Zondag 13 oktober – zaterdag 19 oktober
Tuin- en klussenweek
Twee à drie keer per jaar organiseren we een tuin/klussenweek waarin iedereen en vooral ook de vrienden WELKOM zijn. We werken overdag samen en`s avonds is het genieten geblazen van film, spelletjes, kampvuur en andere spontaan ontstane initiatieven. .

.

Zondag 13 oktober – zaterdag 19 oktober
De natuur in ons versterken
Annemieke Kronenburg
Een betaalbare 6 – daagse waarin we de Aarde bewust omhelzen en de ervaring van EEN ZIJN meer benaderen. Voor iedereen die er in het najaar nog op uit gaat en wil genieten van de prachtige nazomer en kleurrijke herfst op Savita! Heb jij er ook zin in?

We beoefenen deze retraite vakantie yoga en meditatieve vormen, dompelen onze voeten in een nabije bron, laten klankschalen klinken, maken natuuropstellingen en creëren natuur-mandala’s. We verbinden ons met de tijden van de dag, de dagen van de week en het tijdstip van het jaar. Meegaand met onze behoeften en het weer, gaan we naar buiten of kiezen voor de beslotenheid van de workshopruimte. Meestal worden de workshops in de ochtend en avond gegeven, de middagen en de woensdag zijn vrij te besteden.

De overweldigende natuur om ons heen geeft ons extra inspiratie en kracht om de natuur in onszelf te hervinden en meer in verbinding te komen. De natuur benutten we ten volle, daarin versterken de bewegingen, de speelse en creatieve werkvormen en stilte momenten onze oorspronkelijke verbinding met onze Kracht- en Lichtbron. We maken een pas op de plaats, ontspannen, genieten en doen ideeën op. We kunnen verfrist vooruit! Op Savita is een ongedwongen sfeer en door de eenvoud voel je je hier snel thuis. Samen met de heerlijke vegetarische maaltijden ben je er écht even uit.

Informatie:
Wanneer: zondag 13 oktober v.a. 14.00u tot zaterdag 19 oktober 14.00u
Kosten: € 475,-  inclusief eigen kamer, eigen douche/toilet, alle maaltijden en workshops. Eigen lakens meenemen! Eventuele massages zijn exclusief en kunnen ter plekke betaald worden.
Workshoptijden: ochtend 10.30 – 13.00 u & avond 20.00 – 21.30 u. Op woensdag is er een vrije dag met de mogelijkheid samen iets te doen of in de avond te mediteren.
Reis: Er kan gezamenlijk gereisd worden. E.e.a. hangt af van de woonplek en wensen van de bestuurders van de auto’s. 

Contact: Annemieke Kronenburg, mail: amkronenburg@gmail.com, tel: 06 3066 2272, zie ter informatie ook www.natuurlijk-stromen.nl

.

Zaterdag 19 oktober – zaterdag 26 oktober
Wandelweek
De wandelweken worden gevormd aan de hand van de behoeften van de deelnemers. Dat maakt dat geen 1 wandel-week hetzelfde is.  Meestal wordt er of de ochtend of de middag gewandeld. Ook zit er vaak een dag (of dagen) tussen waarbij er s morgens met een lunchpakketje vanuit Savita vertrokken wordt. Ook is het mogelijk om onderling met elkaar iets te organiseren, als hele groep of als klein groepje. Iedereen is vrij om te kiezen hoe en wat hij/zij wil op een dag. Niets is verplicht. .
Deelname is gratis, je betaalt dus slechts de gewone dagprijs van 42 euro per persoon en per dag. Deze weken kunnen de hele aangegeven week geboekt worden of enkele dagen ervan

.

Zaterdag 19 oktober – woensdag 23 oktober
Mantra’s chacra’s klankwerk en meditatie
met:  Deep en Clé

In deze 4 daagse behandelen we de onderste 4 chakra’s.
Van de Wortel t/m het Hart
We leren de thema’s van ieder chakra,
Maar werken vooral aan openen bewust worden en het ervaren van het chakra
Meestal zijn onze chakra’s uit balans.
Dat uit zich in ons leven.
We leren hoe we dat kunnen corrigeren met Oefeningen Meditaties en Mantra’s
In deze intensive gaat het vooral over jezelf gronden je verlangens en je grenzen leren kennen. En hoe je in contact met jezelf je met anderen verbindt.

Na de lunch gaan we wandelen of zijn we even vrij
Daarna werken we met Stem Klank Klankschalen en Gong
En zingen we Mantra’s met betrekking tot het chakra.

Na het avondeten Yoga Nidra

Later in het jaar werken we in Nederland aan de bovenste 3 chakra’s
Prijs: 350 euro. (voor 1 sept. 330 euro),
incl. alle maaltijden en 1 of 2 pers. kamer met sanitair
Aanmelden op: www.levenineenheid.nl
Facebook: Mantras Chakras Meditatie 

.

Woensdag 23 – zondag 27 oktober
Transformationele retraite
door: Marco van Delft

We zijn blij je uit te nodigen voor deze transformationele meerdaagse Retraite met Milo. Kom ook naar deze unieke mogelijkheid te berusten en je innerlijk te verstevigen in de levendigheid van de ‘Aanwezigheid energie in het huidige moment.’
We betreden innerlijk deze nieuwe energie, een vormloze dimensie in jeZelf wat dieper reikt dan de dwangmatige conceptuele ego-verkramping. In de open ruimte van het Nu ontmoeten we de ware realiteit, het veld van Bewustzijn. De ervaringsgerichte realisatie van de waarheid openbaart een begrip en liefde in het hart, waarin oude overtuigingen en conflicten in onszelf geleidelijk verdwijnen in het mysterie van het ongescheiden pure Weten.
Ervaar de directe verbondenheid die een ware kracht in je op laten staan. Het zorgt voor een overstijgend gevoel die van binnenuit meer en meer leiding, vertrouwen, liefde, vreugde, vrede, kracht en bevrijding geeft.

Tijdens deze dagen zullen in de ochtend en avond de sessies / meetings plaatsvinden. De lering zal een combinatie zijn van inzicht, geleide meditaties, praktische toepassingen, ruimte voor vraag-en-antwoord en met bruisende levendige stiltes.
In de middag is er een mogelijkheid om actieve meditatieve (dans) bewegingen te ervaren, o.a. om je te helpen toegang te krijgen tot je levensenergie en met deze vrije stroom het huidige moment te betreden.
-In de ruimte tussendoor ben je vrij om te wandelen, rusten, genieten van de natuur in de omgeving van het prachtige landschap van Winterberg. Voel wat resoneert, in stilte alleen en laat alles rustig integreren; En of je te verbinden met andere unieke geïnteresseerden in ‘wie we werkelijk Zijn.’ We kijken ernaar uit je te ontmoeten in Winterberg.

Bijdrage €488 incl. programma, verblijf, alle maaltijden, koffie en thee. Voor alle overige informatie voor deze retraite kijk op de volgende link:
https://www.hetnucentrum.nl/events/retraite

Datum: woensdag 23 oktober (aankomst vanaf 15:30-16:00) tot en met zondag 27 oktober (uitchecken tussen 14:00-15:00)

Heb je vragen stuur gerust een berichtje naar hetnucentrum@gmail.com
www.hetnucentrum.nl
www.facebook.com/Het.Nu.Centrum

.

Donderdag 24 – zondag 27 oktober
Intuïtieve yoga en wandelen
met: Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.
Opnieuw vinden de dagen bij Savita plaats, steeds heel fijne leuke dagen samen – heerlijk wandelen – avondprogramma met ieders inbreng – unieke heel toegankelijke én diepe yoga.

Een impressie van de 4-daagse yogatraining:
Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.

We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.

Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.
Yoga 4 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur (of op een variabel moment).
Gezamenlijk wandelen (deels in stilte) 3 of 4 dagdelen.
In de avond delen we interesses, bijvoorbeeld Reiki, Kruiden, Mandala, Film.
Wandelen en avondprogramma zijn facultatief.
Kosten 335 euro voor de cursus, en incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op donderdag 24 oktober om 10 uur (woensdag aankomen), tot zondag om 17.30 uur.
Extra nacht incl. maaltijden: 42 euro.
15 euro korting tot 15 augustus 2019.

Meer info: www.clairepiters.nl

.

Donderdag 24 t/m maandag 28 oktober 2019
Verstillen, Ontspannen en genieten in de herfst
Qi Gong en wandelretraite
Begeleide  (stilte) wandelingen, qi gong,  meditatie ,klankschalen…….. en meer
o.l.v. Jolanda Kluft en Ingrid van Breemen

Verstillen, ontspannen en genieten zijn sleutel begrippen voor Jolanda Kluft (Wandelcoach) en Ingrid van Breemen (Qi Gong docent en Cranio Sacraal Therapeut). Vanuit zachte aandacht contact maken met de stilte in jezelf, al bewegend tot ontspanning komen, en je overgeven aan het moment. Dat gaan we doen door middel van Qi Gong oefeningen, wandelingen in de natuur, soms met kleine opdrachten, soms in stilte, en door meditaties. En er is ruimte voor (mantra) zingen, lichaamswerk, dansen en plezier bij het kampvuur.

Het thema van deze retraite is ‘de Vitale Lijn’
De Vitale Lijn is de lijn van je ziel, van je levensenergie. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik én de verbinding tussen hemel en aarde. Als je in verbinding bent met jouw ‘midden’ dan zul je ervaren dat je in een ‘flow’ komt. We nodigen je uit om meer contact maken met je buik(gevoel) waardoor je vanzelf beter gaat aarden. Er ontstaat ruimte om je hart te openen, je hoofd zal tot rust komen en je krijgt toegang tot inspiratie. En dat doen we vanuit verschillende invalshoeken.

Hieronder wat we terugkregen van de groep in november vorig jaar:

‘Jullie zijn een ‘winning team’, jullie vullen elkaar zo mooi aan en er is zoveel harmonie.”
“Ik heb mezelf hier gevonden.”
“Ik heb weer meer contact met vreugde. Een vreugde die veel dieper gaat dan humor en plezier.”

We starten met een kennismaking op donderdagavond en sluiten af met een mooie klankschalenavond. Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden we in de ochtend, middag en avond ons programma aan.
Meer informatie daarover vind je op onze websites.

Verblijfkosten :                 €168,-      Volpension, 4 nachten, te voldoen aan Centrum Savita
Kosten  Workshop:            €250,-     Meld je je aan vóór 15  september , dan ontvang je 10% korting.

Aanmelden kan via één van onze email-adressen:
info@innerlijkeglimlach.nl
jkluft@wandelcoachinbeweging.nl

www.innerlijkeglimlach.nl
https://www.facebook.com/Innerlijkeglimlach
https://www.facebook.com/inbewegingwandelcoachpraktijk

.

Donderdag 31 oktober – zondag 4 november
naar de onderwereld
met: Ellen Nijenhuis
Meer info: elgwindalanijenhuis@hotmail.com

.

Vrijdag 1 november – zondag 3 november
Clownerie
Ton Kurstjens
Meer info: www.clownerie.nl

.

Zondag 3 – donderdag 14 november
Silent Clarity retreat
door: Taetske
Alleen voor mensen die al eerder een workshop met Taetske hebben gevolgd.
Meer info: www.tsuki.org

.

Donderdag 7 (aankomst) t.m. zondag 10 november (vertrek)
Theosofisch weekend
o.l.v. Reinout Spaink
Een informeel driedaags samenzijn waarin de betekenis van de esoterische wijsheid voor ons eigen leven en voor de toekomst van de wereld centraal staat.
Kosten: geen (alleen verblijfskosten Savita)
Info en inschrijven: respaink@12move.nl
020-4411750 / 06 23391791

.

Zondag 16 tot zondag 24 november
Clarity Week ‘De vlinder die dacht dat hij nog een rups was’
Met: Taetske Kleijn
O
ntdek Clarity. Ontdek jezelf! Leef lichter en intenser. In deze week gaan we aan de slag met het Clarity Proces, een prachtige en werkzame weg om met behulp van het dagelijks leven tot helder inzicht te komen. Het is geen filosofische of intellectuele benadering, maar praktisch en concreet. Het maakt gebruik van zelfonderzoek, regressiewerk, hier en nu technieken en krachtige ademmeditaties zoals de Quantum Light Breath.
Het doel is je te helpen om stevig gegrond in het dagelijks leven te staan, met een heldere kijk op jezelf en de wereld.
Het Clarity Proces is opgebouwd rond 5 stappen:
Ontdekken – Ontvouwen – Vrijheid – Eenheid – Helderheid
Om vrij te zijn, moet de identificatie met de beperkingen uit het verleden ophouden. In de workshop leer je hoe die oude onbewuste patronen kunt ophelderen. Je gaat jezelf beter begrijpen, je lichaam ontspant, de energie gaat weer stromen. Het nu komt tevoorschijn in al zijn kracht, levendigheid en schoonheid. Bevrijding komt uiteindelijk niet door iets te veranderen, maar door de illusies van het denken te doorzien. Clarity geeft je daar de handvatten voor.
Clarity is geen quick fix. Het is een gedegen weg met veel diepgang.

Vanwege internationale deelname is de voertaal Engels.
Schrijf je in op
https://www.tsuki.org/clarity-workshops/clarity-week-english-16-11-2019/ .
Of mail voor informatie naar
kantoor@tsuki.org.

.

Woensdag 27 november – zondag 1 december
Dzogchenretraite
Jan Geurtz
Meer info: www.jangeurtz.nl

.

Donderdag 12 december – zondag 15 december
Çome in’& ‘Zing dan!’
door: Elzemien Brouwer
Met o.a. deze 2 liederen verzorgt Elzemien Brouwer een lang weekend, waardoor je zingend helemaal in de (kerst)stemming komt.
Mooie , als-van-zelf-mee te zingen nieuwe en uitdagende nummers staan op het programma.
Iedereen is welkom!

Donderdag 12 december:aankomst
20.00 kennismaking

Vrijdag 13 december
9.30-12.30 zingen
12.30-13.00 individuele les (voor wie wil)
13.00 diner

Zaterdag 14 december
9.30-12.30 zingen
12.30-13.00 individuele les (voor wie wil)
13.00 uur diner

Zondag 15 december
9.30-12.30 zingen
12.30-13.00 ind les (voor wie wil)
13.00 diner
16.30 afsluiting 

Einde (vertrek zondagavond of maandag morgen) 

Kosten
3 nachten en cursus; 126 + 120= 226 € (vertrek zondag avond)
4 nachten en cursus;  168 + 120=288 € (vertrek maandag morgen)

INFO/OPGAVE bij:  ELZEMIEN BROUWER
zangstudio@hotmail.com
zie ook: www.savita.nl (agenda)

.

Zaterdag 21 december – vrijdag 27 december
Savita-Kerstweek
Vier maal per jaar is er een Savita week, parallel lopend aan de seizoenen. Deze weken worden georganiseerd om mensen de gelegenheid te geven workshops te geven en te ontvangen op basis van gelijkwaardigheid. Per dag wordt na de Savita ochtendmeditatie het dagprogramma besproken en krijgen de workshopgevers van die dag de ruimte om hun aanbod toe te lichten. Meestal beslaan de workshops 1 dagdeel. Sommige workshopleiders willen meerdere dagdelen. Alle ideeën zijn bespreekbaar. Ieder is vrij om te kiezen waar hij/zij aan wil deelnemen en zijn/haar eigen “dagmenu” zelf samen te stellen. Er worden ook begeleide wandelingen georganiseerd, kampvuur en dans en spelletjes avonden. Er is ruimte om te laten ontstaan wat er wil ontstaan. Met andere woorden: de Savita weken maken we samen met elkaar. Workshops zijn meestal op het gebied van: tekenen, dansen, zingen, fam. opstellingen, innerlijk kind, meditatie enz. Prijs: 42 euro pp pd. De grootte van de groep is afhankelijk van het seizoen. Tijdens de voorjaars- en herfstweek zijn er meestal rond de 35 mensen, de zomer en kerstweken is Savita altijd helemaal volgeboekt. Deze laatste weken kunnen dan ook alleen maar gereserveerd worden van begin tot einddatum, de andere weken kunnen ook een aantal dagen geboekt worden.

 

Zondag 29 december – zaterdag 4 januari
Nieuwjaarsweek
met  Jan-Hendrik Veenkamp
Meer info: www.janhendrikveenkamp.nl

.

Van zondagavond 9 februari tot zaterdagochtend 15 februari 2020
Wintervakantie beeldhouwen in hout
Inspiratie in hout”. Werken in verbinding met de natuur.Max. 8 deelnemers.
Onder leiding van Luc Willems
Van zondagavond 9 februari tot zaterdagochtend 15 februari 2020

In deze week laten we ons inspireren door het winterlandschap enerzijds en anderzijds beginnen de kriebels van het voorjaar te ontstaan. Wat gaat het nieuwe jaar brengen? Opdoen van nieuwe ideeën, letterlijk en figuurlijk, voor dit jaar. Hakkend en snijdend zoeken we de beweging van binnen naar buiten. We werken in speciale stukken hout. Het ritme van het kloppen neemt je mee, mee in het aandachtig en geleidelijk werken, het laten ontvouwen van het beeld.

De techniek en vormgeving volgen vanzelf. We hebben een eigen werkruimte dichtbij sfeervolle bomen. We verblijven op de inspirerende plek van Centrum Savita in de omgeving van Winterberg. De aftrap is zondagavond. Vervolgens is er afwisselend een ochtend, en of middag/avond programma en sluiten we gezamenlijk af op zaterdagochtend.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 340,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 270,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Aanmelden via Crepoelka.nl/vakantieworkshops.