Zaterdag 8 juli – zaterdag 15 juli
Savita-zomerweek
met diverse docenten
Weer een ‘klassieke’ savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops.
Dit alles aan de normale prijs van € 39 per dag all in.

.

Van zaterdag 15 tot zaterdag 22 juli
Yogavakantieweek
met Carla Groen en Gerda van der Wal
Rond 8:00 in de ochtend is er de keuze voor een ochtendwandeling of Yin yoga.
In het tweede uur na het ontbijt om 10:30 is er Hatha yoga.
Verder is er nog een extra les Yin yoga te volgen om 20:00 met avondmeditatie.
Daarnaast is Gerda van der Wal beschikbaar voor de Ayurvedische massages.

Het thema van de hatha yoga lessen is: yoga in de verschillende jaargetijden.
Zo doe je in de winter verwarmende- en in de zomer verkoelende oefeningen. In de lente doe je detox oefeningen en in de herfst bereid je je voor op de winter door ‘los te laten’. Om het juiste effect te bereiken gebruiken we yoga-houdingen, handmudra’s en ademhalingsoefeningen.

De prijs is per persoon:
– 1 week kamer alleen 495 €,
– inclusief eigen douche en w.c. en balkonnetje
– een Ayurvedische massage met warme olie
– 2 yogalessen per dag
– wandelingen
– 3 vegetarische maaltijden per dag

Meer info: www.carla groen.nl

.

Zaterdag 22 tot zaterdag 29 juli
Yoga & Do-in vakantie met Shiatsu

Met: Carla Groen en Patrick Haak
Patrick en Carla zijn docenten bij yogaschool De Dolfijn
Het thema van de lessen is: beweeg met de seizoenen mee
Zo doe je in de winter verwarmende- en in de zomer verkoelende oefeningen. In de lente helpen detox oefeningen en in de herfst bereid je je voor op de winter door ‘los te laten’. Om het juiste effect te bereiken gebruiken we yoga & Do-In-houdingen, handmudra’s en ademhalingsoefeningen.

  • Rond 8:00 uur is er de keuze voor een ochtendwandeling of Tibetaanse / verjongende yoga.
  • Na het ontbijt om 10:30 is er Do-In / Meridiaanyoga
  • Er is nog een extra les Yin yoga om 20:00 met avondmeditatie.
  • Patrick is beschikbaar voor Shiatsu-behandelingen.

Prijs: 545 euro, inclusief 1 Shiatsu behandeling, 6 overnachtingen en 3 maaltijden per dag.
Aanmelden: http://www.carlagroen.nl/yoga-vakantie-duitsland.php.

.

Zondag 23 juli tot zaterdag 29 juli
Advaita Zang en Yoga Retraite
o.l.v. Tonke en Jago
Deze retraitedagen geven de mogelijkheid om op ontspannen wijze terug te keren naar de oorsprong van jezelf, naar de sfeer van onverdeelde liefde en vrede: ‘advaita’.
Dit is de bron van innerlijke rust en stilte, waarin identificaties verdwijnen.
Dagelijks 2 dagdelen aan activiteiten met mantrazang – klankmeditatie – yoga – qigong – organische zang – stiltemeditatie – inzichten van advaita leraren en natuurwandelingen.
De middagen zijn vrij te besteden. Er worden in de middag wel individuele sessies aangeboden ter ondersteuning van jouw persoonlijk proces, met Cranio Sacraal Therapie, Acces Consciousness Bars en Klankwerk.

Kosten: € 415, inclusief alle workshops, 6 overnachtingen met heerlijke vegetarische maaltijden, koffie en thee.

Informatie en inschrijving:
tel.: 31-6-23464055 (Tonke)
mantra@zingeninovergave.nl
www.zingeninovergave.nl

.

Van zondag 30 juli avond tot zaterdag 5 aug. ochtend
Vakantieworkshop beeldhouwen in hout   “Van Nature”
o.l.v. Luc Willems
Een week werken in verbinding met de natuur, op de inspirerende locatie Savita.
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Vormgeven met hart en ziel.
Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen.
We trekken ook de bossen in op zoek naar de houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

Kosten voor de workshopweek zijn: 295,- euro inclusief het gebruik van gereedschap en materialen. Inschrijving kan tot uiterlijk 30 juni 2017. Er zijn maximaal 10 plekken. Stuur je aanmelding naar luc@creapoelka.nl. Betaling: Graag de kosten van de workshop overmaken op rekening; NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. beeldhouwen Savita.
Kosten voor verblijf: 39,- euro per nacht incl. de maaltijden, totaal 6 nachten = 234,- euro.. Graag overmaken op de rekening van Savita: DE0(nul)8 4165 1770 0000 5453 68 onder vermelding van Beeldhouwen.
Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt. Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site www.savita.nl

.

Zondagavond 6 tot vrijdag 11 augustus
Zang en stembevrijding
met: Jan-Hendrik Veenkamp
Ik nodig je uit voor een zang/stemwerk programma, waarin ik je begeleid in oefeningen voor lijf, stem en ziel. We zullen veel zingen en daarnaast lichaamswerk en klankmeditaties doen. Zang en klank worden in mijn aanpak middelen waarin je lagen uit je onbewuste op een natuurlijke manier aan het licht kunt brengen Dit is krachtig en kwetsbaar tegelijk. De talrijke liederen uit alle windstreken waar ik over beschik fungeren als ‘energizers’ die we al naar gelang dat wat we behoeven kunnen inzetten.

Ik begeleid op piano en trommel. We zullen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telkens in de ochtend samen komen. Woensdag wordt een ‘vrije’ dag. Gedurende deze week zal ik i.e.g. twee open zangavonden aanbieden waarbij ook andere Savita gasten welkom zijn. Heb je niet eerder workshops bij mij gevolgd en overweeg je deel te nemen? Neem dan telefonisch contact met me op.

Begeleiding:Jan-Hendrik Veenkamp , M0630796057
Info/aanmelding: Annette de Jong, the2boysandme@gmail.com, M 0612654618
Aanmeldingen graag via Annette dus niet rechtstreeks naar Savita.
Kosten programma €199. Overmaken op rekening NL96INGB0003272333 t.n.v. J.H.Veenkamp inz. Lavendeltuin Haarlem O.v.v. zomerweek Savita

Kosten verblijf/pension (je beschikt over eigen kamer met sanitair en je kunt eerder aankomen en later vertrekken dan genoemde data)
Het verblijf is 39 euro per nacht. Of €234 voor de 6 nachten
Dus 6 augustus (avond) tot 12 augustus (eind van de ochtend).
Het kan contant betaald worden tijdens het verblijf of overmaken op rekening
DE0(nul)8 4165 1770 0000 5453 68 ovv zomercursus Jan Hendrik.

Het maximum aantal deelnemers is 24.

.

Zaterdag 12 augustus – donderdag 17 augustus
Savita Intensief (voorheen: Savita Vijfdaagse
o.l.v. Savita team

Een mooie manier om jezelf te helen.
De vraag ‘wie ben ik?’ zal geen vraag meer zijn.
Ik ben.
Savita geeft een Licht om vanuit ont-spanning thuis te komen.
Door de EENVOUD van het Samen-Zijn loopt een rode draad gedurende de dagen.
Spreken vanuit het hart, spel, stilte, dans, klank,een wandeling, bewegen, een ont-moeting met jezelf, de ander, je-Zelf.

Na de meditatie beginnen we de dag gezamenlijk met ( huishoudelijke) klusjes.Na de koffie een Samen-Zijn, in de middag en ook ’s avonds een Samen-Zijn.
Eén maal per dag, wisselend: een dagdeel vrij.
Een cadeau voor je-Zelf

Kosten: € 245.

.

Zondag 13 tot zaterdag 19 augustus
Massage-wandelweek – Masseren vanuit je hart
o.l.v. José van de Wouw
Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve massage, Holistic Pulsing en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw:
“ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonder-baarlijk snel vertrouwd.”

Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl of 030-2436002 / 06-17434975

.

Zaterdag 19 tot vrijdag 25 augustus
Jij bent de bron
Yvonne Weeber
Een magische week afgestemd op de kosmische energieën van NU met Astrologe-facilitator Yvonne Weeber. Jij bent de Bron, overstijgen van beperkingen en aanwezig Zijn in het Hier en Nu. We gaan het pad van de Held, de zwarte lichten in de horoscoop en nemen onze plek in zodat we vanuit Essentie leven en vorm kunnen gaan geven wie we werkelijke zijn. Ben je al eerder mee geweest? Geen probleem, het hele programma werken we met de kosmische energieën van NU. Wat er NU gezien mag worden.

Heb je ook het gevoel dat het tijd is om nu echt af te stemmen op je werkelijke authentieke Zelf, dan ben je welkom in deze speciale week georganiseerd door Yvonne Weeber en afgestemd op de kosmische energieën van Nu. Lang hebben we gezocht in de wereld buiten onszelf, therapieën gedaan, gewerkt aan onszelf en komen nu tot de conclusie dat er niets buiten onszelf bestaat. Zelf-realisatie betekent leven vanuit je essentie, het kosmische kind geboren laten worden.  Vrij Zijn, onvoorwaardelijke acceptatie van wat er is, in het Hier en Nu, Non dualiteit, overstijgen van het kleine Zelf. Daarin de liefde laten stromen. Niet van buiten naar binnen maar van binnen naar buiten. Je Zon laten stralen. We kijken wat je nog blokkeert om HIER te zijn, met het opschonen vrouwenlijn, mannenlijn, je eigen plek innemen en met het opstellen van je Essentie krijg je inzicht en overzicht om datgene los te kunnen laten wat niet meer bij jou hoort. We kijken naar de zwarte lichten in de horoscoop welke het pad van de held, van Essentie naar het leven vanuit je Bron laat zien. Het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht, in je kracht komen. Oude verhalen, beperkingen en overtuigingen loslaten door te omarmen wat is, het doorbreken van beperkingen en het steeds weer terug kunnen keren. In het Hier en Nu daar ligt je bevrijding. Verder lekker schilderen, dansen, zingen, wandelen. Kortom een heerlijke week overvloedig genieten van dat wat is en laten gebeuren. Ga je met me mee?

Kosten € 545,00, all in, exclusief vervoer en drankjes aan de bar
Meer info en aanmeldingen: http://www.thematravel.eu/

.

Zaterdag 19 tot zaterdag 26 augustus
Wandelweek
o.l.v. Savita-bewoners

.

Zaterdagavond 19 augustus – woensdagochtend 23 augustus
Een Schrijf4daagse
met Annelies Knoop

Schrijvend door het landschap van je leven gaan. Een innerlijke reis maken, het verhaal van je leven vinden.
Een weg van zelfreflectie en expressie. Op zoek naar herinneringen, gebeurtenissen, ervaringen  of naar dat ene moment, dat zoveel nam en zoveel gaf.

Een workshop waar je op een speelse creatieve manier van schrijven bij een plek in jezelf komt, waar rust, (zelf)vertrouwen, schoonheid en liefde is. Om zien in respect zodat jouw verhaal, dat ene moment als een waardevol geschenk ervaren kan worden.

Een Schrijf4daagse op een prachtige plek in Sauerland.
Waar we naast schrijven als groep in stilte zullen wandelen met een schrijfvraag.
Waarin momenten zullen zijn van mijmeren in contact met je eigen scheppende bron.
Waarin ruimte is om het geschrevene in beeldtaal om te zetten.
Waarin bij het vuur geluisterd kan worden naar verhalen.

De workshop is van zaterdagavond 19 augustus t/m woensdagochtend 23 augustus.
We schrijven in de avond van 19.30 uur tot 21.30 uur en in de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur.
De middag is vrij voor rust en stilte tot 16.00 uur. De namiddag is voor schrijvend wandelen, beeldend schrijven of expressief mijmeren, dit alles onder begeleiding. Schrijfervaring is niet nodig.

Verblijfkosten per dag €39 inclusief drie vegetarische maaltijden en koffie/thee.
Een 1 persoonskamer met balkon en uitzicht, eigen toilet/douche.
Zelf boeken bij Centrum Savita www.Savita.nl via het boekingsformulier.
Kosten Workshop €140
Aanmelden & info: anneliesknoop@online.nl   www.lifecoach-annelies.nl

Annelies Knoop organiseert en begeleidt in Amsterdam vanaf 2005 Schrijfcafés, ’t Schrijfmuseum, Schrijfworkshops Beeldend Verhalen, Schrijven is een Feest en de cursus Autobiografisch Schrijven.

In deze workshops staat het proces centraal, het is de ervaring die telt.

.

Zondag 20 augustus tot zaterdag 26 augustus
Retraite – Massage meets movement
met Ed Bodewes en Marianne Bakker

Uit je hoofd, in je lichaam.
Op een speelse, verrassende manier jezelf en de ander ontmoeten.
Ontspannen van ‘fysieke’, stress-gerelateerde klachten,
bijvoorbeeld aan nek, schouders of onderrug
Gegeven door: Marianne Bakker, Dru yoga en meditatie docent uit Zwolle en Ed Bodewes, therapeut en docent Rebalancing® en Trager® Approach lichaamswerk, ontspanningsmassage en focussen uit Groningen.
Gun je jezelf zomaar, te midden van prachtige natuur en gezonde lucht, een heerlijke week?
Na de groeikracht van de lente en de grenzeloosheid van de zomer, kun je deze week ‘oogsten’: rust en stilte vinden in jezelf en oude patronen doorbreken.

We bieden een programma waarin ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Op lichte wijze wordt aandacht besteed aan het voorkomen en verminderen van fysieke, stress-gerelateerde klachten. De ingrediënten zijn o.a. wandelen, adem- en ontspanningsoefeningen, massage geven en ontvangen met technieken uit Rebalancing, vrijer bewegen en mediteren vanuit Dru yoga en de Trager Approach.

Praktische informatie
Programma van zondag 18:00 uur (diner) – zaterdag 14:00 (na de lunch)
We werken onder meer op matjes en massagetafels, binnen en buiten.
Meer info: www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement
Ed: +316-18347644; info@rebalancing-lichaamswerk.nl.
Marianne: +316-44161797; namastedruyoga@gmail.com
Inschrijving via www.123contactform.com/form-1554990/Aanmelding-Workshops
Bijdrage: €495 (€545 bij betaling na 1/7/17) all in.

.

.

Zondag 27 augustus -vrijdag 1 september
Leren masseren bij Savita in Sauerland
door: Besna Son
Heb je altijd al een vakantie willen combineren met nieuwe dingen leren? En staat masseren al langer op je bucket list? Dan is dit nu je kans.
Tijdens de massage week van Sonergie leer je in een kleine groep de kneepjes van het vak. En dat vak is het massagevak! Ik werk in kleine groepen, dat biedt veel mogelijkheden om je vragen te stellen en is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Naast veel grepen, leer je hoe je de handdoeken kan gebruiken en leer je meditatieoefenningen om zelf goed gegrond te blijven! Een must in het massagevak.
Behalve masseren doen we elke ochtend yoga en meditatie en gaan we heerlijk eten bij Savita waar je drie keer per dag mag genieten van de vegetarische kookkunsten van de kok! Wil je meer weten over Savita, klik dan hier.
Uiteraard is er voldoende gelegenheid om de omgeving te gaan verkennen. Winterberg is dichtbij als je een keer wilt gaan winkelen of borrelen buiten de deur! Wandelen is echt een must!Dus een week alleen maar genieten!
Inclusief: vol pension (vegetarisch eten)
1 persoons of 2- persoonkamer
Erkend certificaat, yoga, meditatie
Investering: €495
Meer info: www.sonergie.nl/massagevakantie/

.

Zondag 10 tot zaterdag 16 september
Wholly Science Week –
Natuurlijk leer je zo jezelf echt kennen
met: Johan Oldenkamp
Via zeven complementaire wetenschappelijke zelfkennismethoden krijg je in slechts één week een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Gun jij jezelf deze retraiteweek vol inzicht, rust en heerlijk eten? Heb je belangstelling om in mei mee te gaan, neem dan snel contact op, want het aantal plaatsen is ook voor deze week beperkt.
De Wholly Science Week wordt verzorgd door allround wetenschapper en spiritueel meester Johan Oldenkamp. Johan is de grondlegger van Wholly Science, waarin hij zuivere wetenschap en ware spiritualiteit heeft herenigd. Hij is auteur van meer dan veertig boeken, voornamelijk over Wholly Science. Zijn meertalige website is Pateo.nl, en daarnaast is er ook de Engelstalige website WhollyScience.org. Er zijn wereldwijd velen die mensen kunnen beschrijven via één van de hierboven genoemde methoden. Johan is echter de enige die elk van deze zeven methoden wetenschappelijk kan verklaren (dankzij Wholly Science). Daardoor is hij als geen ander in staat om de focus te houden op zelfkennis. Elk van deze methoden is immers slechts een middel, en geen doel op zichzelf.
Meer info: http://www.pateo.nl/HTML/NL/Agenda/WhollyScienceWeek10.htm

.

Zondag 17 tot zondag 24 september
Chi kung
met: Cosima Scheuten
meer info: www.chikungamsterdam.com

.

Vrijdag 22 tot maandag 25 september
Retraite
o.l.v.: Jantien van Middelkoop
Tot rust komen, energie opdoen, stil worden, niets doen, wandelen in de natuur, verbinden, inspiratie opdoen, kleuren, schrijven, creëren………..
en dat wat deze ervaring je nog meer brengt.

Jantien biedt verschillende vormen van meditatie aan, in de ochtend en avond. De middagen kan je vrij besteden.
We maken o.a. een gezamenlijke Stilte-wandeling in de prachtige omgeving; de hei staat dan in bloei ! We houden ochtend- en avondstilte om het contact met jezelf te kunnen ervaren. Natuurlijk is er de mogelijkheid tot uitwisseling of delen van wat je ervaart. En er wordt heerlijk vegetarisch voor ons gekookt!

Wanneer: vrijdag 22 september tot en met maandag 25 september 2017
(aankomst rond 16:00uur en vertrek op maandag rond 15:00uur)
Kosten: 375,- euro, inclusief ontbijt, middag- en avondeten, koffie en thee en 3 overnachtingen.Exclusief massages: deze vooraf boeken bij www.praktijknaturaltouch.nl

Deelnemers: maximaal 10 personen (enige ervaring met meditatie is gewenst)
Meer info: www.in-zicht.info, praktijk voor meditatie en zelfrealisatie

.

Zondag 24 tot zaterdag 30 september
Savita creatief
door: diverse workshopgevers / kunstenaars
Na de geslaagde eerste uitgave van vorig jaar weer een nieuw ‘Savita Creatief’ met een groot aanbod van creatieve workshops.
Worden onder andere aangeboden: helend tekenen, meditatief boetseren, madala tekenen, textielschilderen, mozaïeken, filmpjes maken, transparante kunst, papier-knippen, groo..oots schilderen, modeltekenen, nat-in-nat, maskers maken.
We laten ons inspireren door elkaar, waarbij sommige technieken uitnodigen tot meer diepgang.We werken soms in kleine en soms in grote groepen.

.

Dinsdag 26 tot zaterdag 30 september
Intuïtieve yoga en wandelen
met: Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.

Een impressie van de 4-daagse training:
Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.
We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.
Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.

Yoga in de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur, gezamenlijk wandelen (deels in stilte) in de middag.
Kosten 320 € voor de cursus, incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op woensdag 27 september om 10 uur (dinsdag aankomen), tot zaterdag om 17.30 uur.
Extra nacht incl. maaltijden: 39 euro.
15 euro korting tot 15 mei 2017.
Meer info: www.clairepiters.nl

.

Donderdag 28 september tot zondag 1 october
Wandelen, natuur en kruiden
Door: Yvonne Maesen
Meer info volgt.

.

Zondag 1 oktober tot vrijdag 6 oktober 2017
Stilteretraite voor vrouwen met Vipassana-meditatie
Met: Gabrielle Bruhn

Het programma bestaat uit loop- en zitmeditatie, meditatie-instructies, aandachtige yoga in de ochtend, twee stiltewandelingen van ca. twee uur en avonden met een lezing over de ‘Dhamma’ en ‘Vraag en antwoord’. Ter ondersteuning van het meditatieproces wordt de retraite in stilte doorgebracht, ook de maaltijden. Verder wordt gevraagd niet te lezen, te schrijven en te bellen/netwerken. Het is bedoeld als een periode om bij jezelf thuis te komen en daarin te ontspannen. De nadruk ligt op de meditatie, enige ervaring met Vipassana/Mindfulness is prettig.
We eten los van eventuele andere gasten in een aparte ruimte. We helpen met opruimen en afwassen, zetten zelf thee en laten de kamers netjes achter.  Alle maaltijden zijn vegetarisch.
De maximale aantal deelneemsters is 15.
Praktisch:
Van zondag 15.00 uur tot vrijdag rond 14.00 uur
Meenemen: beddengoed, handdoeken, sloffen, muiltjes of instapschoenen met zool, warme en gemakkelijke kleren, omslagdoek, wekker, horloge, wandelschoenen, regenkleding, paraplu, dana (= bijdrage begeleidster) en eigen meditatiespullen als je deze hebt. Yogamatten en enkele kussens zijn aanwezig.
Kosten cursus: € 200.- plus bijdrage begeleidster
Info: gabi1404@hotmail.com
06-24204810
of kijk op www.simsara.nl

.

Vrijdag 6 tot maandag 9 october
Retraite
met: Dominique Hermans

.

Vrijdag 6 tot zondag 15 october
Wandel-, detox- en yogaweek
met: Silaska Paalman
Deze week ligt onze focus op mindfullness omgaan met de relatie tussen onszelf en de voeding. We gaan heel bewust ervaren wat voeding met ons doet op lichamelijk en geestelijk niveau, voor velen een hele openbaring. We gaan opnieuw leren eten met aandacht in rust en stilte. Op zo’n manier eten geeft ons heel vaak diep ingeslepen patronen of oude tradities uit de familie waarom we eten, zoals we eten.
In deze week ligt het accent op onthaasten en vakantie vieren voor lichaam ziel en geest. Het is een soul soothing retreat en echt een treat en cadeautje voor jezelf.
Er zal diep ingegaan worden op vele verschillende voedingsaspecten en individuele voedingsadviezen
We gaan magnifieke wandelingen maken in het schitterende Sauerland, met prachtige uitzichten waar we diepe inzichten kunnen gaan opdoen.
We mediteren tijdens healing walks c.q. medicine walks.
We gaan masseren, een zieletekening maken, creatief bezig zijn, mantra’s zingen, dansen, naar een sauna/ welnesscentrum gaan of waar er maar behoefte aan is.
Of gewoon lekker niks doen, het is jouw week en jouw mindfull schoonmaakproces. Er is veel ruimte voor individuele inbreng. Je kan kiezen uit verschillende dingen.

1) Zur-base detox, dat is mild reinigen met een dieet van basische voedingsmiddelen.
2) Vasten waarbij je kan kiezen uit groentesappen, rijst, thee vasten. Alles is uiteraard biologisch

We verblijven in een 1 persoonskamer met eigen badkamer en een fantastisch uitzicht op de glooiende heuvels van Sauerland. Het centrum ligt in de bossen waar rust en stilte heerst. De lucht is er zuiver (Niedersfeld is erkend als luchtkuuroord).

Elke dag doen we een speciale detox-yoga om het reinigingsproces extra te ondersteunen.
de yoga is zo samengesteld, dat de zuivering optimaal is.
De detox-yoga wordt gegeven door Silvia Seesing, die haar opleiding in India heeft gevolgd.

 Al met al vele gezonde ingrediënten om in 7 dagen weer helemaal vitaal en opgeladen te worden.
Investering : voor 7 dagen slechts 595 euro, waarvan er 420 euro gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering.
Op verzoek is een intensieve detox-10-daagse mogelijk.
Meer info: www.kolibrievasten.nl

 Zaterdag 7 tot zaterdag 14 october
Wandelweek
o.l.v. Savita-bewoners

.

Zaterdag 7 oktober tot vrijdag 13 oktober
Tarot cursus intensiev
Met Prakriti Gabriele Rosengärtner
Wanneer we de Tarotkaarten raadplegen, krijgen we toegang tot eeuwenoude wijsheid, die helderheid biedt en een krachtige stimulans is.
De Tarot bestaat uit 78 kaarten, verdeeld over de Grote Arcana (22) en de kleine Arcana (56). De Grote Arcana beschrijft archetypische ervaringen en essentiële kwaliteiten. De kleine Arcana is gebaseerd op de vier elementen (vuur, water, lucht,aarde) en beschrijft praktische levenslessen.
De symbolen en voorstellingen van de Tarotkaarten weerspiegelen ons huidige leven en verduidelijken onze persoonlijkheid en conditioneringen. We leren zien, hoe deze onder invloed van familie, traditie en religie ontstaan zijn (karma). De belangrijkste functie is dat zij ons verborgen potentieel, onze essentiële aard zichtbaar maakt.

Tarot constellatie: in de Tarot is er een vaststaande structuur, die door het geboortejaar en -dag bepaalt wordt. Zo heeft iedereen een persoonlijkheids-, essentie-en leerkaart. Elk jaar komt er in deze structuur een jaarkaart. Deze geeft precies aan wat voor u belangrijke thema’ s zullen zijn.

Wat u leert: de Tarot constellatie, de grote en kleine Arcana, de juiste vraagstelling
Iedere ochtend om 10.00 uur beginnen wij met uw persoonlijke vragen.
Het zijn ca. 25 tot 30 uren les. Daartussen uitrusten in de natuur en tijd voor wandelingen.
1 sessie op zondag 8 oktober om 10.00. Cursusplan: in afspraak met de cursisten.
Kosten docent: Euro 155.00 incl. 21 % BTW
Kosten verblijf: Euro 39.00 incl. vollpension per dag
Info en aanmelding Cursus: Prakriti Gabriele Rosengärtner,
E-mail: rosengaertner@online.nl
020-6963858 of per post: Veldhuizenstraat 85 1106 DG Amsterdam
Aanmelding Savita: Centrumsavita@gmail.com, tel| 0049 2985 9088843
Zelf meebrengen: Rider-Waite Tarot Deck

Gabriele Prakriti Rosengärtner:
In haar praktijk voor Management Consultancy en Tarotleraar integreert zij 35 jaar studie en praktische ervaring betreffende de geschiedenis van een persoon, de uitwerking daarvan in het NU, de invloed van de maatschappij op familieverbanden, en de Oosterse filosofie, mythologie en meditatie.

 .

 Zondag 15 october- zondag 22 october
Savita-herfstweek
met vele workshopaanbieders
Weer een ‘klassieke’ savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops.
Dit alles aan de normale prijs van € 39 per dag all in

.

Woensdag 25 tot zondag 29 oktober
Vijfdaagse Dzogchenretraite
o.l.v. Jan Geurtz
Deze retraites zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Dzogchen-benadering van spiritualiteit en behoefte heeft aan enkele dagen van meditatie, spiritueel onderricht, stilte, wandelen in de natuur en – voor zover gewenst – gezelligheid en contact met andere beoefenaars.
Professionele hulpverleners kunnen tijdens deze retraites hun inzicht vergroten in de werking van de menselijke geest en de verschillende niveaus van spirituele ontwikkeling. Ze kunnen tevens hun communicatieve vaardigheden vergroten: leren luisteren op een meditatieve manier en vanuit een natuurlijke helderheid en vriendelijkheid leren omgaan met hun cliënten.

Dzogchen als methode tot het realiseren van je natuurlijke staat heeft eigenlijk alleen effect als je er elke dag mee bezig bent. Als je als beginner aan deze retraite wil meedoen is het belangrijk dat je ook na de retraite er dagelijks tijd (en vooral aandacht) aan blijft besteden. Ervaren beoefenaars hebben daar minder moeite mee, maar zij zitten vaak vast aan ingesleten meditatiepatronen. In deze retraite kun je leren die te overstijgen. Als je twijfelt of deze retraite geschikt voor je is neem dan contact op met Jan Geurtz

Info: www.jangeurtz.nl

.
Donderdag 9 t/m zondag 12 november
Boomwerk voor mannen
door: Luc Willems
Meer info volgt.
Zaterdag 11 tot zaterdag 18 november
Een week met Taetske
Info: www.tsuki.org

.

16 tot 20 november
Bewustzijnsretraite
met: Daniëlle Dijkstra
Ben je op zoek is naar een beter contact met je zelf? Heb je behoefte aan enkele dagen van meditatie, spirituele ontwikkeling, stilte en beleving van de natuur? Wil je ook kunnen kiezen voor gezelligheid en contact met andere deelnemers?
Met het volgende programma kan je werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Dit programma bevat o.a.:
1. Herkennen van je vaste patronen.
– Inzicht krijgen in onderliggende gevoelens en pijnen.
– Uitleg naar Model van Freud en Ingeborg Bosch (PRI*)
– Onderzoeken van jouw vastzittende patronen.
2. Communicatie met jezelf én in relatie tot anderen.
– Hoe kom je in contact met je werkelijke behoefte.
– Grenzen aangeven
–  Interne en externe communicatie naar model van Marshall Rosenberg (NVC* )
3. Versterken van je innerlijke kracht. Het ervaren van innerlijke rust
– Geleide meditaties
– Stilte meditaties.
– Contact maken met je innerlijke kind en je volwassen-kracht.
4. Het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Dit arrangement bestaat uit een training met een concreet plan op-maat.
Het duurt drie volle dagen, en vier overnachtingen
· Vier overnachtingen met een eigen badkamer
· In de prijs is inbegrepen: ontbijt, lunch, diner, tussendoor koffie en thee
· Het ontbijt, de lunch en het diner zijn vegetarisch.
· De prijs bedraagt € 395,00 (inclusief btw). Neem je iemand mee dan krijgen jullie beiden een    korting van € 25,00
Inschrijven kan tot 1 oktober 2017 met aanbetaling van € 100,00 ten name van Serire
NL53 ASNB 0933 2114 06
ovv herfst retraite en je naam.
Voor meer info en contact formulier: zie http://www.visioncoaching.nl/nl/bewustzijns-retraite/.

Donderdag 23 november tot zaterdag 2 december 2017
Zur Quelle der Klarheit
met: Taetske
The Clarity Proces is niet een intellectueel of filosofisch proces, maar een zeer praktisch en experimenteel proces dat leidt tot innerlijke en uiterlijke klaarheid.
Deze workshop is er voor mensen, die een eerste keer naar een Clarity-workshop komen of voor degenen die hun proces willen opfrissen en verdiepen.
In deze workshop is Duits de voertaal.
Niveau 1 en 2:  23 – 29 november
Niveau 2 en 3: 26 november – 2 december
Info: www.tsuki.org
 .
Zaterdag 2 tot zaterdag 9 december
Wandelweek
o.l.v. Savita-bewoners
.
Vrijdag 29 december tot woensdag 3 januari
Oud Nieuw Zangretraite
door: Jan-Hendrik veenkampFeestelijk programma met zang, meditatie, ruimte voor jezelf.
Start vrijdag 29 december om 20.00 u
Eind: woensdag 3 januari om 21u30.
Meer info volgt: www.janhendrikveenkamp.nl