.

Zondag 10 oktober- vrijdag 15 oktober 2021
Tuin/klusweek
Voor meer informatie: kijk op de website onder vaste activiteiten

.

Zaterdag 16 – vrijdag 22 oktober 2021
Savita-herfstweek
Voor meer informatie: kijk op de website onder vaste activiteiten

.

Vrijdag 22 oktober – woensdag 27 oktober 2021
Hilda Postema
Besloten groep

.

Zondag 24 – zaterdag 30 oktober 2021
‘De natuur in onszelf versterken’
een retraite vakantie
door Annemieke Kronenburg

‘De natuur in onszelf versterken’ is een 6 – daagse voor de yoga-, wandel- en natuurliefhebber en voor iedereen die er uit wil zijn en wil genieten van het prachtige Sauerland!
De herfstkleuren zijn bijzonder mooi en inspirerend! Je kan jezelf, deze retraite vakantie, volledig de aandacht geven en tevreden naar binnen keren. Je komt weer dichter bij jezelf, in verbinding met je Innerlijke Zon en Wijsheid. Het is een kans om de Aarde en jezelf bewust te omhelzen en de ervaring van EEN ZIJN benaderen.

Wat is er te doen?
Het programma is even kleurrijk en gevarieerd als de natuurtinten buiten. De overweldigende natuur in onze directe nabijheid geeft ons extra inspiratie en kracht om de natuur in onszelf te hervinden en meer in liefdevolle contact te komen. Daarin versterken de bewegingen, de speelse en creatieve werkvormen èn stilte momenten ons proces van verbinden met onze Kracht- en Lichtbron. We maken een pas op de plaats, genieten en laten ons inspireren zodat we verrijkt en opgefrist vooruit kunnen! 

We beoefenen deze retraitevakantie yoga en meditatieve vormen, dompelen onze voeten in een nabije bron, laten klankschalen klinken, maken natuuropstellingen en creëren natuur-mandala’s buiten. We verbinden ons met de tijden van de dag, de dagen van de week en het tijdstip van het jaar. Meegaand met onze behoeften en het weer, gaan we naar buiten of kiezen voor de beslotenheid van de workshopruimte. Meestal worden de workshops in de ochtend en avond gegeven, de middagen en de dinsdag zijn vrij te besteden. Je bent geheel vrij je eigen programma samen te stellen! 

Informatie

Wanneer: Van zo 24 – zat 30 oktober
Over Corona: Savita volgt de landelijke richtlijnen in Duitsland.
Kosten: € 490,-
Workshoptijden: ochtend 10.30 – 12.30 u & avond 20.00 – 21.30 u.
Reis: Er bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk te reizen. E.e.a. hangt af van de woonplek en wensen van bestuurders van auto’s.
Contact: Annemieke Kronenburg,
amkronenburg@gmail.com,
00-31-6-3066 2272
Zie ook: www.natuurlijk-stromen.nl

.

Donderdag 28 oktober – maandag 1 november 2021
Hilda Postema, besloten groep.

.

Maandag 1 november – Vrijdag 5 november 2021
5 – Daagse Intensive Retraite
door: Milo
Deze Retraite met Milo op de prachtige rustgevende locatie ´Centrum Savita´ in Winterberg, is een mogelijkheid om je terug te trekken uit je dagelijkse activiteiten. Door samen te Zijn en gedragen te worden in onze meest innerlijke stille Aanwezigheid, kunnen we de verdieping van zelfrealisatie toestaan om thuis te komen in de zachtheid van wie we in werkelijkheid Zijn. Milo zal de lering vergemakkelijken en je de meest directe weg wijzen naar het herkennen van de onaangeraakte vrijheid van je diepste Zelf, voorbij alle gedachtes, concepten en veronderstellingen. Door je meerdere dagen in het Bewustzijn van de ware realiteit onder te dompelen, is het gemakkelijker om met een kalme en heldere geest je natuurlijke staat van Zijn geleidelijk te belichamen.
De kosten voor de retraite € 550,- ( incl programma teaching). Dit is inclusief alle vegetarische maaltijden en koffie & thee. Je verblijft in een eenvoudige
1 – persoonskamer, met douche, toilet, balkon. Er zijn een aantal 2 – persoonskamers, als je liever samen met iemand op één kamer wil, horen we het graag.
Info en aanmelden:www.hetnucentrum.nl
email: hetnucentrum@gmail.com

.

Vrijdag 5 november – maandag 8 november 2021
Wandel-yoga-weekend
door : Marjan Heerkens en Dick Groenendijk

Natuurlijk ontspannen!I n de heerlijk geurende najaarsbossen kun je van de bijzondere gastvrijheid van Savita genieten tijdens een lang weekend yoga en wandelen.
Op vrijdag 5 november ben je vanaf 13.00 u welkom, om met ons, Dick Groenendijk en Marjan Heerkens op pad te gaan. Na de lunch op maandag 8 november sluiten we deze ontspannen dagen hier af om thuis lekker na te genieten.

Op pad in jezelf met de yogalessen die je in gebieden brengen van ontspanning en rust, maar ook uitdagen tot onderzoek. Je leert luisteren naar de stilte in je zelf.
Met drie verschillende soorten yoga: Nidra-Yoga, YIN-YANG-yoga, en Critical Alignment yoga, ontdek je welke het best bij jou past.

Marjan Heerkens is al 20 jaar yogadocente en massagetherapeute, en volgt altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van yoga en massagetherapie.
Op pad met elkaar als we lekker een frisse neus gaan halen tijdens wandelingen van ongeveer 10 kilometer. Onder deskundige leiding van natuurliefhebber Dick Groenendijk.
Hij leert je luisteren naar de stilte in de natuur.

Geheel verzorgd door het vrijwilligersteam op SAVITA met drie maaltijden per dag, slaap je op een eigen eenpersoonskamer met douche/toilet.
Een handje meehelpen in de keuken wordt op prijs gesteld.
De kosten voor dit mooie herfstweekend zijn 340 euro per persoon.

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar Marjan Heerkens (marjanheerkens@me.com
of naar Dick Groenendijk, (dickgr@wxs.nl )
‘n Kijkje nemen op de website www.marjanheerkens.nl ter kennismaking is ook mogelijk.

.

Zaterdag 6 november – zaterdag 13 november 2021
Clarity Proces Week
met: Taetske
Open je naar een nieuwe manier om jezelf en de wereld te zien.
Deze week geeft je het gereedschap in handen om uit de hypnose van je denkwereld te komen en in de kracht, de levendigheid en de schoonheid van het moment.

https://www.tsuki.org/clarity-workshops/clarity-week-savita-nov-2021/

.

Woensdag 24 – zondag 28 november 2021
Ronald Messelink
Meer info volgt nog

.

Donderdag 20 januari – dinsdag 25 januari  2022
ZING DAN! ‘REQUIEM’- Karl Jenkins
Zangers (m/v) en instrumentaal ensemble
Gegeven door: Elzemien Brouwer
Donderdag  (aankomstdag) 20-21u start/kennismaking
vrijdag 10-13u  en 17-18u zingen
zaterdag 10-13u  en 17-18u zingen
zondag 10-13u zingen, na het diner solo lessen voor wie wil
maandag 10-13u  en 17-18u zingen
dinsdag (vertrekdag)10-12u Presentatie 12-13u
5 nachten en cursus; all in 520 €
INFO/OPGAVE bij; ELZEMIEN BROUWER
zangstudio@hotmail.com

.

24 februari-2 maart 2022
ZING DAN!  ‘VROEGE VOGELS’
Voor zangers van allerlei kaliber
Gegeven door: Elzemien Brouwer
donderdag  (aankomstdag) 20-21u start/kennismaking
vrijdag 10-13u. zaterdag 10-13u
zondag 10-13u en na het diner solo lessen voor wie wil
maandag 10-13u  en 20-21u
dinsdag (vertrekdag)10-12u Presentatie 12-13u
5 nachten en cursus; all in 450 €
INFO/OPGAVE bij:ELZEMIEN BROUWER
zangstudio@hotmail.com

.

Zaterdag 16 april – woensdag 20 april 2022
UNIEK!!: 5 daagse verdiepingscursus Reiki en familie opstellingen ÉN klank/ademhealing
o.l.v. Esther Busquet

Van 16 april tot en met 20 april 2022 geef ik deze mooie verdiepingscursus Reiki en systemisch werk ÉN ik leer hoe je je eigen helingsproces en die van anderen kunt beïnvloeden met je stem en ademhaling. 

De instap van deze cursus is voor mensen die reiki I en II hebben gedaan. We gaan namelijk werken met de reiki symbolen en reiki op afstand.
We maken jouw familiesysteem met haar dynamieken zichtbaar middels systemische oefeningen, opstellingen met representanten, tafelopstellingen en het maken van een genogram.
We brengen het ontstaan van jouw huidige dagelijkse patronen in kaart aan de hand van jouw manier van overleven als klein kind in jouw familiesysteem.
We gaan op verschillende manieren met Reiki werken in jouw familiesysteem om de helende werking te versterken. Dit is echt een hele mooie en bijzondere ervaring.
Het werken met de universele energie maakt dat je steeds dichterbij jezelf en in balans komt. We gaan ook werken met klank en ademen om dit te versterken.
We zullen tijdens de cursus ook de natuur in gaan om de energie van de bomen en planten te voelen.
Meditatie staat dagelijks op het programma. De groep zal de bedding vormen voor verdieping. Zelfstandig is niet alleen. Je maakt je eigen proces door net als de anderen in de groep en toch zijn we ook samen om elkaar te dragen in veiligheid en geborgenheid en uiteraard ook met de nodige plezier en humor!
Op een van de avonden zal ik voor de groep met verschillende klankinstrumenten een klankconcert geven en je meenemen op een ontspannende klankreis.
Jij wilt toch ook vol energie leven in het hier en nu en vanuit je essentie doen wat je vanuit je hart belangrijk vindt en waar je echt blij van wordt…? Voel je welkom!

De investering voor deze 5 -daagse cursus is 399 euro exclusief.
Verblijf en maaltijden betaal je apart voor Savita: 45 euro p.p.n. in 1 persoonskamer inclusief 3 maaltijden

Meer info: http://www.reikiverbinding.nl
en: www.coachpraktijkdeverbinding.nl

.

Yogaweek met TRE®
Zondag 8 mei – zaterdag 14 mei 2022
door: Diana van Gelder + gastdocent

Een heerlijke week voor jezelf met 3 lessen per dag, waarvan 3 sessies TRE® gedurende de week. TRE® is een mooie zelfhulp-methode die je aangeleerd krijgt, om jezelf te bevrijden van opgehoopte spanning, via het natuurlijke herstelmechanisme van je lichaam. Meer info hierover vind je op mijn site. Je ontvangt ook een boekje erbij. De Yogalessen zijn vrij toegankelijk: veelal Hatha en zachte Vinyasa, meditaties (ook loopmeditatie door de heuvels) en Yoga Nidra (diepe ontspanningen). Er blijft ook voldoende tijd over om te wandelen in het prachtige landschap.

Yogadocenten: Diana van Gelder en gastdocent. Beide verzorgen de lessen. Daarnaast begeleidt Diana de TRE® sessies als gecertificeerd TRE® provider.
Kosten: 6 nachten akkomodatie bij Savita met vol pension: € 270.
Kosten voor het programma: € 330.
Start vanaf het diner en introductie op zondag 8 mei, eindigt na de laatste les en ontbijt op zaterdag 14 mei.

Kijk voor alle info op www.dianavangelder.nl.

.

19-22 mei 2022 in Centrum Savita
EXTASE VAN HET HART
RETRAITE VOOR VROUWEN
door: Domi Lambregts

Je bent een vrouw en je diepste wens is om je te openen in liefde. Om royaal liefde te geven, om liefde te Zijn. Misschien fantaseerde je als jong meisje dat er ooit een geliefde op je weg zou komen die jou werkelijk zou zien en je hart helemaal zou openen. Iemand die je zozeer zou vertrouwen dat je al je maskers zou kunnen laten zakken en je je helemaal zou kunnen overgeven…

Maar als die volmaakte ander niet verschijnt, of als degene voor wie je je hebt geopend, je heeft gekwetst, heb je misschien muren rond je hart opgetrokken. Je hebt geleerd met de pijn te leven en besloten voor jezelf te zorgen. Je hebt geleerd om je eigen doelen na te jagen en je leven zelf richting en inhoud te geven. Je richt je op je carrière of je financiën, wijdt je aan een goed doel of een spiritueel pad. Of je reist de wereld rond, doet veel aan sport of besteedt tijd met goede vrienden. Maar hoe succesvol je ook bent en hoe veel plezier je ook beleefd aan je activiteiten en contacten, er blijft iets in je onaangeroerd. Heimelijk verlang je naar werkelijke overgave.

Als je je langdurig verdedigt tegen mogelijke kwetsing, bouwt je lichaam spanning op en ontwikkel je lichamelijke klachten. Langzamerhand kun je moe raken van jaren lang je eigen leven in de hand te houden en te putten uit je eigen kracht. Terwijl je hart er naar verlangt om diep geopend te worden en te stralen. En je lichaam verlangt om werkelijk aangeraakt te worden, opdat je de bron van liefde kunt ervaren en door je heen kunt laten stromen.

Als je er naar verlangt om te leven met een stralend hart en een lijf dat door liefde wordt bewogen, al dan niet met een partner, ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze vierdaagse. Je gaat jezelf ervaren als stralende, vrije vrouw en we zullen elkaar inspireren en gezamenlijk ademen, mediteren, visualiseren, dansen, tekenen, masseren en wandelen. Er is ook ruimte om alleen te zijn. Deze retraite is geschikt voor vrouwen die vertrouwd zijn met persoonlijke ontwikkeling en een stapje dieper willen gaan.

Meer lezen: kijk op www.holons.nl/extasevanhethart
Ben je enthousiast? Je kunt je aanmelden bij Domi Lambregts.
info@holons.nl
0031615900247

.

Donderdag 26 mei – zondag 29 mei 2022
Tai Chi Gong — Hemelvaart
Lang weekend wandelen met Tai Chi en Chi Gong
met: Theo van de Weijer

Met aandacht bewegen.
Het brein kalmeert en focust.
Kom in balans.
Krijg grond onder de voeten.
Beenspieren worden sterker.
Eenvoudige oefeningen. Makkelijk aan te leren.
Uniek is de verbinding van stand, houding en beweging met aandacht, ademhaling en ontspanning.
Een grondige body and mind workout.
Strek -en draai oefeningen mobiliseren spieren, pezen en gewrichten. Ze geven ruimte aan bloedsomloop, lymfe, lucht, zenuwstelsel en stofwisseling om vrij te functioneren.

De energie stroomt.
Meditatie in beweging.
Je wordt fit en helder.
Het lichaam voelt warm en soepel.
Lichaam en geest zijn ontspannen.
Beleef het zelf. Doe mee.

Theo van de Weijer, erkend leraar sinds 1987,
heeft een uitgebreid aanbod voor beginners en gevorderden,
gebruikt deze oud-Chinese bewegingskunsten om het geestelijk en lichamelijk welzijn van deelnemers te bevorderen.

www.taichitheo.nl
welkom@taichitheo.nl
06-39148949

.

Zaterdag 2 juli t/m 8 juli 2022
Biodanza reis Savita 2022
o.l.v. Nathalia Liem

Voor de 5 de keer op rij…..omdat het zo fijn en mooi is.
Teken in: jouw reservering is definitief na opgave per mail: nathalialiem@gmail.com
en een 
aanbetaling van € 75,-
Aankomst op zaterdag 2 tussen 15 en 16 uur.
Vertrek op 8 juli na de lunch. 

We dansen 8 á 10 vivencia’s binnen in een mooie zaal.
Als het weer het toelaat en natuurlijk ook de corona-maatregelingen dan kunnen we ook buiten dansen op een prachtige plek.

Centrum Savita verzorgt ons iedere dag met 3 smakelijke, biologische en vegetarische maaltijden. Van 8:00 tot 9:00 ontbijt, de lunch is om 13:00, diner om 18:00.                Centrum Savita wordt gerund door vrijwilligers, daarom is onze hulp met op-/afruimen en afwas nodig.

Accommodatie
Er zijn ruime 1 of 2 persoonskamers met douche, toilet, wastafel en balkon.
Zie ook: www.savita.nl

Aanmelden: nathalialiem@gmail.com
Biodanza docente is Nathalia Liem en haar assistente is Wil de Zeeuw.
Elke ochtend kan je deelnemen aan de meditatie van Savita en je kan je hart ophalen met wandelen in de prachtige bossen.

Prijzen 
€ 599,- Verblijf en Biodanza Workshops
inclusief 3 vegetarische maaltijden per dag, koffie/thee, €1,95 toeristen belasting.

Locatie
Centrum Savita: In der Burbecke 15, 59955 Winterberg-Niederfeld, Duitsland

.

Zaterdag 16 juli (aankomst)– vrijdag 22 juli 2022 (vertrek)
Summer School Opleiding Klankschalen meditaties & Klankbad op Savita
door: Hilda Postema

Cursusbijdrage & vol pension: €775
Programma
Vijf cursussessies op de ochtenden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, en één avond, waarop je een Klankschalen ligconcert bij woont. Elke ochtend beginnen we met een ontspannende meditatie.
We beginnen om 09.30 uur en eindigen om 13.00 uur.
Docente
Meditatieleraar en Klankschalen opleider: Hilda Postema, www.klankschalen-opleiding.nl
De inhoud van de cursus: een praktische en goed gestructureerde opleiding.
Speciaal ontwikkeld voor yogaleraren, masseurs, coaches, activiteiten begeleiders en praktijkhouders, die werken met klankschalen als onderdeel van hun werkwijze willen gaan aanbieden.
Erkend door KTNO.
De uitwerking van een klankschalen is diepgaand. Vrijwel iedereen ontspant, zodra de schalen worden aangeslagen. De oerklanken resoneren met de diepere lagen van ons bewustzijn. Daardoor komen we gemakkelijk in verbinding met deze lagen. Door de resonantie worden de diepere lagen als het ware levendiger.
De opleiding biedt handvaten voor het geven van klankschalen sessies voor groepen, maar ook voor individuele begeleiding. Het werken als activiteiten begeleider in een verzorging tehuis vraagt een andere werkwijze als bij de yogales. Klankschalen Opleider Hilda Postema heeft inmiddels jaren ervaring met het gebruik van Klankschalen in verschillende situaties.

Samengevat leer je tijdens de cursus
– Basisinformatie over klankschalen
– Welke schalen geschikt zijn bij welke begeleide meditatie en bij een Klankbad
– Juiste aanslag met verschillende kloppers
– Leren geven van 3 verschillende begeleide meditaties in combinatie met de klankschalen
– Gebruik van klankschalen voor groepen of individueel
– Herkennen en begeleiden van de uitwerking van het gebruik van Klankschalen
– Een klankschalen ligconcert kunnen geven

Je ontvangt een uitgebreide manual zodat je een naslag werk hebt, voor alle kennis die tijdens deze opleiding wordt overgedragen.

Ervaring opdoen met de klankschalen en kopen van de schalen
Er zijn diverse schalen aanwezig waarmee geoefend kan worden en die je kunt kopen als je wit. Mocht je al klankschalen in je bezit hebben, neem ze mee, dan wordt er gekeken of ze bij het geven van begeleide meditaties passen.
Meer weten en verder leren ná deze cursus
Ná de cursus op Savita kun je praktisch aan de slag met de leerstof. Als je het certificaat wilt behalen dan lever je boek- en sessieverslagen. Hiervoor kun je dan een certificaat halen, die erkend is door Stichting KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).
Voor meer informatie kan je de website www.klankschalen-opleiding.nl bezoeken.

.

Yogaweek met TRE®
Zondag 14 augustus – zaterdag 20 augustus  2022
door: Diana van Gelder + gastdocent

Een heerlijke week voor jezelf met 3 lessen per dag, waarvan 3 sessies TRE® gedurende de week. TRE® is een mooie zelfhulp-methode die je aangeleerd krijgt, om jezelf te bevrijden van opgehoopte spanning, via het natuurlijke herstelmechanisme van je lichaam. Meer info hierover vind je op mijn site. Je ontvangt ook een boekje erbij. De Yogalessen zijn vrij toegankelijk: veelal Hatha en zachte Vinyasa, meditaties (ook loopmeditatie door de heuvels) en Yoga Nidra (diepe ontspanningen). Er blijft ook voldoende tijd over om te wandelen in het prachtige landschap.

Yogadocenten: Diana van Gelder en gastdocent. Beide verzorgen de lessen. Daarnaast begeleidt Diana de TRE® sessies als gecertificeerd TRE® provider.
Kosten: 6 nachten akkomodatie bij Savita met vol pension: € 270.
Kosten voor het programma: € 330.
Start vanaf het diner en introductie op zondag 14 augustus eindigt na de laatste les en ontbijt op zaterdag 14 augustus.

Kijk voor alle info op www.dianavangelder.nl