Centrum Savita is in 2013 van start gegaan. Geheel gedragen door vrijwilligers zijn we stap voor stap de droom van Savita verder aan het uitwerken.

1.  Gezondheidscentrum (nog helemaal in opbouw)
Savita is een centrum rond natuurlijke leef- en geneeswijzen. Het is er voor mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid en daadwerkelijk iets aan hun gezondheid willen doen. De activiteiten liggen daarbij op een drie niveau’s:
– Gezondheidspreventie (ziekten en klachten voorkomen bij gezonde mensen)
– Gezondheidsbevordering (de eigen gezondheid en vitaliteit vergroten voor gezonde mensen)
– Gezondheidsverbetering (voor zieke mensen om de eigen gezondheid te verbeteren of terug te winnen).

2. Leerschool voor het leven
Omdat onze fysieke gezondheid alles te maken heeft met onze manier van leven, denken en voelen is Savita meer dan alleen een centrum rond fysieke gezondheid. Het is een ontmoetingsplek en een plek van inspiratie voor ‘zoekende’ mensen. Mensen met het verlangen om hun leven meer diepgang te geven, het verlangen om beperkende gedachten en patronen te doorbreken, meer liefde te ervaren, meer vat te krijgen op het eigen leven, meer contact te krijgen met de eigen diepere kern.
Een kernwoord van Savita is ‘gezondheid’, maar door de vele raakvlakken raakt het aan bijna alle levensgebieden. Bezig zijn met je gezondheid is aldus een uitnodiging om bewust om te gaan met al deze levensgebieden.

3. Breed aanbod van diensten en activiteiten
Het aanbod van mogelijkheden en activiteiten is divers. Het nodigt mensen uit en stimuleert hen om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe wegen te bewandelen.
Wij bieden o.m. volgende diensten en faciliteiten aan: gastenverblijf, theehuis, eetzaal met vegetarische keuken, biologische groentetuin, cadeauwinkel, creatief atelier, weggeefwinkel, en cursussen, individuele sessies, workshops.