Zondag 28 – vrijdag 3 juli
Zangretraite
o.l.v. Jan Hendrik Veenkamp
Meer info: www.janhendrikveenkamp.nl

.

Zondag 5 – zaterdag 11 juli
Savita-Zomerweek
Dank zij de inzet van velen.

.

Vrijdag 10 juli – dinsdag 14 juli
Tuin- en klussenweek

.

Zondagavond 19 juli t/m zaterdagochtend 25 juli
Qi Gong vakantieweek ‘Open je hart’
Qi Gong, (stilte)wandelingen, meditatie……..en meer
met: Ingrid van Breemen

Het wordt een week van meditatief bewegen, ontspannen, genieten, dansen en zingen, maar ook van verdieping en verstilling. Juist die uitersten zorgen voor de innerlijke balans en inspiratie.
Waar kun je beter je hart openen dan in de vrije natuur?
Op de vloeiende bewegingen van de Qi Gong ga je je hart openen, voor jezelf, voor de natuur om je heen, voor alles wat er op dat moment ís. En waar kun je je hart beter openen dan in de bossen, bergen en bij de beekjes van het prachtige Sauerland ?

We gaan o.a. werken met de Helende Klanken, de Innerlijke glimlach meditatie, de Kleine Hemelse Kringloop en een aantal mooie rustgevende Qi Gong vormen waar je ook thuis mee aan de slag kunt.
Naast de Qi Gong sessies zullen we één of meerdere (meditatieve) wandelingen in de omgeving maken en is er genoeg ruimte voor vrije tijd. En natuurlijk staat ook een kampvuur weer op het programma. Dus als je een muziekinstrument mee kunt nemen…………….graag!

Verblijfkosten Savita,  6 nachten vol pension: € 270,–
Cursuskosten:   € 285,–  10% korting bij aanmelding en betaling vóór 15 mei

Kijk voor meer informatie op:
https://innerlijkeglimlach.nl/qi%20gong%20zomerweek%20-%20sauerland.html

 .

Zondagavond 17 – zondagochtend 26 juli
Soulsinging week
o.l.v. Erik Huele
Meer info: www.soulsinging.net

.

Woensdag 22 juli – zondag 26 juli
Mannengroep
o.l.v. Walter van Ruitenbeek en het Mannenwerk-team
Meer info: www.mannenwerk.nl

.

Zondagavond 26 juli –  zaterdagochtend 1 augustus
Zomervakantie beeldhouwen in hout “Van Nature”
Werken in verbinding met de natuur onder leiding van Luc Willems

In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende spaanders, een ritme van kloppen ontstaat. We gaan ook een keer op pad op zoek naar houtsferen, een beeldende beleving van de natuur. De techniek en vormgeving volgen vanzelf.
We hebben een eigen werkruimte dichtbij sfeervolle bomen. We verblijven op de inspirerende plek van Centrum Savita in de omgeving van Winterberg. De aftrap is zondagavond. Vervolgens kun je de gehele week werken iedere ochtend en middag. Dinsdagavond is er nog een inspiratieaanbod. Woensdagmiddag is vrijaf. Gezamenlijk afsluiting en vertrek is op zaterdagochtend.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 340,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 270,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita.
Aanmelden via 
Creapoelka.nl/vakantieworkshops.

.

Zondag 26 juli – zaterdag 1 augustus
De kunst van het boetseren
o.l.v. Annemiek Collin
Een prachtige omgeving, veel rust, zuivere lucht en boetseren in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Een combinatie waarin we vijf ochtenden en een middag, veel aandacht besteden aan het kijken. Er is een grote lichte ruimte met voor iedere deelnemer een ruime werkplek. Alles wat je nodig hebt is verzorgd en het bakken van je werk (in Winssen) is geregeld. Jij kunt je concentreren op je beeld.

In 2020 is deze heerlijke week eind juli georganiseerd op Centrum Savita. Dit oord voor ‘natuurlijk leven en genezen’ ligt in het dorp Niedersfeld op ongeveer 8 km van Winterberg in het mooie, beboste en bergachtige Sauerland. Een ideaal gebied om tot rust te komen en eindeloze natuurwandelingen te maken. Het centrum zelf is een park van ongeveer 3ha grotendeels omringd door dichte bossen. Het hoofdgebouw ligt op een kruispunt van wandel- en fietspaden. Het is er stil en de lucht is zuiver (Niedersfeld is een officieel luchtkuuroord).
Op zondag 26 juli1 kun je vanaf 15.00 uur bij Savita terecht om in alle rust aan te komen en de omgeving te verkennen. Om 18.00 uur is het avondeten; een broodmaaltijd met soep. Ieder ochtend, maandag t/m vrijdag, is er les en in samenspraak werken we ook een keer een middag. De andere middagen en de avonden vul je zelf in. De lessen zijn gericht op jouw ontwikkeling en vooral op (leren) kijken. We sluiten de reeks af met een
gezamenlijke maaltijd op vrijdag, zodat je in alle rust op zaterdagochtend na het ontbijt kunt vertrekken.

Kosten voor deze week zijn € 340 voor het boetseren (inclusief begeleiding, gereedschap, materialen en model) en € 270 voor 6 nachten verblijf op Savita (inclusief maaltijden, koffie en thee). Je beschikt over je eigen kamer met douche en wc en er wordt vegetarisch voor je gekookt. Bij vertrekt maak je eigen kamer even schoon en op toerbeurt help je mee met de afwas.
De reis regel je zelf. Er is een dagelijkse busverbinding2 vanuit Nederland en vaak kun je met iemand meerijden. Kijk maar op de site https://www.savita.nl/.
Inschrijving kan per direct.
Betaling van de kosten € 610 gaarne op onderstaande rekening o.v.v. Boetseren-en-Savita.
1 Je kunt rechtstreeks met Savita afspreken als je eerder wil komen of langer wil blijven.
2 Als je met de bus komt kan je worden opgehaald; maak een afspraak met Savita!
Ir van Stuivenbergweg 30   6645 AC WINSSEN Tel 0487524055
annemiek@annemiekcollin.nl
NL22ABNA 0534612075
www.annemiekcollin.nl

.

Zondagavond 9 augustus – zaterdagochtend 15 augustus
Zomervakantie  beeldhouwen in hout “Van Nature”
Werken in verbinding met de natuur o.l.v. Luc Willems

In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende spaanders, een ritme van kloppen ontstaat. We gaan ook een keer op pad op zoek naar houtsferen, een beeldende beleving van de natuur. De techniek en vormgeving volgen vanzelf. We hebben een eigen werkruimte dichtbij sfeervolle bomen. We verblijven op de inspirerende plek van Centrum Savita in de omgeving van Winterberg. De aftrap is zondagavond. Vervolgens kun je de gehele week werken iedere ochtend en middag. Dinsdagavond is er nog een inspiratieaanbod. Woensdagmiddag is vrijaf. Gezamenlijk afsluiting en vertrek is op zaterdagochtend.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 340,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 270,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Aanmelden via Creapoelka.nl/vakantieworkshops.

.

Maandag 10 augustus (17 uur) – zaterdag 15 augustus (10 uur)
Zomerweek in Savita “Je vitaliteit versterken”
Kristin Vanschoubroek en Geertrui Van Hooreweghe

Geertrui en ik (Kristin) gingen tijdens de krokusvakantie op verkenning naar Savita. En we waren aangenaam verrast: het is een heerlijke plek!
Toen wij er waren was het echt winter. En wat voor één. We werden verwend met een wit sneeuwtapijt. Het was heerlijk wandelen in die witte stilte. We kwamen opgeladen terug.
In de zomer moet het er ook prachtig zijn. De zomer is het seizoen van bloei, vitaliteit en uitbundigheid. Daar gaan we ons mee verbinden.
We gaan onze energie voeden door wandelingen (voor een groot deel in stilte), door dans en beweging, muziek en andere creatieve werkvormen, door gesprek en delen van wat in je leeft, … Wie wil kan zich laten verwennen door een heerlijk klankbad van Geertrui: je voelt je  energie zo toenemen. We gaan ook ons lichaam voeden en vitaliseren door bewust en gezond te eten. En er zal de verbondenheid zijn. Ook die is vervullend.
In Savita voel je je welkom. De sfeer is ongedwongen en nodigt je uit om jezelf te zijn. De natuur rondom is prachtig, je bent er omringd door bergen, bossen en kabbelende beekjes en veel stilte.

Samenwerking tussen de mensen die daar wonen en werken en de gasten wordt op prijs gesteld. We zullen dus helpen met opruimen en afwassen. En we onderhouden zelf onze kamer. Zo delen we allen in de werkzaamheid van Savita.

Van harte welkom op deze reis!
Meer info: www.laverna.be
Organisatie: La Verna vzw, Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 Gent (België)
Bijdrage: € 385 (leden) en € 400 (niet-leden) voor organisatie, begeleiding en volpension.
Inschrijven:  via claudine@laverna.be. En door betaling van het bedrag op rek.nr. BE71 5230 8074 2269, met vermelding  ‘Zomer in Savita’.

.

Maandag 10 – zaterdag 15 augustus
Een speciale week voor vrouwen.
o.l.v. Bianca Hofman en Rozemarijn Ockhuysen
Gedurende deze week, speciaal voor vrouwen, bieden Bianca Hofman (yogadocent) en Rozemarijn Ockhuysen (creatief coach) een afwisselend programma aan waarbij je helemaal tot jezelf kunt komen.
In de ochtend (4x) beginnen we met een korte visualisatieoefening, gevolgd door een yin yogales, die door iedereen, ongeacht leeftijd of beperking, te volgen is.
In de middag (3x) gaan we, na een geleide meditatie en “een oefening om  erin te komen”  intuïtief aan de slag met potlood, krijt of verf. Waarbij het niet zozeer om het resultaat gaat, als wel om de beleving (dus ook voor vrouwen die denken niet te kunnen tekenen!). Tot slot kijken we naar wat de tekening ons te zeggen heeft en delen dit, voor zover goed voor ons voelt.
‘s Avonds (3x) vormen we met elkaar een vrouwengroep om de kracht en energie van het vrouw zijn te ervaren. Voel je welkom om zonder oordelen, je ervaringen, vragen en eventuele twijfels te delen.
Vrijdagavond sluiten we de week af met yoga nidra ofwel slaapyoga. Hierbij kun je fysiek, mentaal en emotioneel helemaal tot rust komen.
Waarna we zaterdag na het ontbijt afscheid van elkaar nemen.
Naast het afwisselende programma is er deze week voldoende ruimte om te wandelen in de prachtige omgeving of anderszins tijd voor jezelf te hebben.

Maximum aantal deelnemers: 10.
Kosten totaal: 490 euro, waarvan 220 euro voor de cursus en 270 euro verblijfskosten. (Eenpersoonskamer,  met douche en toilet, volpension, koffie en thee gedurende de dag.
Info en aanmelden:Bianca Hofman: 0644564970
bidoho@telfort.nl
Voor vragen over het creatieve gedeelte:
Rozemarijn Ockhuysen
0612418842
Rozemarijn.o@gmail.com

.

Maandag 10 augustus – vrijdag 14 augustus
Sacred Dance – Meditation des Tanzes
door: Irna Grotenbreg

Bij Sacred dance – Meditation des Tanzes ligt het accent op beleving van de dans. Het is eigenlijk een vorm van meditatie, maar dan meditatie in beweging. De dansen bestaan uit overwegend eenvoudige choreografieën. Om deel te kunnen nemen is danservaring niet vereist.
Sacred Dance betekent gewijde, heilige dans in de zin van heelmakende, kostbare dans. Een dansvorm die ons hele wezen in beweging kan brengen: lichaam, geest en ziel.
Grondlegger is Bernhard Wosien. Al jong was hij gefascineerd door volksdansen en klassiek ballet, hij zag de verbinding tussen oorsprong van de mens en dans en hij ontwikkelde ongeveer 50 jaar geleden Sacred Dance / Meditation des Tanzes.

De meeste dansen zijn overwegend rustig, eenvoudig en somsheel stil, andere vrolijk en wat sneller én van alles daar tussenin. Iedere dans heeft haar eigen passen, haar eigen gebaren én haar eigen muziek: klassieke muziek, wereldmuziek, religieuze muziek, eigentijdse muziek of folklore.

Wij dansen in een kring, maken zo cirkels van verbondenheid en ontdekken / beleven tijdens het dansen de oeroude symbolen als cirkel, kruis, ster, lemniscaat, labyrint en spiraal. De dansen nodigen uit om deze oeroude patronen en ritmes in je eigen lichaam te ervaren. De taal van de dans is veel ouder dan onze gesproken taal. Dans is een taal van de ziel, je beweegt en wordt bewogen.
Door te dansen wordt iets aangeraakt, het unieke van ieder mens: je bron, je wezen. Er ontstaat ruimte voor verbinding met jezelf en de anderen in de kring, maar ook met het hogere: de Bron, de stilte, het geheim.

Ochtend en avond: dansen
Middag:  vrij / wandelen
Slechts nog enkele plekken vrij.
Meer info: irnagro@hetnet.nl

.

16 tot 22 augustus
Massage-wandelweek

De kracht van zacht
door: José van de Wouw
 Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en masseren vanuit je hart: genieten van je lijf en de natuur! Een fantastische manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven.

De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. De wandelingen worden gedeeltelijk in stilte gelopen. Dat helpt je om meer in contact te komen met jezelf en de natuur. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, waaronder de Integratieve Massage, Polariteitsmassage en Holistische Massage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Als je op zoek bent naar ontspanning en dieper contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden, dan is deze week een uitgelezen kans!

Het weekend wordt begeleid door massagetherapeute José van de Wouw: “ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander.

Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.”

Reacties van cursisten:
Wat een heerlijk ontspannende en inspirerende week!

Een fijne locatie en omgeving, mooie wandelingen en bijzondere massage-ervaringen. Liefdevolle aanrakingen, door jou begeleid, ervaar ik als helend, zeer plezierig en vooral om heel blij van te worden!

Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl of 030-2436002 / 06-17434975

.

Zondagavond 26 juli tot zaterdagochtend 1 aug. en zondagavond 9 aug. tot zaterdagochtend 15 aug.
Zomervakantie beeldhouwen in hout
“Van Nature”. Werken in verbinding met de natuur onder leiding van Luc Willems

In deze week ga ik samen met jullie op zoek naar natuurlijke vormen en naar een natuurlijk ritme van werken. Werken in hout met gutsen, kloppers en handgereedschap. Rondvliegende spaanders, een ritme van kloppen ontstaat. We gaan ook een keer op pad op zoek naar houtsferen, een beeldende beleving van de natuur. De techniek en vormgeving volgen vanzelf. We hebben een eigen werkruimte dichtbij sfeervolle bomen. We verblijven op de inspirerende plek van Centrum Savita in de omgeving van Winterberg. De aftrap is zondagavond. Vervolgens is er afwisselend een ochtend, en of middag/avond programma en sluiten we gezamenlijk af op zaterdagochtend.

Kosten voor de vakantieweek zijn: 340,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 270,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Aanmelden via Creapoelka.nl/vakantieworkshops.

.

De Kunst van het Zingen
in de zomer (8)
van donderdag 20 t/m zondag 23 augustus
o.l.v. Cileke Angenent

Cileke (zangeres, zangdocent)werkt vanuithaar belangrijkste inspiratiebron: de zangscholingsweg van V.Werbeck-Svärdström ; de menskunde van de zang.
Dit is een scholingsweg waarbij je eerst wakker wordt in het luisteren en later de fenomenen vanuit de zang (adem, klank, toon, articulatie) leert waarnemen en herkennen. De juiste manier van zingen wordt steeds duidelijker door je lichaam herkend.
De oefeningen hebben hun werking door de kunstzinnige manier waarop ze worden toegepast.
Deze scholingsweg maakt het mogelijk de zingende mens met lijf, ziel en geest te begrijpen.

In deze vierdaagse workshop werken we vanuit een ontspannen, vertrouwde sfeer, die de rust en de ruimte van vakantie niet verstoort.
We oefenen met het zingen, we
bespreken vragen over zingen en zangproblemen, we zingen samen meerstemmige muziek, we improviseren, er is ruimte voor wie aan solozang wil oefenen en er is gelegenheid voor rust enwandelen. Deze zomerdagen vinden nu voor het achtste jaar plaats.
De workshop is toegankelijk voor zowel voor beginners als gevorderden.
Aan mensen die
ervaring met zang of met deze scholingsweg hebben, biedt de workshop verdieping.

De locatie is dit jaar weer de prachtige rustige plek bij Winterberg in Duitsland.
Bossen, bergen en prachtige beekjes. Het is een “Centrum voor Leven en Genezen”, met mooie grote tuin, waar we heel gastvrij ontvangen worden.
Uitgebreide informatie vind je op:
www.savita.nl

Dit zingen geeft echte vrijheid.
Het inzicht in deze manier van zingen en de ervaringen ermee blijken steeds weer een
positieve uitwerking te hebben op de gezondheid en het welbevinden in het dagelijks leven van de deelnemer.

Extra privé-les. Individuele les 45 euro met of zonder publiek, in de middag.

Kosten totaal: 4 workshopdagen/3 nachten 350 euro inclusief vegetarische maaltijden, koffie/thee ; verblijf in een 1-persoonskamer met douche/toilet en toeristenbelasting.

Aanmelden en/of aanvullende informatie
info@cilekeangenent.nl / telefoon 0486-47655
Zie ook:
www.cilekeangenent.nl

.

Zaterdag 29 augustus – donderdag 3 september 2020
Bomencursus “de Aarde, de Hemel en de Bomen”.
“Vergeten natuurritmes van bomen, volle maan en seizoen”

o.l.v Maja Kooistra en Carolien Hendrix                           
        

Bomen zijn boeiende levende wezens, waarmee wij mensen vanaf de oertijd een relatie hebben, die verder gaat dan alles wat ze ons leveren aan hout, vruchten, medicijnen, beschutting enz. Zij hebben een grote invloed op ons welzijn, hun jaarritme volgt die van het universum en zij verbinden hemel en aarde met elkaar met een kracht die groter is dan de onze. Tijdens de vijf dagen in Centrum Savita gaan we in op de kracht van inheemse boomsoorten, wat hun duiding was voor mensen in de (pre)historie en welke functie zij hadden in hun jaarkalender. We leren de solar en lunar eigenschappen van boomsoorten herkennen en hoe die reageren op volle maan. Je aandacht richt zich vanzelf op bomen en je komt hierdoor meer in verbinding met bomen en misschien ook met jezelf. We sluiten af met een volle maan viering op de laatste avond.
Verblijf: Centrum Savita, In der Burbecke 15, 59955 D-Winterberg-Niedersfeld,
Aantal deelnemers: 14-18 personen. Kosten, inclusief verblijf en vegetarische maaltijden, koffie, thee; exclusief extra drankjes € 515,00
Inlichtingen en opgaven: Maja Kooistra, info@bomen.nl, www.bomen.org en Carolien Hendrix, carolienhendrix@ziggo.nl over de locatie en het verblijf.

.

Woensdag 9 -– zondag 13 september
Intuïtieve yoga en wandelen
o.l.v. Claire Piters

Claire Piters geeft sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yoga in haar praktijk voor Yoga en Helende Massage in Zuid-Limburg.
Op eenvoudige, prettige en speelse wijze maak je een diep contact met je binnenwereld, en onderhoud je tevens steeds je eigen dragende basis.
Opnieuw vinden de dagen bij Savita plaats, steeds heel fijne leuke dagen samen – heerlijk wandelen – avondprogramma met ieders inbreng – unieke heel toegankelijke én diepe yoga!

Een impressie van de 4-daagse yogatraining:

Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam.
Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk, neuriënd, wiegend, stappend, ook rekkend en strekkend … en steeds dicht bij de natuur, zo mogelijk vindt een klein deel van de ochtend buiten plaats.

We gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Af en toe werken we met aanraking en zelfmassage, we voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.
Geniet tenslotte van de klank en klankschalen, ze ondersteunen ontspanning, integratie en heling.

Yoga 4 ochtenden van 10.00 tot 12.30 uur, of op variabele tijdstippen.
Gezamenlijk wandelen, deels in stilte, op 3 of 4 middagen. In de avond delen we interesses, aan bod kwamen bijvoorbeeld Reiki, Kruiden, Mandala.

Kosten 347 euro voor de cursus, en incl. 4 nachten verblijf met vol pension (vegetarisch).
Start op woensdag 9 september om 10 uur met wandelen of yoga, tot zondag 13 september om 17.30 uur.
Extra nacht incl. maaltijden: 45 euro.
Als er deelnemers zijn die pas op woensdag aankomen, dan is de Yogasessie op die dag in de middag.

Meer info: www.clairepiters.nl

.

Zondag 20 – zaterdag 26 september
Yogaweek met TRE®
met: Diana van Gelder en Claudia Thijssen

Heerlijk ontspannende week in het mooie Sauerland. Er zijn drie lessen per dag: Yoga in de vroege ochtend en avond. Verschillende vormen: in de ochtend actiever, in de avond bijv. Yin Yoga of Yoga Nidra. Ook is er aandacht voor Meditatie, zowel zittend als in de vorm van een stiltewandeling door het prachtige landschap. Er is ook een gastdocente bij; in deze week is dat Claudia Thijssen. Als Diana TRE® begeleiding geeft aan de ene helft van de groep, ontvangt de andere helft Yogales van Claudia.
TRE® in de late ochtend of middag. TRE® (tension releasing exercises) is een effectieve zelfhulpmethode om jezelf te bevrijden van opgebouwde spanning. Via 7 eenvoudige oefeningen, die je krijgt aangereikt, wordt het natuurlijke herstelmechanisme na stress of trauma geactiveerd. Het zenuwstelsel komt tot rust. Lees meer over TRE® op de site. Er blijft ook voldoende tijd over om lekker te wandelen of om uit te rusten. Niets moet!

De prijs voor het verblijf op Savita bedraagt: € 270  – 6 nachten, incl. alle vegetarische maaltijden, eigen kamer met sanitair en balkon. Prijs voor het programma € 330.
Kijk voor meer info en aanmelding op www.dianavangelder.nl

.

Donderdag 1 – donderdag 8 oktober
Tuin- en klussenweek

.

Zaterdag 10 oktober – zaterdag 17 oktober
Herfstweek
o.l.v. Savita-team

.

Donderdag 22 – maandag 26 oktober 2020
Mantra chakra restraite
met: Deep en Clé
We behandelen de 4 onderste chakras:
Wortel Hara Solar Plexus Hart
Chakrawerk
Yoga
Mantras zingen
Geleide meditaties
Klankschalen en Gongs
Kosten all-in 360 euro (vroegboekkorting 340 euro)
Uitgebreide info op: www.levenineenheid.nl

.

Vrijdag 23  – dinsdag 27 oktober
Chacra en mantra intensive
met: Deep en Clé
We behandelen de 4 bovenste chakras:
Chakrawerk
Yoga
Mantras zingen
Geleide meditaties
Klankschalen en Gongs
Kosten all-in 360 euro (vroegboekkorting 340 euro)
Uitgebreide info op: www.levenineenheid.nl

.

Maandag 9 november – vrijdag 13 november
door: Yvonne Hoekstra
Gezondheidsweek Savita
Activeer je zelfgenezend vermogen en vitaliteit
Geniet in een prachtige omgeving van dit persoonlijke groeiproces

Het is een week, waarin het activeren van het zelfgenezend vermogen centraal staat.
We doen dagelijks oefeningen waarmee we onze hersenhelften in balans brengen. Daarmee worden we ons bewuster van ons lichaam, de chakra’s en wat ons lichaam ons wil vertellen. Je leert door middel van het voelen van je eigen polsslag, hoe je kunt herkennen welke voeding wel of niet geschikt voor je is. Daarnaast ontvang je een voedingsmiddelenlijst en adviezen hoe je je spijsverteringsenergie kan versterken.

Met het boekje ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie’ van Peter Mandel en een flesje ‘Wilde-kruidenolie Relax’ leer je meer over de reflexzones op het lichaam en hoe deze te behandelen zijn. Bovendien krijg je een introductie hoe je met licht en kleur je immuunsysteem kan versterken. Je krijgt de beschikking over een ‘Synapsis Home hersengolf inductie apparaat’ waarmee je meer rust, ontspanning en vitaliteit zult ervaren.

Voorafgaand aan deze gezondheidsweek ontvang je een vragenlijst. Telefonisch spreken we deze door zodat de gezondheidsweek zoveel mogelijk tegemoet komt aan jouw behoefte.
Het cursusprogramma duurt ongeveer drie uur per dag. Er is ruim tijd om te wandelen, jezelf te behandelen of te oefenen met de andere deelnemers. Een mooie bibliotheek is aanwezig.

Gedurende de week ontvang je nog een heerlijke ontspanningsmassage of een healing/dornbehandeling.
Deze week is vanaf maandag 9 november 14.00 uur t/m vrijdag 13 november 14.00 uur.
Kosten: € 845.— p.p. all-in. Deze prijs is inclusief 3 natuurgeneeskundige consulten welke je eventueel vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering kan declareren. Korting van € 25.— p.p. bij boeking tot 8 weken voor aanvang cursus. De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Tijdens je verblijf op Savita krijg je een eigen kamer met douche en toilet en alle maaltijden, koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.
Je kunt je opgeven via de mail info@sanbao.info

.

Zaterdag 14 november (15 uur) – zaterdag 21 november (15.00 uur)
Clarity Proces Week ‘De vlinder die dacht dat hij nog een rups was’
met: Taetske Kleijn

Ontdek Clarity. Ontdek jezelf! Leef lichter en intenser. In deze week gaan we aan de slag met het Clarity Proces, een prachtige en werkzame weg om met behulp van het dagelijks leven tot helder inzicht te komen. Het is geen filosofische of intellectuele benadering, maar praktisch en concreet. Het maakt gebruik van zelfonderzoek, regressiewerk, hier en nu technieken en krachtige ademmeditaties zoals de Quantum Light Breath.
Het doel is je te helpen om stevig gegrond in het dagelijks leven te staan, met een heldere kijk op jezelf en de wereld.
Het Clarity Proces is opgebouwd rond 5 stappen:
Ontdekken – Ontvouwen – Vrijheid – Eenheid – Helderheid.
Clarity is geen quick fix. Het is een gedegen weg met veel diepgang.
Meer info: www.tsuki.org

.

Zondag 12 juli – zaterdag 18 juli (vertrek) 2021
Summer School Opleiding Klankschalen meditaties & Klankbad op Savita
door: Hilda Postema

Cursusbijdrage & vol pension: €775
Programma
Vijf cursussessies op de ochtenden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, en één avond, waarop je een Klankschalen ligconcert bij woont. Elke ochtend beginnen we met een ontspannende meditatie.
We beginnen om 09.30 uur en eindigen om 13.00 uur.
Docente
Meditatieleraar en Klankschalen opleider: Hilda Postema, www.klankschalen-opleiding.nl
De inhoud van de cursus: een praktische en goed gestructureerde opleiding.
Speciaal ontwikkeld voor yogaleraren, masseurs, coaches, activiteiten begeleiders en praktijkhouders, die werken met klankschalen als onderdeel van hun werkwijze willen gaan aanbieden.
Erkend door KTNO.
De uitwerking van een klankschalen is diepgaand. Vrijwel iedereen ontspant, zodra de schalen worden aangeslagen. De oerklanken resoneren met de diepere lagen van ons bewustzijn. Daardoor komen we gemakkelijk in verbinding met deze lagen. Door de resonantie worden de diepere lagen als het ware levendiger.
De opleiding biedt handvaten voor het geven van klankschalen sessies voor groepen, maar ook voor individuele begeleiding. Het werken als activiteiten begeleider in een verzorging tehuis vraagt een andere werkwijze als bij de yogales. Klankschalen Opleider Hilda Postema heeft inmiddels jaren ervaring met het gebruik van Klankschalen in verschillende situaties.

Samengevat leer je tijdens de cursus

·        Basisinformatie over klankschalen

·        Welke schalen geschikt zijn bij welke begeleide meditatie en bij een Klankbad

·        Juiste aanslag met verschillende kloppers

·        Leren geven van 3 verschillende begeleide meditaties in combinatie met de klankschalen

·        Gebruik van klankschalen voor groepen of individueel

·        Herkennen en begeleiden van de uitwerking van het gebruik van Klankschalen

·        Een klankschalen ligconcert kunnen geven

Je ontvangt een uitgebreide manual zodat je een naslag werk hebt, voor alle kennis die tijdens deze opleiding wordt overgedragen.

Ervaring opdoen met de klankschalen en kopen van de schalen
Er zijn diverse schalen aanwezig waarmee geoefend kan worden en die je kunt kopen als je wit. Mocht je al klankschalen in je bezit hebben, neem ze mee, dan wordt er gekeken of ze bij het geven van begeleide meditaties passen.
Meer weten en verder leren ná deze cursus
Ná de cursus op Savita kun je praktisch aan de slag met de leerstof. Als je het certificaat wilt behalen dan lever je boek- en sessieverslagen. Hiervoor kun je dan een certificaat halen, die erkend is door Stichting KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). Voor meer informatie  kan je de website www.klankschalen-opleiding.nl bezoeken. Via het contact menu op die site kun je Hilda Postema vragen stellen over deze leerzame en toch zeer ontspannende cursus.