Zaterdag 13 – vrijdag 19 oktober
Savita- herfstweek
door: diverse workshopgevers
Weer een Savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops rondom dans, beweging, stem, creatieve handenarbeid, meditatie, ontdekking van jezelf, zingen, enz ….
Dit alles aan de normale prijs van € 42 per dag all in.

.

Zondag 21 – vrijdag 26 oktober
Herfst-retraite (Massage Meets Movement)
Ed Bodewes en Marianne Bakker

Op een speelse, verrassende manier jezelf en de ander ontmoeten.
Voorkomen en verminderen van ‘fysieke’, stress-gerelateerde klachten, b.v. aan nek, schouders of (onder)rug
Ontspanning, rust en stilte vinden in je lichaam en geest
Oude patronen doorbreken

Gegeven door: Marianne Bakker, Dru yoga en meditatie docent uit Zwolle en
Ed Bodewes, therapeut en docent Rebalancing® en Trager®Approach lichaamswerk, ontspanningsmassage en Focussen uit Groningen.

Uit je hoofd, in je lichaam
Aan de orde komen onder meer adem- en ontspanningsoefeningen, zelfonderzoek, massage geven en ontvangen met technieken uit Rebalancing, aarden, vrijer bewegen en mediteren vanuit Dru yoga en de Trager Approach, wandelen te midden van de herfstkleuren, schone lucht en rust rondom Savita.

Je eigen vriend worden
De ontmoeting tussen Trager en Rebalancing lichaamswerk en Dru Yoga wordt gekenmerkt door subtiliteit. Waar Dru Yoga met zachte hand en vloeibaarheid lichaam en bewustzijn wakker maakt, openen Rebalancing en Trager de weg naar vriendschap met jezelf en gemak in aanraking en beweging.
We nemen jullie graag mee in deze ervaring!

Bewuster, soepeler, blijer ga je weer naar huis.

Door stress en veel zitten in een onnatuurlijke houding (bijvoorbeeld hoofd voorover buigen bij laptop en mobiel gebruik) raken de diepe (psoas)spieren in ons lichaam uitgeput. Dit brengt spanning mee in onder meer onderrug, nek en schouders. In de retraite besteden we ruim aandacht aan het ontspannen van deze gebieden.

Praktische informatie
Programma: zondag 18:00 u. (diner) – vrijdag 14:00 (na de lunch). We werken o.a. op matjes en massagetafels, binnen en buiten.
Meer info en reacties van eerdere deelnemers:
www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement
Marianne: +316-44161797; namastedruyoga@gmail.com
Ed: +316-18347644; info@rebalancing-lichaamswerk.nl
Inschrijving:https://www.bodymindrebalancing.info/schrijf-je-in

Bijdrage: €475 (€495 bij betaling na 1/9/18) incl. verblijf en alle maaltijden.

.

Zondag 28 oktober – zaterdag 3 november
Hartproblemen in een ander perspektief:
kijken met de ogen van je hart
o.l.v. Stefan Schoenmacker
Als je een hartprobleem krijgt en daarbij ook nog psychische problemen ondervindt, dan heeft dat een enorme impact.
Waar het leven eerst zo vanzelfsprekend leek wordt het nu op losse schroeven gezet. Je perspectief op het leven verandert abrupt en je kunt worden geconfronteerd met heftige gevoelens.

Hoe ga je daar mee om? Laat je het je overkomen en hoop je maar dat het weer goed komt? Of besluit je de regie over je gezondheid en geluk in eigen hand te nemen?

Wanneer je ervaart dat een hartprobleem niet alleen een fysiek probleem is gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.
Ziekte kan dan een krachtige aanzet zijn om jezelf beter te leren kennen en je lichaam en gevoelens meer te leren vertrouwen. Wanneer je de impact die een hartprobleem op je heeft helemaal toelaat kun je zelfs méér vrede en rust in je leven ervaren dan daarvoor.
Het kan leiden tot verdieping van de relatie met jezelf en anderen, tot meer zelfkennis en bewustzijn, het ontdekken van de rijkdom van je gevoelens en de kracht daar in, spirituele groei, nieuwe levenslust en een stevige regie over je leven en gezondheid. Ziekte is dan niet meer alleen een bedreiging maar biedt je volop kansen. En daar wordt je beter van!

In dit programma voor hartpatiënten (ook partners zijn welkom!) komen die kansen uitgebreid aan bod.
Je verblijft zes dagen in het hart van het Sauerland en in de stilte van de uitgestrekte bossen, bergen en stromende beekjes. De eindeloos ruime natuur maakt de ruimte en meditatieve rust in jezelf voelbaar. Je kunt er prachtige natuurwandelingen maken en de lucht is er zuiver. Het gebied is een officieel luchtkuuroord.
Een ideale plek om contact te maken met je innerlijke genezende bronnen en om je fysieke én spirituele hart op de eerste plaats te zetten.

Voor meer informatie: www.zinzichttraining.nl bij ‘Cursussen’.
Je kan ook bellen met Stefan Schoenmacker, 06-12170725.

.

Wandelweek
Zondag 28 oktober – zondag 4 november
Nog een weekje er tussenuit om van de herfst te genieten.

Onder begeleiding van een Savita-bewoner. Soms een lange dagwandeling, soms een korte verkennende tocht, langs de vele prachtige routes en natuurhoogtepunten rond Savita. Voor iedereen met een redelijke conditie en goede wandelschoenen.
Klik hier voor meer informatie.

.

Donderdagavond 1 – maandagochtend 5 november
Qi Gong en wandelretraite
Begeleide  (stilte) wandelingen, qi gong,  meditatie, klankschalen…………. en meer.
Begeleiders:  Ingrid van Breemen en Jolanda Kluft

Verstillen, ontspannen en genieten zijn sleutel begrippen voor Jolanda Kluft (Wandelcoach) en Ingrid van Breemen (Qi Gong docent en Cranio Sacraal Therapeut). Vanuit zachte aandacht contact maken met de stilte in jezelf, al bewegend tot ontspanning komen, en je overgeven aan het moment. Dat gaan we doen door middel van Qi Gong oefeningen, wandelingen in de natuur, soms met kleine opdrachten, soms in stilte, en door meditaties. En er is ruimte voor (mantra) zingen, lichaamswerk, dansen en plezier bij het kampvuur.

Het thema van deze 5-daagse retraite is ‘de Vitale Lijn’
De Vitale Lijn is de lijn van je ziel, van je levensenergie. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik én de verbinding tussen hemel en aarde. Als je in verbinding bent met jouw ‘midden’ dan zul je ervaren dat je in een ‘flow’ komt. We nodigen je uit om meer contact maken met je buik(gevoel) waardoor je vanzelf beter gaat aarden. Er ontstaat ruimte om je hart te openen, je hoofd zal tot rust komen en je krijgt toegang tot inspiratie. En dat doen we vanuit verschillende invalshoeken.

Jolanda weet je te raken met haar ‘opdrachten’ in de natuur: op een andere manier lopen, kijken, ervaren. De natuur kan dan als spiegel fungeren van je leven of je situatie op dat moment. Naast de ontspanning die de natuur je biedt, geeft deze manier van wandelen je ook vaak antwoorden op vragen die diep in je liggen.

Voor Ingrid is de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basis principe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle  Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

We starten met een kennismaking op donderdagavond en sluiten af met een mooie klankschalenavond. Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden we in de ochtend, middag en avond ons programma aan.  Meer informatie daarover vind je op onze websites.
http://innerlijkeglimlach.nl/qi%20gong%20en%20wandel%20retraite%20savita.html
http://www.wandelcoachinbeweging.nl

Verblijfkosten :   €168,-  Volpension, 4 nachten, te voldoen aan Centrum Savita
Kosten  Workshop:  €250,-    Meld je je aan vóór 15 september, dan ontvang je 10% korting.

Aanmelden kan via één van onze email-adressen:
info@innerlijkeglimlach.nl
jkluft@wandelcoachinbeweging.nl

.

Donderdag 1  – zondag 4 november
Naar de onderwereld
door: Ellen Nijenhuis
Meer info:
elgwindalanijenhuis@hotmail.com of 31-30-6641425

.

Zondag 4- vrijdag 10 november 2018
o.l.v. Jantien de Bruin
en Daniëlle Dijkstra
Retraite: Leven met het ritme van de seizoenen –
Winter editie
Van hulpeloos sensitief naar happy sensitief

Word meegenomen in de stilte en de heling van de natuur. Een week lang tijd voor jezelf, tijd voor reflectie en bezinning.

De retraite is onder begeleiding van Jantien en Daniëlle, twee ervaringsdeskundigen op het gebied van hoog sensitiviteit. Zij zijn beiden opgeleid door Susan Marletta Hart en hebben al jaren een eigen praktijk in Amsterdam. Locatie: Centrum voor natuurlijk leven en genezen Savita www.savita.nl

De dagen worden alweer korter en is de herfst in aantocht.  Tijd van rust, bezinning en reflectie dus! Hoe? Door te gaan leven in het ritme van de winter, goed te luisteren naar de behoefte van je lichaam en geest en zo de juiste balans te vinden in je doen en laten. Tijdens deze wintereditie van ‘Leven met het ritme van de seizoenen’ ontdek je wat jouw behoeftes als HSP-er zijn, wat jou energie geeft en wat jou energie kost en creëer je zo je eigen ‘survival kit’ voor de winter.

De middagen zijn vrij te besteden aan groepswandelingen, alleen te dwalen in de rustgevende bossen, je terug te trekken of de omgeving te verkennen.
Het programma is speciaal afgestemd op rust en reflectie en omvat diverse energieoefeningen, meditaties, geleide meditaties en sjamanistische rituelen. Als er behoefte is voor een individuele sessie tijdens de week dan is dit mogelijk.

Programma:

Zondag 4 november                    Aankomst 16:00-17:00 uur
Diner & Openingsceremonie bij kampvuur

Maandag 5 november                  Kennismaking
Wat is hoog gevoeligheid voor jou, waar loop je tegen aan? Welke oordelen heb je….alle ruimte voor het delen van ervaringen met afgewisseld met geleide meditaties.

Dinsdag 6 november                     Energie & Energetisch Lichaamswerk
Hoe in verbinding met jezelf te blijven. Je ontdekt je grenzen en leert deze te bewaken.

Woensdag 7 november
Reflectie & Bezinning
Van hulpeloos sensitief persoon naar happy sensitief persoon. Verandering van mindset.

Donderdag 8 november              Bewustwording & Communicatie
Woorden geven aan jouw inzichten die je hebt gekregen. Je krijgt handvatten om in verbinding te blijven met jezelf en toch beter te verwoorden wat je nodig hebt. Winter survival kit maken

Vrijdag 9 november
Ontbijt &  afsluitingsceremonie in de natuur

Kosten € 555,-  inclusief maaltijden en 1 individuele sessie. Exclusief vervoer. Savita heeft een heerlijke vegetarische keuken en gebruikt ook zoveel mogelijk producten uit eigen biologische groetentuin.

Organisatie + aanmelding: Daniëlle Dijkstra: www.serire.nl  & Jantien de Bruin www.hoogsensitiefmetjantien.nl

Meld je aan voor deze speciale week: neem contact op via 06-13491902 met Jantien of 06 -55855155 met Danielle

* Vervoer
Je kan komen met eigen vervoer.
Als openbaar vervoermiddel raden wij aan: www.flixbus.nl.  Via internet en creditcard kun je een kaartje bestellen. De opstapplaatsen in Nederland zijn bij de stations in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. We horen niets dan lovende opmerkingen over deze mogelijkheid. De prijs is meestal slechts € 22,00 per rit.

.

Vrijdag 9 – maandag 11 november
Jubileum feestweekend:
5-jarig bestaan van Savita

.

Maandag 12 – dinsdag 13 november
Chi Kung
Erik Huele
Meer info: www.soulsinging.net

.

Woensdag 14 – zondag 18 november
Natuurlijk Bloei Retraite
met: Rob Heiligers en Aafke Douma
Beleef de ideale korte vakantie! Kom tot rust, beleef inspiratie, ervaar je ware natuur tijdens onze 5-daagse BLOEI-retraite. Hoe kun je bewust florerend door het leven gaan?

Wat gaan we doen? Inspirerende meditaties, stilte en verbinding ervaren,
mooie wandelingen, helderziende inzichten, samenspraak, werken met energie van ‘oorspronkelijke puurheid’, natuurspiegeling, alleen zijn, vegetarisch eten, ‘Liefde’ ervaren. Kortom: ZIJN… Jezelf op nummer 1 gezet. Bloeiend de winter in!

Geniet van een inspirerende en rustgevende 5-daagse in een prachtige natuurlijke omgeving, onder begeleiding van Aafke Douma en Rob Heiligers. Sinds 5 jaar werken zij nauw samen, waarbij de ‘glashelderziende gaven’ van Aafke en ‘wetende inspiratie’ van Rob leidend zijn.

Wij werken vanuit het NATUURLIJK Centrum Bewustzijn & Bloei. Dit omvat een praktijk in Peize bij Groningen, diverse workshops en bijscholingen, lezingen en bijeenkomsten, en ook organiseren we inspirerende reizen. Waarom noemen we ons centrum zo? Omdat alles wat we doen in essentie volkomen natuurlijk is. We zijn zelf deel van de natuur en zouden eigenlijk altijd in verbinding moeten zijn met onze eigen ware natuur. Soms is iemand dat wel eens wat vergeten? Een mens denkt meestal iemand te zijn met meer/minder mogelijkheden, moeilijk/makkelijk levend, etc. Denkend in dualiteiten, als ‘kleine m’, mmm. Eigenlijk zijn we een Magnifiek Multidimensionaal Metafysiek Mysterie, ‘grote M’, MMM. Hoe kun je bezield door het leven gaan met de ‘kleine + grote mM’ in natuurlijke verbinding? Als ‘mMmMMmMm-mens’? Hoe kun je zo geïnspireerd floreren?
Bewustzijn & Bloei verwijst naar een ideale staat die we iedereen toewensen. Wij weten uit ervaring dat er altijd een weg is naar een gezond en bewust leven waarin je tot maximale bloei kan komen.

NATUURLIJK BLOEI retraite van 14 november (17 uur) t/m 18 november (14 uur) in Savita
Iedere deelnemer verblijft op een 1-persoonskamer met eigen toilet/douche

Kosten € 495 p.p. incl. begeleiding en verblijf, drie vegetarische maaltijden per dag, koffie/thee/water. Aanmelden via natuurlijkcbb@gmail.com
Meer info? www.NATUURLIJKCentrumBewustzijnenBloei.nl

.

Zaterdag 17 – zaterdag 24 november
Clarity Week
“De vlinder die dacht dat hij nog een rups was”

met:  Taetske
Ontdek Clarity. Ontdek jezelf! Leef lichter en intenser. In deze week gaan we aan de slag met het Clarity Proces, een prachtige en werkzame weg om met behulp van het dagelijks leven tot helder inzicht te komen. Het is geen filosofische of intellectuele benadering, maar praktisch en concreet. Het maakt gebruik van zelfonderzoek, regressiewerk, hier en nu technieken en krachtige ademmeditaties zoals de Quantum Light Breath.
Het doel is je te helpen om stevig gegrond in het dagelijks leven te staan, met een heldere kijk op jezelf en de wereld.
Het Clarity Proces is opgebouwd rond 5 stappen:
Ontdekken – Ontvouwen – Vrijheid – Eenheid – Helderheid
Om vrij te zijn, moet de identificatie met de beperkingen uit het verleden ophouden. In de workshop leer je hoe die oude onbewuste patronen kunt ophelderen. Je gaat jezelf beter begrijpen, je lichaam ontspant, de energie gaat weer stromen. Het nu komt tevoorschijn in al zijn kracht, levendigheid en schoonheid. Bevrijding komt uiteindelijk niet door iets te veranderen, maar door de illusies van het denken te doorzien. Clarity geeft je daar de handvatten voor.
Clarity is geen quick fix. Het is een gedegen weg met veel diepgang. Aan het eind van de workshop ga je als herboren weer naar huis, en met een nieuw perspectief.

Schrijf je in op https://www.tsuki.org/aanbod/clarity-workshops/clarity-week-savita-nov-2018/ . Of mail ons op kantoor@tsuki.org.

.

Zaterdag 24 november – 1 december 2018
Awakening the heroes within
door: Jan-Hendrik Veenkamp
The Hero Within: giving the keys to the kingdom back to ordinary people so they can live extraordinary lives.

In deze cursus wordt een combinatie van stemwerk en archetyopen aangeboden, krachtige energieën die zowel binnen in ons als buiten ons werkzaam zijn. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het gaat over expressie geven aan jouw (binnen)wereld via jouw klank en stem.
Via een rijk repertoire aan oefeningen krijg je de kans naar binnen te keren in jezelf en dat vervolgens naar buiten te brengen in jouw klank en zang. Het is geen theoretisch programma; het is vooral ervaren aan de hand van oefeningen van stembevrijding.

De zes archetypen
Basis voor deze verkenning zijn de zes archetypen die Carol Pearson in haar boek ‘The Hero Within’ uiteenzet. We werken met:

 • the Orphan (Wees)
 • the Wanderer (Zwerver)
 • the Warrior (Krijger)
 • the Altruist
 • the Innocent (Onwetende/Onschuldige)
 • the Magician (Magiër)

Mijn werkwijze
In mijn benadering ben ik respectvol dichtbij, nodig je uit en moedig je aan. Je moet niets en mag heel veel. Ik stem af op wat er in dit moment zich wil manifesteren. Stemwerk is bij uitstek geschikt om je hoofd te laten voor wat het is en meer en meer ruimte te geven aan dieperliggende emoties en (lichaams)energieën. Deze werkwijze kan tranen van vreugde èn verdriet met zich meebrengen. We zingen tussendoor veel liederen uit alle windstreken die ik begeleid op piano en trommel. Zo samen klinken/zingen verbindt. Ruimte geven aan wat in jou tot expressie wil komen heeft een transformerende werking. En dat brengt meer en meer vrijheid om te kiezen en dus vrijer te kunnen communiceren. Je bent van harte uitgenodigd.

Dag-indeling
We komen in de vier ochtenden samen (ma-, di- do- en vrijdag van 09:45 tot 12:30 uur). Daarnaast zijn er twee middagworkshops (van 15.30 uur tot 17.30 uur dinsdag en donderdag) waarin je individueel in de groep aan bod kunt komen.

Praktisch
Deelnemers: 21 plekken
Kosten : € 225,00
Bedrag overmaken op rek.nr.: NL 81 TRIO 0379 3487 99, t.n.v. De Notenboom, Haarlem, o.v.v. herfstweek Savita. Kosten voor verblijf te voldoen aan Savita, à €42 per nacht.
Meer info: www.janhendrikveenkamp.nl

.

Woensdag 5 december – zondag 9 december
Dzogchen-retraite
door: Jan Geurtz
Deze retraites zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Dzogchen-benadering van spiritualiteit en behoefte heeft aan enkele dagen van meditatie, spiritueel onderricht, stilte, wandelen in de natuur en -voor zover gewenst- gezelligheid en contact met andere beoefenaars.

Professionele hulpverleners kunnen tijdens deze retraites hun inzicht vergroten in de werking van de menselijke geest en de verschillende niveaus van spirituele ontwikkeling. Ze kunnen tevens hun communicatieve vaardigheden vergroten: leren luisteren op een meditatieve manier en vanuit een natuurlijke helderheid en vriendelijkheid leren omgaan met hun cliënten.

Dzogchen als methode tot het realiseren van je natuurlijke staat heeft eigenlijk alleen effect als je er elke dag mee bezig bent. Als je als beginner aan deze retraite wil meedoen is het belangrijk dat je ook na de retraite er dagelijks tijd (en vooral aandacht) aan blijft besteden. Ervaren beoefenaars hebben daar minder moeite mee, maar zij zitten vaak vast aan ingesleten meditatiepatronen. In deze retraite kun je leren die te overstijgen.

Deelname aan deze retraite kost 325,-euro plus 168,- euro verblijfskosten, tezamen dus 493,- euro. Alle deelnemers verblijven in een 1-persoons kamer. Er zijn enkele 2-persoonskamers, als je liever samen met iemand op één kamer wil, stuur me een mailtje.

Meer info: www.jangeurtz.nl

.

Zondag 9 – vrijdag 14 december
Vrouwenweek
o.l.v. Eleonora Slok en Elisabeth Ravensteijn
Tijdens deze dagen wordt er een aspect van de vrouwelijke energie belicht, waardoor het ook in jou belichaamd kan gaan worden. Dit aspect is een essentieel stukje waarin vrouwen zichzelf en elkaar kunnen leren hoe zij met dit aspect in zichzelf, in liefde kunnen omgaan. Oude ideeën die we in ons droegen: dat eerst de man dient te veranderen met als onderliggend idee dat wij ons dan eindelijk veilig zouden kunnen gaan voelen, worden doorzien. Een nieuwe ontwikkeling wordt aangereikt. Daarmee helpen we onszelf tegelijkertijd om ook meer in het Licht te durven gaan staan. Daarmee helpen we niet alleen onszelf, maar  veel meer dan dat. De fase waarin we ons thans op universeel niveau bevinden met betrekking tot de verhouding mannelijk/vrouwelijk krijgt de aandacht. In een groep wordt de energie vermenigvuldigd en gedeeld, iets wat we alleen niet kunnen. Daar hebben we elkaar voor nodig. Kom je ook?? Hoe meer vrouwen, hoe meer krachten!! Dit alles zal gepaard gaan met dans, vreugde, stilte, vuur, verdriet, zang, natuur, lekker eten. We maken deze dagen ruimte, om te kunnen laten ontstaan wat er zich laat zien deze dagen. Eindelijk……………………..er ging nogal een geschiedenis aan vooraf, voordat de oorsprong zich liet zien en de kracht van de Eenvoud weer her-kend en her-innerd kon worden.

.

Maandag 10 – zaterdag 15 december 2018
Retraite
door: José Starmans
De focus van deze retraite ligt op het proces wat zich binnen in jou wil voltrekken. Dat wat je bent is veel meer dan jij je kunt voorstellen. In ons dagelijks leven worden we vaak afgeleid, weg van ons Zelf. We laten ons ook afleiden en blijven zo hangen in beperkingen.
Zo kan het zijn dat je diepste wens onvervuld blijft, dat je er zelfs geen weet van hebt.
Dat wat je ten diepste bent ontvouwt zich voor je , je kunt het niet bedenken. Het openbaart zich aan je. Soms zelfs zonder woorden.

Dat proces gaan we in door middel van:

 • Meditatie en bewustwordingstechnieken
 • Yoga en werken met adem/energie
 • Loslaat technieken die je vrij maken van beperkende patronen.
 • Helingsprocessen waardoor je nieuwe stappen kunt zetten.
 • Liefdevolle zelfzorg met gembercompressen en massage.

In deze retraite is ruimte voor individuele behoeftes. Ieder mens is anders en ik stimuleer mensen volledig verantwoordelijkheid te nemen voor wat ze nodig hebben. Luisteren naar je innerlijk vind ik heel belangrijk.
Elke dag bied ik gemiddeld 5 a 6 uur programma. Voldoende vrije tijd om je proces verder uit te diepen, lekker te wandelen en van de natuur te genieten.
Ik geef 30 jaar yogales , sinds 15 jaar voornamelijk Dru Yoga.
En ik werk zo’n 15 jaar in mijn praktijk als ontspanningstherapeut.
Regelmatig ontvang ik spontane retraites, waarbij ik naar binnen wordt getrokken en inzichten krijg. Ook vinden er dan allerlei processen in mijn lichaam plaats, heel sterk. Ik heb ervaren dat ik mijn bewustzijn aan kan sluiten op een Bron die mijzelf overstijgt en die al mijn cellen transformeert. Deze ervaring wil ik graag delen. Dus welkom in deze retraite!

Opgave : jose@praktijkcare.nl
0615040631
www.praktijkcare.nl
Kosten 550,-
Verblijf Savita 6 dagen en 6 nachten 252,-
(mogelijkheid om langer te verblijven in overleg met Savita)
Retraitekosten 298,-

.

Vrijdag 21 – donderdag 27 december
Savita-kerstweek
met: diverse workshopgevers
De kerstweek zal in het teken staan van het Licht en het Donker. Wandelen, vuur, dansen, zingen, stilte, eten en vooral ontmoeten.
Dat alles aan de normale prijs van € 42,00 per dag all in.
Wegens verwachtte drukte is inschrijven vooraf nodig.

.

Vrijdag 28 december – donderdag 3 januari 2019
Savita-Nieuwjaarsweek
door: Savita-team

De Nieuwjaarsweek met in het midden de overgang van Oud naar Nieuw staat in het teken van Moeder Aarde.
Iedere morgen samen zingen o.l.v. Elzemien Brouwer en verspreid door de week: veel workshops en samenkomsten, die met Moeder Aarde verbonden zijn.
Zodat je op een andere manier hier weggaat als dat je hier aangekomen bent … het Nieuwe Jaar Tegemoet.
Wegens grote belangstelling is inschrijven vooraf nodig. De kosten zijn € 42 per dag, all in.

.

Zaterdag 20 – dinsdag 23 april 2019
Helende handen
o.l.v. José van de Wouw
Dit lange weekend gaat over aanraken. Het is een onderzoek naar hoe je energie kunt laten stromen en hoe je liefdevol en respectvol aanraakt vanuit je eigen stevige basis. Je gaat op een diep niveau ervaren wat energie en aanraking doen met jou en de ander. Afstemming, zachtheid en verstilling staan daarbij centraal. Door middel van gerichte oefeningen leer je om een zuivere verbinding tot stand te brengen.

Wij als begeleiders bieden een combinatie aan van energiewerk, massage, wandelen (gedeeltelijk in stilte), meditatie en beweging. We stemmen ons af op wat er leeft in de groep en creëren een bedding waarin je de kwaliteit van je aanraking kunt onderzoeken, in zachtheid en met compassie voor jezelf en de ander. Voor de massage bieden we handreikingen aan in de vorm van korte demonstraties.  Meditaties, fysieke en energetische oefeningen leiden je naar de juiste afstemming.

Voor wie?
Mensen die:
– de kwaliteit van hun aanraking willen onderzoeken
– meer voelend en energetisch willen leren masseren
– nieuwe inspiratie willen opdoen
– een weekend lang willen genieten van liefdevolle aanraking

Begeleiding:
Integratief Massagetherapeute José van de Wouw zal het hele weekend begeleiden. Haar passie is mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. “ Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”
Harry Scholtens, Integratief masseur, en Hannah Verdegaal, Holistisch masseuse, assisteren José.

We starten op zaterdag 20 april om 13.00 uur met de lunch.
De afsluiting is dinsdag 23 april om 15.00 u.
zaterdag: kennismaking en korte wandeling
zondag: wandeling en 2 massagesessies, open avond programma
maandag: wandeling en massagesessie, open avondprogramma
dinsdag:  massagesessie en afronding

Praktische gegevens:
Verblijf: Savita, Winterberg-Niedersfeld: http://www.savita.nl
Kosten voor een 1- of 2-p kamer: € 395,- p.p.
Bij boeking vóór 1 maart : € 370,- p.p.
Aantal deelnemers: max. 14 personen
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Wil je meer weten over het weekend of twijfel je of het bij je past?
Bel gerust naar José (06-17434975) of stuur een mail naar: info@balans-massage.nl.

.

Zondag 5 mei tot zaterdag mei 2019
Zelfkennisweek –
Over Astrologie, Numerologie en het Enneagram
met: Johan Oldenkamp
Via vier complementaire zelfkennismethoden krijg je in slechts één ingekorte week (van woensdag tot zondag) een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Iedere ochtend en avond worden de levensenergieën van iedere deelnemer individueel belicht vanuit één van deze zelfkennismethoden. Iedere middag is eigen tijd, waardoor deze cursusweek tevens een halve vakantieweek is. De cursusleider is psycholoog Dr. Johan Oldenkamp, die in elk van de toegepaste zelfkennismethoden een toonaangevende deskundige is. Hierover en over aanverwante zaken heeft hij inmiddels meer dan veertig boeken geschreven.
Meer informatie : http://pateo.nl/HTML/NL/Agenda/Zelfkennisweek12.htm

.