Woensdag 22 – zondag 26 mei
Dzogchen-retraite
met: Jan Geurtz
Deze retraites gaan over de Dzogchenvisie op spiritualiteit. Het is de meest directe weg naar het herkennen en ontwikkelen van onze natuurlijke staat van Zijn, wat door boeddhisten de “boeddha-natuur” genoemd wordt. In Verslaafd aan liefde, Verslaafd aan denken en Vrij van gedachten heb ik over deze methode geschreven. In deze retraites gaan we vooral in op de praktische kant van Dzogchen, hoe deze visie bruikbaar is in het overstijgen van onze dagelijkse emotionele problemen. We doen praktische oefeningen om de natuurlijke staat van Zijn te herkennen en deze te ontwikkelen met de juiste vorm van meditatie en “niet-meditatie”. Het resultaat is een fundamenteel andere kijk op je eigen gedachten en gevoelens, en op je waarneming van de werkelijkheid, waardoor er geleidelijk een einde komt aan angst en zelf-afwijzing.

Deze retraites hebben enige overlapping met de inhoud van de jaarcursussen en met de zomercursus over Dzogchen.

Tijdens deze retraites ligt de nadruk op toegankelijk onderricht, praktische oefeningen, uitwisseling en meditatie. De maaltijden worden in stilte gebruikt (behalve de eerste na aankomst en de laatste voor het vertrek). De sessies zijn ‘s-ochtends en ‘s-avonds, smiddags heb je vrij om te beoefenen, te wandelen en van de natuur te genieten. Het centrum verwacht van deelnemers dat ze af en toe helpen met opruimen en afwassen na de maaltijden, en dat we onze kamer netjes achterlaten.

Kosten en aanmelding
Deelname aan deze retraite kost 325,-euro plus 168,- euro verblijfskosten, tezamen dus 493,- euro. Alle deelnemers verblijven in een 1-persoons kamer. Er zijn maar een paar 2-persoonskamers, als je liever samen met iemand op één kamer wil, stuur me een mailtje. De prijs blijft dan overigens hetzelfde.

Inschrijfgeld: 100,- euro.
Cursusgeld: 225,- euro
Verblijfskosten: 168,- euro
Totaal: 493,- euro

Meer info: www.jangeurtz.nl

.

Woensdag 29 mei – zondag 2 juni
Teken je gesprek, maak je gesprek visueel
o.l.v. Adinda de Vreede, bedenker en auteur teken je gesprek
en Anke Schoppen, creatief coach
Van woensdag 29 mei (13.oo) t/m zondag 2 juni (13.00)
Kosten: 695 euro+ verblijfkosten (volpension) 170 euro
Deze 5 daagse cursus is een intensievere versie van de reguliere Teken je gesprek-cursus. Naast dat je leert hoe je voor anderen een getekend gesprek maakt en een door het SKJ geaccrediteerd certificaat ontvangt, krijg je de ruimte om in een plezierige, lichtvoetige sfeer persoonlijke issues te onderzoeken en wellicht op te lossen.

In deze cursus is meer tijd en aandacht dan in de reguliere cursus om met je zelf aan de gang te gaan. Daarmee is deze cursus de ultieme manier om te ervaren hoe krachtig het visualiseren van je gedachten, gevoelens en gedrag is.  Je zult merken dat een probleem op deze manier “uitpluizen” en vervolgens een getekend, nieuw plan te maken, beter bij je past en makkelijker beklijft en dus logischer om naar te leven. Overdag krijg je les en oefen je met alle sjablonen die ontwikkeld zijn op het gebied van angsten, gedrag en overtuigingen. In het avondprogramma word je begeleid door Anke Schoppen, creatief coach. Zij heeft een schat aan ervaringen en oefeningen waarmee je ’s avonds op een creatieve manier vorm kunt geven, wat er overdag behandeld is.

Tussendoor is er tijd om in de prachtige heuvels van Sauerland te wandelen. De dagen zijn een inspirerend, inzichtgevend en een plezierig samen-zijn.

Voor meer informatie: https://www.tekenjegesprek.nl/meerdaagse-cursus-sauerland

.

Donderdag 30 mei – zondag 2 juni (Hemelvaart)
Massage-wandelweek
o.l.v. José van de Wouw

Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van het weekend, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.

Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”

Reacties van cursisten:
Wat een heerlijk ontspannend en inspirerend weekend!
Een fijne locatie en omgeving, mooie wandelingen en bijzondere massage-ervaringen. Liefdevolle aanrakingen, door jou begeleid, ervaar ik als helend, zeer plezierig en vooral om heel blij van te worden!

Aanmelding en informatie
www.balans-massage.nl of 030-2436002 / 06-17434975

.

Vrijdag 7 t/m maandag 10 juni
Retraite Tibetaanse yoga in de natuur
met: Floor van den Bosch en Monique Nass

Geef jezelf een groot cadeau!
Zin in een weekend ontspannen en opladen? Je bent welkom op Savita! Op deze mooie plek gaan we samen Lu Jong beoefenen. Een bijzondere en oeroude Tibetaanse yogavorm, die bekend staat om zijn helende en rustgevende werking. Met aandacht voor de adem komen we uit ons hoofd, in het lichaam. Naast de beoefening krijg je meer inzicht in de Tibetaanse geneeskunde, de vijf elementen en doen we Mindfulness meditatie. Ervaar de kracht van Lu Jong en kom thuis bij jezelf!

Beweeg je gezond met Lu Jong
Lu Jong ondersteunt het zelfhelend vermogen en geeft direct nieuwe energie. De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en hebben een diepgaande werking. Tijdens ons leven zetten emoties en gedachtepatronen zich vast in het lichaam. Lu Jong laat deze spanningen los, waarna je meer ruimte voelt in jezelf. Je voelt dan beter wat je werkelijk nodig hebt.

Kosten
De kosten €275,- inclusief verblijf en maaltijden. Je hebt een eigen slaapkamer en badkamer. Het is mogelijk met z’n tweeën op een kamer te verblijven. De prijs per persoon blijft hetzelfde. Ook kan je nacht(en) bijboeken. Dit kan je regelen met Savita.

Oog voor jou.
We kijken ernaar uit samen met jou een ontspannen en verdiepend weekend te beleven. Samen met de groep en met oog voor jou.

Meer achtergrondinformatie over Lu Jong, het programma voor dit Pinksterweekend en aanmelden vind je op: www.lujong4life.com

.

Vrijdag 7 juni – dinsdag 11 juni
intuïtieve yoga en wandelen
o.l.v. Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.
Opnieuw vinden de dagen bij Savita plaats, steeds heel fijne leuke dagen samen – heerlijk wandelen – avondprogramma met ieders inbreng – unieke heel toegankelijke én diepe yoga

Een impressie van de 4-daagse yogatraining

Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.
We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.
Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.

Yoga 4 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur. Gezamenlijk wandelen (deels in stilte) op 3 of 4 middagen. In de avond delen we interesses, bijvoorbeeld Reiki, Kruiden, Mandala.

Kosten 335 euro voor de cursus, en incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op vrijdag 7 juni om 10 uur (donderdag aankomen), tot maandag om 17.30.
Extra nacht incl. maaltijden: 42 euro.
Als er deelnemers zijn die pas op vrijdag aankomen, dan is de Yogasessie op vrijdag in de middag.
15 euro korting tot 1 april 2019.

Meer info: www.clairepiters.nl

.

Vrijdag 07 juni t/m maandag 10 juni 2019
4-daagse Inspiratiereis Pinksteren:
‘Wandelen, bomen/kruiden en creativiteit’
o.l.v. Carolien Hendrix en Suzanne van den Homberg

Voor wie?
4-daagse minivakantie. Voor wie even wil bijkomen, wandelen in de natuur én nieuwe inspiratie wil opdoen. Het thema is bomen en kruiden. We verblijven in Centrum Savita gelegen in de prachtige natuur van Sauerland.
We gaan wandelen -een deel in stilte – om dieper te kunnen ervaren, in jezelf en naar de natuur. We staan af en toe stil bij bomen en kruiden die we tegen komen, om nader met hen kennis te maken. Welke soorten zijn er, hoe groeien ze, hoe kun je ze toepassen?
We werken de opgedane inspiratie uit tijdens ontspannen en workshops met kruiden én in een creatieve workshop.

Met wie?
Carolien Hendrix organiseert de reis, begeleidt de wandelingen en de activiteiten met kruiden. Carolien is milieuadviseur en kweekt kruiden en bloemen. Ze maakt kruidentoepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.

Suzanne van den Homberg
geeft zaterdag een Inspiratie-workshop.

Deze workshop geeft je stof tot nadenken over wat voor jou belangrijk is.
Zodat je iets kunt creëren dat dicht bij jezelf staat. Suzanne is vormgever/illustrator. Meer info: www.suzannesinspiratie.nl
Voor meer informatie over het programma, kosten en aanmelden:
www.hubertinahof.
.

Vrijdag 14 – 16 juni
Ledenweekend
 van de Freunde und Förderer von Savita

.

Van zondagavond 16 juni 20.00 uur tot donderochtend 20 juni 11.00 uur
Verbeelding van de Zaak
door: Luc Willems

 “ Inspiratiedagen
Logica brengt je van A naar B,  verbeelding brengt je overal” A. Einstein

Een paar dagen met  volle concentratie en toewijding  invulling geven  aan een persoonlijke wens voor je leven en werken onder begeleiding van Luc Willems.
Inspiratie en een frisse blik ontstaat vaak op een creatieve en verstilde plek. Focus vraagt ook eenvoud. Hoe kom je tot authentieke stappen in ontwikkeling en het vormgeven van je leven of je werk.  Luc gaat vanuit zijn ervaring als beeldhouwer in hout en steen en als pragmatisch ondernemer en coach vanuit het bedrijfsleven  met je op pad via de weg van de verbeelding en de beeldtaal. (zie https://www.creapoelka.nl/portfolio/luc-willems/)

 Als je inschrijft stuur je een week voor aanvang van de inspiratiedagen een korte omschrijving van je onderwerp waar je mee aan de slag wil.  Op zondagavond is er een gezamenlijke aftrap met alle deelnemers . Daarna zijn er in de verblijfsperiode 3 persoonlijke afspraken van een uur . Tevens zijn er in overleg met jou eventueel extra werkopdrachten. Op woensdagavond sluiten we weer gezamenlijk af.

 De kosten voor deze inspiratiedagen zijn 4 dagen verblijf op Savita 168,- euro plus  222,- euro voor de begeleiding en gebruik van schetsmateriaal . De totale kosten zijn dus 390 euro. Inschrijving kan tot uiterlijk 30 mei  2019. Er zijn maximaal 5 plekken. Stuur je aanmelding naar luc@creapoelka.nl.

Betaling: Graag de kosten van deze 4 daagse overmaken op rekening: NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits. o.v.v. Verbeelding van de zaak.

Nb: Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt. Bij vertrekt maak je eigen kamer even schoon en op toerbeurt help je mee met de afwas. Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site http://www.savita.nl

Nb: in de weken 31 (28 juli t/m 3 aug) en 32 (4 aug t/m 10 aug) 2019; ”Van Nature” zomervakantieweken beeldhouwen. http://www.creapoelka.nl

.

Maandag 17 juni – vrijdag 21 juni
Transparantkunst en gemengde techniken op textiel
door: Atelier Carlier
Een veelzijdige kunstzinnig ambachtelijke workshop van 5 dagdelen door Paulus en Simone Carlier. Heerlijk samen , buiten of in het atelier grote lappen stof beschilderen , en bedrukken.
Je laten inspireren door organische vormen uit de natuur. Zelf patronen , sjablonen , of stempels ontwerpen en uitsnijden . En combineren met oude uitsparingtechnieken als batikken .

Iedereen kan meedoen. Voor elke leeftijd , creatief en meditatief.
Kosten per dagdeel 30,00 euro. Inclusief (beperkt) materiaal, exclusief verblijfskosten op Savita à € 42 per nacht.
Voor de hele workshop ( 6 dagdelen) 150,00 euro.( Minimaal 2 weken van te voren inschrijven).
Voor meer informatie. en inschrijven: pauluscarlier@hetnet.nl

Transparantkunst en batikken met Paulus Carlier
Samen natuurlijk materiaal zoeken in de natuur. Blaadjes, bloemetjes, grasjes e.d.
En in het Atelier dit materiaal met wol en lijm verwerken tot een transparant vlies .
Na het drogen geeft dit vlies verrassende toepassing,s mogelijkheden.
Bijvoorbeeld voor het raam als transparante glasdecoratie.
Of het kunstzinnige versiering van verlichting objecten.
Ook werken we met gekleurd papier, op glas of perspex.(schilderen met licht)
En met de eeuwenoude techniek batikken, (gesmolten was, of meelpap)

Sjabloneren, zeefdrukken op textiel met Simone
Simone neemt je mee in een wereld van kleurrijk bedrukte stof en kleding .
En leert je met eenvoudige middelen en oeroude druktechnieken textiel te versieren.
Eerst wordt er zelf een ontwerp gemaakt ( geïnspireerd door organische vormen) .
Van dit ontwerp word een sjabloon of stempel gemaakt. Om vervolgens hiermee katoenen stof , gordijnen, of eigen kleding te bedrukken. Na het fixeren met een strijkbout is de stof wasbaar.
Simone neemt transparant katoenen stof (z.g. kaasdoek 160 cm breed) mee.

.

Woensdag 19 – zondag 23 juni
Kruidenvrouwen
o.l.v. Carolien Hendrix
Meer info: carolienhendrix@ziggo.nl

.

Donderdag 20 juni – zondag 23 juni
dru yoga weekend, een beleving in beweging
door: Marianne Bakker

Vanaf donderdag 20 juni 15.00 uur t/m zondag 23 juni 14.00 uur kun je een lang weekend o.a. genieten van Dru yoga, een eeuwenoude Indiase yogatraditie, die je plezier, ontspanning geeft en je de stilte in jezelf weer laat ontmoeten.
Kenmerkend voor Dru yoga zijn de vloeiende bewegingsreeksen, E.B.R.’s genaamd, een afkorting van Energy Block Releases, die je fysieke maar ook emotionele en mentale blokkades helpen oplossen.
Onderrugklachten en stijfheid in nek en schouders kunnen daardoor verminderen.  Maar ook ademtechnieken en traditionele yogahoudingen zijn onderdeel van de lessen.

Tevens is er in dit weekend een dagdeel massage vanuit Rebalancing-technieken, gegeven door Ed Bodewes. Er is ook een mogelijkheid om bij hem een individuele sessie te boeken.

Daarnaast is er ruimte voor wandelingen in de prachtige omgeving van Savita of heerlijk verblijven in de directe omgeving van het huis. Deze yoga is geschikt voor jong en oud, yoga ervaring is niet noodzakelijk.

Kosten voor dit weekend zijn € 250 (incl. maaltijden, verblijf en workshops.)
Aanmelden via namastedruyoga@gmail.com

Zondag 23 juni – zondag 30 juni
Theosofische week – Op zoek naar het spoor van licht
o.l.v. Reinout Spaink
We leven in een bijzondere tijd. Op de weg naar waarheid en wijsheid die we als mensheid al eeuwen gaan zijn we nu op een uitzichtspunt beland van waaruit we voor het eerst het gehele afgelegde traject kunnen overzien. Al de wijsheid uit alle culturen en eeuwen bevindt zich nu binnen ons blikveld, en we worden uitgedaagd om uit deze rijkdom aan perspectieven het essentiële en gemeenschappelijke te destilleren. Steeds duidelijker worden in dit proces de contouren zichtbaar van één lichtend spoor door de tijd. Het is misschien goed dat we er nog niet direct een vorm aan kunnen geven, want dat houdt het stromend en levend.

Op dit lichtend spoor door de tijd en de wereld wordt in vele wijsheidstradities gezinspeeld, en het wordt aangeduid met benamingen als ātmā-vidyā, gnosis, philosophia perennis, prisca theologia, theos-sophia, hermetische traditie, de esoterische traditie, de eeuwige wijsheid, enz.

In de theosofische zomerweek op Centrum Savita willen we proberen meer inzicht te krijgen in deze oerstroom van licht, in deze wijsheid over de kosmos en de mens, die ons kan helpen de bron van wijsheid in onszelf te gaan vinden.

Deze wijsheid is niet door iemand uitgevonden en niemands bezit, en vormt het gedachte-erfgoed van de gehele mensheid. Het is geen afgesloten stelsel maar een zich oneindig verdiepend perspectief. Daarom zullen er tijdens de week geen deskundigen of autoriteiten zijn die definitieve antwoorden geven, maar verkennen we gezamenlijk fascinerende nieuwe landstreken en laten ons door onverwachte vergezichten verrassen.

We zullen tijdens de week vanuit deze achtergrond ingaan op vragen als:  waar komen we vandaan?, waarom zijn we hier?, wat is onze bestemming?, waarom gebeuren al de dingen in ons leven en de wereld?, hoe komen we in contact met de bron van wijsheid in onszelf?, wat is spiritualiteit?, hoe bepalen de kwaliteit van wat op de spirituele markt wordt aangeboden?, enz.

Naast gedachtewisselingen zijn er tijdens de week ook (audio-)visuele presentaties, films, mogelijkheid deel te nemen aan uitstapjes / wandelingen, kampvuur, enz. Tevens zullen er op verschillende momenten activiteiten zijn waarbij alle op Savita aanwezige bezoekers welkom zijn.

Deelnamekosten: geen (alleen verblijfs- en logieskosten Savita; voor de gehele week, 7 overnachtingen, inclusief per dag 3 vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie/thee, is dit € 294,–, )

Aankomst: zondag 23 juni -Vertrek: zondag 30 juni
Voor verdere informatie en opgave: Reinout Spaink,

06 23391791, respaink@12move.nl

.

Maandag 24 juni – maandag 1 juli
Savita-wandelweek

.

Dinsdag 25 juni – zondag 30 juni
Claire Piters
Intuïtieve yoga en wandelen

.

Woensdag 3 – zondag 7 juli
Transformationele meerdaagse retraite
met Marco van Delft (Milo)
Kom naar deze unieke mogelijkheid te berusten en je innerlijk te verstevigen in de levendigheid van de ‘Aanwezigheid energie in het huidige moment.’

We betreden innerlijk deze nieuwe energie, een vormloze dimensie in jeZelf wat dieper reikt dan de dwangmatige conceptuele ego-verkramping. In de open ruimte van het Nu ontmoeten we de ware realiteit, het veld van Bewustzijn.
Bewustzijn is een onbeschrijfelijk gevoel wat het denken en het lichaam overstijgt. Het is de ontspannen vrijheid en gelukzaligheid van ons wezen. We hebben het hier over onze natuurlijke staat van Zijn, het ware Zelf. Allemaal benamingen van dat wat onderliggend is aan dat wat wij waarnemen door middel van de vijf zintuigen. Een krachtig liefdevol potentieel veld wat niet te verkrijgen is in de wereld, maar oh zo Aanwezig in iedere seconde in kloktijd in ons gehele leven.

De ervaringsgerichte realisatie van de waarheid openbaart een begrip en liefde in het hart, waarin oude overtuigingen en conflicten in onszelf geleidelijk verdwijnen in het mysterie van het ongescheiden pure Weten.
Ervaar de directe verbondenheid die een ware kracht in je op laten staan. Het zorgt voor een overstijgend gevoel die van binnenuit meer en meer leiding, vertrouwen, liefde, vreugde, vrede, kracht en bevrijding geeft.

Tijdens deze dagen zullen in de ochtend en avond de sessies / meetings plaatsvinden. De lering zal een combinatie zijn van inzicht, geleide meditaties, praktische toepassingen, ruimte voor vraag-en-antwoord en met bruisende levendige stiltes.
In de middag begeleidt Tanja de actieve meditatieve (dans) bewegingen o.a. geïnspireerd door ‘No Dimensions, Nataraj en Dynamic’ – om je te helpen toegang te krijgen tot je levensenergie en deze volledig te laten stromen.
In de ruimte tussendoor ben je vrij om te wandelen, rusten, genieten van de natuur in de omgeving van het prachtige landschap van Winterberg. Voel wat resoneert, in stilte alleen en laat alles rustig integreren; En of je te verbinden met andere unieke geïnteresseerden in ‘wie we werkelijk Zijn.’ We kijken ernaar uit je te ontmoeten in Winterberg.
Bijdrage €488 incl. programma, verblijf, alle maaltijden, koffie en thee.
Voor alle overige informatie voor deze retraite kijk op de volgende link:
https://www.hetnucentrum.nl/events/retraite
Heb je vragen stuur gerust een berichtje naar hetnucentrum@gmail.com
www.hetnucentrum.nl
www.facebook.com/Het.Nu.Centrum

.
5-7 juli
Zomer-retraite: Waar is liefde
door: Domi Lambregts
Vreugde, liefde en contact, ieder mens is er naar op zoek. Een leven zonder lijkt een vruchteloos leven. Soms gaat geluk vanzelf. Maar als we eerlijk zijn is dat lang niet altijd het geval. We zijn gaan geloven dat we alleen in de juiste omstandigheden gelukkig kunnen zijn. Als we de juiste partner hebben, die geweldige lunch, of dat volmaakte huis. Maar wanneer die ene maar niet wil verschijnen, je midden in een scheiding zit of je hypotheek je ’s nachts wakker houdt, hoe ‘doe’ je dan liefde? Het leven is immers niet maakbaar.
Tóch is liefde en vreugde zo dichtbij. Het is hier. Nu. Niet afhankelijk van omstandigheden. Het enige wat ons in de weg staat… zijn wij zelf.
Deze  waarheid is zo evident, dat we het voortdurend over het hoofd zien. Zoals je je eigen ogen niet direct kunt zien, alleen in spiegelbeeld of op foto’s, zo lijkt liefde met een hoofdletter ook niet direct te ervaren. Het lijkt alsof we het moeten zoeken. Maar hoewel jij je ogen niet kunt zien, kun je het zien wel ervaren. Zo is het precies met Liefde.
Waar je werkelijk naar zoekt is de Geliefde. En die is te vinden in je eigen hart.

VOOR WIE?
Deze retraite is bedoeld voor iedereen die het zoeken naar liefde beu is en van Harte wil leren leven. Je kunt alleen komen of samen met een vriend/in, partner of familielid. Het is voor ieder die begrijpt dat de wereld ingrijpend aan het veranderen is en dat deze transitie plaats vindt in ieder van ons.

WAT DOEN WE?
Na een introductie op dit thema ga je, samen met anderen, ervaren waar liefde werkelijk te vinden is en hoe je dit belichaamd. We mediteren plenair en doen visualisaties en lichaamswerk zoals Chi Kung. Je mag ook plaats nemen in de hot seat. Verder oefenen we in kleine groepjes en in tweetallen. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

KOSTEN
Voor de retraite: € 415,- inclusief btw voor particulieren, exclusief btw 21% voor ZZPers. Als de organisatie betaalt € 475, – exclusief btw 21%.
Residentiekosten  € 135,-. Deze kosten zijn op basis van vol pension en een eigen kamer met douche en toilet

Meer informatie: www.holons.nl
Aanmelden: info@holons.nl of 0031615900241

.

Zondagavond 7 juli t/m zaterdagochtend 13 juli
Qi Gong vakantieweek ‘Open je hart’
Qi Gong, (stilte)wandelingen, meditatie……..en meer

Het wordt een week van meditatief bewegen, ontspannen, genieten, dansen en zingen, maar ook van verdieping en verstilling. Juist die uitersten zorgen voor de innerlijke balans en inspiratie.

Waar kun je beter je hart openen dan in de vrije natuur?
Op de vloeiende bewegingen van de Qi Gong ga je je hart openen, voor jezelf, voor de natuur om je heen, voor alles wat er op dat moment ís. En waar kun je je hart beter openen dan in de bossen, bergen en bij de beekjes van het prachtige Sauerland ?

We gaan o.a. werken met de Helende Klanken, de Innerlijke glimlach meditatie, de Kleine Hemelse Kringloop en een aantal mooie rustgevende Qi Gong vormen waar je ook thuis mee aan de slag kunt.

Naast de Qi Gong sessies zullen we één of meerdere (meditatieve) wandelingen in de omgeving maken en is er genoeg ruimte voor vrije tijd. En natuurlijk staat ook een kampvuur weer op het programma. Dus als je een muziekinstrument mee kunt nemen…………….graag!

Verblijfkosten Savita, 6 nachten vol pension: € 252,–
Cursuskosten: € 285,– 10% korting bij aanmelding en betaling vóór 1 mei

Begeleiding: Ingrid van Breemen

Kijk voor meer informatie op: http://innerlijkeglimlach.nl/qi%20gong%20zomerweek%20in%20sauerland.html

.

Zondag 14 juli – zaterdag 20 juli
de Savita-zomerweek
Het wordt druk. Op tijd inschrijven dus.

.

Zondag 14 juli (20.30) – zaterdag 20 juli (10.00)
Soul singing & dansweek met yoga en qigong
met: Eleonora Slok. Marietta Rust, Erik Huele

Een week vol muziek & dans, creativiteit, plezier & verstilling in de natuur.
Onder leiding van:
Eleonora Slok – Dansen & Bewegen
Marietta Rust – Zingen & dansen, Meezing concert
Erik Huele – Stemexpressie & improvisatie, Meezing concert

Deze week is een ontmoetingsplek voor een ieder die geїnspireerd met elkaar wil zingen & dansen.
Dit geeft plezier en werkt aanstekelijk.
We zingen wereldmuziek en mantra’s uit alle windstreken. Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën met djembé ritmes, waar we heerlijk op kunnen dansen.
Door intuїtief te zingen en te dansen onder leiding van ervaren docenten kun je jouw eigen en unieke expressie verdiepen. Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of dansen ben je van harte welkom.
’s Avonds luister- of meezingconcerten, waar je heerlijk van kunt genieten.

Dagindeling:
07.45 – 08.15 uur:       Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.00 uur:       Ochtend workshop
15.45 – 18.00 uur:       Geen programma of middag workshop
20.30 – 22.00 uur:       Avondprogramma
vanaf 22.00 uur:          Kampvuur bij goed weer

” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied!  ”   Rumi

Prijzen & reserveren voor week zo 14 – 20 juli 2019:
Het is raadzaam je tijdig in te schrijven i.v.m. beperkt aantal (19) deelnemers.

– A) Verblijfkosten: € 42,- per dag (incl. 3 maaltijden) x 6 dagen =  € 252,-

– B) Cursuskosten: (excl. verblijf en eten)
A) vanaf € 425,-      of B) € –   (in overleg)

Toelichting: op B) mocht je enthousiast zijn en je hebt beperkt budget, dan is (zelfs geruime) reductie mogelijk. We nodigen je van harte uit hierover contact met ons op te nemen.
op A) sociaal prijsbeleid: Deze flexibele ” vanaf ” bedragen maken het mogelijk dat mensen met een bescheiden inkomen eerder kunnen deelnemen.

Vroegboekkortingen, vóór 15 juni: 10% reductie per persoon.
Aanmelding samen met een ander: voor beide 10 % korting op de cursusprijs

 Aanmelding: mail: erikhuele@hotmail.com
info: Erik 050-312 46 50 of Victoria 06-42 204 108

Meer info: www.soulsinging.net

.

Maandag 22 juli – vrijdag 26 juli
Jan Geurtz
Dzogchenretraite
Meer info: www.jangeurtz.nl

.

27 juli t/m vrijdag 2 augustus
Biodanza vakantieweek
o.l.v. Nathalia Liem

Een dansvakantie met verdieping, plezier, ontspanning en contact.
Het thema van deze vakantie is: ”Allemaal zijn we een”. Programma: aankomst op zaterdag 27 juli vanaf 14:00. Vertrek op 2 augustus na de lunch. We dansen binnen in een mooie zaal en indien het weer het toelaat dansen we buiten op een prachtige plek in de natuur. We dansen 8 à 9 vivencia’s met 1 vrije dag in het midden van de week

Centrum Savita verzorgt ons iedere dag met 3 smakelijke, biologische en vegetarische maaltijden. Van 8:30 tot 9:30 ontbijt, de lunch is van 13:00 tot 14:00. Diner van 18:00 tot 19:00. Centrum Savita wordt gerund door vrijwilligers, daarom is onze hulp met op-/afruimen en afwas nodig.
Accommodatie: er zijn 1 of 2 persoons kamers met douche, toilet, wastafel en balkon.

De Biodanza docente is Nathalia Liem.
Met veel plezier en liefde heeft zij de afgelopen 2 jaren een Biodanza vakantie in Centrum Savita gegeven. Zij wordt deze vakantie ondersteund en geassisteerd door haar partner Ron Jansen. Net als vorig jaar is er gelegenheid om als deelnemer iets aan te bieden wat bij kan dragen tot het groepsproces. Ook dit jaar zal Ron Jansen weer een klankconcert geven en energetische behandelingen aanbieden tegen een kleine vergoeding.

Elke ochtend kan je deelnemen aan de meditatie van Savita en je kan je hart ophalen met wandelen in de prachtige bossen.

De prijs p.p. € 435,- op basis van 1 p.k en 2 p.k tot 1 mei 2019, na 1 mei € 475,-  Jouw reservering is definitief na opgave en een aanbetaling van € 50,-  De prijs is inclusief 3 vegetarische maaltijden, koffie/thee, toeristenbelasting.

Meer info: www.biodanzametnathalia.nl en www.savita.nl Aanmelden: savitabiodanza2018@ziggo.nl

.

Zondag 28 juli (avond)- zaterdag 3 augustus (ochtend)
Vakantie in Duitsland
met beeldhouwen in hout: “Van nature”
o.l.v. Luc Willems

Een week werken in verbinding met de natuur, op de inspirerende locatie Savita.
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen ontstaat. We trekken ook de bossen in op zoek naar houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 338,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 252,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Betaling: graag de kosten van de vakantieweek overmaken op rekening; NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. Beeldhouwen Savita.
Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.

Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site www.savita.nl  Van harte welkom!

Voor meer info: http://www.creapoelka.nl

Voor een sfeerimpressie van ons atelier    klik hier 2.37 min.
.

Zondagavond 28 juli (diner) – Zondagmiddag 4 augustus
De Latifa Zomerretraite – Aankomen in jezelf
door: Eveline Zwikker en Dagmar van Ark-Schaeffer
Het Latifa gebed is een geleide meditatie vanuit het Soefisme. Latif betekent zachte aanraking in bewustzijn. Door een combinatie van ademhaling en bewustwording van 7 plekken op je lichaam, direct verbonden met 7 kwaliteiten (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde, ik ben), komt een bewustzijnsproces op gang, waardoor je je sterker met jezelf kan verbinden.

Het Latifa gebed neemt je mee op een innerlijke reis en brengt je op een plek van zelfliefde en innerlijke vrede. Je zult ervaren dat onbewuste en ongeheelde stukken in jou in beweging worden gebracht. We geven er samen aandacht aan, vanuit het gebed, vanuit stilte of vanuit het gesprek om dat wat zich aandient een plekje te kunnen geven of om het los te kunnen laten. Tijdens deze week kom je tot rust, maak je contact met jouw diepste verlangens, kom je in beweging en vind je jouw Zelfliefde terug.
We beginnen elke ochtend met het beoefenen van het Gebed.
Elke dag staat in het teken van één van de 7 kwaliteiten. We nemen de energie van deze kwaliteit de hele dag met ons mee.

We ontbijten, lunchen en dineren samen. De dagen zijn niet vol gepland om ruimte te kunnen geven aan dat wat zich aandient en om ervaringen te kunnen verwerken. Ontstaat er gedurende de retraite, de behoefte aan een of meerdere 1-1 gesprekken, dan is hier ruimte voor. Ook na de retraite zijn persoonlijke gesprekken mogelijk.

Wat is het doel van de Retraite? Wat levert het je op?
• Rust en ruimte
• Zelfkennis
• Terugkeer naar de essentie
• Diepere verbinding met het hier en nu en met jezelf
• Innerlijke vrede
• Verankering van zelfliefde

Eveline Zwikker is gediplomeerd holistic life coach en heeft een rijke achtergrond aan energetisch werk. Zij heeft zich in de loop der jaren ook verdiept in healing technieken zoals Reiki en Chakrawerk. Het is Eveline haar missie om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun hart gedragen bewustzijn. Zij doet dit op een liefdevolle, respectvolle en integere manier met behulp van trainingen, workshops, individuele begeleiding en door het schrijven van artikelen over transformatie en bewustzijn.

Eveline wordt tijdens de retraite ondersteund door Dagmar van Ark-Schaeffer.  Ook Dagmar is gediplomeerd holistic life coach en heeft ruime ervaring als ambulant begeleider. Zo verschillend als ze zijn, ze vullen elkaar ook fantastisch aan. Dagmar is down to earth, geaard en praktisch en Eveline is spiritueel en volgens Dagmar een kei in geleide meditaties. Samen zijn zij vindingrijk, creatief en enthousiast. Hun samenwerking is ontstaan vanuit de gedachte ‘samen zijn we beter’.

Jouw investering voor deze 8-daagse retraite en begeleiding door 2 HBO-gediplomeerde en gepassioneerde holistic life coaches, volpension en onbeperkt koffie en thee
   Particulier € 800
   Early bird € 760 (bij betaling vóór 16 juni)
   Zakelijk € 1032 incl 21 % btw
   Early bird € 980 incl 21 % btw

Voor info, aanmelden, vragen https://spiritinmotion.today/de-latifa-zomer-retraite/

.

Maandag 29 juli – zondag 4 augustus (13 uur)
met: Qigong (chi kung), natuurwandelingen en meditatie

o.l.v.: Erik Huele
We doen de langzame, eenvoudige bewegingen vanuit de taoïstische traditie, afgewisseld met Qigongs, waarbij we zitten en meer naar binnen gaan.

Met Qigong laat je je energie stromen en breng je deze in balans.

Je wordt meer gecenterd en geaard. Je verbindt adem, lijf en geest dieper met elkaar. Bezieling van je lijf, je kracht in zachtheid ingebed.

Met de Innerlijke Glimlach maken we een zacht en dankbaar contact met ons lijf, dat onze cellen opent en de energie laat stromen.
We leren de kringloop om onze energie te balanceren. Ik ervaar zelf al na 5 a 10 min deze kringloop te doen meer innerlijke rust: een prima voorbereiding voor een open meditatie: zijn met wat is.
Het warmen van je stoof, aandacht voor je nieren (onze basisenergie): uit de stressmodus naar zelfheling.

Met de 6 helende klanken komen we in contact met de energie van de seizoenen en onze organen.
In de avond rustgevende Qigongs ter voorbereiding van de slaap.

Verder: een pianoconcert van Erik
Samen een avond Wereldmuziek liederen zingen & een vuur ceremonie buiten onder de sterren.
Stembevrijding aan de piano en I Ching coaching met Erik mogelijk in de vrije tijd.

Cursuskosten:(excl. verblijf en eten): A) vanaf € 250,- of B) € – (in overleg)
Toelichting: op B) mocht je enthousiast zijn en je hebt beperkt budget, dan is (zelfs geruime) reductie mogelijk. We nodigen je van harte uit hierover contact met ons op te nemen. Op A) sociaal prijsbeleid: Deze flexibele ” vanaf ” bedragen maken het mogelijk dat mensen met een bescheiden inkomen eerder kunnen deelnemen.
Vroegboekkortingen, vóór 30 juni: 10% reductie per persoon.

Info: tel 050-312 46 50 & erikhuele@hotmail.com
www.soulsinging.net
link: http://www.soulsinging.net/savita-zomer-qigong/
www.erikplayssatie.com

.

Vier augustus (avond) – 10 augustus (ochtend)
vakantie in Duitsland
met beeldhouwen in hout: “Van nature”
o.l.v. Luc Willems

Een week werken in verbinding met de natuur, op de inspirerende locatie Savita.
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen ontstaat. We trekken ook de bossen in op zoek naar houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 338,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 252,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Betaling: graag de kosten van de vakantieweek overmaken op rekening; NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. Beeldhouwen Savita.
Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site www.savita.nl  Van harte welkom!

Voor een sfeerimpressie van ons atelier    klik hier 2.37 min.
Meer info: www.kreapoelka.nl

.

Van donderdag 8 t/m zondag 11 augustus
De Kunst van het Zingen in de zomer ( 7 )
o.l.v. Cileke Angenent

Cileke (zangeres, zangdocent) werkt vanuit haar belangrijkste inspiratiebron:
de zangscholingsweg van V.Werbeck-Svärdström ; de menskunde van de zang.

Dit is een scholingsweg waarbij je eerst wakker wordt in het luisteren en later de fenomenen vanuit de zang (adem, klank, toon, articulatie) leert waarnemen en herkennen. Daardoor kan je leren minder met dwang te sturen zodat de juiste manier van zingen steeds duidelijker door je lichaam wordt herkend. Deze scholingsweg maakt het mogelijk de zingende mens met lijf, ziel en geest, kunstzinnig oefenend te begrijpen.
In deze vierdaagse workshop werken we vanuit een ontspannen vertrouwde sfeer, die de rust en de ruimte van vakantie niet verstoort. We oefenen met het zingen, we bespreken vragen over zingen en zangproblemen, we zingen samen meerstemmige muziek, we improviseren en een pianist komt om diegene te begeleiden die met solozang wil oefenen en er is gelegenheid voor rust en wandelen.
De workshop is toegankelijk voor iedereen: voor beginners en voor mensen die ervaring met zang of deze scholingsweg hebben, biedt de workshop verdieping.

De Zintuigen
Bij zingen gebruik je vooral het gehoor maar ook alle andere zintuigen.
Omdat de zomer, het zingen en deze plek een mooie gelegenheid is om zintuigen te verfijnen, geeft Rya Ypma met ons voor het avondeten een korte workshop “de kunst van het eten waarnemen” (facultatief). Zie ook: www.ryaypma.nl

Dit zingen geeft echte vrijheid.
Steeds blijkt weer dat de stappen en de ervaring met, en het inzicht in deze manier van zingen een betekenis hebben voor het dagelijks leven en voor de gezondheid en het welbevinden van de deelnemer.

Extra privé-les.
Op de eerste dag (8/8) beginnen we met de workshop in de avond. In de ochtend (7/8) de mogelijkheid om een individuele zangles te nemen. U kunt dan een nacht eerder boeken (nacht plus maaltijden 42 euro + individuele les 45 euro).

Kosten totaal: 350 euro
4 workshopdagen/ 3 nachten + vegetarische maaltijden + koffie/thee + verblijf in een 1-persoonskamer met douche + toilet (+ toeristenbelasting).

Aanmelden en/of aanvullende informatie
info@cilekeangenent.nl
/ telefoon 0486-47655

Zie ook: www.cilekeangenent.nl

.

Zondag 11 augustus – zaterdag 17 augustus
Yogaweek
met: Diana van Gelder
Fijne Yogaweek, beginnend op zondagavond na het diner, eindigend op zaterdag na een laatste les of meditatie en het ontbijt. Drie lessen per dag: twee gegeven door Diana van Gelder, één door Wendy Stam. Div. vormen van Yoga komen aan bod: Hatha, Vinyasa en Yin. Een combinatie van wat meer actieve Yoga in de ochtend, tot verstillende Yoga in de avond. Ook beoefenen we meditatie; zittend, maar ook dmv één of enkele stiltewandelingen door het mooie landschap rond het huis. Westerse Ademtherapie zal ook in de lessen van Diana worden geïntegreerd. En verder blijft er ook genoeg tijd over om heerlijk te wandelen in de prachtige omgeving of om ‘niets’ te doen. Je hebt de beschikking over een eigen kamer met balkon, waarin je je ook kunt terug trekken om lekker een boek te lezen of te luieren, wanneer doen we dat nog…..Niets moet!
De prijs: € 298 voor de cursus; te betalen aan Diana van Gelder. Verblijf: € 252, (volpension en eigen sanitair), te betalen aan Savita. Aanmelding bij Diana.
Kijk voor meer info op www.dianavangelder.nl

.

Maandag 12 – vrijdag 16 augustus
Leef je in, leef je uit
Vijf inspirerende toneellessen
door: Robert Grijsen
Toneelspelen, hoe gaat dat, hoe voelt dat? Wat maakt het los bij jou en de ander? Tijdens deze cursus kun je dat ontdekken. Op een plezierige manier en in een sfeer van vertrouwen wordt er gewerkt aan expressie, overtuigingskracht, improvisatie en tekstbehandeling. Je verplaatst je in een bepaalde situatie, een gevoel of een rol. Spannend en ontspannend. De nadruk ligt op samenspel, maar er is ook ruimte voor individuele aandacht.

Robert Grijsen over zichzelf: “Ik ben theatermaker, dichter en schrijver. Ik heb een ruime ervaring als dramadocent voor zowel volwassenen als jongeren. Mijn aanpak is opbouwend en effectief. Iedereen krijgt de ruimte om zich te ontplooien op het gebied van spel en expressie. Het is altijd weer mooi als iemand boven zichzelf uit kan stijgen.”

Uitspraken van mensen die eerder een cursus bij Robert hebben gevolgd:
“De lessen geven mij veel plezier en energie. Ook ben ik beter gaan nadenken over de
indruk
die ik op anderen maak, en daar heb ik voordeel van.”
“Ik vind het boeiend om te merken hoe toneel mij helpt om mij vrijer te kunnen bewegen
in het dagelijks leven.”
“Deze cursus laat mij andere dimensies in mezelf ontdekken.”

Lesuren: 9.30 – 12.30 uur
Kosten voor de cursus, vijf ochtenden: 175, euro
Verblijfskosten, bij aankomst zondag, voor vijf nachten: 210, euro
Het totale bedrag, 385,-, overmaken op rekening: NL39 ABNA 0449 3583 72
Een extra nacht bijboeken kost 42,- euro
Informatie en aanmeldingen bij de docent: r.f.grijsen@gmail.com
Telefoon: 06 14053664

.

Zondag 18 augustus – zaterdag 24 augustus
Massage-wandelweek
o.l.v. José van de Wouw

Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en masseren vanuit je hart: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

De begeleiding is in handen van massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.

Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.

Reacties van cursisten:
Wat een heerlijk ontspannende en inspirerende week!
Een fijne locatie en omgeving, mooie wandelingen en bijzondere massage-ervaringen. Liefdevolle aanrakingen, door jou begeleid, ervaar ik als helend, zeer plezierig en vooral om heel blij van te worden!

Aanmelding en informatie
www.balans-massage.nl of 030-2436002 / 06-17434975

.

Zaterdag 24 augustus – zaterdag 31 augustus
Wandelweek

.

Zaterdag 24 augustus – zaterdag 31 augustus
Chi kung
Cosima
Meer info: www.gardenofchi.com

.

Zondag 1 september – donderdagochtend 5 september
Zingen met Jan-Hendrik
o.l.v. Jan-Hendrik Veenkamp
Meer info: www.janhendrikveenkamp.nl

.

Donderdag 5 september – woensdag 11 september
Wandelen met wandermind
meer info: wandermind.nl

.

Donderdag 12 september – donderdag 19 september
Wandelweek

.

Donderdag 12 september
Träger-bijeenkomst

.

Zondag 15 september – vrijdagmiddag 20 september
Retraite
Karen Gerritsen
Meer info: www.optionsupport.nl

.

Vrijdag 20 september – maandag 23 september
Retraite voor vrouwen
Jantien van Middelkoop
Meer info: www.in-zicht.info

 

Woensdag 25 – zondag 29 september
Intüitieve  yoga en wandelen
door: Claire Piters
Meer info: www.clairepiters.nl

.

Woensdag 25 september t/m zondag 29 september
Zing, dans, speel, ontspan!
Een midweek om ‘tot jezelf te komen’
o.l.v. Jan Linssen, m.m.v. Diana de vries

Het programma bestaat uit workshops mantradans en -zang op live muziek (gitaar), en workshops spel en improvisatie. Daarnaast zal Diana een workshop ‘de wereld van de harp’ verzorgen en geven Diana en Jan samen als sluitstuk een Inner Peace Concert.

Het programma in grote lijnen
Aankomst op Savita op woensdag 25 september vanaf 16 uur. Installeren op je kamer. Om 18 uur starten we met een gezamenlijke avondmaaltijd. Van 20 – 21.30 uur volgt een eerste kennismaking met elkaar en het programma.
Van donderdag t/m zondagmorgen wordt er elke ochtend, eind van de middag en avond een workshop aangeboden. Welke workshop wanneer precies plaatsvindt wordt ter plekke bekend gemaakt.

Kosten: € 320, inclusief kosten workshop, verblijf, maaltijden.
De kosten dienen vóór aanvang van de midweek en uiterlijk op 15 september betaald te zijn

 Voor meer informatie en aanmelding zie https://www.janlinssen.nl/agenda/

.

Zondag 29 september – zaterdag 5 oktober
Yoga
met: Diana van Gelder
Meer info: www.dianavangelder.nl

.

Zondag 6 oktober – zondag 13 oktober
de Savita-herfstweek

.

Zondag 13 oktober – zaterdag 19 oktober
De natuur in ons versterken
Annemieke Kronenburg

Een betaalbare 6 – daagse waarin we de Aarde bewust omhelzen en de ervaring van EEN ZIJN meer benaderen. Voor iedereen die er in het najaar nog op uit gaat en wil genieten van de prachtige nazomer en kleurrijke herfst op Savita! Heb jij er ook zin in?

We beoefenen deze retraite vakantie yoga en meditatieve vormen, dompelen onze voeten in een nabije bron, laten klankschalen klinken, maken natuuropstellingen en creëren natuur-mandala’s. We verbinden ons met de tijden van de dag, de dagen van de week en het tijdstip van het jaar. Meegaand met onze behoeften en het weer, gaan we naar buiten of kiezen voor de beslotenheid van de workshopruimte. Meestal worden de workshops in de ochtend en avond gegeven, de middagen en de woensdag zijn vrij te besteden.

De overweldigende natuur om ons heen geeft ons extra inspiratie en kracht om de natuur in onszelf te hervinden en meer in verbinding te komen. De natuur benutten we ten volle, daarin versterken de bewegingen, de speelse en creatieve werkvormen en stilte momenten onze oorspronkelijke verbinding met onze Kracht- en Lichtbron. We maken een pas op de plaats, ontspannen, genieten en doen ideeën op. We kunnen verfrist vooruit! Op Savita is een ongedwongen sfeer en door de eenvoud voel je je hier snel thuis. Samen met de heerlijke vegetarische maaltijden ben je er écht even uit.

Informatie:
Wanneer: zondag 13 oktober v.a. 14.00u tot zaterdag 19 oktober 14.00u
Kosten: € 475,-  inclusief eigen kamer, eigen douche/toilet, alle maaltijden en workshops. Eigen lakens meenemen! Eventuele massages zijn exclusief en kunnen ter plekke betaald worden.
Workshoptijden: ochtend 10.30 – 13.00 u & avond 20.00 – 21.30 u. Op woensdag is er een vrije dag met de mogelijkheid samen iets te doen of in de avond te mediteren.
Reis: Er kan gezamenlijk gereisd worden. E.e.a. hangt af van de woonplek en wensen van de bestuurders van de auto’s. 

Contact: Annemieke Kronenburg, mail: amkronenburg@gmail.com, tel: 06 3066 2272, zie ter informatie ook www.natuurlijk-stromen.nl

.

Zaterdag 19 oktober – zaterdag 26 oktober
Wandelweek

.

Zaterdag 19 oktober – woensdag 23 oktober
Liefde in eenheid – spirituele retraite
o.l.v. Deep en Clé
We werken met Stemwerk en Mantras Zingen (Bhakti Music)
Chakra theorie en oefeningen. Klankschalen Gong en
Transformerende lessen in de vorm van
Geleide Meditaties Energie en Schaduwwerk.
Gereedschappen om het Veld van Eenheid te mogen ervaren.
We maken natuurlijk ook wandelingen in de prachtige omgeving

Aankomst vrijdag 19 aug. tussen 13.00-15.00 uur.
Vertrek woensdag 23 aug. Om 14.00 uur
Prijs: 350 euro. (voor 1 sept. 330 euro),
incl. alle maaltijden en 1 of 2 pers. kamer met sanitair
Aanmelden op www.levenineenheid.nl

 

 

 

Zondag 3 – donderdag 14 november
Silent Clarity retreat
door: Taetske
Meer info: www.tsuki.org

.

13 t/m 17 november 2019
NATUURLIJK BLOEI retraite
met Aafke Douma & Rob Heiligers

Beleef de ideale korte vakantie! Kom tot rust, beleef inspiratie, ervaar je ware natuur tijdens onze 5-daagse BLOEI-retraite. Hoe kun je bewust florerend door het leven gaan?

Wat gaan we doen?
Inspirerende meditaties, stilte en verbinding ervaren, helderziende inzichten,
mooie wandelingen, samenspraak, werken met energie van ‘oorspronkelijke puurheid’, natuurspiegeling, alleen zijn, vegetarisch eten, ‘Liefde’ ervaren. Kortom: ZIJN…  
Jezelf op nummer 1 gezet. Bloeiend de winter in!

Wat reacties van deelnemers in nov. 2018 en april 2019  (lees meer op site bij workshops):
– Liefde, lichtheid, aandacht, persoonlijke aandacht, zuiverheid, vertrouwen,
in stilte samenzijn, ‘down to earth’, jullie prachtige samenwerking!
– Programma ligt niet vast, krijgt ‘vanzelf’ vorm. Tijd met jezelf en met groep, ‘open space’.
– Wat me aanspreekt is de rust en ontspannenheid, de lichtheid en luchtigheid.
Alles kan en mag er zijn. Verbinding zoeken/vinden met de natuur.
– De mooie combinatie van Savita als ‘thuis’, de prachtige omgeving beleven en jullie hartelijke aanwezigheid op alle fronten voelt als een heel veilig nest om volledig te bloeien.
 
Geniet van een inspirerende en rustgevende 5-daagse in een prachtige natuurlijke omgeving,
onder begeleiding van Aafke Douma en Rob Heiligers. Sinds 7 jaar werken zij nauw samen,
waarbij de ‘helderziende gaven’ van Aafke en ‘wetende inspiratie’ van Rob leidend zijn.
Wij werken vanuit het NATUURLIJK Centrum Bewustzijn & Bloei.
Dit omvat een praktijk in Peize bij Groningen, diverse workshops en bijscholingen, lezingen en bijeenkomsten, en ook organiseren we inspirerende reizen. Bewustzijn & Bloei verwijst naar een ideale staat die we iedereen toewensen. Wij weten uit ervaring dat er altijd een weg is naar een gezond en bewust leven waarin je tot maximale bloei kan komen.

NATUURLIJK BLOEI retraite van 13 nov. (18 uur) t/m 17 nov. (14 uur) in SAVITA.
Kosten € 555 p.p. incl. begeleiding + verblijf in eigen kamer met wc-douche + drie vegetarische maaltijden per dag + koffie/thee. Aanmelden via natuurlijkcbb@gmail.com   

Meer info? www.NATUURLIJKCentrumBewustzijnenBloei.nl zie bij workshops
8 t/m 12 april 2020 organiseren we weer een NATUURLIJK BLOEI retraite

.

Zaterdag 16 – zondag 24 november
Taetske
Meer info: www.tsuki.org

.

Woensdag 27 november – zondag 1 december
Dzogchenretraite
Jan Geurtz
Meer info: www.jangeurtz.nl

.

Zaterdag 21 december – vrijdag 27 december
Savita-Kerstweek

.

Zaterdag 28 december – vrijdag 3 januari
Nieuwjaarsweek
met medewerking van: Jan-Hendrik Veenkamp
Meer info: www.janhendrikveenkamp.nl