Vrijdag 21 mei – maandag 24 mei
Massage-wandelweekend 21-24 mei : masseren vanuit je hart
José van de Wouw
Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een heerlijke manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.
De focus van dit weekend, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage.
We werken op massagetafels. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve, dynamische en Polariteitsmassage. Elke les en wandeling begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen.
Na dit weekend heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven.

Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om aan de cursus deel te kunnen nemen. En ook voor ervaren masseurs is deze vakantie een bron van inspiratie!
Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.
Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”

Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl

.

Zondag 6 juni – zaterdag 12 juni
Beeldhouwen in hout
o.l.v.  Luc Willems

.

Vrijdagmiddag 18 juni t/m maandag 21 juni
Workshop Familieopstellingen “Het leven vieren”
o.l.v. Anja Brasser

Familieopstellingen zijn een diepgaande manier om te onderzoeken wat u in de weg staat om het leven te leiden zoals u dat graag zou willen.
Onverwerkte gebeurtenissen in uw familie en het gezin waarin we opgroeien kunnen van grote invloed zijn op wie we zijn als mens. Dit speelt een rol in de vorming als mens en als man of vrouw en ons gevoel en onze houding t.o.v. het leven.
Het eigen persoonlijke proces is o.a. beïnvloed door gebeurtenissen en ervaringen, binnen uw familiesysteem. Het heeft veelal een onbewuste uitwerking. Bewustwording van hoe het in een specifieke situatie heeft gewerkt en nog werkzaam is kan veel ruimte, vrijheid en rust geven zodat men meer in contact komt met de eigen levensopdracht en levenskracht. Zelfs onverwerkte issues van vorige generaties kun je met mee dragen.
Ook als men ervaring heeft met therapie of andere vormen van persoonlijke en spirituele groei kan het deelnemen aan een familieopstelling heel vaak de ontbrekende schakel opleveren.
Het is elke keer weer indrukwekkend om te zien hoe veel de invloed de vorige generaties van een familie kunnen hebben in het leven van mensen.
D.m.v. een opstelling wordt duidelijk wat het innerlijk beeld is, door dat innerlijk beeld en de beleving in beweging te brengen ontstaat er verandering. We werken toe naar een oplossing zodat er rust en ruimte ontstaat.

Systemische opstellingen zijn o.a. mogelijk bij vragen over: familie situaties; relatieissues; loopbaan- en werk; levenskracht; zelfvertrrouwen;

In deze workshop beginnen we met een korte inleiding over de methode. Daana doen we ter voorbereiding een aantal systemische oefeningen. We werken dagelijks met Familieopstellingen n.a.v. een vraag of thema waar je mee wilt werken. Ook als je gekozen word in de opstelling van iemand anders kun je dingen herkennen van uzelf. Dat geldt ook als men kijkt naar een opstelling.
Het is een niet-rationele methode waarbij men wordt uitgenodigd om te voelen en ervaren. Op deze wijze komt men heel dicht bij de kern van de oorzaak van het probleem. Omdat we oplossingsgericht werken ontstaat er veelal rust en ruimte. Het heeft een meerwaarde als je je van te voren verdiept in een aantal familiethema’s. Het komt nl je opstelling ten goede. Toezending na opgave.
Zo werken we toe naar onze levenskracht, het leven dat we hebben gekregen om dit leven te leven. En om dit leven te kunnen vieren met ruimte voor ieders eigen manier van zijn.

Anja Brasser is sociaal pedagoog (UvA1987) en gespecialiseerd in Familie- en Organisatieopstellingen. Opgeleid door het Bert Hellingerinstituut Nederland en supervisie van Bert Hellinger zelf. Zij werkt met deze methode sinds 2001.

Data: vrijdagmiddag 18 juni, aankomst tussen 15 en 16 uur, zaterdag 19 en zondag 20 juni 10-1700 uur. Maandag 21 juni t/m de lunch.
‘s Avonds yoga en meditatie, tekenen, optioneel, maandag 21 juni 10.00 uur t/m de lunch. Vertrek na de lunch.
Opgave/informatie: abrasser@xs4all.nl
0642482706
www.clearvision-opstellingen.nl

Kosten: 300,00 5-10 deelnemers, 10% vroegboek korting bij aanmelding vóór 1 mei.
Verblijfskosten: 135,00 euro. (geen vroegboek korting korting)
Intake van te voren(telefonisch).

.

Zaterdag 19 juni t/m vrijdag 25 juni 2021
Biodanza vakantie
o.l.v. Nathalia Liem

Voor de 4de keer op rij…..omdat het zo fijn en mooi is.
Wil je verzekerd zijn van een plekje?
Jouw reservering is definitief na opgave via:
nathalialiem@gmail.com en een aanbetaling van € 75

Thema: de magische wereld der wonderen.
Vanuit de diepte van onze menselijkheid creëren we een oprechte toewijding aan de liefde, waardoor we op een fundamenteel niveau veranderen.
Uiterlijk verandert er misschien niet echt iets maar er zal iets veranderen in hoe we tegen de dingen aankijken.
We worden ons bewust van een andere werkelijkheid achter de sluier.
We ontwikkelen innerlijke ogen waarmee we door de sluier heen kunnen kijken
en verbinden ons voelend met de wereld der wonderen waarbij liefde angst verdrijft.
Uit het boek: verandering doet wonderen
van Marianna Williamson

Praktische informatie :
Aankomst op zaterdag 19 juni tussen 15 en 16 uur. Vertrek op 26 juni na de lunch.
We dansen binnen in een mooie zaal en indien het weer het toelaat dansen we buiten op een prachtige plek in de natuur.
We dansen elke dag met midden in de week 1 rustdag.
Optioneel bieden we een stilte wandeling aan.

Centrum Savita verzorgt ons iedere dag met 3 smakelijke, biologische en vegetarische maaltijden.
Van 8:30 tot 9:30 ontbijt, de lunch is van 13:00 tot 14:00. Diner van 18:00 tot 19:00.

 Centrum Savita wordt gerund door vrijwilligers, daarom is onze hulp met op-/afruimen en afwas nodig.
Accommodatie: er zijn ruime 1 of 2 persoons-kamers met douche, toilet, wastafel en balkon. 

Voor meer info: www.biodanzametnathalia.nl   en  www.savita.nl
Aanmelden:
nathalialiem@gmail.com

De Biodanza docente is Nathalia Liem en haar assistente is Wil de Zeeuw.
Met veel plezier en liefde heeft Nathalia de afgelopen 3 jaren een Biodanza vakantie in Centrum Savita gegeven.
Net als vorig keer is er gelegenheid om als deelnemer iets aan te bieden wat bij kan dragen tot het groepsproces.
Elke ochtend kan je deelnemen aan de meditatie van Savita en je kan je hart ophalen met wandelen in de prachtige bossen.

Prijs: € 575,- : Verblijf & Biodanza workshops.
inclusief 3 vegetarische maaltijden, koffie/thee, €1,95 toeristen belasting.

Centrum Savita, In der Burbecke 15, 59955 Winterberg-Niederfeld, Duitsland
www.biodanzametnathalia.nl

.

Zaterdag 26 juni – vrijdag 2 juli 2021
Een speciale week voor vrouwen.
M
et: Bianca Hofman en Rozemarijn Ockhuysen

Gedurende deze week, speciaal voor vrouwen, bieden Bianca Hofman (yogadocent) en Rozemarijn Ockhuysen (creatief coach) een afwisselend programma aan waarbij je helemaal tot jezelf kunt komen.

In de ochtend (4x) beginnen we met een korte visualisatieoefening, gevolgd door een yin yogales, die door iedereen, ongeacht leeftijd of beperking, te volgen is.

In de middag (3x) gaan we, na een geleide meditatie en “een oefening om erin te komen”  intuïtief aan de slag met potlood, krijt of verf. Waarbij het niet zozeer om het resultaat gaat, als wel om de beleving (dus ook voor vrouwen die denken niet te kunnen tekenen!). Tot slot kijken we naar wat de tekening ons te zeggen heeft en delen dit, voor zover goed voor ons voelt.
‘s Avonds (3x) vormen we met elkaar een vrouwengroep om de kracht en energie van het vrouw zijn te ervaren. Voel je welkom om zonder oordelen, je ervaringen, vragen en eventuele twijfels te delen.
Vrijdagavond sluiten we de week af met yoga nidra  ofwel slaapyoga. Hierbij kun je fysiek, mentaal en emotioneel helemaal tot rust komen.
Waarna we zaterdag na het ontbijt afscheid van elkaar nemen.

Naast het afwisselende programma is er deze week voldoende ruimte om te wandelen in de prachtige omgeving of anderszins tijd voor jezelf te hebben.

Maximum aantal deelnemers: 10.

Kosten totaal: 490 euro, waarvan 220 euro voor de cursus en 270 euro verblijfs-kosten. (Eenpersoonskamer,  met douche en toilet, volpension, koffie en thee gedurende de dag.)

Info en aanmelden:
Bianca Hofman
0644564970
bidoho@telfort.nl
Voor vragen over het creatieve gedeelte:
Rozemarijn Ockhuysen
0612418842
Rozemarijn.o@gmail.com

.

Zondag 27 juni tot en met vrijdag 2 juli
6 daagse verdiepingscursus Reiki en familie opstellingen ÉN klank/ademhealing
Esther Busquet
Eind juni geef ik deze mooie verdiepingscursus Reiki en systemisch werk ÉN ik leer hoe je je eigen helingsproces en die van anderen kunt beïnvloeden met je stem en ademhaling.
De instap van deze cursus is voor mensen die reiki I en II hebben gedaan. We gaan namelijk werken met de reiki symbolen en reiki op afstand.
We maken jouw familiesysteem met haar dynamieken zichtbaar middels systemische oefeningen, opstellingen met representanten, tafelopstellingen en het maken van een genogram.
We brengen het ontstaan van jouw huidige dagelijkse patronen in kaart aan de hand van jouw manier van overleven als klein kind in jouw familiesysteem.

We gaan op verschillende manieren met Reiki werken in jouw familiesysteem om de helende werking te versterken. Dit is echt een hele mooie en bijzondere ervaring.
Het werken met de universele energie maakt dat je steeds dichterbij jezelf en in balans komt. We gaan ook werken met klank en ademen om dit te versterken.

We zullen tijdens de cursus ook de natuur in gaan om de energie van de bomen en planten te voelen. Meditatie staat dagelijks op het programma. De groep zal de bedding vormen voor verdieping. Zelfstandig is niet alleen. Je maakt je eigen proces door net als de anderen in de groep en toch zijn we ook samen om elkaar te dragen in veiligheid en geborgenheid en uiteraard ook met de nodige plezier en humor!
Op een van de avonden zal ik voor de groep met verschillende klankinstrumenten een klankconcert geven en je meenemen op een ontspannende klankreis.
Jij wilt toch ook vol energie leven in het hier en nu en vanuit je essentie doen wat je vanuit je hart belangrijk vindt en waar je echt blij van wordt…?
Voel je welkom!

De investering voor deze 6 -daagse cursus is 399 euro exclusief verblijf en maaltijden. Die betaal je apart voor Savita: 45 euro p.p.n. in 1 persoonskamer inclusief 3 maaltijden van 26-06 t/m 03-07-2021
Mijn naam is Esther Busquet. Wil je meer over mij weten en wat ik doe? Ga naar: www.reikiverbinding.nl en www.coachpraktijkdeverbinding.nl of bel: 0641461442.

.

Zaterdag 3 juli – vrijdag 9 juli
TUIN- EN KLUSSENWEEK
Voor meer informatie: kijk op de website onder vaste activiteiten

.

Maandag 5 juli t/m vrijdag 9 juli
Zing dan!
Zang 4-daagse
Gegeven door: Elzemien Brouwer

Aankomst maandag 5 juli
Dinsdag-vrijdag iedere dag 9.30-12.00 zingen
12.00-13.00 individuele les (voor wie wil)
13.00 diner
Afsluiting op vrijdagmiddag na het diner.
4 nachten en cursus; all in 400 €

Info/opgave bij; Elzemien Brouwer
zangstudio@hotmail.com
Zie ook: www.savita.nl (agenda)

.

Vrijdag 9 juli -zondag 11 -zondag 11 juli
LEDENWEEKEND
Jaarlijkse bijeenkomst van de Savita-vereniging
Voor meer informatie: kijk op de website onder vaste activiteiten

.

Zondag 11 – zaterdag 17 juli
ZOMERWEEK

Voor meer info: zie de website onder vaste activiteiten

.

Een week van 18 t/m 24 juli 2021
Clowns opleiding: een neus voor de zorg
door: Laurence Quetel

Spelen voor kinderen en volwassenen die zorg en aandacht nodig hebben is niet alleen een fantastisch cadeau voor hen, maar ook voor jezelf!  We gebruiken een breed spectrum van de clownstechniek, zoals ontspanningsoefeningen, improvisatie, fysieke oefeningen en non-verbale communicatie. Ook spelen met stem, klanken en muzikaliteit maken hier onderdeel van uit.
Via rolspelen met echte situaties uit de praktijk van de zorg ga je beide kanten ervaren, die van de clown en die van de patiënt.
De training vindt plaats in het prachtige Centrum Savita, waar je tegelijkertijd een echte vakantie beleeft.
Tarief voor de training : 395 € + 315 € verblijfkosten voor Centrum Savita.

Meer informatie en aanmelden op:
www.clowninside.com
info@clowninside.com
+31 6 39492798

Wie ben ik ?
Mijn naam is Laurence Quetel, alias clown Holala. Ik ben Française en woon al lang in Nederland.
Ik ben werkzaam bij de Stichting Clini-Clowns in Nederland . Ik heb een brede ervaring als speler in ziekenhuizen, woon/zorgcentra,verpleeghuizen en met kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.
Verder ben ik ook docent bij Stichting miMakkus. Regelmatig faciliteer ik groepstrainingen in het bedrijfsleven .

.

Zondag 18 t/m zondag 24 juli
Schildervakantie – Op zoek naar de diepere lagen in het landschap
door: Rene Beerendonk
Schilder vakantie in Savita, de ultieme mix van een creatieve week, wandelen,   relaxen en je culinair heerlijk laten verwennen met vegetarische maaltijden. Een week helemaal voor jezelf!
Op zoek naar de diepere lagen in het landschap. Schilderen in de vrije natuur of het atelier en je laten inspireren door het landschap buiten of contact maken met het landschap in jezelf. Een spel van lijnen, vormen en kleuren, figuratief of abstract.  Authenticiteit en vrijheid!

Met wie?
Ik ben René Beerendonk en ben gefascineerd door het werken met kleuren.  Ik verzorgt al jaren tal van workshops en cursussen op het gebied van Intuïtief – Abstract schilderen en Kleur beleven – Vivre les couleurs.

Waar?
Centrum Savita (Bij Winterberg, 260 km vanaf Eindhoven) Alle kamers 1–persoons met privé sanitair.

Kosten
Voor een week (7 nachten) vol pension , alle maaltijden, begeleiding workshops en inclusief oefen materialen en gebruik veldezeltje € 745.  Aankomst zondag 18 juli namiddag en vertrek zondag 25 juli na het ontbijt.

Voor alle details en aanmelden: via
www.abstractschilderen.nl
m: +31 6 28 99 88 16
renebeerendonk@gmail.com

.

Zondag 18 – zaterdag 24 juli
Diana van Gelder

.

Zondagavond 25 juli t/m zaterdagochtend 31 juli
Qi Gong vakantieweek ‘Open je hart’
Qi Gong, (stilte)wandelingen, meditatie……..en meer
o.lv. Ingrid van Breemen

Het wordt een week van meditatief bewegen, ontspannen, genieten, met ruimte om te dansen en te zingen als je dat wilt. Maar vooral ook van verdieping en verstilling. Juist die uitersten zorgen voor de innerlijke balans en inspiratie.

Waar kun je beter je hart openen dan in de vrije natuur?
Op de vloeiende bewegingen van de Qi Gong ga je je hart openen, voor jezelf, voor de natuur om je heen, voor alles wat er op dat moment is.
En waar kun je je hart beter openen dan in de bossen, bergen en bij de beekjes van het prachtige Sauerland ?

We gaan o.a. werken met de Helende Klanken, de Innerlijke glimlach meditatie, de Kleine Hemelse Kringloop en een aantal mooie rustgevende Qi Gong vormen waar je ook thuis mee aan de slag kunt.
Naast de Qi Gong sessies zullen we één of meerdere (meditatieve) wandelingen in de omgeving maken en is er genoeg ruimte voor vrije tijd. En natuurlijk staat ook een kampvuur weer op het programma. Dus als je een muziekinstrument mee kunt nemen…………….graag!

Verblijfkosten Savita, 6 nachten vol pension: € 270,–
Cursuskosten: € 285,– 10% korting bij aanmelding en betaling vóór 21 mei

Dus heb jij behoefte aan tijd voor jezelf?
Wil je diepe ontspanning en innerlijke rust, maar ook plezier maken en genieten van een prachtige omgeving?
Geef je dan op voor deze heerlijke zomerweek!

Kijk voor meer informatie op:
https://innerlijkeglimlach.nl/news/2/33/Qi-Gong-vakantieweek-in-Sauerland.html

.

Zondag 1 augustus – donderdag 5 augustus
Yoga retreat
met: Channah van Dootingh
Kosten € 520
(incl. 2-daags yoga, verblijf, ontbijt/lunch/diner)
Laat voor zes dagen alles los en ga mee naar Savita bij Winterberg, Duitsland. Gedurende de dag kun je genieten van de stilte en het gevarieerde uitzicht. Je kunt op eigen gelegenheid of samen de meest mooie wandelingen maken.

Voor wie
De yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen; of je nu beginnend beoefenaar bent of je yogapractica wil verdiepen..iedereen is welkom! We beoefenen Vinyasa Yoga, Yoga Nidra, Pranayama (ademhaling) en meditatie.

Dagindeling
Ontspanning, loslaten, ruimte creëren voor jezelf dient als voedingsbodem voor jouw rust, plezier inspiratie en flow. In de ochtend beginnen we dan ook in stilte met yoga, meditatie, ademhaling en energetische oefeningen (yoga ervaring is helemaal niet nodig en lenig hoef je niet te zijn!). Na het uitgebreide ontbijt is de rest van de dag vrij te besteden: rust, wandelen, zwemmen of behandelingen als massage. Voor het diner kun je deelnemen aan een rustige yogales en (begeleide) meditatie.

Over Channah
Het mooie aan mijn werk als yogadocent is dat ik in mijn lessen mensen binnen een paar maanden fysiek zie veranderen en met minder stress bewuster in het leven zie staan. Het maakt hierbij niet uit of je beginner of gevorderd bent. Je kunt altijd op je eigen niveau werken aan je fysieke en mentale kracht en balans!
Meer dan tien jaar ben ik internationaal gecertificeerd Ashtanga Vinyasa docent en aangesloten bij Yoga Alliance. Ik leid yogadocenten binnen verschillende yoga opleidingen en ontwikkel hiervoor ook lesmateriaal. De lessen die ik geef gaan altijd samen met muziek, meditatie en yogafilosofie.

Yoga retreat boeken? Neem contact op met Channah: info@lfloopbaan.nl of 0031626980112
Meer informatie vind je op www.lfloopbaan.nl

.

Zondag 1 augustus (avond) – zaterdag 7 augustus (ochtend)
Zomervakantie beeldhouwen in hout
Luc Willems

.

Zondag 8 augustus (avond) – zaterdag 7 augustus (ochtend)
Zomervakantie ‘beeldhouwen in hout’
Luc Willems
.

Zondag 8 – zondag 15 augustus
Zomerweek in Savita: je vitaliteit versterken
Kristin Vanschoubroek en Geertrui Van Hooreweghe

De zomer is het seizoen van bloei, vitaliteit en uitbundigheid. Daar gaan we ons mee verbinden. We gaan onze energie voeden door dagelijkse wandelingen (voor een groot deel in stilte), door dans en beweging, muziek en andere creatieve werkvormen, door gesprek en delen van wat in je leeft, … Wie wil kan zich laten verwennen door een heerlijk klankbad van Geertrui. We bezoeken ook de ‘Kneipp Anlage’ van Niedersfeld.

We gaan ons lichaam voeden en vitaliseren door bewust en gezond te eten, te genieten van de zuivere lucht, en de afwisseling van rust en beweging. En er zal verbondenheid zijn. Ook die is vervullend.

THEMA VAN DE WEEK: Als rode draad doorheen de dagen geven we aandacht aan de verschillende chakra’s, en de levensthema’s die daarbij horen:

  • Eigenwaarde, zelfvertrouwen, aanwezigheid: Ik mag ‘gewoon’ zijn wie ik ben. Ik hoef niet op mijn hoede te zijn. Ik moet mijn bestaan niet ‘verdienen’.
  • Vertrouwen, loslaten, genieten: ik laat me meenemen door de stroom van het leven en geniet volop.
  • Innerlijke kracht, energie, wilskracht: Ik leef mijn eigen leven. Ik laat me niet langer leiden door eisen van mijzelf of door wat van mij wordt verwacht.
  • Hart, verbinding, liefde: Ik kan mijn hart openen. Ik ben me bewust van omstandigheden waarin ik mijn hart bescherm.
  • Communicatie, expressie, creativiteit: ik kan en durf mijn gevoelens uitspreken, en weet wanneer ik me best inhoud. Ik breng mijn talenten tot expressie.
  • Inzicht, intuïtie, helderheid: Ik vertrouw je op mijn innerlijk weten. Ik laat me niet leiden door mijn gedachten, angsten of wat algemeen gangbaar is.
  • Missie, inspiratie, universum: Ik heb voeling met een hogere/diepere werkelijkheid. Ik ben een schakel in een groter levensplan.

In Savita voel je je welkom. De kamers zijn eenvoudig. Iedereen heeft een eigen kamer met badkamer, en een balkon met weids uitzicht gericht op de tuin en het zuiden. Het eten is heerlijk, biologisch vegetarisch. De sfeer is ongedwongen en nodigt je uit om jezelf te zijn. De natuur rondom is prachtig, je bent er omringd door bergen, bossen en kabbelende beekjes en veel stilte.

We voelen in Savita een aansluiting met de doelstellingen van La Verna: een inspirerende plek waar mensen elkaar in vrijheid kunnen ontmoeten en elkaar kunnen helpen in hun streven naar een natuurlijke levenswijze en harmonie tussen lichaam en geest.

Organisatie: La Verna vzw, Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 Gent (België)
Begeleiding Kristin Vanschoubroek en Geertrui Van Hooreweghe
Bijdrage: € 630 (leden) en € 645 (niet-leden) voor organisatie, begeleiding en volpension.
Inschrijven: Via claudine@laverna.be. En door betaling van het bedrag op rek.nr. BE71 5230 8074 2269, met vermelding ‘Zomer in Savita’.

Wie om financiële redenen niet kan meegaan, kan een prijsvermindering vragen. Mail hiervoor naar kristin@laverna.be.

.

Zondag 15 augustus – zaterdag 21 augustus
Massage-wandelweek masseren vanuit je hart
met: José van de Wouw

Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een heerlijke manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.
De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage.
We werken op massagetafels Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve, dynamische en Polariteitsmassage. Elke les en wandeling begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!
Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen. 

Na afloop heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven.
Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om aan de cursus deel te kunnen nemen. En ook voor ervaren masseurs is deze vakantie een bron van inspiratie! 

De cursus wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.
Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”

Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl

.

Vrijdag 3 september – maandag 6 september
Extase van het hart – Retraite voor vrouwen
door: Domi Lambregts
Je bent een vrouw en je diepste wens is om je te openen in liefde. Om royaal liefde te geven, om liefde te Zijn. Misschien fantaseerde je als jong meisje dat er ooit een geliefde op je weg zou komen die jou werkelijk zou zien en je hart helemaal zou openen. Iemand die je zozeer zou vertrouwen dat je al je maskers zou kunnen laten zakken en je je helemaal zou kunnen overgeven…
Maar als die volmaakte ander niet verschijnt, of als degene voor wie je je hebt geopend, je heeft gekwetst, heb je misschien muren rond je hart opgetrokken. Je hebt geleerd met de pijn te leven en besloten voor jezelf te zorgen. Je hebt geleerd om je eigen doelen na te jagen en je leven zelf richting en inhoud te geven. Je richt je op je carrière of je financiën, wijdt je aan een goed doel of een spiritueel pad. Of je reist de wereld rond, doet veel aan sport of besteedt tijd met goede vrienden. Maar hoe succesvol je ook bent en hoe veel plezier je ook beleefd aan je activiteiten en contacten, er blijft iets in je onaangeroerd. Heimelijk verlang je naar werkelijke overgave.

Als je je langdurig verdedigt tegen mogelijke kwetsing, bouwt je lichaam spanning op en ontwikkel je lichamelijke klachten. Langzamerhand kun je moe raken van jaren lang je eigen leven in de hand te houden en te putten uit je eigen kracht. Terwijl je hart er naar verlangt om diep geopend te worden en te stralen en je lichaam verlangt om werkelijk aangeraakt te worden. Opdat je de bron van liefde kunt ervaren en door je heen kunt laten stromen.

Als je er naar verlangt om te leven met een stralend hart en een lijf dat door liefde wordt bewogen, al dan niet met een partner, ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze vierdaagse.
Je gaat jezelf ervaren als stralende, vrije vrouw en we zullen elkaar inspireren en gezamenlijk ademen, mediteren, visualiseren, dansen, zingen, tekenen, masseren en wandelen.

Er is ook ruimte om alleen te zijn.
Deze workshop is open voor vrouwen van alle leeftijden.
Meer lezen: kijk op www.holons.nl
Ben je enthousiast?
Je kunt je aanmelden bij Domi Lambregts.
info@holons.nl   0031615900247

.

Dinsdag 7 september – maandag 13 september
Karen Gerritsen

.

Vrijdag 10 – zondag 12 september
Clowns opleiding
Ton Kurstjens

.

Zondagavond 12 t/m vrijdagmorgen 17 september
Zing,dans, speel, ontspan
0.l.v.  Jan Linssen (mantradans en -zang, improvisatiespel en gitaar)
en met medewerking van Suzanne Uleman (zang, piano/harmonium, stembevrijding).

In deze midweek zingen en dansen we, spelen en ontspannen we, en komen zo in contact met de stille diepte van het Zelf. Onze manier van werken wordt gekenmerkt door een lichte toon en een speelse benadering.

Mantradans en -zang (Jan) We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en oude tradities op livemuziek (gitaar). Woorden en klanken die ons brengen naar de stilte van ons hart. Het is niet belangrijk om goed te kunnen dansen of zingen. Waar het om gaat is je verlangen je hart open te stellen en jezelf over te geven aan de innerlijke stroom.

Spel en improvisatie (Jan) Spelen is overgave aan het moment. Onbezorgd je eerste impuls volgen, zoals we dat als kind vanzelf lieten gebeuren. Zonder creatief te willen doen. Accepteren wat er in je opkomt. Daarin jezelf tonen, gewoon zijn wie je bent. Dat is waar het om gaat. Genieten van de verrassing die het spelen ons brengt.

Kennismaking met Stembevrijding (Suzanne) Overgave aan het moment en genieten van de verrassing, maar dan met onze stem! Op speelse wijze ontdekken we hoe we, dichtbij en eenvoudig, klank kunnen geven aan wat in ons leeft. Een lichtvoetige kennismaking, geschikt voor iedereen, mét of zonder zangervaring!

Hart & Ziel mantra meezingconcert (Suzanne en Jan) Aan het eind van deze midweek bieden wij je een concert aan waarbij je zo mogelijk mee kunt zingen en heerlijk ontspannen kunt genieten van de klanken van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities.

Kosten en aanmelding De kosten voor deze midweek bedragen € 450,- all-in, inclusief de verblijfskosten. Dit bedrag dient uiterlijk op 20 augustus te zijn overgemaakt. Aanmelding op volgorde van binnenkomst (max. 15 deelnemers). Na je (schriftelijke) aanmelding ontvang je het rekeningnummer waarop je het bedrag kunt storten. Je aanmelding is definitief wanneer je het totaalbedrag hebt overgemaakt.

Informatie Als je benieuwd bent naar wie Suzanne en Jan zijn, neem dan een kijkje op hun websites: https://liedvanjouwleven.nl/ en https://www.janlinssen.nl/ Nog vragen? Mail Jan: janlinssen@kpnplanet.nl of bel: (+31-(0)6 2341 6496

.

Dinsdag 14 september – maandag 20 september
Karen Gerritsen

.

Donderdag 23 september (21.00)  – zondag 26 september (13.00 uur) 2021
Klankheling & Soul Singing 3 daagse
 met Qigong (Chi Kung)
Een 3 daagse vol muziek, creativiteit, plezier, bewegen & verstilling in de natuur.

Onder leiding van:
Christian Bollmann – (boventoon) zang, gitaar, trompet, duduk & percussie
Erik Huele – piano, gitaar, stemexpressie & improvisatie & Qigong

We bevrijden de uitdrukkingskracht van onze stem, ons oer-eigenste instrument.
We krijgen een rijk palet aan ervaringen met:
adem en lichaamsoefeningen, boventoon gezang, heilzame wereldmuziek liederen en mantra’s,
helend klankzingen met 1 persoon in ’t centrum van de cirkel, een klankreis met boventoonrijke instrumenten als  Monochord, Didgeridoo, Gong und Klankschalen etc,
Individueel & Duo intuïtief zingen met piano begeleiding door Erik.

We scheppen meditatieve klanklandschappen die de ruimte naar het transpersoonlijke openen en processen van transformatie en zelfheling mogelijk maken.
Naar onze ervaring werkt dit Seminar voedend voor je immuunsysteem & je veerkracht en werkt daarmee preventief voor Burn-out.
Muzikale voorkennis of vaardigheden zijn niet noodzakelijk.

We zingen wereldmuziek en mantra’s uit alle windstreken.
Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën met djembé ritmes, waar we heerlijk op kunnen dansen.
Door intuїtief te zingen onder leiding van ervaren docenten kun je jouw eigen en unieke expressie verdiepen. Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of musiceren ben je van harte welkom.
’s Avonds luister- of meezingconcerten, waar je heerlijk van kunt genieten.

Cursuskosten: (excl. verblijf en eten)
A) vanaf € 245,-    + ev donatie of
B) € 145,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen

Toelichting:
op A) je ev. donatie ondersteunt dat mensen met een bescheiden budget kunnen deelnemen.
Met dank. op B) bij bescheiden budget. (bescheiden inkomen, spaargeld)Vroegboekkortingen, vóór 15 aug: 10% reductie per persoon.
Aanmelding samen met een ander: voor beide 10 % korting op de cursusprijs

info: www.soulsinging.net
Aanmelding: erikhuele@hotmail.com
info: Victoria 06-42 204 108
Meer info: https://youtu.be/gRrJ10qDfoY

.

Vrijdag 1 oktober – zondag 3 oktober
Stellenweekend
o.l.v. José van de Wouw

.

Zaterdag 16 – vrijdag 22 oktober
SAVITA-HERFSTWEEK
Voor meer informatie: kijk op de website onder vaste activiteiten

.

Vrijdag 22 oktober – woensdag 27 oktober
Hilda Postema

.

Donderdag 28 oktober – maandag 1 november
Hilda Postema

.

Zaterdag 6 – zaterdag 13 November
Clarity Proces Week
Taetske

.

Maandag 15 november – vrijdag 19 november
Gezondheidsweek Savita
Activeer je zelfgenezend vermogen en vitaliteit
0.l.v. Yvonne Hoekstra

Geniet in een prachtige omgeving van dit persoonlijke groeiproces
Het is een week, waarin het activeren van het zelfgenezend vermogen centraal staat. We doen dagelijks oefeningen waarmee we onze hersenhelften in balans brengen. Daarmee worden we ons bewuster van ons lichaam, de chakra’s en wat ons lichaam ons wil vertellen.

Je leert door middel van het voelen van je eigen polsslag, hoe je kunt herkennen welke voeding wel of niet geschikt voor je is. Daarnaast ontvang je een voedingsmiddelenlijst en adviezen hoe je je spijsverteringsenergie kan versterken en je lichaam kan ontzuren.
Je krijgt hiervoor o.a. Alka scrub pads en Alka scrub zodat je meteen kan beginnen.

Met het boekje ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie’ van Peter Mandel en een flesje ‘Wilde-kruidenolie Relax’ leer je meer over de reflexzones op het lichaam en hoe deze te behandelen zijn. Bovendien krijg je een introductie hoe je met licht en kleur je immuunsysteem kan versterken. Je krijgt de beschikking over een ‘Synapsis Home hersengolf inductie apparaat’ waarmee je meer rust, ontspanning en vitaliteit zult ervaren.
Het cursusprogramma duurt ongeveer drie uur per dag. Er is ruim tijd om te wandelen, jezelf te behandelen of te oefenen. Ook ontvang je gedurende de week een basisch voetbad en een heerlijke ontspanningsmassage.
Voorafgaand ontvang je een vragenlijst. Wij spreken deze telefonisch door zodat de gezondheidsweek zoveel mogelijk tegemoet komt aan jouw behoefte.

Deze week is vanaf maandagmiddag 15 november tot vrijdagmiddag 19 november 2021. De kosten € 845.— p.p. all-in. Deze prijs is inclusief 3 natuurgeneeskundige consulten welke je eventueel vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering kan declareren. Aan deze unieke week kunnen maximaal 12 personen meedoen.

De Gezondheidsweek Savita wordt verzorgd door Yvonne Hoekstra
Praktijk San Bao www.sanbao.info 0317-350088
Praktijk voor: Acupunctuur, ooracupunctuur en kleurenpunctuur
Je kunt je opgeven via de mail info@sanbao.info

.

Woensdag 24 – zondag 28 november
Ronald Messelink

.

Dinsdag 21 – maandag 27 december
SAVITA-KERSTWEEK
Voor meer informatie: kijk op de website onder vaste activiteiten

.

Woensdag 29 – dinsdag 4 januari
NIEUWJAARSWEEK
Voor meer informatie: kijk op de website onder vaste activiteiten

.

Zondag 23 mei – woensdag 26 mei 2022
Tai Chi Gong — Hemelvaart
Lang weekend wandelen met Tai Chi en Chi Gong
met: Theo van de Weijer

Met aandacht bewegen.
Het brein kalmeert en focust.
Kom in balans.
Krijg grond onder de voeten.
Beenspieren worden sterker.
Eenvoudige oefeningen. Makkelijk aan te leren.
Uniek is de verbinding van stand, houding en beweging met aandacht, ademhaling en ontspanning.
Een grondige body and mind workout.
Strek -en draai oefeningen mobiliseren spieren, pezen en gewrichten. Ze geven ruimte aan bloedsomloop, lymfe, lucht, zenuwstelsel en stofwisseling om vrij te functioneren.

De energie stroomt.
Meditatie in beweging.
Je wordt fit en helder.
Het lichaam voelt warm en soepel.
Lichaam en geest zijn ontspannen.
Beleef het zelf. Doe mee.

Theo van de Weijer, erkend leraar sinds 1987,
heeft een uitgebreid aanbod voor beginners en gevorderden,
gebruikt deze oud-Chinese bewegingskunsten om het geestelijk en lichamelijk welzijn van deelnemers te bevorderen.

www.taichitheo.nl
welkom@taichitheo.nl
06-39148949

.

Zaterdag 16 juli (aankomst)– vrijdag 22 juli 2022 (vertrek)
Summer School Opleiding Klankschalen meditaties & Klankbad op Savita
door: Hilda Postema

Cursusbijdrage & vol pension: €775
Programma
Vijf cursussessies op de ochtenden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, en één avond, waarop je een Klankschalen ligconcert bij woont. Elke ochtend beginnen we met een ontspannende meditatie.
We beginnen om 09.30 uur en eindigen om 13.00 uur.
Docente
Meditatieleraar en Klankschalen opleider: Hilda Postema, www.klankschalen-opleiding.nl
De inhoud van de cursus: een praktische en goed gestructureerde opleiding.
Speciaal ontwikkeld voor yogaleraren, masseurs, coaches, activiteiten begeleiders en praktijkhouders, die werken met klankschalen als onderdeel van hun werkwijze willen gaan aanbieden.
Erkend door KTNO.
De uitwerking van een klankschalen is diepgaand. Vrijwel iedereen ontspant, zodra de schalen worden aangeslagen. De oerklanken resoneren met de diepere lagen van ons bewustzijn. Daardoor komen we gemakkelijk in verbinding met deze lagen. Door de resonantie worden de diepere lagen als het ware levendiger.
De opleiding biedt handvaten voor het geven van klankschalen sessies voor groepen, maar ook voor individuele begeleiding. Het werken als activiteiten begeleider in een verzorging tehuis vraagt een andere werkwijze als bij de yogales. Klankschalen Opleider Hilda Postema heeft inmiddels jaren ervaring met het gebruik van Klankschalen in verschillende situaties.

Samengevat leer je tijdens de cursus
– Basisinformatie over klankschalen
– Welke schalen geschikt zijn bij welke begeleide meditatie en bij een Klankbad
– Juiste aanslag met verschillende kloppers
– Leren geven van 3 verschillende begeleide meditaties in combinatie met de klankschalen
– Gebruik van klankschalen voor groepen of individueel
– Herkennen en begeleiden van de uitwerking van het gebruik van Klankschalen
– Een klankschalen ligconcert kunnen geven

Je ontvangt een uitgebreide manual zodat je een naslag werk hebt, voor alle kennis die tijdens deze opleiding wordt overgedragen.

Ervaring opdoen met de klankschalen en kopen van de schalen
Er zijn diverse schalen aanwezig waarmee geoefend kan worden en die je kunt kopen als je wit. Mocht je al klankschalen in je bezit hebben, neem ze mee, dan wordt er gekeken of ze bij het geven van begeleide meditaties passen.
Meer weten en verder leren ná deze cursus
Ná de cursus op Savita kun je praktisch aan de slag met de leerstof. Als je het certificaat wilt behalen dan lever je boek- en sessieverslagen. Hiervoor kun je dan een certificaat halen, die erkend is door Stichting KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).
Voor meer informatie kan je de website www.klankschalen-opleiding.nl bezoeken.