Soort groepen
Savita verwelkomt kleine en grote groepen, van cursus, wandelweek en reunie tot congres. Naast het gastenverblijf met 69 slaapkamers met eigen douche/toilet en terras/balkon, kunnen groepen in overleg gebruikmaken van diverse groepsruimtes.
Passende onderwerpen voor cursussen kunnen bijvoorbeeld zijn: diverse vormen van genezen (van fysiek tot fijnstoffelijk), spiritualiteit, persoonlijke groei en bewustwording. Ook allerlei vormen van expressie sluiten hierbij aan zoals beeldende kunst en handenarbeid, muziek en stem, dans en beweging, yoga, meditatie en theatervormen.
Gezien de omgeving zal ook de natuur op de een of andere manier een thematische rol kunnen spelen: in rituelen, sjamanistische benaderingen, contact met natuur en natuurwezens of mindfulness.

 

Omschrijving beschikbare ruimtes

  • De Witte Zaal van 104 m2, lang en smal, zeil.
  • De Groene Zaal van 77 m2, leslokaal met tafels en stoelen, tapijt.
  • De Blauwe Zaal van 72 m2, met mooi uitzicht, tapijt.
  • Kleine yogaruimte van 18 m2, met meditatiekussens en zeil.
  • Vergaderkamer van 18 m2, met tafel en stoelen.
  • Engelenkamer van 17 m2, voor gesprekken in kleine groepen.
  • Gesprekskamer van 17 m2, voor individuele sessies.
  • Massagekamer van 16 m2, met massagetafel en -stoel.
  • Foeniksruimte van 15 m2, om te schilderen.

 

Kosten ruimtehuur
Voor cursus- en workshopgevers wiens cursisten met volpension op Savita verblijven is het gebruik van de groepsruimte(s) gratis.
Als een groep uit minimaal tien betalende deelnemers bestaat is het verblijf op Savita voor de cursusgever gratis.

 

Administratie
Wij vragen aan de groepsleiding om vooraf de verblijfskosten van de groepsleden te innen en de totale som in één keer aan Savita over te maken. Op verzoek kunnen hierover andere afspraken gemaakt worden.
In verband met de eisen van de gemeente Winterberg vragen wij aan de groepsleiding om ons bij de start van de groep een lijst te overhandigen met daarop voornaam, achternaam en woonadres van de deelnemers.

 

Speciale wensen
Extra wensen van de groepsleiding en/of cursisten, bijvoorbeeld het gebruik van faciliteiten of een speciaal dieet, graag  per mail met Savita communiceren.
Groepsleiding of cursisten kunnen eventueel vroeger komen of langer blijven dan de officiële begin- en einddata van de cursus. Voor deze extra dagen vragen we degenen die extra willen verblijven om zichzelf vooraf te melden, het liefst online via het boekingsformulier. Deze extra dagen moeten apart met Savita worden afgerekend.