Donderdag 8 februari t/m maandag 12 februari 2018
Verstillen, ontspannen en genieten
met: Jolanda Kluft en Ingrid van Breemen

Workshop qi gong, meditatie, (stilte) wandelingen, klankschalen en nog veel meer.

Verstillen, ontspannen en genieten zijn sleutel begrippen voor Jolanda Kluft (Wandelcoach) en Ingrid van Breemen (Qi Gong docent en Cranio Sacraal Therapeut). Vanuit zachte aandacht contact maken met de stilte in jezelf, al bewegend tot ontspanning komen, en je overgeven aan het moment. Dat gaan we doen door middel van Qi Gong oefeningen, wandelingen in de natuur, soms met kleine opdrachten, soms in stilte, en door meditaties. En er is ruimte voor (mantra) zingen, lichaamswerk, dansen en plezier bij het kampvuur.

Het thema van deze 5-daagse workshop is ‘de Vitale Lijn’
De Vitale Lijn is de lijn van je ziel, van je levensenergie. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik én de verbinding tussen hemel en aarde. Als je in verbinding bent met jouw ‘midden’ dan zul je ervaren dat je in een ‘flow’ komt. In deze workshop nodigen we je uit om meer contact maken met je buik(gevoel) en ga je meer aarden. Er ontstaat ruimte om je hart te openen, je hoofd zal tot rust komen en je krijgt toegang tot inspiratie. En dat doen we vanuit verschillende invalshoeken.

Jolanda weet je te raken met haar ‘opdrachten’ in de natuur: op een andere manier lopen, kijken, ervaren. De natuur kan dan als spiegel fungeren van je leven of je situatie op dat moment. Naast de ontspanning die de natuur je biedt, geeft deze manier van wandelen je ook vaak antwoorden op vragen die diep in je liggen.
Voor Ingrid is de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basis principe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle  Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

Verblijfkosten : €168,-      Volpension, 4 nachten, te voldoen aan Centrum Savita
Kosten  Workshop: €250,- Meld je je aan voor 31 december, dan ontvang je 10% korting.

Aanmelden kan via één van onze email-adressen:
www.innerlijkeglimlach.nl
info@innerlijkeglimlach.nl
https://www.facebook.com/Innerlijkeglimlach
www.wandelcoachinbeweging.nl
jkluft@wandelcoachinbeweging.nl
https://www.facebook.com/inbewegingwandelcoachpraktijk

.

Zaterdag 10 februari(diner) – vrijdag 16 februari (10.30 u.)
Week met qigong (chi kung), natuurwandelingen, meditatie
o.l.v. Erik Huele
We doen de langzame, eenvoudige bewegingen vanuit de taoïstische traditie, afgewisseld met Qigongs, waarbij we zitten en meer naar binnen gaan.
Met Qigong laat je je energie stromen en breng je deze in balans.

Je wordt meer gecenterd en geaard. Je verbindt adem, lijf en geest dieper met elkaar. Bezieling van je lijf, je kracht in zachtheid ingebed.

Met de Innerlijke Glimlach maken we een zacht en dankbaar contact met ons lijf, dat onze cellen opent en de energie laat stromen.
We leren de kringloop om onze energie te balanceren. Ik ervaar zelf al na 5 a 10 min deze kringloop te doen meer innerlijke rust: een prima voorbereiding voor een open meditatie: zijn met wat is. Het warmen van je stoof, aandacht voor je nieren (onze basisenergie): uit de stressmodus naar zelfheling.
Met de 6 helende klanken komen we in contact met de energie van de seizoenen en onze organen.
In de avond rustgevende Qigongs ter voorbereiding van de slaap.

Verder: een pianoconcert van Erik
Samen een avond Wereldmuziek liederen zingen & een vuur ceremonie buiten onder de sterren.
Stembevrijding aan de piano en I Ching coaching met Erik mogelijk in de vrije tijd.

Cursuskosten (excl. verblijf en eten)
5-Daagse: € 245 of € 145 + envelop met wat je verder kunt bijdragen
Vroegboekkortingen, vóór 1 febr: 10% reductie per persoon.
Vraag korting als je student bent, het niet kan betalen of als je met meerderen komt.
Info: tel 050-312 46 50 & erikhuele@hotmail.com
www.soulsinging.net link
http://www.soulsinging.net/qigong-tai-chi/

.

Zondag (avond) 11 februari – Zaterdag (ochtend) 17 februari
Beeldhouwweek “ Inspiratie in hout”
onder leiding van: Luc Willems
Werken in verbinding met de natuur,  op de inspirerende locatie van Savita.
In deze week ga ik samen met je op zoek naar jouw persoonlijk landschap in hout.   We laten ons inspireren door het winterlandschap enerzijds en anderzijds beginnen de kriebels van het voorjaar te ontstaan. Wat gaat het nieuwe jaar brengen? Hakkend en snijdend zoeken we de beweging van binnen naar buiten. We werken in speciale stukken hout. Het ritme van het kloppen neemt je mee, mee in het  aandachtig en geleidelijk werken, het laten ontvouwen van het beeld.

De techniek en vormgeving volgen vanzelf. We hebben een eigen werkruimte dichtbij sfeervolle bomen. We verblijven op de prachtige en inspirerende plek van Centrum Savita.  De aftrap is zondagavond. Vervolgens is er afwisselend een ochtend, en of middag/avond programma en sluiten gezamenlijk af op zaterochtend.

Kosten voor deze inspiratieweek zijn: 570,- euro . Dit bedrag is inclusief 6 nachten verblijf en maaltijden op Savita , de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen. Inschrijving kan tot uiterlijk 4 februari  2018. Er zijn maximaal 8 plekken. Stuur je aanmelding naar luc@creapoelka.nl. Betaling: graag de kosten van de werkweek overmaken op rekening;    NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v.  inspiratie in hout  Savita.
Max. 8 deelnemers.

Nb: Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt. Bij vertrekt maak je eigen kamer even schoon en op toerbeurt help je mee met de afwas. Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site www.savita.nl
www.creapoelka.nl

Nb:  In weken 31 (29 juli t/m 4 aug) en 32 (5 aug t/m 11 aug) 2018; ”Van Nature” vakantieweek beeldhouwen”

.

Zaterdag 17 (diner) – vrijdag 23 februari (10.30 uur)
Soul singing en Soul dancing
o.l.v. Cecilia Magnus, Eleonora Slok & Erik Huele
Cecilia Magnus (Stembevrijding)
Eleonora Slok (Dansen & Bewegen)
Erik Huele (Stemexpressie & improvisatie, Meezing concert)
Een Winterweek vol muziek & dans, creativiteit, plezier & verstilling in de natuur.
Deze Winterweek is een ontmoetingsplek voor een ieder die geїnspireerd met elkaar wil zingen & dansen.
Dit geeft plezier en werkt aanstekelijk.
We zingen wereldmuziek en mantra’s uit alle windstreken.
Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën met djembé-ritmes, waar we heerlijk op kunnen dansen.
Door intuїtief te zingen en te dansen onder leiding van ervaren docenten kun je jouw eigen en unieke expressie verdiepen.
Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of dansen ben je van harte welkom.
’s Avonds luister- of meezingconcerten, waar je heerlijk van kunt genieten.
Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied! ” Rumi

Cursuskosten: (excl. verblijf en eten)
€ 245 of € 145 + envelop met wat je verder kunt bijdragen
Vroegboekkortingen, vóór 1 febr: 10% reductie per persoon.
Vraag korting als je student bent, het niet kan betalen of als je met meerderen komt.
Info: tel 050-312 46 50 & erikhuele@hotmail.com
link: www.soulsinging.net (http://www.soulsinging.net/savita-soulsinging-dancing-febr)

Ervaring van een deelneemster aan een Soulsinging weekend:
”Wat heb ik genoten van het weekend. Heb mij zo uitgenodigd gevoeld om te zingen en tot expressie te komen. Heb gezongen zoals ik nog nooit gezongen heb en zo mijn passie gevoeld en mijzelf niet beperkt (hou mij vaak in). Heerlijk was het om met de anderen te zingen en te zijn en van de mooie maaltijden te genieten. Wat ik als zo prachtig ervaar is dat de gezichten en de ogen van alle deelnemers er zo mooi uitzien na al het zingen. Gun dit iedereen! ”

.

Wandelweek
24 februari – zaterdag 3 maart
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner.

Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

Onze Savita-wandelweken
Zaterdag 24 februari – zaterdag 3 maart
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Zondag 24 juni – zondag 1 juli
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Donderdag 1 maart – zondag 4 maart
Massageweekend : de helende  kwaliteit van aanraking
o.l.v. José van de Wouw

Dit lange weekend gaat over aanraken. Het is een onderzoek naar hoe je liefdevol en respectvol aanraakt vanuit je eigen stevige basis. Je gaat op een diep niveau ervaren wat aanraking doet met jou en de ander. Afstemming, zachtheid en verstilling staan daarbij centraal. Door middel van gerichte oefeningen leer je om meer op je intuïtie te vertrouwen. Zo kun je een zuivere verbinding tot stand brengen.
Wij als begeleiders bieden een combinatie aan van wandelen (gedeeltelijk in stilte), meditatie en beweging. We stemmen ons af op wat er leeft in de groep en creëren een bedding waarin je de kwaliteit van je aanraking kunt onderzoeken, in zachtheid en met compassie voor jezelf en de ander. Voor de massage bieden we handreikingen aan in de vorm van korte demonstraties. Meditaties, fysieke en energetische oefeningen leiden je naar de juiste afstemming.

Voor wie?
Mensen die ervaring hebben met massage en:
– de kwaliteit van hun aanraking willen onderzoeken
– zich aangesproken voelen door onze manier van masseren
– binnen hun vakgebied nieuwe inspiratie willen opdoen

Begeleiding:
Integratief Massagetherapeute José van de Wouw zal het hele weekend begeleiden. Haar passie is mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam.
“Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”
Harry Scholtens, Integratief masseur, en Hannah Verdegaal, Holistisch masseuse, assisteren José.

Praktische gegevens:
Start: donderdag 1 maart om 18.00 uur met het diner. Afsluiting: zondag 4 maart, 17.00 u.
Kosten voor een 1- of 2-p kamer: € 395,- p.p.
Bij boeking voor 1 februari: € 370,- p.p.

Aantal deelnemers: min.6, max. 14 personen
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Indien mogelijk, kun je meerijden met andere deelnemers.
Meer info?  Bel gerust (06-17434975) of stuur een mail naar: info@balans-massage.nl.

 .

Donderdag 8 maart – zondag 11 maart
In balans blijven of komen door middel van
naamsoefening, meditaties, ondersteunende handopleggingen en stiltewandelingen
o.l.v. Margriet Dings

– Hoe blijf ik in staat goed voor mezelf te zorgen in een hectische tijd
– Hoe blijf ik in verbinding met mezelf
– Hoe ondersteun ik mezelf bij bepaalde processen die gaande zijn
– Hoe blijf ik in aanvaarding met wat is
– Hoe kom ik meer in contact met mijn essentie

In deze 3-daagse gaan we de kracht van de naamsoefening ervaren. Deze eenvoudige oefening, geïnspireerd door Marieke de Vrij, leert je om te allen tijde door middel van je naam in verbinding met jezelf te komen en blijven, in aanvaarding te staan met wie je bent en om in verbinding te blijven met jezelf in relatie tot de ander.

Via Handopleggingen ondersteun je belangrijke energetische centra in je lichaam. Hierdoor kun je betere centrering van jezelf ervaren, jezelf bemoedigen, je daadkracht vergroten en kun je gemakkelijker processen loslaten.

Tijdens de stiltewandelingen kun je het opgedane dieper doorvoelen en oefenen om in stilte bij jezelf te blijven.

We verblijven in centrum Savita in Winterberg- Niedersfeld.
Kosten: €299,- hiervoor krijg je 3 overnachtingen en 3 vegetarische maaltijden per dag, 3 maal begeleiding van de naamsoefeningmeditatie en handopleggingen ( elke ochtend) en 3 maal begeleiding van de stiltewandelingen (elke middag). In de resterende tijd kun je wandelen of gebruik maken van de huiskamer, bibliotheek en de creatieve ruimte.

Aankomst donderdag 8 maart 14 u, vertrek zondag 11 maart 14 u.

Voor vragen of aanmelden: info@margrietdingsnatuurlijk.nl of 06-45432363
of: www.margrietdingsnatuurlijk.nl

 .

Zaterdag 17 maart – zaterdag 24 maart
Lenteweek Chi Kung & introductie karakterstructuren
door: Cosima Scheuten
Deze week is interessant voor je, als je graag Chi Kung wilt trainen, en kennis wilt maken met een gestructureerde manier van kijken naar een mens, lichaam, houding, spierspanning en patronen. Als je geniet van wandelen, eindeloze bossen, heuvels en schone lucht. Er zijn vijf plekken voor niet-leerlingen. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, van alle volwassen leeftijden. Soms ligt er in maart nog sneeuw (het landschap is dan betoverend mooi), en soms is het al warm genoeg voor korte broeken en zie je overal het frisse, ontluikende lentegroen.

Zeer uitgebreide informatie op:
https://chikungamsterdam.com/chi-kung-retraite/lenteweek-duitsland-2018/

Vrijdag 30 maart – maandag 2 april
een moment voor jezelf
door: Rieneke van den Broek
Deze dagen gaan we o.a. mediteren, mantra’s zingen, een soulcard/totemdier kaart trekken, kijken wat deze je te vertellen heeft, schilderen, een stilte wandeling maken,  contact maken met je totemdier en/of gids tijdens een trance dance. Daarnaast nog een workshop werken met klankschalen waarin je leert hoe je met 2 klankschalen iemand al een behandeling kan geven. Ik leg kort wat uit en daarna is het vooral per 2 personen met/op elkaar oefenen. En,…….. is er deze dagen natuurlijk ook een moment om te genieten van mijn klankschaalconcert

Deze activiteiten zullen we doen in de ochtend en avond zodat je in de middag ook nog wat tijd hebt voor jezelf om te genieten van de prachtige omgeving en gelegenheid hebt om (als je dat wilt) een afspraak met mij te maken voor een klankschaal-, reiki behandeling, ontspanningsmassage of combinatie behandeling (circa 45-60 minuten voor €20,-)

De kosten voor dit weekend incl. overnachting (in een 1 persoonskamer met douche en toilet), alle (vegetarische) maaltijden (ontbijt,lunch,diner), koffie/thee en genoemde activiteiten zijn: €275,-
Dit evenement gaat door bij een minimaal aantal aanmeldingen van 8 personen.
Aanmelden kan via info@soundandhealing.nl
Voor het programma zie www.Soundandhealing.nl of FB pagina Sound and Healing

.

Zondag 1 tot zaterdag 7 april 2018
Bijbelstudieweek – over de eerste zeven verhalen uit Genesis
met: Johan Oldenkamp

De Bijbel is ongetwijfeld het meest verspreide boek ter wereld. Maar wie blind gelooft in de verhalen uit dit boek mist volkomen de boot. De belangrijkste verhalen uit dit zeer bijzondere boek zijn namelijk geschreven door ingewijden in de Geheime Leer. In ogenschijnlijk historische vertellingen hebben zij deze Leer verstopt via een speciaal geheimschrift. Alleen wie ingewijd was begreep deze geheimtaal, en kon zo de werkelijke betekenis van deze verhalen tot zich nemen.

De eerste inwijdingsschool ontstond in de zesde eeuw voor onze jaartelling in de stad Babylon. Dit kunnen we de Mesopotamische School noemen. Ook enkele bannelingen uit Samaria werden destijds ingewijd in deze Mysterieschool. En toen zij in het jaar 538 voor onze huidige jaartelling terug mochten keren naar hun thuisland namen zij deze verhalen in hun eigen taal mee. Het gaat hier in ieder geval over de eerste elf hoofdstukken van het Bijbelboek Genesis. Daarna is de kennis van deze geheimtaal langzaam maar zeker verwaterd. Hierdoor zijn er nog veel meer verhalen in een vergelijkbare stijl geschreven, maar dan door oningewijden in de Geheime Leer.

In het eerste jaar van onze jaartelling ontstond er rondom het Meer van Galilea opnieuw een inwijdingsschool, die we de Galileese School kunnen noemen. Ook nu weer werden er allerlei verhalen in een vergelijkbare geheimtaal geschreven, met de meest belangrijke delen ervan in de vorm van gelijkenissen. Daarna is ook deze keer de kennis van deze geheimtaal langzaam maar zeker weer verwaterd.

Bijna twee millennia later is het allround onderzoeker Johan Oldenkamp gelukt om de Bijbelse geheimtaal te kraken. Deze taal legt hij woord voor woord uit tijdens de Bijbelstudieweek, wat daardoor tevens een Inwijdingsweek is. Tijdens de eerste Bijbelstudieweek van april 2018 wordt de geheime betekenis uit de eerste elf hoofdstukken van Genesis volledig onthuld. Iedere deelnemer ontvangt tevens een exemplaar van zijn boek ‘Genesis ontcijferd’, met daarin dezelfde onthullingen. Kijk voor meer informatie op:

http://www.pateo.nl/HTML/NL/Agenda/Bijbelstudieweek01.htm.

.
Dinsdag 3 april tot vrijdag 6 april
intuïtieve yoga en wandelen
met: Claire Piters
Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in Zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.Een impressie van de 4-daagse yogatraining:
Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.
We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen. Geniet tenslotte van de klank en klankschalenYoga 4 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur. Gezamenlijk wandelen (deels in stilte) op 3 of 4 middagen.
Kosten 332 € voor de cursus, incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start: dinsdag 3 april om 10 uur (Paasmaandag aankomen), tot vrijdag om 17.30 uur.
Extra nacht incl. maaltijden: 42 euro.
10 euro korting tot 1 februari 2018.
Meer info: www.clairepiters.nl
.
Maandag 23 – zondag 29 april
Basisopleiding familieopstellingen
met: Yvonne Weeber

Tijdens deze opleiding leer je de basisprincipes van familieopstellingen en systemisch werken en ben je in staat deze principes in je eigen werk toe te passen. Als je van plan bent om te gaan werken als zelfstandig facilitator dan is deze basisopleiding daarop een voorbereiding. Gedurende deze week krijg je alle ruimte om eigen vragen in te brengen en te werken aan je eigen proces. Deze leeropstellingen dienen als studiemateriaal tijdens de analysegesprekken na elke opstelling. Daarnaast zijn er theorieblokken aan de hand van een aantal thema’s. De opleiding wordt gegeven in centrum Savita in Sauerland. Kosten € 730,- (inclusief verblijf, maaltijden, workshops en cursusmateriaal, exclusief twee studieboeken en de terugkomdagen).

Wat kun je van deze opleiding verwachten?

Als deelnemer breng je een aantal vragen in waarmee we in een leeropstelling aan de slag gaan. Daardoor verhelder je een aantal van je eigen familie-verstrikkingen en kun je werken aan het oplossen daarvan. Om anderen als facilitator te kunnen helpen, moet je het opstellingenwerk aan den lijve hebben ervaren.

Tijdens de theorieblokken krijg je inzicht in de dynamiek van families en hoe deze op persoonlijk niveau doorwerken. Aan de orde komen:
het persoonlijk geweten
het familiegeweten
systemisch denken en waarnemen
intuitief waarnemen
verstrikkingen: uitgestoten familieleden, de vergeten doden, dwingende familiepatronen, verstoring van de dynamiek van geven en nemen, verstoring van de natuurlijk hiërarchie, abortus, slachtoffer/dader
de kunst van het representeren
de grondhouding van de facilitator
innerlijke bewegingen
verlossende uitspraken

Meer informatie en inschrijven:
Website: http://thematravel.eu/basisopleidingfamilieopstellingenapril-2018/
Telefoon: 0345-523486

.

Wandelweek
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner
.
Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

Onze Savita-wandelweken
Zaterdag 24 februari – zaterdag 3 maart
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Zondag 24 juni – zondag 1 juli
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Vrijdag 27 april – zondag 6 mei
Wandel- en detox 10-daagse
met: Silaska Paalman

In deze 10-daagse ligt onze focus op mindfullness omgaan met de relatie tussen onszelf en de voeding. We gaan heel bewust ervaren wat voeding met ons doet op lichamelijk en geestelijk niveau, voor velen een hele openbaring. We gaan opnieuw leren eten met aandacht in rust en stilte. Op zo’n manier eten geeft ons heel vaak diep ingeslepen patronen of oude tradities uit de familie waarom we eten, zoals we eten.
In deze week ligt het accent op onthaasten en vakantie vieren voor lichaam ziel en geest. Het is een soul soothing retreat en echt een treat en cadeautje voor jezelf.

Er zal diep ingegaan worden op vele verschillende voedingsaspecten en individuele voedingsadviezen. We gaan magnifieke wandelingen maken in het schitterende Sauerland, met prachtige uitzichten waar we diepe inzichten kunnen gaan opdoen.
We mediteren tijdens healing walks c.q. medicine walks.
We gaan masseren, een zieletekening maken, creatief bezig zijn, mantras zingen, dansen, naar een sauna/ welnesscentrum gaan of waar er maar behoefte aan is.
Of gewoon lekker niks doen, het is jouw week en jouw mindfull schoonmaakproces. Er is veel ruimte voor individuele inbreng. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Je kan kiezen uit verschillende dingen.
1) Zur-base detox, dat is mild reinigen met een dieet van basische voedingsmiddelen
2) Vasten waarbij je kan kiezen uit groentesappen, rijst of thee. Alles is uiteraard biologisch!

We verblijven in een 1 persoonskamer met eigen badkamer en een fantastisch uitzicht op de glooiende heuvels van Sauerland. Het centrum ligt in de bossen waar rust en stilte heerst. De lucht is er zuiver (Niedersfeld is erkend als luchtkuuroord).
Investering : voor 10 dagen slechts 895 euro, waarvan er 700 euro gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering.

Meer info: www.kolibrievasten.nl

.

Retraiteweek 29 april – 5 mei 2018:
Massage Meets Movement
uit je hoofd, in je lichaam

Op een speelse, verrassende manier jezelf en de ander ontmoeten.
Ontspannen van ‘fysieke’, stress-gerelateerde klachten, bijvoorbeeld aan nek, schouders of onderrug
Gegeven door: Marianne Bakker, Dru yoga en meditatie docent uit Zwolle en
Ed Bodewes, therapeut en docent Rebalancing® en Trager® Approach lichaamswerk, ontspanningsmassage en focussen uit Groningen.

Gun je jezelf zomaar, te midden van prachtige natuur en gezonde lucht, een heerlijke week?
Voel de groeikracht van de lente in je eigen lichaam.
Vindt rust en stilte in jezelf en doorbreek oude patronen.
We bieden een programma waarin ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Op lichte wijze wordt aandacht besteed aan het voorkomen en verminderen van fysieke, stress-gerelateerde klachten. De ingrediënten zijn o.a. wandelen, adem- en ontspanningsoefeningen, massage geven en ontvangen met technieken uit Rebalancing, aarden, vrijer bewegen en mediteren vanuit Dru yoga en de Trager Approach.
De ontmoeting tussen Trager en Rebalancing lichaamswerk en Dru yoga wordt gekenmerkt door subtiliteit. Waar Dru yoga met zachte kracht en vloeibaarheid lichaam en bewustzijn wakker maakt, openen Rebalancing en Trager de weg naar vriendschap met jezelf en vanzelfsprekendheid in aanraking en beweging. We nemen jullie graag mee in deze ervaring!
Deze week staat o.a. het gebied van de diepe psoas (‘zo-as’) spieren centraal. Deze spieren raken uitgeput, bijvoorbeeld door stress en veel zitten in een onnatuurlijke houding (denk aan laptop en mobiel gebruik). Dit brengt spanning mee in onder meer onderrug, nek en schouders, gebieden die door onze westerse levenswijze sterk belast worden. In de retraite besteden we ruim aandacht aan het ontspannen van deze gebieden en de psoas.

Programma van zondag 18:00 uur (diner) – zaterdag 14:00 (na de lunch)
Meer info en reacties van eerdere deelnemers
www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement
Ed: +316-18347644; info@rebalancing-lichaamswerk.nl.
Marianne: +316-44161797; namastedruyoga@gmail.com
Inschrijving via https://www.bodymindrebalancing.info/schrijf-je-in
Bijdrage: €545 (€565 bij betaling na 1/3/18) all in.

.

Woensdag  9 – zondag 13 mei
De vier natuurelementen in de mandala
o.l.v. Gambheera van der Post

In deze 4 daagse workshop staan de vier elementen aarde, water, lucht en vuur centraal.
Ether, het vijfde element is de onzichtbare kracht van waaruit de vier elementen vorm krijgen.
In de meditaties en visualisaties maken we hiermee contact.

Dag 1: Aarde – moeder aarde – Gaya
We ervaren o.a.het aardse element in een wandeling door de prachtige bossen van Savita.
We doen aardingsoefeningen en staan stil bij waar we ons mee voeden.
De mandala krijgt vorm vanuit de verbinding met het aardse.
Dag 2: Water – het oer element waaruit alles geschapen wordt
Een bezoek aan de sauna/zwembad om de reinigende kracht van het water te ervaren.
Of als het erg mooi weer is, zwemmen in de natuur.
In de mandala wordt o.a. de stromende kracht uitgebeeld.
Dag 3: Lucht – de eerste levensbehoefte
Lucht wordt geassocieerd met het Goddelijke, de wind en zijn Goddelijke boodschappers.
In een meditatie buiten verbinden we ons met klanken, geuren, wolken, beweging door de wind.
Met ook een klankschaalmeditatie.
Dag 4: Vuur – schepping en verwoesting
Vuur is verbonden met passie, actie en wilskracht.
Het is de belichaming van het goddelijk licht, de heilige vonk.
De avond ervoor is er een kampvuur.
De vuurmandala staat in het teken van de zon

Dit programma is een opzet, maar ieder is vrij om gehoor te geven aan eigen creatieve ideeën.Ook is er veel ruimte in de dag om zelf in te vullen.
Verblijf : € 160,- vol pension
Cursus: € 260,-
Bij aanmelding (en betaling) voor 4 april: 10 % vroegboekkorting = € 236,-
Totale Kosten: € 420,- Bij vroegboekkorting €396,-

Voor meer informatie over de workshop + praktische informatie: https://heel-zijn.nl

.

Savita-Lenteweek
Zondag 13 – zondag 20 mei
met: diverse worshopgevers
Weer een Savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops rondom dans, beweging, creatieve handenarbeid, ontdekking van jezelf, zingen, …
Dat alles aan de normale prijs van € 42 all in.

.

Maandag 21 mei – zondag 27 mei
Biodanza Vakantieweek
met: Nathalia Liem

Een dansvakantie met verdieping, plezier, ontspanning en contact. We dansen met datgene wat al in de kiem aanwezig is, onze liefde, vitaliteit, kracht, passie, dromen, archetypes etc…
In de Vivencia brengen we deze rijke innerlijke bronnen tot leven.

Programma
Aankomst op maandag 21 mei vanaf 14:00. Vertrek op 27 mei na de lunch.
We dansen binnen in een mooie zaal en indien het weer het toelaat dansen we buiten op een prachtige plek in de natuur.

Savita verzorgt ons iedere dag met 3 smakelijke, biologische en vegetarische maaltijden. Centrum Savita wordt gerund door vrijwilligers, daarom is onze hulp met op-/afruimen en afwas nodig.

Accommodatie
Er zijn ruime 1 of 2 persoonskamers met douche, toilet, wastafel en balkon.

Voor meer info: www.biodanzametnathalia.nl en www.savita.nl
Aanmelden: savitabiodanza2018@ziggo.nl

De Biodanza docente is Nathalia Liem.
Met veel plezier en liefde heeft zij in juni 2017 een Biodanza vakantie in Centrum Savita gegeven. Zij wordt deze vakantie ondersteund en geassisteerd door haar partner Ron Jansen.

Net als vorig jaar is er gelegenheid om als deelnemer iets aan te bieden wat bij kan
dragen tot het groepsproces. Ron Jansen en Elisabeth van Dieten zullen ieder geval
energetische behandelingen aanbieden tegen een kleine vergoeding .
Elke ochtend kan je deelnemen aan de meditatie van Savita (aanrader)
Let op minimaal 6 maanden Biodanza ervaring vereist. Neem bij twijfel contact op.
We horen je graag : +31 6 52 41 87 64 / +31 6 44 03 67 70

Prijzen:
€ 420,- op basis van 1 p.k – p.p.
€ 402,- op basis van 2 p.k – p.p.
inclusief 3 vegetarische maaltijden, koffie/thee, toeristenbelasting

.

Donderdag 31 mei – zondag 3 juni
Reis ‘Kruiden en wandelen in Sauerland’
o.l.v. Carolien Hendrix, i.s.m. Margriet Dings en Linda Rigterink

Voor wie?
De vakantie is bedoeld voor iedereen die een kruidenopleiding volgt of gevolgd heeft. Het is een 4-daagse minivakantie waar we genieten van de natuur, landschap en elkaars gezelschap. Uiteraard gaan we actief planten in de natuur bekijken en leren van elkaar over de toepassingen van kruiden.

Programma door de deelnemers
Het programma komt tot stand door actieve inbreng van alle deelnemers. De bedoeling is dat elke deelnemer één activiteit van de reis verzorgt, d.w.z. één ochtend-, middag- of avondactiviteit die met kruiden te maken heeft. Dit kan iets zijn buiten in de natuur (bijvoorbeeld wandelen en planten bekijken), of iets creatiefs met kruiden (koken, tekenen, iets anders) of het toepassen van kruiden voor je lichaam (voeding, gezondheid, wellness). Bij Savita hebben we een groepsruimte ter beschikking om gezamenlijke activiteiten met kruiden te doen.

Plaats:
Savita, In der Burbecke 15, 59955 D-Winterberg-Niedersfeld, zie www.savita.nl

Kosten:
Eur 150,- incl. maaltijden (vegetarisch) en een kamer met douche/wc (prijs onder voorbehoud). O.b.v. eigen vervoer

Organisatie en contact:
Carolien Hendrix i.s.m. Margriet Dings en Linda Rigterink, (voormalig) cursisten Vakopleiding Kruidenrijk. Neem contact op voor meer info, programma en inschrijfformulier via: carolienhendrix@ziggo.nl of 06-100 738 69.

.

Zondag 3 tot zaterdag 9 juni 2018
Zelfkennisweek – over Astrologie, Numerologie en het Enneagram
met: Johan Oldenkamp
Via zeven complementaire zelfkennismethoden krijg je in slechts één week (van zondag tot zaterdag) een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Iedere ochtend en avond worden de levensenergieën van iedere deelnemer individueel belicht vanuit één van deze zelfkennismethoden. Iedere middag is eigen tijd, waardoor deze cursusweek tevens een halve vakantieweek is. De cursusleider is psycholoog Dr. Johan Oldenkamp, die in elk van de toegepaste zelfkennismethoden een toonaangevende deskundige is. Hierover en over aanverwante zaken heeft hij inmiddels meer dan veertig boeken geschreven. Kijk voor meer informatie over de unieke zelfkennisweek op http://levensenergie.be/ (waarbij ‘be’ staat voor: bewust beleven).

.

Wandelweek
Zondag 24 juni – zondag 1 juli
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner.
Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

Onze Savita-wandelweken
Zaterdag 24 februari – zaterdag 3 maart
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Zondag 24 juni – zondag 1 juli
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Wandelweek
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner.
Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

Onze Savita-wandelweken
Zaterdag 24 februari – zaterdag 3 maart
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Maandag 24 juni – maandag 1 juli
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Wandelweek
Vrijdag 6 juli – Vrijdag 13 juli
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner.
Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

Onze Savita-wandelweken
Zaterdag 24 februari – zaterdag 3 maart
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Zondag 24 juni – zondag 1 juli
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Zaterdag 14 – zaterdag 21 juli
Soul Singing & Soul Dancing Zomerweek
met yoga & Qigong

Een Zomerweek vol muziek & dans, creativiteit, plezier & verstilling in de natuur.
Onder leiding van:
Cecilia Magnus – Stembevrijding
Eleonora Slok – Dansen & Bewegen
Marietta Rust – Zingen & dansen, Meezing concert
Erik Huele – Stemexpressie & improvisatie, Meezing concert
Daniel Declercq – Stemexpressie & improvisatie

Deze Zomerweek is een ontmoetingsplek voor een ieder die geїnspireerd met elkaar wil zingen & dansen. Dit geeft plezier en werkt aanstekelijk.
We zingen wereldmuziek en mantra’s uit alle windstreken. Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën met djembé ritmes, waar we heerlijk op kunnen dansen. Door intuїtief te zingen en te dansen onder leiding van ervaren docenten kun je jouw eigen en unieke expressie verdiepen.
Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of dansen ben je van harte welkom.
’s Avonds luister- of meezingconcerten, waar je heerlijk van kunt genieten.

Dagindeling:
07.45 – 08.15 uur:       Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.00 uur:       Ochtend workshop
15.45 – 18.00 uur:       Geen programma of middag workshop
20.30 – 22.15 uur:       Avondprogramma
vanaf 22.15 uur:           Kampvuur bij goed weer

VERDERE INFO: 2018-07 Erik Huele Soulweek2

.

Zondag 15 – zaterdag 21 juli
Yogaweek met meditatie, ontspanning, wandelen
met: Diana van Gelder en Wendy Stam (assistente)
Een hele fijne week voor jezelf, met van alles te doen zoals Yoga en wandelen, maar ook ruimte om te laten d.m.v. meditaties, ontspanningen en anderszins ‘niets doen’. Een reis naar binnen, zonder het contact met buiten te verliezen. Opnieuw verbinding maken met je lichaam . Je geest onderzoeken zonder alles te hoeven begrijpen, vanuit openheid en aanvaarding. Ontspanning toelaten. Soms alleen zijn als je die behoefte voelt, wetende dat de mogelijkheid er is om sociaal te zijn, als je dat wilt. Niets moet….
Yoga/meditatie e.d. vindt plaats in de ochtend en avond. De precieze invulling volgt nog. Als het weer het toelaat graag buiten, gelukkig hebben we ook de hele week een eigen, ruime zaal tot onze beschikking. In de middag kan er gerust worden of gewandeld in de prachtige, stille omgeving.
Aanvang: zondag voor het diner, met introductie/ meditatie in de avond. We sluiten af op zaterdagochtend.Diana van Gelder geeft 20 jaar les in haar eigen Praktijk voor Yoga en Meditatie in Den Haag. Wendy Stam rondt over 1 jaar haar 4-jarige opleiding af tot Yogadocente bij de YAN. Zij is ook docent bewegingsonderwijs op de Pabo in Den Haag.
Kosten: € 550, incl. 6 nachten verblijf op 1-pers.kamer met douche/toilet , met volpension (vegetarisch eten) en programma.
Kijk voor meer info op www.dianavangelder.nl

.

Zondag 22 juli – zondag 29 juli
Savita-zomerweek
door: diverse workshopgevers
Weer een Savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops rondom dans, beweging, stem, creatieve handenarbeid, meditatie, ontdekking van jezelf, zingen, enz ….
Dit alles aan de normale prijs van € 42 per dag all in.

.

Zondag 29 juli tot zaterdag 4 augustus
Vakantieweek Biodanza – ontdek je “ware zelf”
O.l.v. Maria Vermeeren

Biodanza: een combinatie van muziek, beweging en emotie. Door muziek vanuit je gevoel in beweging komen. Door bewegen in contact komen met jezelf en de ander.
In deze vakantieweek gaan we Biodanza ervaren als een systeem van menselijke mogelijkheden. Tussen voelen, denken en doen ontstaat gewaarwording naar wie we in werkelijkheid zijn.
Biodanza heeft tot doel het lichaam weer een eenheid te laten zijn. Door het contact met anderen ontstaat een volledige beleving van het uniek zijn van onszelf. Het is een mystieke ervaring: uniek zijn en volledige verbinding voelen.  Volledig bewustzijn van jouw unieke manier van zijn, maar ook in verbinding met de ander. Alles heeft zijn plek in de keten. Lichaam, ziel en geest is één geheel in Biodanza. Als je je ziel ten diepste kunt horen, dan weet je in het leven wat je te doen hebt.
Verwonder je naar wat je ontdekt in deze vakantieweek. Dit alles met heel veel plezier en positieve ervaringen. Biodanza ervaring van minimaal 3 maanden is nodig.

Praktische info
Begeleiding, Maria Vermeeren, Biodanza-docente
Start 29 juli 2018 om 16:00 uur, einde 4 augustus 2018 om 11:00 uur.
Deelnemers: maximaal 25
Kosten: € 375,00 incl. 6 overnachtingen en vol pension.
Aanmelden en vragen: vermeeren.maria@gmail.com
Meer info: www.mariavermeeren.com

.

31 juli – 3 augustus
Zang-drie-daagse-workshop
door Cileke Angenent

Cileke (zangeres,zangdocent) werkt vanuit haar belangrijkste inspiratiebron: de zangscholingsweg van V. Werbeck-Svärdström; de menskunde van de zang.
Dit is een scholingsweg waarbij je eerst wakker wordt in het luisteren en later de fenomenen vanuit de zang (adem, klank, toon, articulatie) leert waarnemen en herkennen. Daardoor kan je leren minder met dwang te sturen zodat de juiste manier van zingen steeds duidelijker door je lichaam wordt herkend.  Deze scholingsweg  maakt het mogelijk de zingende mens met lijf, ziel en geest, kunstzinnig oefenend te begrijpen.

De workshop is toegankelijk voor iedereen: voor beginners en voor mensen die ervaring met zang of deze scholingsweg hebben. Voor deze laatste groep biedt de workshop verdieping.
We werken vanuit een ontspannen vertrouwde sfeer, die de rust en de ruimte van vakantie niet verstoort. We oefenen met het zingen, we bespreken vragen over zingen en zang- en/of adem-problemen, we zingen samen meerstemmige muziek, we improviseren en een pianist komt om diegene te begeleiden die met solozang wil oefenen en er is gelegenheid voor rust en wandelen.

De Zintuigen
Bij zingen gebruik je vooral het gehoor maar ook alle andere zintuigen.
Omdat de zomer, het zingen en deze plek een mooie gelegenheid is om zintuigen te verfijnen, geeft Rya Ypma  met ons voor het avondeten een korte workshop  “de kunst van het eten waarnemen”. www.ryaypma.nl

Steeds blijkt weer dat de stappen en de ervaring met, en het inzicht in deze manier van zingen een betekenis hebben voor het dagelijks leven en voor de gezondheid en het welbevinden van de deelnemer.
Dit zingen geeft echte vrijheid.
Zie ook: www.cilekeangenent.nl

Op de eerste dag (31/7) beginnen we met de workshop in de avond. Op deze dag is er overdag de mogelijkheid om een individuele zangles te nemen. U kunt dan een nacht eerder boeken (nacht plus maaltijden 42 euro + individuele les 45 euro).
Kosten 290 euro inclusief verblijf in een 1-persoonskamer op basis van volpension (incl. 3 vegetarische maaltijden, koffie/thee en toeristenbelasting).

Aanmelden en/of aanvullende informatie vragen:
info@cilekeangenent.nlof per telefoon 0486-476552
Meer info:2018-08 Cileke-uitgebreide info

.

Zaterdag 4 – vrijdag 10 augustus
Jij bent de bron
Met: Yvonne Weeber

Een magische week afgestemd op de kosmische energieën van NU met Astrologe-facilitator Yvonne Weeber. Jij bent de Bron, overstijgen van beperkingen en aanwezig Zijn in het Hier en Nu. We gaan het pad van de Held, de zwarte lichten in de horoscoop en nemen onze plek in zodat we vanuit Essentie leven en vorm kunnen gaan geven wie we werkelijke zijn. Ben je al eerder mee geweest? Geen probleem, het hele programma werken we met de kosmische energieën van NU. Wat er NU gezien mag worden.

Heb je ook het gevoel dat het tijd is om nu echt af te stemmen op je werkelijke authentieke Zelf, dan ben je welkom in deze speciale week georganiseerd door Yvonne Weeber en afgestemd op de kosmische energieën van Nu. Lang hebben we gezocht in de wereld buiten onszelf, therapieën gedaan, gewerkt aan onszelf en komen nu tot de conclusie dat er niets buiten onszelf bestaat. Zelf-realisatie betekent leven vanuit je essentie, het kosmische kind geboren laten worden.  Vrij Zijn, onvoorwaardelijke acceptatie van wat er is, in het Hier en Nu, Non dualiteit, overstijgen van het kleine Zelf. Daarin de liefde laten stromen. Niet van buiten naar binnen maar van binnen naar buiten. Je Zon laten stralen. We kijken wat je nog blokkeert om HIER te zijn, met het opschonen vrouwenlijn, mannenlijn, je eigen plek innemen en met het opstellen van je Essentie krijg je inzicht en overzicht om datgene los te kunnen laten wat niet meer bij jou hoort. We kijken naar de zwarte lichten in de horoscoop welke het pad van de held, van Essentie naar het leven vanuit je Bron laat zien. Het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht, in je kracht komen. Oude verhalen, beperkingen en overtuigingen loslaten door te omarmen wat is, het doorbreken van beperkingen en het steeds weer terug kunnen keren. In het Hier en Nu daar ligt je bevrijding. Verder lekker schilderen, dansen, zingen, wandelen. Kortom een heerlijke week overvloedig genieten van dat wat is en laten gebeuren. Ga je met me mee?

We verblijven in Centrum Savita in het prachtige Sauerland. Je krijgt een éénpersoonskamer met eigen sanitair en een balkon. Kosten € 575,00, all in, exclusief vervoer en drankjes aan de bar.

Informatie en boeken:
Website: http://thematravel.eu/bron2018
Telefoon: 0345-523486

.

Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Savita-wandelweek
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner.
Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

Onze Savita-wandelweken
Zaterdag 24 februari – zaterdag 3 maart
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Maandag 24 juni – maandag 31 juni
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Vrijdag 31 augustus – zondag 9 september
Wandel-, detox- en yogaweek
met: Silaska Paalman

Deze week ligt onze focus op mindfullness omgaan met de relatie tussen onszelf en de voeding. We gaan heel bewust ervaren wat voeding met ons doet op lichamelijk en geestelijk niveau, voor velen een hele openbaring. We gaan opnieuw leren eten met aandacht in rust en stilte. Op zo’n manier eten geeft ons heel vaak diep ingeslepen patronen of oude tradities uit de familie waarom we eten, zoals we eten.
In deze week ligt het accent op onthaasten en vakantie vieren voor lichaam ziel en geest. Het is een soul soothing retreat en echt een treat en cadeautje voor jezelf.

Er zal diep ingegaan worden op vele verschillende voedingsaspecten en individuele voedingsadviezen. We gaan magnifieke wandelingen maken in het schitterende Sauerland, met prachtige uitzichten waar we diepe inzichten kunnen gaan opdoen.
We mediteren tijdens healing walks c.q. medicine walks.
We gaan masseren, een zieletekening maken, creatief bezig zijn, mantras zingen, dansen, naar een sauna/ welnesscentrum gaan of waar er maar behoefte aan is.
Of gewoon lekker niks doen, het is jouw week en jouw mindfull schoonmaakproces. Er is veel ruimte voor individuele inbreng. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Je kan kiezen uit verschillende dingen.
1) Zur-base detox, dat is mild reinigen met een dieet van basische voedingsmiddelen
2) Vasten waarbij je kan kiezen uit groentesappen, rijst of thee. Alles is uiteraard biologisch!

We verblijven in een 1 persoonskamer met eigen badkamer en een fantastisch uitzicht op de glooiende heuvels van Sauerland. Het centrum ligt in de bossen waar rust en stilte heerst. De lucht is er zuiver (Niedersfeld is erkend als luchtkuuroord).
Investering : voor 10 dagen slechts 895 euro, waarvan er 700 euro gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering.
Meer info: www.kolibrievasten.nl

.

Zaterdag 13 – zaterdag 20 oktober
Savita- herfstweek
door: diverse workshopgevers
Weer een Savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops rondom dans, beweging, stem, creatieve handenarbeid, meditatie, ontdekking van jezelf, zingen, enz ….
Dit alles aan de normale prijs van € 42 per dag all in.

.

Zondag 28 oktober – zondag 4 november
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner.
Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

Onze Savita-wandelweken
Zaterdag 24 februari – zaterdag 3 maart
Vrijdag 27 april – vrijdag 4 mei
Maandag 24 juni – maandag 31 juni
Vrijdag 6 juli – vrijdag 13 juli
Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Maandag 17 – maandag 24 november
Clarity Week “De vlinder die dacht dat hij nog een rups was”
met:  Taetske
Ontdek Clarity. Ontdek jezelf! Leef lichter en intenser. In deze week gaan we aan de slag met het Clarity Proces, een prachtige en werkzame weg om met behulp van het dagelijks leven tot helder inzicht te komen. Het is geen filosofische of intellectuele benadering, maar praktisch en concreet. Het maakt gebruik van zelfonderzoek, regressiewerk, hier en nu technieken en krachtige ademmeditaties zoals de Quantum Light Breath.
Het doel is je te helpen om stevig gegrond in het dagelijks leven te staan, met een heldere kijk op jezelf en de wereld.
Het Clarity Proces is opgebouwd rond 5 stappen:
Ontdekken – Ontvouwen – Vrijheid – Eenheid – Helderheid
Om vrij te zijn, moet de identificatie met de beperkingen uit het verleden ophouden. In de workshop leer je hoe die oude onbewuste patronen kunt ophelderen. Je gaat jezelf beter begrijpen, je lichaam ontspant, de energie gaat weer stromen. Het nu komt tevoorschijn in al zijn kracht, levendigheid en schoonheid. Bevrijding komt uiteindelijk niet door iets te veranderen, maar door de illusies van het denken te doorzien. Clarity geeft je daar de handvatten voor.
Clarity is geen quick fix. Het is een gedegen weg met veel diepgang. Aan het eind van de workshop ga je als herboren weer naar huis, en met een nieuw perspectief.

Schrijf je in op https://www.tsuki.org/aanbod/clarity-workshops/clarity-week-savita-nov-2018/ . Of mail ons op kantoor@tsuki.org.

.

Vrijdag 21 – donderdag 27 december
Savita-kerstweek
met: diverse workshopgevers
Dagen van stil zijn, dagen van stil zijn bij jezelf, dagen om stil om te gaan met andere mensen, stil worden in de natuur ….
Dat alles aan de normale prijs van € 42,00 per dag all in.
Inschrijven vooraf, aanbetaling gevraagd.