Zaterdag 20 tot zaterdag 27 mei 2017
Chi Kung lenteweek
met: Cosima Scheuten

De koets
In deze week staat de koets symbool voor het voertuig waarin wij ‘zitten’. In onze zoektocht naar spiritualiteit vergeten wij ons thuis, ons lichaam maar al te snel. Als wij thuis zijn in dit ‘aardse voertuig’ en dat goed weten te verzorgen, dan zal de ziel een plek hebben om in te stappen en de bestemming van de rit prijs geven. Bezieling is het gevolg.
Door middel van Chi Kung oefeningen en rustige, fysieke oefeningen versterken wij de veerkracht, energie en de constructie van jouw ‘koets’. In de avondmeditaties verkennen en verzorgen wij die verder, en maak je kennis ermee hoe je ‘de koets’ kunt besturen.
Wij trainen circa vier uur in de ochtend (inclusief een korte theepauze) en ronden de dag af met een uur meditatie. De meeste tijd besteden wij aan Chi Kung trainingen en circa één uur per dag aan fysieke oefeningen (vaak op een mat). In de middagen heb je vrije tijd, die je kunt besteden zoals je wilt. De omgeving is prachtig om te wandelen.

Training & en tijd om te rusten
Wij starten de Chi Kung week op zaterdag avond met een eerste bijeenkomst na het avondeten. Van zondag t/m vrijdag trainen wij in de ochtend, inclusief een theepauze ca 4 uur. Tussen lunch (13:00 uur) en avondeten (18:00 uur) heb je vrije tijd voor een heerlijke wandeling of om uit te rusten. Na het avondeten ronden wij de dag samen af met een uur rustige training of meditatie. Zaterdag ochtend kun je nog lekker uitslapen, ontbijten, vakantie vieren en lunchen voor je vertrek. Afhankelijk van het weer en de groep trainen wij zo veel mogelijk buiten.

Aanmelden
Wil je mee?  Vul dan dit inschrijfformulier (*)  in en maak het bedrag voor de training (240  voor mensen met een laag inkomen of 330 euro voor mensen met een gemiddeld of hoger inkomen) over op rekening 52.85.96.578 op naam van Cosima Scheuten in Amsterdam (IBAN nummer: NL89.ABNA0.52 85.96.578). Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + lenteweek 2017′ erbij.
De verblijfskosten (259 euro plus 14 euro toeristenbelasting) maak je rechtstreeks over aan Centrum Savita. Belangrijk: vermeld “je naam” en “lenteweek 2017 met Cosima” erbij. IBAN: DE08 4165 1770 0000 5453 68, (BIC: WELADED1HSL), t.n.v. Erik Haezebrouck/Savita te Winterberg-Niedersfeld (Duitsland.)

Meer info
https://chikungamsterdam.com/chi-kung-retraite/lenteweek-duitsland-2017/

.

Donderdag 25 – zondag 28 mei 2017
Massage Wandelweekend – Masseren vanuit je hart
met: Josée van de Wouw
Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven. De focus van dit weekend, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve massage, Holistic Pulsing en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfullness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!
Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd”.
Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl
Prijzen: € 375 voor een 1-persoonskamer,
€ 350 voor een 2-persoonskamer

.

Woensdag 31 mei tot zondag 4 juni
Vijfdaagse Dzogchenretraite
o.l.v. Jan Geurtz
Deze retraites zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Dzogchen-benadering van spiritualiteit en behoefte heeft aan enkele dagen van meditatie, spiritueel onderricht, stilte, wandelen in de natuur en – voor zover gewenst – gezelligheid en contact met andere beoefenaars.
Professionele hulpverleners kunnen tijdens deze retraites hun inzicht vergroten in de werking van de menselijke geest en de verschillende niveaus van spirituele ontwikkeling. Ze kunnen tevens hun communicatieve vaardigheden vergroten: leren luisteren op een meditatieve manier en vanuit een natuurlijke helderheid en vriendelijkheid leren omgaan met hun cliënten.

Dzogchen als methode tot het realiseren van je natuurlijke staat heeft eigenlijk alleen effect als je er elke dag mee bezig bent. Als je als beginner aan deze retraite wil meedoen is het belangrijk dat je ook na de retraite er dagelijks tijd (en vooral aandacht) aan blijft besteden. Ervaren beoefenaars hebben daar minder moeite mee, maar zij zitten vaak vast aan ingesleten meditatiepatronen. In deze retraite kun je leren die te overstijgen. Als je twijfelt of deze retraite geschikt voor je is neem dan contact op met Jan Geurtz

Info: www.jangeurtz.nl

.

Maandag 5 tot zondag 11 juni
Tuinweek
onder leiding van: Rob

In de loop van zondag uiterlijk maandag gaan we aan de slag in de moestuin van Savita.We hebben 5 dagen waarin we een aantal werkzaamheden gaan verrichten.

Wieden, kweek uitrieken, zaaien, planten, tomaten zetten, hakselen en paadjes maken, bonenstaken zetten , etc. Daarnaast gaan we wat theorie van het ekologisch tuinieren behandelen, en een mooie wandeling maken met Annique, een hovenier die hier al jaren woont, regelmatig helpt op de tuin en het gebied goed kent. Daarnaast kent ze ongeveer elk plantje wat we onderweg tegenkomen, en dat is ook leuk. Vind ik tenminste.

We beginnen ’s morgens met Chi Kung om 8 uur. Dan ontbijt, de gezamenlijke meditatie, een korte werkbespreking voor die dag en om  tien uur gaan we beginnen. Na de  lunch  van 1 uur is er tijd om zelf in te vullen. Om half vier gaan we weer aan de slag. Na het diner van 6 uur doen we na de afwas wat theorie of we gaan poolen, biljarten  of kegelen of  we zijn vrij. Er is één avond om te  luisteren naar vooral  klassieke en wat  andere muziek met wat uitleg op de mooie installatie die ik heb staan.  Zondag is afronding en vertrekdag.

.

Donderdag 8 (avond) tot zondag 11 juni (na de lunch)
Workshop opstellen van het verlangen
door: Francien de Bont en Diksha Dros
Zoveel weet hebben van verdwijnen, blijf ik.
Zoveel weet hebben van een geheime binnenkant, kom ik tevoorschijn.
Zoveel weet hebben van verborgen liefde, weet ik,
ik heb lief.
(Jannie Oomkes)

In deze opstellingsmethode staat je verlangen centraal. Je werkt met jouw verlangen, vragen die je na aan het hart liggen. Deze verlangens kunnen gaan over werk, je relatie, gezondheid, je droom. Je verlangens die zich nog niet hebben uitgekristalliseerd in je leven.
Deze methode laat jouw innerlijke wereld zien en de onderstroom die maakt dat je verlangen nog niet gerealiseerd is. Er wordt gebruik gemaakt van representanten die voor jou willen resoneren met de woorden van je verlangen, want je gebruikt letterlijk de zin van je verlangen. Met behulp van deze methode kijk je als het ware in een spiegel van jouw innerlijke dynamiek. Je ziet dat achter dit verlangen een verborgen wereld schuil gaat, die zich kenbaar wil maken en aan je wil tonen waar jij werkelijk staat in je leven. Het is een ware ontmoeting met jezelf.

Deze dagen staat het werken met Opstellingen van het verlangen centraal, daarnaast doen we integrerende oefeningen en is er ruimte voor ontspanning, wandelen in de prachtige omgeving, stilte en plezier

Kennismakingstarief: € 295,- incl overnachtingen en maaltijden
Aanmelden via website: www.gate-gate.nl, mail: info@gate-gate.nl
Telefonisch: Francien de Bont 0619146184 / Diksha Dros 0638220631

.

Donderdag 8 tot zondag 11 juni
Ontspannen en landen in jezelf
Yoga-meditatie-massage-wandel-geniet-weekend

met: Marianne Bakker en Ed Bodewes
Je bent welkom vanaf ongeveer 16.00 uur in Savita, om te genieten van:
* Meditatie, buiten als het weer het toelaat ’s morgens en anders binnen.
* Dru Yoga, gekenmerkt door reeksen vloeiende bewegingen
* Een dagdeel onderricht in massage en bewegen vgls.de Trager Approach.
Zie: bodymindrebalancing.info]
* Mogelijkheid van een individuele lichaamswerk of ontspanningsmassage sessie
* Wandelen in de stille prachtige natuur rond Savita, luieren in de lommerrijke tuin.
* Gezonde vegetarische maaltijden
*  1- of 2- persoonskamer met eigen douche, toilet, balkon en prachtig uitzicht.

De kosten voor deze 4 daagse zijn: € 230,-
€ 117 voor 3 overnachtingen incl. alle maaltijden
€ 113 voor de workshops
De sessies worden apart betaald.
Aanmelden graag via centrum Savita of via namastedruyoga@gmail.com

Over de docenten
Ed Bodewes heeft in Groningen een praktijk voor lichaamswerk.
Naast individuele sessies geeft hij cursussen en workshops in onder meer Ontspanningsmassage, Rebalancing, Oorspronkelijk bewegen[ Trager approach] Focussen en Massage Meets Movement.
Voor meer informatie: bodymindrebalancing.info
Marianne Bakker heeft een Dru yoga/meditatiepraktijk in Zwolle. Dru yoga is geschikt voor mensen die veel of weinig yoga beoefend hebben. De vloeiende bewegingen helpen energieblokkades op fysiek-mentaal of emotioneel niveau op te lossen. In een ontspannen sfeer worden de lessen van de activering, bewegings-reeksen, asana’s[houdingen], meditatie en tot slot een diepe ontspanning opgebouwd. Voor meer informatie: namastedruyogameditatie.nl

.

Zondag 11 juni tot zondag 18 juni
Theosofische ontmoetingsweek
“Nieuwe perspectieven op ons leven en de wereld”.

o.l.v. Reinout Spaink

Tijdens deze week verdiepen we ons in de praktische levenswijsheid die is te vinden in de spirituele wijsheidsbronnen uit alle tijden en culturen.

Dit universele perspectief werpt een nieuw licht op vragen als: waar komen we vandaan?, waarom zijn we hier?, wat is onze bestemming?, waarom gebeuren al de dingen in ons leven en de wereld?, hoe komen we in contact met de bron van wijsheid in onszelf?, wat is spiritualiteit?, hoe bepalen de kwaliteit van wat op de spirituele markt wordt aangeboden?, enz. – vragen die tijdens de week uitgebreid aan bod komen.

De esoterische wijsheid is niet door iemand uitgevonden en niemands bezit, en vormt het gedachte-erfgoed van de gehele mensheid. Het is geen afgesloten stelsel maar een zich oneindig verdiepend perspectief. Daarom zullen er tijdens de week geen deskundigen of autoriteiten zijn die definitieve antwoorden geven, maar verkennen we samen fascinerende nieuwe landstreken en laten we ons door onverwachte vergezichten verrassen.

Naast gedachtewisselingen zijn er tijdens de week ook (audio-)visuele presentaties, films, enz. Tevens zullen er op verschillende momenten activiteiten zijn waarbij alle op Savita aanwezige bezoekers welkom zijn.

Deelnamekosten: geen (alleen verblijfskosten Savita)
Voor verdere informatie en opgave:
Reinout Spaink, 06 23391791, respaink@12move.nl

.

Zondag 11 juni tot zondag 18 juni
Zomerwandelweek
o.l.v.  Savita-bewoners

.

Vrijdag 16 juni t/m zondag 18 juni 2017
Ontdek je persoonlijke missie en je talenten
o.l.v. Marita Hofman
Via de methode van het Talentenspel neem je de ruimte om, op speelse wijze, meer aspecten van jezelf te ontdekken. Je krijgt zicht op de samenhang tussen je talenten, je diepere drijfveren en je missie. Je missie is datgene wat ten diepste bij je past en waar je gelukkig van wordt. Je ontdekt hoe je kunt leven met hoofd en hart, en zult verrast zijn over jouw mogelijkheden om je leven in balans te brengen.
Heb je vragen rondom werk of relatie(s)? Ben je op zoek naar meer zingeving in je leven? Sta je voor een belangrijke keuze of wil je jouw talenten optimaal ontplooien? Dan is het Talentenspel wellicht precies wat je zoekt.

Praktische info
Begeleiding: Marita Hofman, integraal therapeut/coach
Start: vrijdag 16 juni om 9.30 u., einde: zondag 18 juni om 12.30.
Aankomst op donderdag 15 juni
Deelnemers: max. 10 deelnemers, ieder werkt op zijn eigen spelbord
Kosten: € 310,- incl. BTW) voor de coaching van 14 uur, incl. 3 overnachtingen en vol pension
Meer info: www.viavitae.nl

.

Woensdag 21 tot zondag 25 juni 2017
Vakantie Biodanza en Welzijn
met: Nathalia Liem
In liefdevolle verbinding met jezelf en met de ander dansen we deze dagen de weg naar ons hart. In een omgeving zo vol liefde, rust, ruimte en stilte, ga je als vanzelf luisteren naar je innerlijke stem, de taal van je hart. Zo kun je de grootsheid van de liefde ervaren, die soms door zorgen, verdriet, of stress geblokkeerd wordt. Ontdek al dansend de kracht van de liefde; voor jezelf, voor de ander; voor al wat is. We dansen twee Vivencia’s per dag, volgens het systeem van Rolando Toro.  Met zachte dansen in vloeiendheid, creatieve en vitale dansen en stevige aarde dansen op Savitaanse grond komen we als vanzelf uit ons hoofd en in ons lichaam. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ‘Welzijn’. Liefdevolle handen staan klaar voor het geven van verschillende massages, er zijn klank healings, of loop eens mee op het helende pad van de Inca’s.
Beleef de verrukkelijke magie van  de dans van het leven en verwen jezelf met welzijn.

Praktische info
Deelnemers: maximaal 30.
Kosten: € 274 op een 1 persoonskamer en € 254,- op een 2 persoons kamer.
Incl. 4 overnachtingen en vol pension.
Biodanza ervaring van minimaal 3 maanden is vereist. Wij streven ernaar om deze vakantie voor iedereen toegankelijk te maken. Indien de kosten een bezwaar opleveren, neem gerust contact met ons op.
Aanmelden en vragen: biodanzawelzijn@kpnmail.nl
Uitgebreide info: www.biodanzaregiorotterdam.nl

Nathalia Liem
Al 12 jaar lang is Nathalia Liem intensief met haar grote passie Biodanza bezig. Allereerst als danser en later aan de Rolando Toro school in Rotterdam. Daar studeerde zij in 2014 met succes af als biodanza facilitator, Sinds 2016 is zij ook didactisch docente en begeleidt nu studenten op de Rolando Toro School van Amsterdam. Nathalia’s wekelijkse groepen zijn geliefd en groeiende, door haar warme en gevoelige wijze van lesgeven. Ze geeft wekelijks biodanza lessen in Djoj, het toonaangevende centrum voor persoonlijke ontwikkeling in Rotterdam. Daarnaast geeft zij wekelijks workshops in Schiedam, Ook in het dagelijks leven volgt Nathalia met haar haptotherapie praktijk de weg van haar hart.

Welzijn
Vanuit het team worden er een drietal massages aangeboden: Klassieke ontspanningsmassage, Metamorfose massage en Lomi Lomi massage (eventueel 4-hands). Dit tegen een minimale onkostenvergoeding. Er zal ook een klankconcert plaatsvinden. Daarnaast kan er ook individueel voor € 15,- gekozen worden voor een klankhealing of een Inca pad workshop.

.

Donderdag 22 juni – maandag 26 juni
Teken je gesprek-coach + werken aan jezelf
met: Adinda de Vreede en Anke Schoppen
Teken je gesprek is het visueel maken van een gesprek. Met symbolen, kleuren en kernachtige beschrijvingen maak je een gestructureerd, visueel verslag van wat jou verteld wordt. Met Teken je gesprek heb je als ouder, hulpverlener of begeleider een concreet middel in handen, waarbij je gestructureerd met een kind (vanaf ongeveer zeven jaar), jongere of volwassene kunt praten en tekenen over allerlei levenszaken.
De overzichtelijke, kleurige gesprekstekening die ontstaat, geeft de probleemdrager letterlijk zèlf zicht op zijn problemen. Een gesprekstekening biedt een ‘nieuw perspectief’. Je ziet als je eigen probleem tot de kern teruggebracht in samenvattende bewoordingen en passende kleuren. Vanuit dit nieuwe perspectief kun je zèlf komen tot een inzicht en een oplossing.

Deze 4 daagse cursus is een verdieping van de reguliere Teken je gesprek-cursus. Naast dat je leert hoe je voor anderen een getekend gesprek maakt en je gecertificeerd Teken je gesprek-coach wordt, krijg je de ruimte om in een plezierige, lichtvoetige sfeer persoonlijke issues te onderzoeken en wellicht op te lossen. In deze cursus is meer tijd en aandacht dan in de reguliere cursus om met je zelf aan de gang te gaan. Daarmee is deze cursus de ultieme manier om te ervaren hoe krachtig het visualiseren van je gedachten, gevoelens en gedrag is.  Je zult merken dat een probleem op deze manier “uitpluizen” en vervolgens een getekend, nieuw plan te maken, beter bij je past en makkelijker beklijft en dus logischer om naar te leven. Overdag krijg je les en oefen je in groepen van  twee met  alle sjablonen die ontwikkeld zijn op het gebied van angsten, gedrag en overtuigingen. In het avondprogramma word je begeleid door Anke Schoppen, creatief therapeut. Zij heeft een schat aan ervaringen en oefeningen die dat wat er overdag behandeld en onderzocht is, ’s avonds op een creatieve manier vorm te geven.
De 4 dagen beloven een inspirerend, inzichtgevend en bovenal een plezierig samen-zijn te worden.

Resultaat:

  • Na de cursus ben je in staat om gesprekstekeningen te maken over allerlei dagelijkse problemen, uitdagingen en successen.
  • Je ontvangt een certificaat en bent gecertificeerd Teken je gesprek-coach.
  • Je ontvangt van alle sjablonen handige stappenplannen.
  • Je krijgt de mogelijkheid om op de website vermeld te worden als Teken je gesprek-coach
  • Accreditatie is mogelijk in de “vrije ruimte”

Praktische informatie
Teken je gesprek-trainer: Bedenker van Teken je gesprek: Adinda de Vreede
Creatieve therapeut: Anke Schoppen
Maximale groepsgrootte: 12 mensen
Aanvang: maandag 22 juni 17.30 voor het diner t/m maandagmiddag 26 juni 2017 na de lunch 13.00
Kosten: 675,- incl btw, exclusief verblijfkosten Savita 4x 39 euro
Aanmelden of meer informatie Adinda de Vreede, tekenjegesprek@outlook.com
0597 563646
Meer info: www.tekenjegesprek.nl
over de TJG trainingen: http://www.tekenjegesprek.nl/trainingen

.

Zondag 25 (18.00 met diner)– zaterdag 1 juli 2017 (10u30)
Soulsinging, stembevrijding, zangcoaching
met: Rense Ferwerdera en Erik Huele

Zingen, muziek maken en luisteren naar de stem van je hart.
Een zomer-zang-week om je stem echt vrij te laten klinken en vanuit je hart geïnspireerd te zingen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Kun je dat leren?…..

Renze Ferwerda en Erik Huele gaan in ieder geval in deze inspiratie-zangweek de voorwaarden scheppen dat jouw stem in al zijn rijkdom kan gaan klinken.
In samen- en solozingen. Met veel ruimte voor intuïtief zingen en speelse vormen in duo’s & kleinere groepjes.
Renze en Erik laten je zingen op de manier, die het beste bij je past. Zij leren je naar je stem te luisteren en er liefdevol mee om te gaan. Ze helpen je vertrouwen te vinden in jouw specifieke zang- en stemkwaliteiten.
Je stem zal in al zijn puurheid kunnen klinken. Daarnaast is de piano een niet te onderschatten grote, magische, begeleidende vriend, bespeeld met Renze’s eenvoud of Erik’s virtuositeit.
Als je denkt niet te kunnen zingen, maar er wel naar verlangt ben je meer dan welkom. Maar ook geoefende zangers en zeker ook koorzangers zullen in deze workshop nieuwe zang-wegen kunnen ontdekken.

Renze Ferwerda: zangcoach, zanger en tekstschrijver
Erik Huele: pianist, soulsinging en qigong docent
Laat je meenemen door twee lichtvoetige en ervaren begeleiders
Wij houden van plezier én humor in onze workshops. Dat combineren we graag met stilte en intensieve aandacht. Wij brengen mensen dichter bij wie ze zijn.

Prijzen
Kosten van de week: € 574,- p.p. bij 2-persoonkamer
Toeslag 1 persoonskamer € 30,-
(€ 25,- vroegboek korting bij inschrijving vóór 20 mei 2017)

Info
Erik 050-312 46 50 of erikhuele@hotmail.com
www.soulsinging.net

.

Donderdag 29 juni (17.00 uur) – zondag 2 juli (17.00 uur)
“Retraite: in de diepte van het Nu”
door: Marco van Delft
Je bent van harte welkom in deze retraite, waarin we samen de diepte van het Nu zullen betreden, oftewel het complete Leven waar wij ons continu mee verbinden, maar gebruikelijk door het zeggenschap van het brein niet zo wordt ervaren. Staat de keuze Nu in je op om daadwerkelijk het spel van het brein te gaan doorzien en deze retraite bij te wonen?! Het is namelijk je geboorterecht om te gaan voelen, ervaren, omarmen en in de waarheid van je wezen te stappen. Je hart open laten bloeien in een warme liefdevolle Aanwezigheid van het Leven zelf. In de ervaringenreis, in het verhaal zijn vele er klaar voor om een waanzinnige verschuiving te maken in het Bewustzijn. Zelfrealisatie zoals we dat zo mooi noemen. Een realisatie en een diepgaand besef om de identificatie van body & mind, oftewel belemmeringen die ons letterlijk klein maken en verkrampen te overstijgen. Een ruimte betreden, de Ene allesomvattende ‘Ik’, de directe verbondenheid met het universum en de Bron wakker maken en een ware kracht in je op laten staan. Dit zorgt voor een energie die van binnenuit leiding, vertrouwen. vreugde, vrede kracht en bevrijding geeft. Een verwijzing naar de directe realisatie in communicatie met het fenomenale Bestaan. Een benadering vanuit het hart en in de directe ervaring, diep in onsZelf ontdekken, wat jou tegenhoudt om te Zijn wie je bent.
Een waar geschenk aan jeZelf is een waar geschenk aan de ander en de gehele kosmos.

Ook Marco ging door diepe intense gevoelens van hooggevoeligheid en lijden, maar nam op een zeker moment een overtuigende beslissing om daar van los te komen. Ging op zelfonderzoek en liet de bereidheid om voor de waarheid te kiezen niet meer los.
‘Het is een eer en mijn hoogste intentie om een ieder die daarvoor open staat te verwijzen naar de waarheid van dit moment.’

Femke Bloem zal o.a. haar hart laten stromen in de Yoga-lessen.

In deze dagen ga je ontdekken, herinneren en herkennen wat de transformerende ruimte van het Nu op het level van het hart betekent. Namelijk thuiskomen en meebewegen op wat het huidige moment vraagt. Een nieuwe energie, een nieuw bewustzijn zal zich meer en meer integreren. De vibrationele stilte, zuivere liefdevolle krachtige Aanwezigheid, energie, dialoog, meditaties, yoga, beweging, zelfonderzoek, oefening, muziek en het samen-zijn in de waarheid van het Nu geven jou de mogelijkheid jeZelf innerlijk te omarmen.

Kosten: alles inclusief €399,00, op basis van volpension inclusief 3 vegetarische maaltijden, koffie/thee., inclusief 3 overnachtingen, verblijf in een 1-persoonskamerr.
Aanmelden op mailadres: marcovandelft@hotmail.com
Verdere info:
www.facebook.com/Het.Nu.Centrum
en https://www.femkebloem.nl/
http://www.savita.nl
Meer uitgebreide info: 2017-06 Marco (lange tekst)

.

Zaterdagavond 1 juli (18.00 uur) tot zaterdagochtend 8 juli (10.30 uur)
Qigong (chi kung), natuurwandelen. meditatie
o.l.v. Erik Huele
We doen de langzame, eenvoudige bewegingen vanuit de taoïstische traditie, afgewisseld met Qigongs, waarbij we zitten en meer naar binnen gaan.
Met Qigong laat je je energie stromen en breng je deze in balans.

Je wordt meer gecenterd en geaard.
Je verbindt adem, lijf en geest dieper met elkaar.
Bezieling van je lijf, je kracht in zachtheid ingebed.
Met de Innerlijke Glimlach maken we een zacht en dankbaar contact met ons lijf, dat onze cellen opent en de energie laat stromen.
We leren de kringloop om onze energie te balanceren. Ik ervaar zelf al na 5 a 10 min deze kringloop te doen meer innerlijke rust: een prima voorbereiding voor een open meditatie: zijn met wat is.
Het warmen van je stoof, aandacht voor je nieren (onze basisenergie): uit de stressmodus naar zelfheling.

Met de 6 helende klanken komen we in contact met de energie van de seizoenen en onze organen.
In de avond rustgevende Qigongs ter voorbereiding van de slaap.
Tijden: 8.00 – 8.40 uur, 10.15- 13.00 uur, 16.00 – 18.00 uur of vrij 21.00 – 21.40 uur
Een 3 of 5 daagse om te genieten en nieuwe energie & inspiratie op te doen.
Verder: een pianoconcert van Erik, samen een avond Wereldmuziek liederen zingen voor wie wil en een vuur ceremonie buiten onder de sterren.
Stembevrijding aan de piano met Erik en I Ching coaching mogelijk in de vrije tijd.

Verblijfkosten: € 39 per dag (incl. 3 maaltijden)
Cursuskosten (excl. verblijf en eten): € 270 of € 170,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen
Vroegboekkortingen, vóór 17 juni: 10% reductie per persoon.
Vraag korting als je student bent, het niet kan betalen of als je met meerderen komt.
Info: www.soulsinging.net
tel 050-312 46 50 & erikhuele@hotmail.com

.

Zondag 2 juli tot zaterdag 8 juli 2017
Vakantieweek Biodanza – identiteit en integratie
o.l.v. Maria Vermeeren
Biodanza: een combinatie van muziek, beweging en emotie. Door muziek vanuit je gevoel in beweging komen. Door bewegen in contact komen met jezelf en de ander.
Elk individu vormt zijn eigen identiteit en ontdekt de identiteit van de mensen en voorwerpen die hem gedurende zijn leven omringen. De mens is mogelijk het enige wezen dat zich bewust is van zijn identiteit.
In deze vakantieweek gaan we Biodanza ervaren als een systeem van het integreren van menselijke mogelijkheden. Tussen voelen, denken en doen ontstaat integratie. Integratieoefeningen en – dansen hebben in Biodanza tot doel het lichaam weer een eenheid te laten zijn. Door het contact met anderen ontstaat een volledige beleving van het uniek zijn van onszelf. Het is een mystieke ervaring: uniek zijn en volledige verbinding voelen. Volledig bewustzijn van jouw unieke manier van zijn, maar ook in verbinding met de ander. Alles heeft zijn plek in de keten. Lichaam, ziel en geest is één geheel in Biodanza. Als je je ziel ten diepste kunt horen, dan weet je in het leven wat je te doen hebt.
Verwonder je naar wat je ontdekt in deze vakantieweek. Dit alles met heel veel plezier en positieve ervaringen. Biodanza ervaring van minimaal 3 maanden is nodig.

Praktische info
Begeleiding, Maria Vermeeren, Biodanza-docente
Start 2 juli 16:00 uur, einde 8 juli 11:00 uur.
Deelnemers: maximaal 25
Kosten: € 365,00 incl. 6 overnachtingen en vol pension.
Aanmelden en vragen: vermeeren.maria@gmail.com
Meer info: www.mariavermeeren.com

.

Zaterdag 8 juli – zaterdag 15 juli
Savita-zomerweek
met diverse docenten
Weer een ‘klassieke’ savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops.
Dit alles aan de normale prijs van € 39 per dag all in.

.

Van zaterdag 15 tot zaterdag 22 juli
Yogavakantieweek
met Carla Groen en Gerda van der Wal
Rond 8:00 in de ochtend is er de keuze voor een ochtendwandeling of Yin yoga.
In het tweede uur na het ontbijt om 10:30 is er Hatha yoga.
Verder is er nog een extra les Yin yoga te volgen om 20:00 met avondmeditatie.
Daarnaast is Gerda van der Wal beschikbaar voor de Ayurvedische massages.

Het thema van de hatha yoga lessen is: yoga in de verschillende jaargetijden.
Zo doe je in de winter verwarmende- en in de zomer verkoelende oefeningen. In de lente doe je detox oefeningen en in de herfst bereid je je voor op de winter door ‘los te laten’. Om het juiste effect te bereiken gebruiken we yoga-houdingen, handmudra’s en ademhalingsoefeningen.

De prijs is per persoon:
– 1 week kamer alleen 495 €,
– inclusief eigen douche en w.c. en balkonnetje
– een Ayurvedische massage met warme olie
– 2 yogalessen per dag
– wandelingen
– 3 vegetarische maaltijden per dag

Meer info: www.carla groen.nl

.

Zaterdag 15 tot zaterdag 22 juli
Ayurvedisch koken
met: Astrid

Nadere info volgt

.

Zaterdag 22 tot zaterdag 29 juli
Yoga & Do-in vakantie met Shiatsu

Met: Carla Groen en Patrick Haak
Patrick en Carla zijn docenten bij yogaschool De Dolfijn
Het thema van de lessen is: beweeg met de seizoenen mee
Zo doe je in de winter verwarmende- en in de zomer verkoelende oefeningen. In de lente helpen detox oefeningen en in de herfst bereid je je voor op de winter door ‘los te laten’. Om het juiste effect te bereiken gebruiken we yoga & Do-In-houdingen, handmudra’s en ademhalingsoefeningen.

  • Rond 8:00 uur is er de keuze voor een ochtendwandeling of Tibetaanse / verjongende yoga.
  • Na het ontbijt om 10:30 is er Do-In / Meridiaanyoga
  • Er is nog een extra les Yin yoga om 20:00 met avondmeditatie.
  • Patrick is beschikbaar voor Shiatsu-behandelingen.

Prijs: 545 euro, inclusief 1 Shiatsu behandeling, 6 overnachtingen en 3 maaltijden per dag.
Aanmelden: http://www.carlagroen.nl/yoga-vakantie-duitsland.php.

.

Zondag 23 juli tot zaterdag 29 juli
Advaita Zang en Yoga Retraite
o.l.v. Tonke en Jago
Deze retraitedagen geven de mogelijkheid om op ontspannen wijze terug te keren naar de oorsprong van jezelf, naar de sfeer van onverdeelde liefde en vrede: ‘advaita’.
Dit is de bron van innerlijke rust en stilte, waarin identificaties verdwijnen.
Dagelijks 2 dagdelen aan activiteiten.
De middagen zijn vrij te besteden. Er worden in de middag wel individuele sessies aangeboden ter ondersteuning van jouw persoonlijk proces, met Cranio Sacraal Therapie, Acces Consciousness Bars en Klankwerk.

Kosten: € 415, inclusief alle workshops, 6 overnachtingen met heerlijke vegetarische maaltijden, koffie en thee.

Informatie en inschrijving:
tel.: 31-6-23464055 (Tonke)
mantra@zingeninovergave.nl
www.zingeninovergave.nl

..

Van zondag 30 juli avond tot zaterdag 5 aug. ochtend
Vakantieworkshop beeldhouwen in hout   “Van Nature”
o.l.v. Luc Willems
Een week werken in verbinding met de natuur, op de inspirerende locatie Savita.
In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Vormgeven met hart en ziel.
Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende houtsnippers, een ritme van kloppen.
We trekken ook de bossen in op zoek naar de houtsferen, een beeldende beleving van de natuur.

Kosten voor de workshopweek zijn: 295,- euro inclusief het gebruik van gereedschap en materialen. Inschrijving kan tot uiterlijk 30 juni 2017. Er zijn maximaal 10 plekken. Stuur je aanmelding naar luc@creapoelka.nl. Betaling: Graag de kosten van de workshop overmaken op rekening; NL44 ASNB 0708208622 t.n.v. L. Willems en M. Willems-Gerrits.o.v.v. beeldhouwen Savita.
Kosten voor verblijf: 39,- euro per nacht incl. de maaltijden, totaal 6 nachten = 234,- euro.. Graag overmaken op de rekening van Savita: DE0(nul)8 4165 1770 0000 5453 68 onder vermelding van Beeldhouwen.
Je kunt zelf met Savita afspreken als je eerder of nog wat langer wil blijven. Je hebt je eigen kamer met douche en wc en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt. Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak aanbiedingen om met elkaar mee te rijden. Kijk even op de site www.savita.nl

.

Zondagavond 6 tot vrijdag 11 augustus
Zang en stembevrijding
met: Jan-Hendrik Veenkamp
Ik nodig je uit voor een zang/stemwerk programma, waarin ik je begeleid in oefeningen voor lijf, stem en ziel. We zullen veel zingen en daarnaast lichaamswerk en klankmeditaties doen. Zang en klank worden in mijn aanpak middelen waarin je lagen uit je onbewuste op een natuurlijke manier aan het licht kunt brengen Dit is krachtig en kwetsbaar tegelijk. De talrijke liederen uit alle windstreken waar ik over beschik fungeren als ‘energizers’ die we al naar gelang dat wat we behoeven kunnen inzetten.

Ik begeleid op piano en trommel. We zullen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telkens in de ochtend samen komen. Woensdag wordt een ‘vrije’ dag. Gedurende deze week zal ik i.e.g. twee open zangavonden aanbieden waarbij ook andere Savita gasten welkom zijn. Heb je niet eerder workshops bij mij gevolgd en overweeg je deel te nemen? Neem dan telefonisch contact met me op.

Begeleiding:Jan-Hendrik Veenkamp , M0630796057
Info/aanmelding: Annette de Jong, the2boysandme@gmail.com, M 0612654618
Aanmeldingen graag via Annette dus niet rechtstreeks naar Savita.
Kosten programma €199. Overmaken op rekening NL96INGB0003272333 t.n.v. J.H.Veenkamp inz. Lavendeltuin Haarlem O.v.v. zomerweek Savita

Kosten verblijf/pension (je beschikt over eigen kamer met sanitair en je kunt eerder aankomen en later vertrekken dan genoemde data)
Het verblijf is 39 euro per nacht. Of €234 voor de 6 nachten
Dus 6 augustus (avond) tot 12augustus (eind van de ochtend).
Het kan contant betaald worden tijdens het verblijf of overmaken op rekening
DE0(nul)8 4165 1770 0000 5453 68 ovv zomercursus Jan Hendrik.

Het maximum aantal deelnemers is 24.

.

Zaterdag 12 augustus – donderdag 17 augustus
Savita Intensief (voorheen: Savita Vijfdaagse
o.l.v. Savita team

Een mooie manier om jezelf te helen.
De vraag ‘wie ben ik?’ zal geen vraag meer zijn.
Ik ben.
Savita geeft een Licht om vanuit ont-spanning thuis te komen.
Door de EENVOUD van het Samen-Zijn loopt een rode draad gedurende de dagen.
Spreken vanuit het hart, spel, stilte, dans, klank,een wandeling, bewegen, een ont-moeting met jezelf, de ander, je-Zelf.

Na de meditatie beginnen we de dag gezamenlijk met ( huishoudelijke) klusjes.Na de koffie een Samen-Zijn, in de middag en ook ’s avonds een Samen-Zijn.
Eén maal per dag, wisselend: een dagdeel vrij.
Een cadeau voor je-Zelf

Kosten: € 245.

.

Zondag 13 tot zaterdag 19 augustus
Massage-wandelweek – Masseren vanuit je hart
o.l.v. José van de Wouw
Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve massage, Holistic Pulsing en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw:
“ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonder-baarlijk snel vertrouwd.”

Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl of 030-2436002 / 06-17434975

.

Vrijdag 18 tot vrijdag 25 augustus
Programma nog onbekend
Yvonne Weeber

.

Zaterdag 19 tot zaterdag 26 augustus
Wandelweek
o.l.v. Savita-bewoners

.

Zaterdagavond 19 augustus – woensdagochtend 23 augustus
Een Schrijf4daagse
met Annelies Knoop

Schrijvend door het landschap van je leven gaan. Een innerlijke reis maken, het verhaal van je leven vinden.
Een weg van zelfreflectie en expressie. Op zoek naar herinneringen, gebeurtenissen, ervaringen  of naar dat ene moment, dat zoveel nam en zoveel gaf.

Een workshop waar je op een speelse creatieve manier van schrijven bij een plek in jezelf komt, waar rust, (zelf)vertrouwen, schoonheid en liefde is. Om zien in respect zodat jouw verhaal, dat ene moment als een waardevol geschenk ervaren kan worden.

Een Schrijf4daagse op een prachtige plek in Sauerland.
Waar we naast schrijven als groep in stilte zullen wandelen met een schrijfvraag.
Waarin momenten zullen zijn van mijmeren in contact met je eigen scheppende bron.
Waarin ruimte is om het geschrevene in beeldtaal om te zetten.
Waarin bij het vuur geluisterd kan worden naar verhalen.

De workshop is van zaterdagavond 19 augustus t/m woensdagochtend 23 augustus.
We schrijven in de avond van 19.30 uur tot 21.30 uur en in de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur.
De middag is vrij voor rust en stilte tot 16.00 uur. De namiddag is voor schrijvend wandelen, beeldend schrijven of expressief mijmeren, dit alles onder begeleiding. Schrijfervaring is niet nodig.

Verblijfkosten per dag €39 inclusief drie vegetarische maaltijden en koffie/thee.
Een 1 persoonskamer met balkon en uitzicht, eigen toilet/douche.
Zelf boeken bij Centrum Savita www.Savita.nl via het boekingsformulier.
Kosten Workshop €140
Aanmelden & info: anneliesknoop@online.nl   www.lifecoach-annelies.nl

Annelies Knoop organiseert en begeleidt in Amsterdam vanaf 2005 Schrijfcafés, ’t Schrijfmuseum, Schrijfworkshops Beeldend Verhalen, Schrijven is een Feest en de cursus Autobiografisch Schrijven.

In deze workshops staat het proces centraal, het is de ervaring die telt.

.

Zondag 20 augustus tot zaterdag 26 augustus
Retraiteweek
met: Massage meets movement
met Ed Bodewes en Marianne Bakker
Meer info op: https://www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement

.

Dinsdag 22 augustus  – zaterdag 26 augustu
Vier dagen dichter bij jezelf komen
met Danielle Dijkstra
Meer info volgt

.

Zaterdag 26 augustus – zaterdag 2 september
Massage
onder leiding van: Besna Son
Meer info volgt

.

Zondag 27 augustus tot zaterdag 2 september
Soul Dance Retreat “The Blue Monkey”
met: Katharina Amaya
Deze zomerse dans-midweek is geïnspireerd op de Maya Kin zegel ´Blue Monkey´ en staat voor The Divine child. Onze Divine Blueprint, ons geboorterecht van onze spontane, vreugdevolle natuur in harmonie met alles om zich heen is in ons lichaam verankert, de sleutel om die harmonie terug te vinden ligt dus niet ver weg, maar in ons lichaam. Met Soul Dance reik ik je graag sleutels aan die jou kunnen helpen jouw Divine Child in jou te bevrijden.

Het programma
Ochtenden : de danslessen, waarbij we ons dansenderwijs verdiepen in de wetmatigheden van beweging zoals wij als kind bewogen, en met speelse dansopdrachten de basis van creatieve dans exploreren. We leren ons bewegings- en ruimtelijk bewustzijn te vergroten en geven ons gehele systeem een energetische upgrade ervan door onze spontaniteit, ongedwongenheid en speelsheid steeds meer toe te laten.
Middag: vrije tijd voor ontspanning, wellness, genieten in de natuur, je eigen proces in te kunnen gaan…. Ik ben steeds bereikbaar voor een persoonlijk gesprek, healing en reading sessies rondom jouw proces, indien je daar behoefte aan hebt.
Avonden: we gaan de verfijnde bewegingsimpulsen van binnenuit opzoeken om ons steeds meer te laten bewegen door onze Ziel. Alles wat ons tegenhoudt onze pure, spontane natuur te leven en te dansen, gaan we liefdevol omarmen.

Mijn werkwijze en inspiratie
Ik zal je liefdevol uitnodigen jezelf voorbij je bekende ‘paden’ van je bewegings-patronen te begeven, want deze eenmaal voorbij, kom je in een nieuw bewustzijn terecht…

Praktisch
Begeleiding: Katharina Amaya Brinckmeier, docente creatieve dans/bewegingsleer en bewegingstherapie, holistische coach, medium, healer, reader.
Aanvang: zondag, 27 augustus 17.30 uur t/m zaterdag, 2 september 11.00 uur
Kosten: € 525,-  incl. btw, 6 overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen douche/toilet, balkon, vegetarische maaltijden, incl. individuele begeleiding
€ 495,- bij overnachting in een 2-persoonskamer (met bed van 1,50 m)
Aanmelden: Katharina Amaya, 06-46235193, k.brinckmeier@gmail.com
Meer info op:  www.soul-dance.nl

.

 

.

Zondag 10 tot zaterdag 16 september
Wholly Science Week –
Natuurlijk leer je zo jezelf echt kennen
met: Johan Oldenkamp
Via zeven complementaire wetenschappelijke zelfkennismethoden krijg je in slechts één week een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Gun jij jezelf deze retraiteweek vol inzicht, rust en heerlijk eten? Heb je belangstelling om in mei mee te gaan, neem dan snel contact op, want het aantal plaatsen is ook voor deze week beperkt.
De Wholly Science Week wordt verzorgd door allround wetenschapper en spiritueel meester Johan Oldenkamp. Johan is de grondlegger van Wholly Science, waarin hij zuivere wetenschap en ware spiritualiteit heeft herenigd. Hij is auteur van meer dan veertig boeken, voornamelijk over Wholly Science. Zijn meertalige website is Pateo.nl, en daarnaast is er ook de Engelstalige website WhollyScience.org. Er zijn wereldwijd velen die mensen kunnen beschrijven via één van de hierboven genoemde methoden. Johan is echter de enige die elk van deze zeven methoden wetenschappelijk kan verklaren (dankzij Wholly Science). Daardoor is hij als geen ander in staat om de focus te houden op zelfkennis. Elk van deze methoden is immers slechts een middel, en geen doel op zichzelf.
Meer info: http://www.pateo.nl/HTML/NL/Agenda/WhollyScienceWeek10.htm

.

Zondag 17 tot zondag 24 september
Chi kung
met: Cosima Scheuten
meer info: www.chikungamsterdam.com

.

Vrijdag 22 tot maandag 25 september
Retraite
o.l.v.: Jantien van Middelkoop
Tot rust komen, energie opdoen, stil worden, niets doen, wandelen in de natuur, verbinden, inspiratie opdoen, kleuren, schrijven, creëren………..
en dat wat deze ervaring je nog meer brengt.

Jantien biedt verschillende vormen van meditatie aan, in de ochtend en avond. De middagen kan je vrij besteden.
We maken o.a. een gezamenlijke Stilte-wandeling in de prachtige omgeving; de hei staat dan in bloei ! We houden ochtend- en avondstilte om het contact met jezelf te kunnen ervaren. Natuurlijk is er de mogelijkheid tot uitwisseling of delen van wat je ervaart. En er wordt heerlijk vegetarisch voor ons gekookt!

Wanneer: vrijdag 22 september tot en met maandag 25 september 2017
(aankomst rond 16:00uur en vertrek op maandag rond 15:00uur)
Kosten: 375,- euro, inclusief ontbijt, middag- en avondeten, koffie en thee en 3 overnachtingen.Exclusief massages: deze vooraf boeken bij www.praktijknaturaltouch.nl

Deelnemers: maximaal 10 personen (enige ervaring met meditatie is gewenst)
Meer info: www.in-zicht.info, praktijk voor meditatie en zelfrealisatie

.

Zondag 24 tot zaterdag 30 september
Savita creatief
door: diverse workshopgevers / kunstenaars
Na de geslaagde eerste uitgave van vorig jaar weer een nieuw ‘Savita Creatief’ met een groot aanbod van creatieve workshops.
Worden onder andere aangeboden: helend tekenen, meditatief boetseren, madala tekenen, textielschilderen, mozaïeken, filmpjes maken, transparante kunst, papier-knippen, groo..oots schilderen, modeltekenen, nat-in-nat, maskers maken.
We laten ons inspireren door elkaar, waarbij sommige technieken uitnodigen tot meer diepgang.
We werken soms in kleine en soms in grote groepen.

Dinsdag 26 tot zaterdag 30 september
Intuïtieve yoga en wandelen
met: Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.

Een impressie van de 4-daagse training:
Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.
We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.
Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.

Yoga in de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur, gezamenlijk wandelen (deels in stilte) in de middag.
Kosten 320 € voor de cursus, incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op woensdag 27 september om 10 uur (dinsdag aankomen), tot zaterdag om 17.30 uur.
Extra nacht incl. maaltijden: 39 euro.
15 euro korting tot 15 mei 2017.
Meer info: www.clairepiters

Donderdag 28 september tot zondag 1 october
Wandelen, natuur en kruiden
Door: Yvonne Maesen
Meer info volgt.

.

Zondag 1 oktober tot vrijdag 6 oktober 2017
Stilteretraite voor vrouwen met Vipassana-meditatie
Met: Gabrielle Bruhn

Het programma bestaat uit loop- en zitmeditatie, meditatie-instructies, aandachtige yoga in de ochtend, twee stiltewandelingen van ca. twee uur en avonden met een lezing over de ‘Dhamma’ en ‘Vraag en antwoord’. Ter ondersteuning van het meditatieproces wordt de retraite in stilte doorgebracht, ook de maaltijden. Verder wordt gevraagd niet te lezen, te schrijven en te bellen/netwerken. Het is bedoeld als een periode om bij jezelf thuis te komen en daarin te ontspannen. De nadruk ligt op de meditatie, enige ervaring met Vipassana/Mindfulness is prettig.
We eten los van eventuele andere gasten in een aparte ruimte. We helpen met opruimen en afwassen, zetten zelf thee en laten de kamers netjes achter.  Alle maaltijden zijn vegetarisch.
De maximale aantal deelneemsters is 15.
Praktisch:
Van zondag 15.00 uur tot vrijdag rond 14.00 uur
Meenemen: beddengoed, handdoeken, sloffen, muiltjes of instapschoenen met zool, warme en gemakkelijke kleren, omslagdoek, wekker, horloge, wandelschoenen, regenkleding, paraplu, dana (= bijdrage begeleidster) en eigen meditatiespullen als je deze hebt. Yogamatten en enkele kussens zijn aanwezig.
Kosten cursus: € 200.- plus bijdrage begeleidster
Info: gabi1404@hotmail.com
06-24204810
of kijk op www.simsara.nl

.

Vrijdag 6 tot maandag 9 october
Retraite
met: Dominique Hermans

.

Vrijdag 6 tot zondag 15 october
Wandel-detoxweek
met: Silaska Paalman
Deze week ligt onze focus op mindfullness omgaan met de relatie tussen onszelf en de voeding. We gaan heel bewust ervaren wat voeding met ons doet op lichamelijk en geestelijk niveau, voor velen een hele openbaring. We gaan opnieuw leren eten met aandacht in rust en stilte. Op zo’n manier eten geeft ons heel vaak diep ingeslepen patronen of oude tradities uit de familie waarom we eten, zoals we eten.
In deze week ligt het accent op onthaasten en vakantie vieren voor lichaam ziel en geest. Het is een soul soothing retreat en echt een treat en cadeautje voor jezelf.
Er zal diep ingegaan worden op vele verschillende voedingsaspecten en individuele voedingsadviezen
We gaan magnifieke wandelingen maken in het schitterende Sauerland, met prachtige uitzichten waar we diepe inzichten kunnen gaan opdoen.
We mediteren tijdens healing walks c.q. medicine walks.
We gaan masseren, een zieletekening maken, creatief bezig zijn, mantra’s zingen, dansen, naar een sauna/ welnesscentrum gaan of waar er maar behoefte aan is.
Of gewoon lekker niks doen, het is jouw week en jouw mindfull schoonmaakproces. Er is veel ruimte voor individuele inbreng. Je kan kiezen uit verschillende dingen.

1) Zur-base detox, dat is mild reinigen met een dieet van basische voedingsmiddelen.
2) Vasten waarbij je kan kiezen uit groentesappen, rijst, thee vasten. Alles is uiteraard biologisch

We verblijven in een 1 persoonskamer met eigen badkamer en een fantastisch uitzicht op de glooiende heuvels van Sauerland. Het centrum ligt in de bossen waar rust en stilte heerst. De lucht is er zuiver (Niedersfeld is erkend als luchtkuuroord).
Al met al vele gezonde ingrediënten om in 7 dagen weer helemaal vitaal en opgeladen te worden.
Investering : voor 7 dagen slechts 595 euro, waarvan er 420 euro gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering.
Op verzoek is een intensieve detox-10-daagse mogelijk.
Meer info: www.kolibrievasten.nl

.

 Zaterdag 7 tot zaterdag 14 october
Wandelweek
o.l.v. Savita-bewoners

.

Zondag 15 october- zondag 22 october
Savita-herfstweek
met vele workshopaanbieders
Weer een ‘klassieke’ savita-week met iedere dag een groot aanbod van leuke en inspirerende workshops.
Dit alles aan de normale prijs van € 39 per dag all in

.

Woensdag 25 tot zondag 29 oktober
Vijfdaagse Dzogchenretraite
o.l.v. Jan Geurtz
Deze retraites zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Dzogchen-benadering van spiritualiteit en behoefte heeft aan enkele dagen van meditatie, spiritueel onderricht, stilte, wandelen in de natuur en – voor zover gewenst – gezelligheid en contact met andere beoefenaars.
Professionele hulpverleners kunnen tijdens deze retraites hun inzicht vergroten in de werking van de menselijke geest en de verschillende niveaus van spirituele ontwikkeling. Ze kunnen tevens hun communicatieve vaardigheden vergroten: leren luisteren op een meditatieve manier en vanuit een natuurlijke helderheid en vriendelijkheid leren omgaan met hun cliënten.

Dzogchen als methode tot het realiseren van je natuurlijke staat heeft eigenlijk alleen effect als je er elke dag mee bezig bent. Als je als beginner aan deze retraite wil meedoen is het belangrijk dat je ook na de retraite er dagelijks tijd (en vooral aandacht) aan blijft besteden. Ervaren beoefenaars hebben daar minder moeite mee, maar zij zitten vaak vast aan ingesleten meditatiepatronen. In deze retraite kun je leren die te overstijgen. Als je twijfelt of deze retraite geschikt voor je is neem dan contact op met Jan Geurtz

Info: www.jangeurtz.nl

.
Donderdag 9 t/m zondag 12 november
Boomwerk voor mannen
door: Luc Willems
Meer info volgt.
Zaterdag 11 tot zaterdag 18 november
Een week met Taetske
Info: www.tsuki.org
.
Donderdag 23 november tot zaterdag 2 december 2017
Zur Quelle der Klarheit
met: Taetske
The Clarity Proces is niet een intellectueel of filosofisch proces, maar een zeer praktisch en experimenteel proces dat leidt tot innerlijke en uiterlijke klaarheid.
Deze workshop is er voor mensen, die een eerste keer naar een Clarity-workshop komen of voor degenen die hun proces willen opfrissen en verdiepen.
In deze workshop is Duits de voertaal.
Niveau 1 en 2:  23 – 29 november
Niveau 2 en 3: 26 november – 2 december
Info: www.tsuki.org
 .
Zaterdag 2 tot zaterdag 9 december
Wandelwweek
o.l.v. Savita-bewoners