Zaterdag 14 – zaterdag 21 juli
Soul Singing & Soul Dancing Zomerweek
met yoga & Qigong

Een Zomerweek vol muziek & dans, creativiteit, plezier & verstilling in de natuur.
Onder leiding van:
Cecilia Magnus – Stembevrijding
Eleonora Slok – Dansen & Bewegen
Marietta Rust – Zingen & dansen, Meezing concert
Erik Huele – Stemexpressie & improvisatie, Meezing concert

Deze Zomerweek is een ontmoetingsplek voor een ieder die geїnspireerd met elkaar wil zingen & dansen. Dit geeft plezier en werkt aanstekelijk.
We zingen wereldmuziek en mantra’s uit alle windstreken. Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën met djembé ritmes, waar we heerlijk op kunnen dansen. Door intuїtief te zingen en te dansen onder leiding van ervaren docenten kun je jouw eigen en unieke expressie verdiepen.
Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of dansen ben je van harte welkom.
’s Avonds luister- of meezingconcerten, waar je heerlijk van kunt genieten.

Dagindeling:
07.45 – 08.15 uur:       Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.00 uur:       Ochtend workshop
15.45 – 18.00 uur:       Geen programma of middag workshop
20.30 – 22.15 uur:       Avondprogramma
vanaf 22.15 uur:           Kampvuur bij goed weer

Een zomerweek vol muziek & dans, creativiteit, plezier & verstilling in de natuur.
Deze zomerweek is een ontmoetingsplek voor een ieder die geїnspireerd met elkaar wil zingen & dansen.
Dit geeft plezier en werkt aanstekelijk.
We zingen wereldmuziek en mantra’s uit alle windstreken.
Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën met djembé-ritmes, waar we heerlijk op kunnen dansen.
Door intuїtief te zingen en te dansen onder leiding van ervaren docenten kun je jouw eigen en unieke expressie verdiepen.
Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of dansen ben je van harte welkom.
’s Avonds luister- of meezingconcerten, waar je heerlijk van kunt genieten.

” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied! ” Rumi

– Verblijfkosten: € 42 per dag (incl. 3 maaltijden) x 7 dagen = € 294
– Cursuskosten (excl. verblijf en eten): vanaf € 295
of vanaf € 190,- voor mensen met een bescheiden inkomen
of € 110 voor kinderen vanaf 8 jaar.
Vroegboekkortingen, vóór 15 juni: 10% reductie
Aanmelding samen met een ander: voor beide 20% korting op de cursusprijs
Je kunt korting krijgen als je student bent, het niet kan betalen of als je met meerderen komt.

Info & Aanmelding: tel 050-312 46 50 & erikhuele@hotmail.com
Nadere info zie: http://www.soulsinging.net/savita-14-21-juli-soul-singing-dancing/

.

Zondag 15 – zaterdag 21 juli
Yogaweek met meditatie, ontspanning, wandelen
met: Diana van Gelder en Wendy Stam (assistente)
Een hele fijne week voor jezelf, met van alles te doen zoals Yoga en wandelen, maar ook ruimte om te laten d.m.v. meditaties, ontspanningen en anderszins ‘niets doen’. Een reis naar binnen, zonder het contact met buiten te verliezen. Opnieuw verbinding maken met je lichaam . Je geest onderzoeken zonder alles te hoeven begrijpen, vanuit openheid en aanvaarding. Ontspanning toelaten. Soms alleen zijn als je die behoefte voelt, wetende dat de mogelijkheid er is om sociaal te zijn, als je dat wilt. Niets moet….
Yoga/meditatie e.d. vindt plaats in de ochtend en avond. De precieze invulling volgt nog. Als het weer het toelaat graag buiten, gelukkig hebben we ook de hele week een eigen, ruime zaal tot onze beschikking. In de middag kan er gerust worden of gewandeld in de prachtige, stille omgeving.
Aanvang: zondag voor het diner, met introductie/ meditatie in de avond. We sluiten af op zaterdagochtend.Diana van Gelder geeft 20 jaar les in haar eigen Praktijk voor Yoga en Meditatie in Den Haag. Wendy Stam rondt over 1 jaar haar 4-jarige opleiding af tot Yogadocente bij de YAN. Zij is ook docent bewegingsonderwijs op de Pabo in Den Haag.
Kosten: € 550, incl. 6 nachten verblijf op 1-pers.kamer met douche/toilet , met volpension (vegetarisch eten) en programma.
Kijk voor meer info op www.dianavangelder.nl

.

Zondag 22 juli – zondag 29 juli
Savita-zomerweek
door: diverse workshopgevers
Weer een Savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops rondom dans, beweging, stem, creatieve handenarbeid, meditatie, ontdekking van jezelf, zingen, enz ….
Dit alles aan de normale prijs van € 42 per dag all in.

.

Zondagavond 29 juli – Zaterdagochtend 4 augustus
Vakantieworkshop beeldhouwen in hout   “Van Nature”
door: :  Luc Willems
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Vormgeven met hart en ziel. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereed-schap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen.
We trekken ook de bossen in op zoek naar de houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

De kosten voor de workshopweek zijn: 570,- euro inclusief 6 nachten verblijf op Savita, het gebruik van gereedschap, hout  en materialen. Inschrijving kan tot uiterlijk 30 juni 2018. Er zijn maximaal 12 plekken per week. Stuur je aanmelding naar luc@creapoelka.nl. We bevestigen dan je inschrijving. https://www.creapoelka.nl/portfolio/beeldhouwen-vakantieworkshops/
Maximaal 12 deelnemers

Betaling: Graag de kosten van de workshop uiterlijk 30 juni overmaken op rekening:
NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. beeldhouwen Savita met vermelding van je naam en week nr.

.

Zondag 29 juli tot zaterdag 4 augustus
Vakantieweek Biodanza – ontdek je “ware zelf”
O.l.v. Maria Vermeeren

Biodanza: een combinatie van muziek, beweging en emotie. Door muziek vanuit je gevoel in beweging komen. Door bewegen in contact komen met jezelf en de ander.
In deze vakantieweek gaan we Biodanza ervaren als een systeem van menselijke mogelijkheden. Tussen voelen, denken en doen ontstaat gewaarwording naar wie we in werkelijkheid zijn.
Biodanza heeft tot doel het lichaam weer een eenheid te laten zijn. Door het contact met anderen ontstaat een volledige beleving van het uniek zijn van onszelf. Het is een mystieke ervaring: uniek zijn en volledige verbinding voelen.  Volledig bewustzijn van jouw unieke manier van zijn, maar ook in verbinding met de ander. Alles heeft zijn plek in de keten. Lichaam, ziel en geest is één geheel in Biodanza. Als je je ziel ten diepste kunt horen, dan weet je in het leven wat je te doen hebt.
Verwonder je naar wat je ontdekt in deze vakantieweek. Dit alles met heel veel plezier en positieve ervaringen. Biodanza ervaring van minimaal 3 maanden is nodig.

Praktische info
Begeleiding, Maria Vermeeren, Biodanza-docente
Start 29 juli 2018 om 16:00 uur, einde 4 augustus 2018 om 11:00 uur.
Deelnemers: maximaal 25
Kosten: € 375,00 incl. 6 overnachtingen en vol pension.
Aanmelden en vragen: vermeeren.maria@gmail.com
Meer info: www.mariavermeeren.com

.

31 juli – 3 augustus
Zang-drie-daagse-workshop
door Cileke Angenent

Cileke (zangeres,zangdocent) werkt vanuit haar belangrijkste inspiratiebron: de zangscholingsweg van V. Werbeck-Svärdström; de menskunde van de zang.
Dit is een scholingsweg waarbij je eerst wakker wordt in het luisteren en later de fenomenen vanuit de zang (adem, klank, toon, articulatie) leert waarnemen en herkennen. Daardoor kan je leren minder met dwang te sturen zodat de juiste manier van zingen steeds duidelijker door je lichaam wordt herkend.  Deze scholingsweg  maakt het mogelijk de zingende mens met lijf, ziel en geest, kunstzinnig oefenend te begrijpen.

De workshop is toegankelijk voor iedereen: voor beginners en voor mensen die ervaring met zang of deze scholingsweg hebben. Voor deze laatste groep biedt de workshop verdieping.
We werken vanuit een ontspannen vertrouwde sfeer, die de rust en de ruimte van vakantie niet verstoort. We oefenen met het zingen, we bespreken vragen over zingen en zang- en/of adem-problemen, we zingen samen meerstemmige muziek, we improviseren en een pianist komt om diegene te begeleiden die met solozang wil oefenen en er is gelegenheid voor rust en wandelen.

De Zintuigen
Bij zingen gebruik je vooral het gehoor maar ook alle andere zintuigen.
Omdat de zomer, het zingen en deze plek een mooie gelegenheid is om zintuigen te verfijnen, geeft Rya Ypma  met ons voor het avondeten een korte workshop  “de kunst van het eten waarnemen”. www.ryaypma.nl

Steeds blijkt weer dat de stappen en de ervaring met, en het inzicht in deze manier van zingen een betekenis hebben voor het dagelijks leven en voor de gezondheid en het welbevinden van de deelnemer.
Dit zingen geeft echte vrijheid.

Cileke zingt: https://www.youtube.com/watch?v=F2yR0Ef53UQ

Zie ook: www.cilekeangenent.nl

Op de eerste dag (31/7) beginnen we met de workshop in de avond. Op deze dag is er overdag de mogelijkheid om een individuele zangles te nemen. U kunt dan een nacht eerder boeken (nacht plus maaltijden 42 euro + individuele les 45 euro).
Kosten 290 euro inclusief verblijf in een 1-persoonskamer op basis van volpension (incl. 3 vegetarische maaltijden, koffie/thee en toeristenbelasting).

Aanmelden en/of aanvullende informatie vragen:
info@cilekeangenent.nlof per telefoon 0486-476552
Meer info:2018-08 Cileke-uitgebreide inf

.

Zaterdag 4 augustus – zaterdag 11 augustus
Yoga
o.l.v. Carla Groen
Meer info: www.carlagroen.nl

.

Zondagavond 5 augustus – zaterdagochtend 11 augustus
Vakantieworkshop beeldhouwen in hout   “Van Nature”
door: :  Luc Willems
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Vormgeven met hart en ziel. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereed-schap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen.
We trekken ook de bossen in op zoek naar de houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

De kosten voor de workshopweek zijn: 570,- euro inclusief 6 nachten verblijf op Savita, het gebruik van gereedschap, hout  en materialen. Inschrijving kan tot uiterlijk 30 juni 2018. Er zijn maximaal 12 plekken per week. Stuur je aanmelding naar luc@creapoelka.nl. We bevestigen dan je inschrijving. https://www.creapoelka.nl/portfolio/beeldhouwen-vakantieworkshops/
Maximaal 12 deelnemers

Betaling: Graag de kosten van de workshop uiterlijk 30 juni overmaken op rekening:
NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. beeldhouwen Savita met vermelding van je naam en week nr.

.

Vrijdag 10 augustus – dinsdag 14 augustus (4 nachten)
In het teken van liefde – Helend tekenen, yoga en meditatie
met: Martine Vonk en Elisabeth Maria

Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.” (Mevlana Rumi)

Met helend tekenen, yoga en meditatie maken we tijdens deze workshop contact met ons Liefdevolle Zelf. En we onderzoeken wat dit nog in de weg staat. Op het moment dat we tekenend onze motoriek inschakelen maken we een verbinding met ons gevoelsleven. Onze hand brengt naar buiten wat van binnen leeft. Via de tekentaal kunnen we aspecten van onszelf ontdekken, erkennen en verwerken. Tijdens de yoga krijgen we inzicht in mogelijke lichamelijke blokkades. In de stilte van de meditatie creëren we rust in de mind waardoor balans kan ontstaan tussen geest en lichaam.

Programma-info en aanmelden: zie www.martine-vonk.n
Tekenervaring is niet nodig.

Elisabeth Maria heeft vele jaren een yoga en meditatiecentrum gerund in Thailand, ze geeft ook individuele sessies in channeling, chakrabalancing en ademsessies. Tijdens de workshop zal zij ook begeleidende meditatie en ontspanningsoefeningen geven en een groepsrebirth.

De passie van Martine is: samen met mensen te zoeken naar antwoorden op hun vragen en inzicht te krijgen in de bedoelingen van wat het leven aanreikt. Daarbij gebruikt zij de middelen die haar dierbaar zijn geworden: astrologie van de ziel, de tekentaal en combinaties hiervan.

Individuele sessies bij Elisabeth-Maria en/of Martine zijn mogelijk buiten de workshop uren (niet in de prijs inbegrepen).
Kosten: 385 € incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch) en materiaalkosten voor het tekenen
Aankomst: vrijdag v.a. 17 uur, vertrek dinsdag 11 uur

.

Zaterdag 11 – zaterdag 18 augustus
Zang-wandelgroep
o.l.v. Willemien Rouwenhorst

.

Zondag 19 augustus – zaterdag 25 augustus
Massage-wandelweek
Masseren vanuit je hart
door: José van de Wouw
Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, waaronder de Integratieve Massage, Polariteitsmassage en Holistische Massage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep vrouwen, dan is deze week een uitgelezen kans!

Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.

Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”

Reacties van cursisten:
Wat een heerlijk ontspannende en inspirerende week!
Bijzonder om met alleen vrouwen te zijn!
Een fijne locatie en omgeving, mooie wandelingen en bijzondere massage-ervaringen. Liefdevolle aanrakingen, door jou begeleid, ervaar ik als helend, zeer plezierig en vooral om heel blij van te worden!

Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl
of 030-2436002 / 06-17434975

.

Zondag 26 augustus (21.00) – zaterdag 1 september (10.30)
Zomerweek met qigong, natuurwandelingen, meditatie
o.l.v. Erik Huele
Over de inhoud van Qigong (Chi Kung):
– We doen de langzame, eenvoudige bewegingen vanuit de taoïstische traditie,
afgewisseld met Qigong’s waarbij we zitten en meer naar binnen gaan. Met Qigong laat je je energie stromen, breng je deze in balans en laad je je batterij weer op.
– Qigong betekent: contact krijgen met de Chi in je en om je heen, deze laten stromen en transformeren. Het cultiveren van je Chi voor meer gezondheid, levensgeluk en vitaal een hoge leeftijd bereiken.
– Je wordt meer gecenterd en geaard. Je verbindt adem, lijf en geest dieper met elkaar. Bezieling van je lijf, je kracht in zachtheid ingebed.
– Met de Innerlijke Glimlach maken we een zacht en dankbaar contact met ons hart en ons lijf.
– We leren de Kleine Hemelse Kringloop, die 2 hoofdmeridianen verbindt. Ik ervaar zelf al na 5 a 10 min deze kringloop te doen meer innerlijke rust: een prima voorbereiding voor een open meditatie: zijn met wat is.
– Het warmen van je stoof, aandacht voor je nieren (onze basisenergie): uit de stressmodus naar zelfheling.
– Met de 6 helende klanken komen we in contact met de energie van de seizoenen en onze organen. Dit ter voorbereiding van de slaap.
– We leren acupressuur punten om onszelf te masseren.

Verder: pianoconcert van Erik, een avond Soulsinging: Wereldmuziek liederen & Mantra’s zingen en een Vuur Ceremonie.
Stembevrijding aan de piano en I Ching coaching met Erik mogelijk in de vrije tijd.

Tijden: 7.45 – 8.15 uur, 10.15- 13.00 uur,16.00 – 18.00 uur of vrije middagen en 20.15 – 21.00 uur
Verblijfkosten: € 252
Cursuskosten zomerweek: € 275 of € 165 + envelop met wat je verder kunt bijdragen
Vroegboekkortingen, vóór 1 aug: 10% reductie
Je kunt korting krijgen als je student bent, het niet kan betalen of als je met meerderen komt.
Info & Aanmelding: tel 050-312 46 50 & erikhuele@hotmail.co
Erik Huele is sinds 1999 actief met Qigong lesgeven en werd opgeleid door Mantak Chia. Sinds 2012 is Chunyi Lin een grote inspiratie voor hem.

.

Vrijdag 31 augustus – vrijdag 7 september
Savita-wandelweek
Meestal onder begeleiding van een Savita-bewoner.
Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.
Volgende wandelweek: zondag 28 oktober – zondag 4 november

.

Vrijdag 7 september – maandag 10 september
Helende handen
door: José van de Wouw
Dit lange weekend gaat over aanraken. Het is een onderzoek naar hoe je energie kunt laten stromen en hoe je liefdevol en respectvol aanraakt vanuit je eigen stevige basis. Je gaat op een diep niveau ervaren wat energie en aanraking doen met jou en de ander. Afstemming, zachtheid en verstilling staan daarbij centraal. Door middel van gerichte oefeningen leer je om een zuivere verbinding tot stand te brengen.
Wij als begeleiders bieden een combinatie aan van energiewerk, massage, wandelen (gedeeltelijk in stilte), meditatie en beweging. We stemmen ons af op wat er leeft in de groep en creëren een bedding waarin je de kwaliteit van je aanraking kunt onderzoeken, in zachtheid en met compassie voor jezelf en de ander. Voor de massage bieden we handreikingen aan in de vorm van korte demonstraties.  Meditaties, fysieke en energetische oefeningen leiden je naar de juiste afstemming.

Voor wie?
Mensen die:
– de kwaliteit van hun aanraking willen onderzoeken
– meer voelend en energetisch willen leren masseren
– nieuwe inspiratie willen opdoen
– een weekend lang willen genieten van liefdevolle aanraking

Begeleiding:
Integratief Massagetherapeute José van de Wouw zal het hele weekend begeleiden. Haar passie is mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. “ Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”
Harry Scholtens, Integratief masseur, en Hannah Verdegaal, Holistisch masseuse, assisteren José.
We starten vrijdag 7 september om 13.00 uur met de lunch. De afsluiting is maandag 10 september om 15.00 u.
vrijdag: kennismaking en korte wandeling
zaterdag: wandeling en 2 massagesessies, open avond programma
zondag: wandeling en massagesessie, open avondprogramma
maandag:  massagesessie en afronding

Praktische gegevens:
Kosten voor een 1- of 2-p kamer: € 395,- p.p. (incl . verblijf, maaltijden, cursus)
Bij boeking voor 1 augustus: € 370,- p.p.
Aantal deelnemers: max. 14 personen

Wil je meer weten over het weekend of twijfel je of het bij je past? Bel gerust naar José (06-17434975) of stuur een mail naar: info@balans-massage.nl

.

Maandag 10 september – vrijdag 14 september
Dzochen
door: Jan Geurtz

.

Zaterdag 15 september – zaterdag 22 september
Chi Kung en massage week
o.l.v. Cosima Scheuten en Elena Hilversum
Deze week is echt wat voor jou, als je graag een periode intensief Chi Kung wilt trainen en als extra een heerlijke holistische massage wilt ontvangen. Elena stemt deze massage helemaal op jou af, zij is een echte topper, met meer opleiding en ervaring dan ik op een pagina weer kan geven. Kijk even op haar website als je meer wilt weten. Ik ben ontzettend blij, dat zij deze week komt verrijken, zo kun je genieten van twee zeer ervaren trainers. Chi Kung en massage, brengen jou thuis, thuis in het lijf, op je voeten, in rust en maken je bewust. Een gouden combinatie, voor jouw ontwikkeling en om energie op te bouwen – en dat alles in een prachtige omgeving om te wandelen, tussen de groene heuvels, eindeloze bossen en in schone lucht.

Wij trainen 6 dagen, 4 uur per dag in de ochtenden Chi Kung, het effect is veel sterker dan je met een uur per week trainen kan bereiken, wij bouwen echt wat op. Onze training bestaat uit een warming up, fysieke oefeningen, oefeningen om spanning los te laten, Zhan Zhuang Chi Kung (stille, en soms uitdagende houdingen), bewegende training en een korte cooling down. Er is aandacht voor houding, alignment, het interne werk, harmonie tussen lichaam, geest en energie, balans tussen yin en yang. Wij trainen afhankelijk van het weer zo veel mogelijk buiten in de prachtige natuur rondom Savita, zodat je opgeladen terug komt. Een week om te genieten! Wij wensen je alvast veel voorpret!

Meer informatie en aanmelden:
https://chikungamsterdam.com/chi-kung-retraite/herfstweek-duitsland-2018/
Elena Hilversum: http://www.elenahilgersom.nl/about-2/
Cosima Scheuten (garden of chi): https://chikungamsterdam.com/cosima-scheuten/

.

Donderdag 20 september (avond) –  zondag 23 september (middag)
Mindfulness
Merel Fokkema

.

Donderdag 20 – zondag 23 september
Vrouwenkoor Focus Vocaal
o.l.v. Elzemien Brouwer
Vrouwenensemble Focus Vocaal komt repeteren in Savita en zal zaterdagdagavond optreden in het intieme kerkje van Hildfeld. Zij brengen (samen met 2 slagwerkers en 4 dansers)  het programma ‘Uitgesproken en Toch’. Laat je onder meer verrassen door de ‘Geografische Fuga’ speciaal  geïnspireerd op ‘Sauerland’

MEEDOEN?
Aansluitend op de ochtendopening is er de mogelijkheid voor gasten en buurtbewoners om mee te zingen.
Op vrijdag en zaterdagmorgen kan dit van 9.30-11.00 uur op Savita.
We zingen dan oa het meeslepende ‘Days of beauty’van Ola Gjeilo.
Aan deze meerstemmige compositie, die past binnen het programma van Focus Vocaal, kan elke vrouw, man, jong en oud meedoen!
Heb je meegezongen, dan word je uitgenodigd om op zaterdagavond (en zondagmiddag) een zingende bijdrage te leveren aan het optreden.

Wees welkom en zingt het voort!
Voor meer info: zangstudio@hotmail.com

.

 

Woensdag 26 – Zaterdag 29 september
Intuïtieve yoga en wandelen
met: Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in Zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnen-wereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.
Opnieuw vinden de dagen bij Savita plaats, steeds heel fijne leuke dagen samen – heerlijk wandelen – avond-programma met ieders inbreng – unieke heel toegankelijke én diepe yoga!

Een impressie van de 4-daagse yogatraining: je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.

We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen. Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.

Yoga 4 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur. Gezamenlijk wandelen (deels in stilte) op 3 of 4 middagen. In de avond delen we interesses, bijvoorbeeld Reiki, Kruiden, Mandala, Film.
Kosten 335 euro voor de cursus, en incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op woensdag 26 september om 10 uur (dinsdag aankomen), tot vrijdag om 17.30 uur.
Extra nacht incl. maaltijden: 42 euro.
15 euro korting tot 15 juli 2018.
Meer info: www.clairepiters.nl

.

Vrijdag 28 september – maandag 1 oktober
Stilteretraite voor vrouwen
Jantien van Middelkoop
Vier dagen even helemaal voor jezelf…….. op een mooie plek in de natuur in Sauerland !
Tot rust komen, energie opdoen, stil worden, niets doen, wandelen in de natuur, verbinden, inspiratie opdoen, kleuren, schrijven, creëren………..en dat wat deze ervaring je nog meer brengt.
Er zijn verschillende vormen van meditatie in de ochtend en avond. De middagen kun je vrij besteden.We maken gezamenlijke o.a. een Stilte-wandeling in de prachtige omgeving over het Gouden pad.
We houden ochtend- en avondstilte om het contact met jezelf daadwerkelijk te kunnen ervaren.
Natuurlijk is er de mogelijkheid tot uitwisseling of delen van wat je ervaart.
En er wordt heerlijk vegetarisch voor ons gekookt!

Ook kun je genieten van een heerlijke energetische massage die je vooraf al kunt boeken. Hierover ontvang je nog informatie vooraf.

Wanneer:  Vrijdag 28 september tot en met maandag 1 oktober 2018(aankomst rond 16:00uur en vertrek op maandag rond 15:00uur)
Kosten:  395,- euro. inclusief ontbijt, middag- en avondeten, koffie en thee en 3 overnachtingen en begeleiding.
Exclusief massages (deze kun je wel vooraf boeken>
Deelnemers: maximaal 10 personen
Meer info:  www.in-zicht.info

.

Vrijdag 5 oktober – zondag 7 oktober
Verjaardag Marisca 50 jaar
door: Marisca

.

Zondag 7 oktober – zaterdag 13 oktober
AKA-cursus level 1 (niet alle avonturen vinden plaats in een avonturen-boek
door: Silaska Paalman

AKA betekent Aards en Kosmisch Avontuur! Als gast op doorreis naar onze Kosmische Bestemming.

Voor elk wezen op deze prachtige Planeet gelden zowel Aardse als Kosmische Wetten, waar wij ons aan dienen te houden. Doen we dat niet dan kan zich dat bijvoorbeeld uiten in ziekten. Ons Aards Voertuig is een afspiegeling van en onderhevig aan Planetaire Wetten en Krachten.

Tijdens de 7-daagse AKA-cursus leren we ons essentiele Harmonische Wetten te herinneren om onze kostbare lichamelijke en geestelijke gezondheid te herstellen en of te behouden. Het grote mankement van de reguliere geneeskunde is het totale gebrek aan het inzetten van ons bewustzijn.

In deze gezondheidscursus wordt de Heilige Triniteit van Lichaam – Ziel – Geest belicht van top tot teen. Zo gaan we zowel tenen lezen als het lezen van onze Zieletekening.
Zowel de Aardse als Kosmische Spijsvertering wordt uit de doeken gedaan. Wij eten zowel Aards – als Lichtvoeding. Wereldwijd worden er steeds meer breatherian baby’s geboren, die vanaf de eerste ademteug puur enkel en alleen van Prana leven!

Tijdens de cursus wordt dagelijks zowel theorie als praktijk afgewisseld, zodat we vanaf het begin van de cursus gelijk met onze gezondheid en welbevinden aan de slag kunnen. We krijgen meer inzicht en een beter uitzicht. Voor NU en voor de toekomst, zodat we onze eigen dokter en apotheker kunnen worden. Ons lichaam herbergt de hoogste vorm van Intelligentie en Wijsheid. Onze Ziel kent het Al. Beiden spreken we aan tijdens de cursus.

Een 7 daags avontuur voor allen, die geïnteresseerd zijn in gezondheid, voeding, spiritualiteit, Natuur voor zichzelf en of voor anderen. Deze cursus is bedoelt zowel voor gezonde als voor zieke mensen, zowel voor leken als professionals.

Een kleine greep uit de inhoud: pre- en perinatale psychologie, films, voeding, eetles, betekenis van je Naam en geboortegetallen, fonoferese, zelf-sabottage, ons eerst aangelegde orgaan en diens betekenis, holistische geneeswijzen. Iedere deelnemer krijgt individuele voedings en gezondheidsadviesen. We schrijven ons eigen levens-recept, waar we thuis mee verder aan de slag kunnen om meer in Harmonie verder te leven. Aan het eind van de 7 daagse AKA-curus zult u vitaler, vrolijker en wijzer naar huis afreizen! U staat anders in het AKA-avontuur. Gezonder en bewuster. U krijgt verschillende hand-outs uitgereikt. ’s Mddags is er uitgebreid gelegenheid om te wandelen in het prachtige Sauerland.

Silaska Paalman is in 1985 afgestudeerd als arts en heeft sindsdien een praktijk voor holistische geneeswijzen. Al 33 jaar organiseert zij detoxweken in binnen- en buitenland. Ook heeft zij een aantal boeken geschreven. Ze geeft lezingen over voeding en bewustwording.

AKA level I vindt plaats van zondag 7 oktober tot en met zaterdag 13 oktober 2018
U verblijft op een 1 persoonskamer met eigen douche en toilet in Savita Sauerland/Duitsland.
We eten de hele week volledig plantaardige voeding en mindfull in stilte voor de optimale communicatie met het voedsel.
Verblijfskosten bedragen : 262 euro
Investering in uw gezondheid: 350 euro. Vanwege het gezondheidsbevorderend effect worden er voor 350 euro aan consulten uitgeschreven die u bij de verzekeraar kunt declareren.
AKA level 2 en 3 zijn in voorbereiding.
Aanmelding zie www.leefstijlgeneeskunde-paalman.nl

.

Zaterdag 13 – zaterdag 20 oktober
Savita- herfstweek
door: diverse workshopgevers
Weer een Savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops rondom dans, beweging, stem, creatieve handenarbeid, meditatie, ontdekking van jezelf, zingen, enz ….
Dit alles aan de normale prijs van € 42 per dag all in.

.

Zondag 21 – zaterdag 27 oktober
Herst-retraite (Massage meets movement)
Ed Bodewes en Marianne Bakker

Op een speelse, verrassende manier jezelf en de ander ontmoeten.
Voorkomen en verminderen van ‘fysieke’, stress-gerelateerde klachten,
 b.v. aan nek, schouders of (onder)rug
Ontspanning, rust en stilte vinden in je lichaam en geest
Oude patronen doorbreken

Gegeven door: Marianne Bakker, Dru yoga en meditatie docent uit Zwolle en
Ed Bodewes, therapeut en docent Rebalancing® en Trager®Approach lichaamswerk, ontspanningsmassage en Focussen uit Groningen.

Aan de orde komen onder meer adem- en ontspanningsoefeningen, zelfonderzoek, massage geven en ontvangen met technieken uit Rebalancing, aarden, vrijer bewegen en mediteren vanuit Dru yoga en de Trager Approach, wandelen te midden van de herfstkleuren, schone lucht en rust rondom Savita.

Bewuster, soepeler, blijer ga je weer naar huis.

Door stress en veel zitten in een onnatuurlijke houding (bijvoorbeeld hoofd voorover buigen bij laptop en mobiel gebruik) raken de diepe (psoas)spieren in ons lichaam uitgeput. Dit brengt spanning mee in onder meer onderrug, nek en schouders. In de retraite besteden we ruim aandacht aan het ontspannen van deze gebieden.

Praktische informatie
Programma van zondag 18:00 uur (diner) – vrijdag 14:00 (na de lunch)We werken onder meer op matjes en massagetafels, binnen en buiten.
Meer info en reacties van eerdere deelnemers:
www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement
Marianne: +316-44161797; namastedruyoga@gmail.com
Ed: +316-18347644; info@rebalancing-lichaamswerk.nl
Inschrijving via https://www.bodymindrebalancing.info/schrijf-je-in

Bijdrage: €475 (€495 bij betaling na 1/9/18) incl. verblijf en alle maaltijden.

.

Zondag 21 – zaterdag 27 oktober
Vervolgopleiding Familieopstellingen
door: Yvonne Weeber
In de vervolgopleiding is er ruimte voor je eigen proces door zelf opstellingen te doen, maar de nadruk ligt op faciliteren van opstellingen. Je leert werken in het krachtenveld van opstellingen en welke interventies je als facilitator kunt hanteren om het proces op een goede manier te begeleiden. We verblijven in Centrum Savita, € 760,00, opleiding en verblijf.
Meer informatie en boeken: klik hier.

 

Woensdag 24 – zaterdag 27 oktober
“Gezond als gewoonte”
o.l.v. Dolf Flinker
Even weg uit je dagelijkse omgeving. Andere mensen om je heen. Andere gewoontes.
Voor mij is het van groot belang om zo nu en dan tijd voor mezelf te nemen. Een paar dagen om te reflecteren. Stil staan bij hoe het gaat, bijtanken, nieuwe inspiratie opdoen.

Herken je dit?
Doe dan mee met dit verwen-arrangement op centrum Savita.
Met een groep gelijkgestemden jezelf heerlijk verwennen.

Ondertussen word je begeleid door ervaren Leefstijlcoach Dolf Flinker (Leefstijlkompaz) die je goede ideeën aanreikt en je bewust maakt van mogelijkheden om je goed en gezond te voelen, ook thuis. Het heerlijke vakantiegevoel meenemen naar huis en integreren in je dagelijkse leven. GEZOND ALS GEWOONTE.
Hoe zou dat zijn?

Uitrusten – Goed Eten – Wandelen – Korte Workshops – Gezonde Gewoontes

Meer info en aanmeldingen: https://leefstijlkompaz.nl/savita-2018/

.

Wandelweek
Zondag 28 oktober – zondag 4 november
Onder begeleiding van een Savita-bewoner.

Soms een lange dagwandeling,
soms een korte verkennende tocht,
meestal een wandeling van ongeveer 2 uur.

.

Donderdagavond 1 – maandagochtend 5 november
Qi Gong en wandelretraite
Begeleide  (stilte) wandelingen, qi gong,  meditatie ,klankschalen…………. en meer.
Begeleiders:  Ingrid van Breemen en Jolanda Kluft

Verstillen, ontspannen en genieten zijn sleutel begrippen voor Jolanda Kluft (Wandelcoach) en Ingrid van Breemen (Qi Gong docent en Cranio Sacraal Therapeut). Vanuit zachte aandacht contact maken met de stilte in jezelf, al bewegend tot ontspanning komen, en je overgeven aan het moment. Dat gaan we doen door middel van Qi Gong oefeningen, wandelingen in de natuur, soms met kleine opdrachten, soms in stilte, en door meditaties. En er is ruimte voor (mantra) zingen, lichaamswerk, dansen en plezier bij het kampvuur.

Het thema van deze 5-daagse retraite is ‘de Vitale Lijn’
De Vitale Lijn is de lijn van je ziel, van je levensenergie. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik én de verbinding tussen hemel en aarde. Als je in verbinding bent met jouw ‘midden’ dan zul je ervaren dat je in een ‘flow’ komt. We nodigen je uit om meer contact maken met je buik(gevoel) waardoor je vanzelf beter gaat aarden. Er ontstaat ruimte om je hart te openen, je hoofd zal tot rust komen en je krijgt toegang tot inspiratie. En dat doen we vanuit verschillende invalshoeken.

Jolanda weet je te raken met haar ‘opdrachten’ in de natuur: op een andere manier lopen, kijken, ervaren. De natuur kan dan als spiegel fungeren van je leven of je situatie op dat moment. Naast de ontspanning die de natuur je biedt, geeft deze manier van wandelen je ook vaak antwoorden op vragen die diep in je liggen.

Voor Ingrid is de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basis principe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle  Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

We starten met een kennismaking op donderdagavond en sluiten af met een mooie klankschalenavond. Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden we in de ochtend, middag en avond ons programma aan.  Meer informatie daarover vind je op onze websites.

http://innerlijkeglimlach.nl/qi%20gong%20en%20wandel%20retraite%20savita.html
http://www.wandelcoachinbeweging.nl

Verblijfkosten :                €168,-      Volpension, 4 nachten, te voldoen aan Centrum Savita
Kosten  Workshop:          €250,-     Meld je je aan vóór 15 september , dan ontvang je 10% korting.

Aanmelden kan via één van onze email-adressen:
info@innerlijkeglimlach.nl
jkluft@wandelcoachinbeweging.nl

.

Donderdag 1  – zondag 4 november
Naar de onderwereld
door: Ellen Nijenhuis

.

Zondag 4 – donderdag 8 november
In verbinding met de seizoenen:
hoe kom je als HSP-er in contact met je natuurlijke ritme?
o.l.v. Jantien de Bruin en Daniëlle Dijkstra
De winter is een periode van bezinning, van naar binnen keren en onszelf ontmoeten. Net als in de natuur, waar de bomen zich ontdoen van hun bladeren, zullen wij ook geestelijk los moeten laten om tot onze kern te komen, tot rust te komen. We gaan tijdens deze dagen de rust in ons zelf opzoeken, maar ook bewegen en bewust worden van ons natuurlijk innerlijk weten over hoe als hoogsensitief persoon te leven in het tempo van de winter.
Je krijgt o.a. handvatten aangereikt hoe in contact te zijn met het tempo van het seizoen, je reserves te bewaren, te bezinnen en hoe het evenwicht te vinden, zodat je energie behoudt en klaar bent voor het volgende seizoen.
o.l.v. Jantien de Bruin, ingesprek@metjantien.nl
en Daniëlle Dijkstra, info@visioncoaching.nl

.

Dinsdag 6 – zondag 11 november
Savita-Intensief
door: Savita-team
Een mooie manier om jezelf te helen.
Van dualiteit naar eenheid. Niets meer buitengesloten.
Geen afgescheidenheid, geen oordeel.
Savita geeft Licht om vanuit ontspanning thuis te komen.
Tijdens deze dagen loopt er een rode draad door de Eenvoud van het Samen-Zijn.
Een avontuurlijke reis.
Spreken vanuit het hart, waarheid, spel, dans, klank, tekenen, stilte, beweging,
een ont-moeting met je-Zelf.
Van relatie met de ander, naar de relatie met je Zelf, Zelfrealisatie.
Na de meditatie beginnen we de dag gezamenlijk met (huishoudelijke) klusjes.
Na de koffie een Samenzijn, in de middag en ook ’s avonds een Samen-zijn.
1x per dag, een dagdeel vrij.
Savita Intensief: € 245, alles inbegrepen
Een cadeau voor je Zelf.

.

Woensdag 14 – zondag 18 november
Natuurlijk Bloei Retraite
met: Rob Heiligers en Aafke Douma
Beleef de ideale korte vakantie! Kom tot rust, beleef inspiratie, ervaar je ware natuur tijdens onze 5-daagse BLOEI-retraite. Hoe kun je bewust florerend door het leven gaan?

Wat gaan we doen? Inspirerende meditaties, stilte en verbinding ervaren,
mooie wandelingen, helderziende inzichten, samenspraak, werken met energie van ‘oorspronkelijke puurheid’, natuurspiegeling, alleen zijn, vegetarisch eten, ‘Liefde’ ervaren. Kortom: ZIJN… Jezelf op nummer 1 gezet. Bloeiend de winter in!

Geniet van een inspirerende en rustgevende 5-daagse in een prachtige natuurlijke omgeving, onder begeleiding van Aafke Douma en Rob Heiligers. Sinds 5 jaar werken zij nauw samen, waarbij de ‘glashelderziende gaven’ van Aafke en ‘wetende inspiratie’ van Rob leidend zijn.

Wij werken vanuit het NATUURLIJK Centrum Bewustzijn & Bloei. Dit omvat een praktijk in Peize bij Groningen, diverse workshops en bijscholingen, lezingen en bijeenkomsten, en ook organiseren we inspirerende reizen. Waarom noemen we ons centrum zo? Omdat alles wat we doen in essentie volkomen natuurlijk is. We zijn zelf deel van de natuur en zouden eigenlijk altijd in verbinding moeten zijn met onze eigen ware natuur. Soms is iemand dat wel eens wat vergeten? Een mens denkt meestal iemand te zijn met meer/minder mogelijkheden, moeilijk/makkelijk levend, etc. Denkend in dualiteiten, als ‘kleine m’, mmm. Eigenlijk zijn we een Magnifiek Multidimensionaal Metafysiek Mysterie, ‘grote M’, MMM. Hoe kun je bezield door het leven gaan met de ‘kleine + grote mM’ in natuurlijke verbinding? Als ‘mMmMMmMm-mens’? Hoe kun je zo geïnspireerd floreren?
Bewustzijn & Bloei verwijst naar een ideale staat die we iedereen toewensen. Wij weten uit ervaring dat er altijd een weg is naar een gezond en bewust leven waarin je tot maximale bloei kan komen.

NATUURLIJK BLOEI retraite van 14 november (17 uur) t/m 18 november (14 uur) in Savita Centrum bij Winterberg in Sauerland/Duitsland.
Iedere deelnemer verblijft op een 1-persoonskamer met eigen toilet/douche

Kosten € 495 p.p. incl. begeleiding en verblijf, drie vegetarische maaltijden per dag, koffie/thee/water. Aanmelden via natuurlijkcbb@gmail.com
Meer info? www.NATUURLIJKCentrumBewustzijnenBloei.nl

PS: 10 – 14 april 2019 organiseren we opnieuw een NATUURLIJK BLOEI retraite in SAVITA

.

Zaterdag 17 – zaterdag 24 november
Clarity Week “De vlinder die dacht dat hij nog een rups was”
met:  Taetske
Ontdek Clarity. Ontdek jezelf! Leef lichter en intenser. In deze week gaan we aan de slag met het Clarity Proces, een prachtige en werkzame weg om met behulp van het dagelijks leven tot helder inzicht te komen. Het is geen filosofische of intellectuele benadering, maar praktisch en concreet. Het maakt gebruik van zelfonderzoek, regressiewerk, hier en nu technieken en krachtige ademmeditaties zoals de Quantum Light Breath.
Het doel is je te helpen om stevig gegrond in het dagelijks leven te staan, met een heldere kijk op jezelf en de wereld.
Het Clarity Proces is opgebouwd rond 5 stappen:
Ontdekken – Ontvouwen – Vrijheid – Eenheid – Helderheid
Om vrij te zijn, moet de identificatie met de beperkingen uit het verleden ophouden. In de workshop leer je hoe die oude onbewuste patronen kunt ophelderen. Je gaat jezelf beter begrijpen, je lichaam ontspant, de energie gaat weer stromen. Het nu komt tevoorschijn in al zijn kracht, levendigheid en schoonheid. Bevrijding komt uiteindelijk niet door iets te veranderen, maar door de illusies van het denken te doorzien. Clarity geeft je daar de handvatten voor.
Clarity is geen quick fix. Het is een gedegen weg met veel diepgang. Aan het eind van de workshop ga je als herboren weer naar huis, en met een nieuw perspectief.

Schrijf je in op https://www.tsuki.org/aanbod/clarity-workshops/clarity-week-savita-nov-2018/ . Of mail ons op kantoor@tsuki.org.

.

Zaterdag 24 november – 1 december 2018
Awakening the heroes within
door: Jan-hendrik Veenkamp

.

Woensdag 5 december – zondag 9 december
Dzochen
door: Jan Geurtz.

.

Vrijdag 21 – donderdag 27 december
Savita-kerstweek
met: diverse workshopgevers
Dagen van stil zijn,
dagen van stil zijn bij jezelf,
dagen om stil om te gaan met andere mensen, stil worden in de natuur ….
Dat alles aan de normale prijs van € 42,00 per dag all in.
Inschrijven vooraf, aanbetaling gevraagd.

.

Vrijdag 28 december – donderdag 3 januari 2019
Savita-Nieuwjaarsweek
door: Savita-team
Inschrijven vooraf, aanbetaling gevraagd

.

Zaterdag 20 – dinsdag 23 april 2019
Helende handen
o.l.v. José van de Wouw

Dit lange weekend gaat over aanraken. Het is een onderzoek naar hoe je energie kunt laten stromen en hoe je liefdevol en respectvol aanraakt vanuit je eigen stevige basis. Je gaat op een diep niveau ervaren wat energie en aanraking doen met jou en de ander. Afstemming, zachtheid en verstilling staan daarbij centraal. Door middel van gerichte oefeningen leer je om een zuivere verbinding tot stand te brengen.

Wij als begeleiders bieden een combinatie aan van energiewerk, massage, wandelen (gedeeltelijk in stilte), meditatie en beweging. We stemmen ons af op wat er leeft in de groep en creëren een bedding waarin je de kwaliteit van je aanraking kunt onderzoeken, in zachtheid en met compassie voor jezelf en de ander. Voor de massage bieden we handreikingen aan in de vorm van korte demonstraties.  Meditaties, fysieke en energetische oefeningen leiden je naar de juiste afstemming.

Voor wie?
Mensen die:
– de kwaliteit van hun aanraking willen onderzoeken
– meer voelend en energetisch willen leren masseren
– nieuwe inspiratie willen opdoen
– een weekend lang willen genieten van liefdevolle aanraking

Begeleiding:
Integratief Massagetherapeute José van de Wouw zal het hele weekend begeleiden. Haar passie is mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. “ Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”
Harry Scholtens, Integratief masseur, en Hannah Verdegaal, Holistisch masseuse, assisteren José.

We starten op zaterdag 20 april om 13.00 uur met de lunch.
De afsluiting is dinsdag 23 april om 15.00 u.
zaterdag: kennismaking en korte wandeling
zondag: wandeling en 2 massagesessies, open avond programma
maandag: wandeling en massagesessie, open avondprogramma
dinsdag:  massagesessie en afronding

Praktische gegevens:
Verblijf: Savita, Winterberg-Niedersfeld: http://www.savita.nl
Kosten voor een 1- of 2-p kamer: € 395,- p.p.
Bij boeking vóór 1 maart : € 370,- p.p.
Aantal deelnemers: max. 14 personen
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Wil je meer weten over het weekend of twijfel je of het bij je past?
Bel gerust naar José (06-17434975) of stuur een mail naar: info@balans-massage.nl.

.

Zondag 5 mei tot zaterdag mei 2019
Zelfkennisweek –
Over Astrologie, Numerologie en het Enneagram
met: Johan Oldenkamp
Via vier complementaire zelfkennismethoden krijg je in slechts één ingekorte week (van woensdag tot zondag) een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Iedere ochtend en avond worden de levensenergieën van iedere deelnemer individueel belicht vanuit één van deze zelfkennismethoden. Iedere middag is eigen tijd, waardoor deze cursusweek tevens een halve vakantieweek is. De cursusleider is psycholoog Dr. Johan Oldenkamp, die in elk van de toegepaste zelfkennismethoden een toonaangevende deskundige is. Hierover en over aanverwante zaken heeft hij inmiddels meer dan veertig boeken geschreven.
Meer informatie : http://pateo.nl/HTML/NL/Agenda/Zelfkennisweek12.htm

.