), tot zondag om 14.00 uur, na het middagmaal.
Extra nacht incl. maaltijden: 42 euro (dit is mogelijk voorafgaand aan de 4-daagse).
Als er deelnemers zijn die pas op donderdag aankomen, dan is de Yogasessie op donderdag in de middag.
15 euro korting tot 10 maart 2019
Meer info: www.clairepiters.nl

.
Zondag 28 april – vrijdag 4 mei
Voorjaars (ge)zangweek
met: Elzemien Brouwer
Aanvang: zondagavond

20.00-21.00 Introductie
*Ma-vrij 9.30-11.00
elke dag beginnen we met anderhalf uur (in)zingen,
je leert gemakkelijk al doende nieuwe nummers
11.00 pauze.
11.15-12.30
meerstemmigheid met bladmuziek
12.30-13.00
solo zingen voor wie wil
13.00 Diner
*Extra op dinsdag middag; individuele lessen (opgave ter plekke)
*Vrijdag 16.30 uur uitvoering en afsluiting
Einde vrijdag avond na het optreden/ borrel en/of broodmaaltijd.
Kosten Zangweek & Aanmelding
verblijf, incl 3 (vega)maaltijden per dag -5x 42,00= 210 €
deelname Zangweek – 175 €
Totaal  385,- Overmaken naar: NL75 INGB 0008766694
tnv Zangstudio Brouwer, Groningen ovv zangweek Savita
Info en opgave; zangstudio@hotmail.com

Nb: Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wilt blijven. (bv van vrij op za) Je hebt een eigen kamer met douche en wc ( vaak met balkon!)! er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt. Bij vertrekt maak je eigen kamer even schoon en op toerbeurt help je mee met de afwas. Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden.

.

Zondag 28 april – Zaterdag 4 mei
Yogaweek
met: Diana van Gelder en Claudia Thijssen

Beginnend op zondagavond na het diner, eindigend op zaterdag na de yogales en het ontbijt. Drie lessen per dag: twee gegeven door Diana van Gelder, één door Claudia Thijssen, zij biedt ook stoelmassages aan.
Diverse vormen van yoga komen aan bod: Hatha, Vinyasa en Yin. Heerlijk diepe Yoga Nidra ontspanningen. Daarnaast Zenmeditatie en loopmeditatie. Er wordt ook een uitstapje naar de Melt methode gemaakt: oefeningen mbv een foamroller om de hydratatie en de toestand van het bindweefsel te verbeteren. Ook blijft er genoeg tijd over om heerlijk te wandelen in de mooie omgeving. Of om niets te doen; je hebt de beschikking over een eigen kamer met balkon, waar je je ook kunt terug trekken, om bijvoorbeeld een boek te lezen of te ‘luieren’: wanneer doen we dat nog….Niets moet!
De prijs: € 298 voor de cursus; betaling aan Diana van Gelder. € 252 voor het verblijf : 6 nachten op basis van volpension (3 vegetarische maaltijden p.d.), eigen sanitair. Betaling aan Savita. Kijk voor meer info op www.dianavangelder.nl

,

Dinsdag 30 april – zondag 5 mei
Option-retraite
door: Karen Gerritsen
Rust. Alle tijd om al wandelend of mijmerend of schilderend de diverse wegen naar een liefdevolle attitude en meer levensgeluk op je in te laten werken. Je krijgt weer ruimte door deze week – oplossingen worden helder, contact lukt beter, er komen inzichten en soms wonderbaarlijke transformaties.

Als je gelukkiger zou willen zijn, als je iets met aandacht wilt onderzoeken, wilt afrekenen met een lastige situatie, of je attitude sterker maken, dan kan een Option-dialoog een fijne keuze zijn. Ik ben daar aanwezig met het idee dat je (liefst tevoren gereserveerd) zo af en toe een Option-dialoog kunt hebben om de gedachten en gevoelens die zich in alle rust aandienen, te onderzoeken. Of als je op een andere manier begeleiding wilt. Elke ochtend is er een korte gezamenlijke ontmoeting waarin ik een Option-thema wil aanreiken (zoals aandacht, echtheid, verwondering, verlangen of genieten). Mijn ervaring is, dat een dergelijke week met veel stilte me enorm veel goed kan doen. Een verademing! Je bent welkom om ook mee te doen. De retraiteweek gaat in elk geval door. Wie het eerst komt…

Data: dinsdag 30 april tot en met zondag 5 mei. Sommigen gaan pas op maandag 6 mei terug naar huis maar op die dag is er geen programma meer. Kosten: zesdaagse retraite 300,– all-in (verblijf, eten, en ochtendbijeenkomsten/materiaal), of bijv. 495,- met elke dag een halfuur dialoog.
Meer informatie over Option en over Karen Gerritsen:
www.optionsupport.nl

.

1-5 mei 2019
Leven in Eenheid – Hoe doe je dat?
met Deep en Clé
Onze voornaamste kwaliteit is het neerzetten van een energieveld , waarin heling en transformatie mag plaatsvinden.

We werken met Mantras. Chakrabewustzijn. Klankschalen. Geleide meditaties. Klankheling Energie en Schaduwwerk.
Als gereedschappen om het Veld van Eenheid te mogen ervaren.
En aanreikingen die helpen om dat veld in het dagelijks leven te integreren.
Natuurlijk gaan we ook wandelen in de prachtige omgeving.
Aankomst 1 mei na de lunch
Vertrek 5 mei na het ontbijt
Met volledige verzorging prijs: 320 euro. ( voor 1 april 300 euro)
Info en aanmelden: levenineenheid.nl

.

Zondag 5 mei tot zaterdag 11 mei 2019
Zelfkennisweek –
Over Astrologie, Numerologie en het Enneagram
met: Johan Oldenkamp
Via vier complementaire zelfkennismethoden krijg je in slechts één ingekorte week (van woensdag tot zondag) een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Iedere ochtend en avond worden de levensenergieën van iedere deelnemer individueel belicht vanuit één van deze zelfkennismethoden. Iedere middag is eigen tijd, waardoor deze cursusweek tevens een halve vakantieweek is. De cursusleider is psycholoog Dr. Johan Oldenkamp, die in elk van de toegepaste zelfkennismethoden een toonaangevende deskundige is. Hierover en over aanverwante zaken heeft hij inmiddels meer dan veertig boeken geschreven.

Meer informatie : http://pateo.nl/HTML/NL/Agenda/Zelfkennisweek12.htm

.

Vrijdag 12 mei – zaterdag 18 mei
Boetseerweek
o.l.v. Annnemiek Collin

Een prachtige omgeving, veel rust, zuivere lucht en boetseren.
In een kleine groep met maximaal 8 deelnemers. Een combinatie waarin op vijf ochtenden en een middag, veel aandacht besteed wordt aan het kijken. Er is een grote lichte ruimte met voor iedere deelnemer een ruime werkplek.
Boetseerbok, materiaal en gereedschap zijn verzorgd en het bakken van je werk (in Winssen) is geregeld. Jij kunt je concentreren op je beeld.
Op zondag 12 mei* kun je vanaf 15.00 uur terecht om in alle rust aan te komen en de omgeving te verkennen. Om 18.00 uur is het avondeten; een broodmaaltijd met soep. De eerste les is op maandagochtend. Ieder ochtend is er les, en in samenspraak werken we ook een keer in de middag. De andere middagen en avonden kun je zelf invullen. De begeleiding ’s ochtends is persoonlijk, gericht op jouw ontwikkeling, maar vooral op (leren) kijken. We sluiten de reeks af met een gezamenlijke maaltijd op vrijdag, zodat je in alle rust op zaterdagochtend na het ontbijt weer kan vertrekken.

Praktische info
Kosten voor deze week zijn € 550. Dit is inclusief verblijf met maaltijden op Savita, koffie en thee, begeleiding, gereedschap, materialen en model maar exclusief de reis*. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt vegetarisch voor je gekookt. Bij vertrek maak je je eigen kamer schoon en op toerbeurt help je mee met de afwas.

Inschrijving kan per direct. Bij voorkeur de kosten van de werkweek overmaken op onderstaande rekening o.v.v. Boetseerweek 2019-Savita.
* Je kunt rechtstreeks met Savita afspreken als je eerder wil komen of langer wil blijven.
Als je met de bus komt moet je worden opgehaald; maak een afspraak met Savita!

Ir van Stuivenbergweg 30 6645 AC WINSSEN
Tel 0487524055
annemiek@annemiekcollin.nl
Bankrekening: NL22ABNA 0534612075
www.annemiekcollin.nl

.

Van donderdagavond 16 t/m maandagochtend 20 mei
Qi Gong en wandel retraite ‘Verstillen, Ontspannen en genieten in de lente’
Qi Gong, (stilte)wandelingen, meditatie, klankschalen……..en meer
Verstillen, ontspannen en genieten zijn de sleutelbegrippen die centraal staan in deze retraite. Vanuit zachte aandacht contact maken met de stilte in jezelf, al bewegend tot ontspanning komen, en je overgeven aan het moment.
Door middel van Qi Gong oefeningen, wandelingen in de natuur, (in stilte of juist met de aandacht gericht op een thema), kom je steeds dichter bij jouw kern. En er is ruimte voor (mantra) zingen, lichaamswerk, dansen, en plezier bij het kampvuur.
Gun jezelf deze bijzondere mini-vakantie!

Verblijfkosten Savita, 4 nachten volpension: € 168,–
Cursus kosten: € 250,– 10% korting bij aanmelding en betaling voor 1 maart

Begeleiders:
Ingrid van Breemen (Qi Gong docent en Cranio Sacraal Therapeut)
en Jolanda Kluft (Wandelcoach)

Meer informatie vind je op onze websites:
www.innerlijkeglimlach.nl en www.wandelcoachinbeweging.nl

.

Vrijdag 17 – zondag 19 mei
Clownstraining
Ton Kurstjens
Voertaal van deze workshop is Duits.
Meer info en aanmelding:
ton@clownerie.nl
info@clownsundmehr.de

.

Woensdag 22 – zondag 26 mei
Dzogchen-retraite
met: Jan Geurtz
Deze retraites gaan over de Dzogchenvisie op spiritualiteit. Het is de meest directe weg naar het herkennen en ontwikkelen van onze natuurlijke staat van Zijn, wat door boeddhisten de “boeddha-natuur” genoemd wordt. In Verslaafd aan liefde, Verslaafd aan denken en Vrij van gedachten heb ik over deze methode geschreven. In deze retraites gaan we vooral in op de praktische kant van Dzogchen, hoe deze visie bruikbaar is in het overstijgen van onze dagelijkse emotionele problemen. We doen praktische oefeningen om de natuurlijke staat van Zijn te herkennen en deze te ontwikkelen met de juiste vorm van meditatie en “niet-meditatie”. Het resultaat is een fundamenteel andere kijk op je eigen gedachten en gevoelens, en op je waarneming van de werkelijkheid, waardoor er geleidelijk een einde komt aan angst en zelf-afwijzing.

Deze retraites hebben enige overlapping met de inhoud van de jaarcursussen en met de zomercursus over Dzogchen.

Tijdens deze retraites ligt de nadruk op toegankelijk onderricht, praktische oefeningen, uitwisseling en meditatie. De maaltijden worden in stilte gebruikt (behalve de eerste na aankomst en de laatste voor het vertrek). De sessies zijn ‘s-ochtends en ‘s-avonds, smiddags heb je vrij om te beoefenen, te wandelen en van de natuur te genieten. Het centrum verwacht van deelnemers dat ze af en toe helpen met opruimen en afwassen na de maaltijden, en dat we onze kamer netjes achterlaten.

Kosten en aanmelding
Deelname aan deze retraite kost 325,-euro plus 168,- euro verblijfskosten, tezamen dus 493,- euro. Alle deelnemers verblijven in een 1-persoons kamer. Er zijn maar een paar 2-persoonskamers, als je liever samen met iemand op één kamer wil, stuur me een mailtje. De prijs blijft dan overigens hetzelfde.

Inschrijfgeld: 100,- euro.
Cursusgeld: 225,- euro
Verblijfskosten: 168,- euro
Totaal: 493,- euro

Meer info: www.jangeurtz.nl

.

Zondag 26 mei tot en met donderdag 30 mei 2019
Reis van de Heldin
door: Jacqueline Steggink en Miriam Klein
Tijdens deze 5 dagen ga je op pad én op zoek naar jezelf om de heldin in jezelf (terug) te vinden. We werken, afhankelijk van het weer, veel buiten. Een gedeelte speelt zich ook binnen af. Tussendoor heb je voldoende eigen tijd om te doen & laten wat je zelf wilt.

Voor wie? Voor vrouwen die toe zijn aan verandering. Het expeditie programma richt zich op vrouwen die op een kruispunt of keerpunt staan. Het oude past niet meer en het nieuwe is er nog niet. Vrouwen die, om verschillende redenen, voelen dat ze toe zijn aan verandering. Vrouwen die voor zichzelf bepaalde dingen écht heel helder willen krijgen. Die moedig zijn, lef tonen en willen investeren in een programma dat het spreekwoordelijke duwtje in de rug is. 

Wat kun je verwachten? Het expeditie programma is bijzonder. Het haalt je uit je gebruikelijke context, daagt je uit en prikkelt je zintuigen. Je gaat op avontuur en ontdekt nieuwe paden. Je leert met andere ogen kijken en krijgt nieuwe inzichten. Het programma is een reis door de lagen & krachten in jezelf. We werken met de natuur, haar elementen en rituelen, we maken gebruik van creatieve & speelse werkvormen en de kracht van de groep.

Wat levert het je op? Inzicht en bewustwording in wat er écht voor jou toe doet zoals: 

  • Je herontdekt jezelf en durft weer te voelen.
  • Je durft uitdagingen aan te gaan en je hervindt je kracht.
  • Je ontdekt wat er in jouw leven werkelijk van belang is.
  • Je leert patronen te doorbreken en je leven positief om te buigen.
  • Je neemt eigenaarschap voor je eigen leven en daarmee ook de regie over je leven.

Ben je nieuwsgierig hoe dit bij jou werkt en ben je bereid om buiten je comfortzone te stappen? Wij helpen je graag bij het aangaan van jouw uitdagingen en het ontdekken van jouw mogelijkheden en kansen. Erken wie je bent geworden, doorbreek je patronen die jou in de weg staan, vind je innerlijk kompas, voel je (ziels)verlangen en zeg ja tegen je leven!

Kosten: Inschrijfgeld: € 100,-. Programma: € 275,-. Verblijfskosten: € 168,- (volpension). Maakt een all-in bedrag van € 543,-.   

Informatie & aanmelden: Jacqueline Steggink
M: 06 55 373 909
https://www.dereisvandeheldin.nu/expeditie-reis-van-de-heldin

.

Woensdag 29 mei – zondag 2 juni
Teken je gesprek, maak je gesprek visueel
o.l.v. Adinda de Vreede, bedenker en auteur teken je gesprek
en Anke Schoppen, creatief coach
Van woensdag 29 mei (13.oo) t/m zondag 2 juni (13.00)
Kosten: 695 euro+ verblijfkosten (volpension) 170 euro
Deze 5 daagse cursus is een intensievere versie van de reguliere Teken je gesprek-cursus. Naast dat je leert hoe je voor anderen een getekend gesprek maakt en een door het SKJ geaccrediteerd certificaat ontvangt, krijg je de ruimte om in een plezierige, lichtvoetige sfeer persoonlijke issues te onderzoeken en wellicht op te lossen.

In deze cursus is meer tijd en aandacht dan in de reguliere cursus om met je zelf aan de gang te gaan. Daarmee is deze cursus de ultieme manier om te ervaren hoe krachtig het visualiseren van je gedachten, gevoelens en gedrag is.  Je zult merken dat een probleem op deze manier “uitpluizen” en vervolgens een getekend, nieuw plan te maken, beter bij je past en makkelijker beklijft en dus logischer om naar te leven. Overdag krijg je les en oefen je met alle sjablonen die ontwikkeld zijn op het gebied van angsten, gedrag en overtuigingen. In het avondprogramma word je begeleid door Anke Schoppen, creatief coach. Zij heeft een schat aan ervaringen en oefeningen waarmee je ’s avonds op een creatieve manier vorm kunt geven, wat er overdag behandeld is.

Tussendoor is er tijd om in de prachtige heuvels van Sauerland te wandelen. De dagen zijn een inspirerend, inzichtgevend en een plezierig samen-zijn.

Voor meer informatie: https://www.tekenjegesprek.nl/meerdaagse-cursus-sauerland

.

Donderdag 30 mei – zondag 2 juni (Hemelvaart)
Massage-wandelweek
o.l.v. José van de Wouw

Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van het weekend, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.

Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”

Reacties van cursisten:
Wat een heerlijk ontspannend en inspirerend weekend!
Een fijne locatie en omgeving, mooie wandelingen en bijzondere massage-ervaringen. Liefdevolle aanrakingen, door jou begeleid, ervaar ik als helend, zeer plezierig en vooral om heel blij van te worden!

Aanmelding en informatie
www.balans-massage.nl of 030-2436002 / 06-17434975

.

Donderdag 6 – maandag 10 juni
Pinkstervakantie: Biodanza en tantra: liefdevolle aanraking
met: Maria Vermeeren en Thea van Beek

Aangeraakt worden en het gevoel hebben welkom te zijn in deze wereld, dat is wat wij als mens willen. Een goede aanraking heeft aandacht en ontspanning nodig. De workshops helpen ons om aanwezig te zijn, af te stemmen, verbinding te voelen en om in onze eigen zachtheid te komen. Vanuit deze zachtheid kunnen we via onze handen ons hart laten spreken.

Tijdens deze dagen geven Maria Vermeeren en Thea van Beek gezamenlijk 8 workshops, die je uitnodigen om dieper in je gevoel te zakken. Maria geeft Biodanza- en Thea tantrische oefeningen. In de ochtend en de avond worden workshops gegeven, in de middag is er gelegenheid te relaxen of de prachtige omgeving te verkennen.

Door deze verschillende workshops wordt je bewust in het maken van contact, in het aangeven van grenzen, in de ander en jezelf echt te zien. Zo krijg je meer contact met je gevoel, durf je kwetsbaar te zijn, leer je jezelf beter kennen en goed voor jezelf te zorgen. Belangrijk is hierin je eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Heb je zin in een heerlijke verdiepende Pinkstervakantie met dans, creativiteit, veel plezier, heerlijk vegetarisch eten en een eigen kamer met douche en toilet in het mooie Hochsauerland niet ver van Nederland? Verwonder je dan over wat je ontdekt. Met een open hart en nieuwsgierigheid ontstaat er ruimte tot echte verbinding met jezelf en de ander.

Praktische info:
Aankomst:  donderdag 6 juni tussen 14:00 uur en 16:00 uur;
Einde:  maandag 10 juni om 14:00 uur.

Maria Vermeeren,                  
Biodanza-docente
06-24251730

Thea van Beek
Begeleiding tantra
tel: 06-11771762                    

 Kosten: € 320,00 incl. 4 overnachtingen en vol pension.
Tot 1 februari 2019 betaal je slechts € 295,00. 
Aanmelden en vragen:
vermeeren.maria@gmail.com.   www.mariavermeeren.com

.

Vrijdag 7 juni – dinsdag 11 juni
intuïtieve yoga en wandelen
o.l.v. Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.
Opnieuw vinden de dagen bij Savita plaats, steeds heel fijne leuke dagen samen – heerlijk wandelen – avondprogramma met ieders inbreng – unieke heel toegankelijke én diepe yoga

Een impressie van de 4-daagse yogatraining

Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.
We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.
Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.

Yoga 4 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur. Gezamenlijk wandelen (deels in stilte) op 3 of 4 middagen. In de avond delen we interesses, bijvoorbeeld Reiki, Kruiden, Mandala.

Kosten 335 euro voor de cursus, en incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op vrijdag 7 juni om 10 uur (donderdag aankomen), tot maandag om 17.30.
Extra nacht incl. maaltijden: 42 euro.
Als er deelnemers zijn die pas op vrijdag aankomen, dan is de Yogasessie op vrijdag in de middag.
15 euro korting tot 1 april 2019.

Meer info: www.clairepiters.nl

.

Vrijdag 07 juni t/m maandag 10 juni 2019
4-daagse Inspiratiereis Pinksteren:
‘Wandelen, bomen/kruiden en creativiteit’
o.l.v. Carolien Hendrix en Suzanne van den Homberg

Voor wie?
4-daagse minivakantie. Voor wie even wil bijkomen, wandelen in de natuur én nieuwe inspiratie wil opdoen. Het thema is bomen en kruiden. We verblijven in Centrum Savita gelegen in de prachtige natuur van Sauerland.
We gaan wandelen -een deel in stilte – om dieper te kunnen ervaren, in jezelf en naar de natuur. We staan af en toe stil bij bomen en kruiden die we tegen komen, om nader met hen kennis te maken. Welke soorten zijn er, hoe groeien ze, hoe kun je ze toepassen?
We werken de opgedane inspiratie uit tijdens ontspannen en workshops met kruiden én in een creatieve workshop.

Met wie?
Carolien Hendrix organiseert de reis, begeleidt de wandelingen en de activiteiten met kruiden. Carolien is milieuadviseur en kweekt kruiden en bloemen. Ze maakt kruidentoepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.

Suzanne van den Homberg
geeft zaterdag een Inspiratie-workshop.

Deze workshop geeft je stof tot nadenken over wat voor jou belangrijk is.
Zodat je iets kunt creëren dat dicht bij jezelf staat. Suzanne is vormgever/illustrator. Meer info: www.suzannesinspiratie.nl
Voor meer informatie over het programma, kosten en aanmelden:
www.hubertinahof.
.

Vrijdag 14 – 16 juni
Ledenweekend
 van de Freunde und Förderer von Savita

.

Maandag 17 juni – vrijdag 21 juni
Transparantkunst en gemengde techniken op textiel
door: Atelier Carlie
Een veelzijdige kunstzinnig ambachtelijke workshop van 5 dagdelen door Paulus en Simone Carlier. Heerlijk samen , buiten of in het atelier grote lappen stof beschilderen , en bedrukken.
Je laten inspireren door organische vormen uit de natuur. Zelf patronen , sjablonen , of stempels ontwerpen en uitsnijden . En combineren met oude uitsparingtechnieken als batikken .

Iedereen kan meedoen. Voor elke leeftijd , creatief en meditatief.
Kosten per dagdeel 30,00 euro. Inclusief (beperkt) materiaal, exclusief verblijfskosten op Savita à € 42 per nacht.
Voor de hele workshop ( 6 dagdelen) 150,00 euro.( Minimaal 2 weken van te voren inschrijven).
Voor meer informatie. en inschrijven pauluscarlier@hetnet.nl

Transparantkunst en batikken met Paulus Carlier
Samen natuurlijk materiaal zoeken in de natuur. Blaadjes, bloemetjes, grasjes e.d.
En in het Atelier dit materiaal met wol en lijm verwerken tot een transparant vlies .
Na het drogen geeft dit vlies verrassende toepassing,s mogelijkheden.
Bijvoorbeeld voor het raam als transparante glasdecoratie.
Of het kunstzinnige versiering van verlichting objecten.
Ook werken we met gekleurd papier, op glas of perspex.(schilderen met licht)
En met de eeuwenoude techniek batikken, (gesmolten was, of meelpap)

Sjabloneren, zeefdrukken op textiel met Simone
Simone neemt je mee in een wereld van kleurrijk bedrukte stof en kleding .
En leert je met eenvoudige middelen en oeroude druktechnieken textiel te versieren.
Eerst wordt er zelf een ontwerp gemaakt ( geïnspireerd door organische vormen) .
Van dit ontwerp word een sjabloon of stempel gemaakt. Om vervolgens hiermee katoenen stof , gordijnen, of eigen kleding te bedrukken. Na het fixeren met een strijkbout is de stof wasbaar.
Smone neemt transparant katoenen stof (z.g. kaasdoek 160 cm breed) mee.

.

Woensdag 19 – zondag 23 juni
Kruidenvrouwen
o.l.v. Carolien Hendrix
Meer info: carolienhendrix@ziggo.nl

.

Donderdag 20 juni – zondag 23 juni
Massage meets movement
door: Ed Bodewes en Marianne Bakker
Info: www.bodtmindrebalancibg.info/massage-meets-movement
.

Donderdag 20 – maandag 23 juni
Schrijfworkshop Rita Spijker

.

Zondag 23 juni – zondag 30 juni
Theosofische week
Reinout Spaink

.

Maandag 24 juni – maandag 1 juli
Savita-wandelweek

.

Dinsdag 25 juni – zondag 30 juni
Claire Piters
Intuïtieve yoga en wandelen

.

Zondagavond 7 juli t/m zaterdagochtend 13 juli
Qi Gong vakantieweek ‘Open je hart’
Qi Gong, (stilte)wandelingen, meditatie……..en meer

Het wordt een week van meditatief bewegen, ontspannen, genieten, dansen en zingen, maar ook van verdieping en verstilling. Juist die uitersten zorgen voor de innerlijke balans en inspiratie.

Waar kun je beter je hart openen dan in de vrije natuur?
Op de vloeiende bewegingen van de Qi Gong ga je je hart openen, voor jezelf, voor de natuur om je heen, voor alles wat er op dat moment ís. En waar kun je je hart beter openen dan in de bossen, bergen en bij de beekjes van het prachtige Sauerland ?

We gaan o.a. werken met de Helende Klanken, de Innerlijke glimlach meditatie, de Kleine Hemelse Kringloop en een aantal mooie rustgevende Qi Gong vormen waar je ook thuis mee aan de slag kunt.

Naast de Qi Gong sessies zullen we één of meerdere (meditatieve) wandelingen in de omgeving maken en is er genoeg ruimte voor vrije tijd. En natuurlijk staat ook een kampvuur weer op het programma. Dus als je een muziekinstrument mee kunt nemen…………….graag!

Verblijfkosten Savita, 6 nachten vol pension: € 252,–
Cursuskosten: € 285,– 10% korting bij aanmelding en betaling vóór 1 mei

Begeleiding: Ingrid van Breemen

Kijk voor meer informatie op: http://innerlijkeglimlach.nl/qi%20gong%20zomerweek%20in%20sauerland.html

.

Zondag 14 – zaterdag 20 juli
Qigong
met: Erik Huele
 .

Zondag 14 juli – zaterdag 20 juli
de Savita-zomerweek
Het wordt druk. Op tijd inschrijven dus.
.

Maandag 22 juli – vrijdag 26 juli
Jan Geurtz
Dzogchenretraite
Meer info: www.jangeurtz.nl

.

27 juli t/m vrijdag 2 augustus
Biodanza vakantieweek
o.l.v. Nathalia Liem

Een dansvakantie met verdieping, plezier, ontspanning en contact.
Het thema van deze vakantie is: ”Allemaal zijn we een”. Programma: aankomst op zaterdag 27 juli vanaf 14:00. Vertrek op 2 augustus na de lunch. We dansen binnen in een mooie zaal en indien het weer het toelaat dansen we buiten op een prachtige plek in de natuur. We dansen 8 à 9 vivencia’s met 1 vrije dag in het midden van de week

Centrum Savita verzorgt ons iedere dag met 3 smakelijke, biologische en vegetarische maaltijden. Van 8:30 tot 9:30 ontbijt, de lunch is van 13:00 tot 14:00. Diner van 18:00 tot 19:00. Centrum Savita wordt gerund door vrijwilligers, daarom is onze hulp met op-/afruimen en afwas nodig.
Accommodatie: er zijn 1 of 2 persoons kamers met douche, toilet, wastafel en balkon.

De Biodanza docente is Nathalia Liem.
Met veel plezier en liefde heeft zij de afgelopen 2 jaren een Biodanza vakantie in Centrum Savita gegeven. Zij wordt deze vakantie ondersteund en geassisteerd door haar partner Ron Jansen. Net als vorig jaar is er gelegenheid om als deelnemer iets aan te bieden wat bij kan dragen tot het groepsproces. Ook dit jaar zal Ron Jansen weer een klankconcert geven en energetische behandelingen aanbieden tegen een kleine vergoeding.

Elke ochtend kan je deelnemen aan de meditatie van Savita en je kan je hart ophalen met wandelen in de prachtige bossen.

De prijs p.p. € 435,- op basis van 1 p.k en 2 p.k tot 1 mei 2019, na 1 mei € 475,-  Jouw reservering is definitief na opgave en een aanbetaling van € 50,-  De prijs is inclusief 3 vegetarische maaltijden, koffie/thee, toeristenbelasting.

Meer info: www.biodanzametnathalia.nl en www.savita.nl Aanmelden: savitabiodanza2018@ziggo.nl

.

Zondag 28 juli (avond)- zaterdag 3 augustus (ochtend)
Vakantie in Duitsland
met beeldhouwen in hout: “Van nature”
o.l.v. Luc Willems

Een week werken in verbinding met de natuur, op de inspirerende locatie Savita.
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen ontstaat. We trekken ook de bossen in op zoek naar houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 338,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 252,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Betaling: graag de kosten van de vakantieweek overmaken op rekening; NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. Beeldhouwen Savita.
Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.

Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site www.savita.nl  Van harte welkom!

Voor een sfeerimpressie van ons atelier    klik hier 2.37 min.

.

Zondagavond 28 juli (diner) – Zondagmiddag 4 augustus
De Latifa Zomerretraite – Aankomen in jezelf
door: Eveline Zwikker en Dagmar van Ark-Schaeffer
Het Latifa gebed is een geleide meditatie vanuit het Soefisme. Latif betekent zachte aanraking in bewustzijn. Door een combinatie van ademhaling en bewustwording van 7 plekken op je lichaam, direct verbonden met 7 kwaliteiten (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde, ik ben), komt een bewustzijnsproces op gang, waardoor je je sterker met jezelf kan verbinden.

Het Latifa gebed neemt je mee op een innerlijke reis en brengt je op een plek van zelfliefde en innerlijke vrede. Je zult ervaren dat onbewuste en ongeheelde stukken in jou in beweging worden gebracht. We geven er samen aandacht aan, vanuit het gebed, vanuit stilte of vanuit het gesprek om dat wat zich aandient een plekje te kunnen geven of om het los te kunnen laten. Tijdens deze week kom je tot rust, maak je contact met jouw diepste verlangens, kom je in beweging en vind je jouw Zelfliefde terug.
We beginnen elke ochtend met het beoefenen van het Gebed.
Elke dag staat in het teken van één van de 7 kwaliteiten. We nemen de energie van deze kwaliteit de hele dag met ons mee.

We ontbijten, lunchen en dineren samen. De dagen zijn niet vol gepland om ruimte te kunnen geven aan dat wat zich aandient en om ervaringen te kunnen verwerken. Ontstaat er gedurende de retraite, de behoefte aan een of meerdere 1-1 gesprekken, dan is hier ruimte voor. Ook na de retraite zijn persoonlijke gesprekken mogelijk.

Wat is het doel van de Retraite? Wat levert het je op?
• Rust en ruimte
• Zelfkennis
• Terugkeer naar de essentie
• Diepere verbinding met het hier en nu en met jezelf
• Innerlijke vrede
• Verankering van zelfliefde

Eveline Zwikker is gediplomeerd holistic life coach en heeft een rijke achtergrond aan energetisch werk. Zij heeft zich in de loop der jaren ook verdiept in healing technieken zoals Reiki en Chakrawerk. Het is Eveline haar missie om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun hart gedragen bewustzijn. Zij doet dit op een liefdevolle, respectvolle en integere manier met behulp van trainingen, workshops, individuele begeleiding en door het schrijven van artikelen over transformatie en bewustzijn.

Eveline wordt tijdens de retraite ondersteund door Dagmar van Ark-Schaeffer.  Ook Dagmar is gediplomeerd holistic life coach en heeft ruime ervaring als ambulant begeleider. Zo verschillend als ze zijn, ze vullen elkaar ook fantastisch aan. Dagmar is down to earth, geaard en praktisch en Eveline is spiritueel en volgens Dagmar een kei in geleide meditaties. Samen zijn zij vindingrijk, creatief en enthousiast. Hun samenwerking is ontstaan vanuit de gedachte ‘samen zijn we beter’.

Jouw investering voor deze 8-daagse retraite en begeleiding door 2 HBO-gediplomeerde en gepassioneerde holistic life coaches, volpension en onbeperkt koffie en thee
   Particulier € 800
   Early bird € 760 (bij betaling vóór 16 juni)
   Zakelijk € 1032 incl 21 % btw
   Early bird € 980 incl 21 % btw

Voor info, aanmelden, vragen https://spiritinmotion.today/de-latifa-zomer-retraite/

.

Zondag 28 juli – zaterdag 3 augustus
Soulsinging
met: Erik Huele

.

Vier augustus (avond) – 10 augustus (ochtend)
vakantie in Duitsland
met beeldhouwen in hout: “Van nature”
o.l.v. Luc Willems

Een week werken in verbinding met de natuur, op de inspirerende locatie Savita.
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen ontstaat. We trekken ook de bossen in op zoek naar houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 338,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 252,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Betaling: graag de kosten van de vakantieweek overmaken op rekening; NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. Beeldhouwen Savita.
Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site www.savita.nl  Van harte welkom!

Voor een sfeerimpressie van ons atelier    klik hier 2.37 min.

.

Woensdag 7 – zondag 11 augustus
Rob Heijligers en Aafke Douma
NATUURLIJK BLOEI retraite
Meer info: www.natuurlijkCentrumBewustzijnenBloei.nl

.

Van donderdag 8 t/m zondag 11 augustus
De Kunst van het Zingen in de zomer ( 7 )
o.l.v. Cileke Angenent

Cileke (zangeres, zangdocent) werkt vanuit haar belangrijkste inspiratiebron:
de zangscholingsweg van V.Werbeck-Svärdström ; de menskunde van de zang.

Dit is een scholingsweg waarbij je eerst wakker wordt in het luisteren en later de fenomenen vanuit de zang (adem, klank, toon, articulatie) leert waarnemen en herkennen. Daardoor kan je leren minder met dwang te sturen zodat de juiste manier van zingen steeds duidelijker door je lichaam wordt herkend. Deze scholingsweg maakt het mogelijk de zingende mens met lijf, ziel en geest, kunstzinnig oefenend te begrijpen.
In deze vierdaagse workshop werken we vanuit een ontspannen vertrouwde sfeer, die de rust en de ruimte van vakantie niet verstoort. We oefenen met het zingen, we bespreken vragen over zingen en zangproblemen, we zingen samen meerstemmige muziek, we improviseren en een pianist komt om diegene te begeleiden die met solozang wil oefenen en er is gelegenheid voor rust en wandelen.
De workshop is toegankelijk voor iedereen: voor beginners en voor mensen die ervaring met zang of deze scholingsweg hebben, biedt de workshop verdieping.

De Zintuigen
Bij zingen gebruik je vooral het gehoor maar ook alle andere zintuigen.
Omdat de zomer, het zingen en deze plek een mooie gelegenheid is om zintuigen te verfijnen, geeft Rya Ypma met ons voor het avondeten een korte workshop “de kunst van het eten waarnemen” (facultatief). Zie ook: www.ryaypma.nl

Dit zingen geeft echte vrijheid.
Steeds blijkt weer dat de stappen en de ervaring met, en het inzicht in deze manier van zingen een betekenis hebben voor het dagelijks leven en voor de gezondheid en het welbevinden van de deelnemer.

Extra privé-les.
Op de eerste dag (31/7) beginnen we met de workshop in de avond. Op deze dag is er overdag de mogelijkheid om een individuele zangles te nemen. U kunt dan een nacht eerder boeken (nacht plus maaltijden 42 euro + individuele les 45 euro).

Kosten totaal: 350 euro
4 workshopdagen + vegetarische maaltijden, koffie/thee + verblijf in een 1-persoonskamer met douche + toilet (+ toeristenbelasting).

Aanmelden en/of aanvullende informatie
info@cilekeangenent.nl
/ telefoon 0486-47655

Zie ook: www.cilekeangenent.nl

.

Zondag 11 augustus – zaterdag 17 augustus
Yogaweek
met: Diana van Gelder

.

Maandag 12 – vrijdag 16 augustus
Leef je in, leef je uit
Vijf inspirerende toneellessen
door: Robert Grijsen
Toneelspelen, hoe gaat dat, hoe voelt dat? Wat maakt het los bij jou en de ander? Tijdens deze cursus kun je dat ontdekken. Op een plezierige manier en in een sfeer van vertrouwen wordt er gewerkt aan expressie, overtuigingskracht, improvisatie en tekstbehandeling. Je verplaatst je in een bepaalde situatie, een gevoel of een rol. Spannend en ontspannend. De nadruk ligt op samenspel, maar er is ook ruimte voor individuele aandacht.

Robert Grijsen over zichzelf: “Ik ben theatermaker, dichter en schrijver. Ik heb een ruime ervaring als dramadocent voor zowel volwassenen als jongeren. Mijn aanpak is opbouwend en effectief. Iedereen krijgt de ruimte om zich te ontplooien op het gebied van spel en expressie. Het is altijd weer mooi als iemand boven zichzelf uit kan stijgen.”

Uitspraken van mensen die eerder een cursus bij Robert hebben gevolgd:
“De lessen geven mij veel plezier en energie. Ook ben ik beter gaan nadenken over de
indruk
die ik op anderen maak, en daar heb ik voordeel van.”
“Ik vind het boeiend om te merken hoe toneel mij helpt om mij vrijer te kunnen bewegen
in het dagelijks leven.”
“Deze cursus laat mij andere dimensies in mezelf ontdekken.”

Lesuren: 9.30 – 12.30 uur
Kosten voor de cursus, vijf ochtenden: 175, euro
Verblijfskosten, bij aankomst zondag, voor vijf nachten: 210, euro
Het totale bedrag, 385,-, overmaken op rekening: NL39 ABNA 0449 3583 72
Een extra nacht bijboeken kost 42,- euro
Informatie en aanmeldingen bij de docent: r.f.grijsen@gmail.com
Telefoon: 06 14053664

.

Zondag 18 augustus – zaterdag 24 augustus
Massage-wandelweek
o.l.v. José van de Wouw

Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en masseren vanuit je hart: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

De begeleiding is in handen van massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.

Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.

Reacties van cursisten:
Wat een heerlijk ontspannende en inspirerende week!
Een fijne locatie en omgeving, mooie wandelingen en bijzondere massage-ervaringen. Liefdevolle aanrakingen, door jou begeleid, ervaar ik als helend, zeer plezierig en vooral om heel blij van te worden!

Aanmelding en informatie
www.balans-massage.nl of 030-2436002 / 06-17434975

.

Zaterdag 24 augustus – zaterdag 31 augustus
Wandelweek

.

Zaterdag 24 augustus – zaterdag 31 augustus
Chi kung
Cosima
Meer info: www.gardenofchi.com

.

Zondag 1 september – donderdagochtend 5 september
Zingen met Jan-Hendrik
o.l.v. Jan-Hendrik Veenkamp
Meer info: www.janhendrikveenkamp.nl

.

Donderdag 5 september – woensdag 11 september
Wandelen met wandermind
meer info: wandermind.nl

.

Donderdag 12 september – donderdag 19 september
Wandelweek

.

Donderdag 12 september
Träger-bijeenkomst

.

Zondag 15 september – vrijdagmiddag 20 september
Retraite
Karen Gerritsen
Meer info: www.optionsupport.nl

.

Vrijdag 20 september – maandag 23 september
Retraite voor vrouwen
Jantien van Middelkoop
Meer info: www.in-zicht.info

 

Woensdag 25 – zondag 29 september
Intüitieve  yoga en wandelen
door: Claire Piters
Meer info: www.clairepiters.nl

.

Zondag 29 september – zaterdag 5 oktober
Yoga
met: Diana van Gelder
Meer info: www.dianavangelder.nl

.

Zondag 6 oktober – zondag 13 oktober
de Savita-herfstweek

.

Zondag 13 oktober – zaterdag 19 oktober
De natuur in ons versterken
Annemieke Kronenburg

.

Zaterdag 19 oktober – zaterdag 26 oktober
Wandelweek

.

Zaterdag 19 oktober – zaterdag 26 oktober
Detoxkuur
Silaska Paalman
meer info: www.kolibrivasten.nl
Meer info: www.kolibrievasten.nl

.

Zondag 3 – donderdag 14 november
Silent Clarity retreat
door: Taetske
Meer info: www.tsuki.org

.

Woensdag 13 – zondag 17 november
Natuurlijk Bloei Retraite
Rob Heijliger en Aafke Douma
Meer info: www.NatuurlijkCentrumBewustzijnenBloei.nl

.

Zaterdag 16 – zondag 24 november
Taetske
Meer info: www.tsuki.org

.

Woensdag 27 november – zondag 1 december
Dzogchenretraite
Jan Geurtz
Meer info: www.jangeurtz.nl

.

Zaterdag 21 december – vrijdag 27 december
Savita-Kerstweek

.

Zaterdag 28 december – vrijdag 3 januari
Nieuwjaarsweek
met medewerking van: Jan-Hendrik Veenkamp
Meer info: www.janhendrikveenkamp.nl