LET OP :
Voor aanbieders van workshops en cursussen – de agenda van Savita voor het jaar 2024 is geheel volgeboekt. In 2025 zijn er weer mogelijkheden.

.

Donderdag 7 – dinsdag 12 december 2023
Stembevrijding
Jan Hendrik Veenkamp

.

Woensdag 13 – zondag 17 december 2023
Dzogchen-retraite
Jan Geurtz
Dzogchen-retraite, over de methode waarmee je kunt leren kijken naar je gedachten en gevoelens zonder ze te veroordelen, en zo je meest natuurlijke en liefdevolle staat van zijn kunt realiseren.
Meer informatie en inschrijven: www.jangeurtz.nl.

.

Vrijdag 22 – Donderdag 28 december 2023
Savita Kerstweek
door: Savita-team
Meer weten over de Savita-weken?
Kijk op onze Savita-site, onder ‘Vaste activiteiten‘.

.

Vrijdag 29 december – Woensdag 3 januari  2024
Nieuwjaarsweek [VOLGEBOEKT] Stembevrijding door: Jan Hendrik Veenkamp
Meer weten over de Savita-weken?

Kijk op onze site onder ‘Vaste activiteiten‘.

.

Zondag 7 – Zondag 14 januari
Savita vakantie – gesloten voor boekingen

.

Vrijdag 26 – zondag 28 januari 2024
Familieweekend Savita
door: Savita-team
.

Zondag 28 januari -Zaterdag 3 februari 2024
Wintervakantie Beeldhouwen – “Inspiratie in hout”
door: Luc Willems

Werken in verbinding met de natuur onder leiding van Luc Willems
Week 5: Zondagavond 28 januari 20.00 uur tot zaterdagochtend 3 februari 2024 na het ontbijt.

In deze week laten we ons inspireren door het winterlandschap enerzijds en anderzijds beginnen de kriebels van het voorjaar te ontstaan. Wat gaat het nieuwe jaar brengen? Opdoen van nieuwe ideeën, letterlijk en figuurlijk, voor dit jaar. Hakkend en snijdend zoeken we de beweging van binnen naar buiten. We werken in speciale stukken hout. Het ritme van het kloppen neemt je mee, mee in het aandachtig en geleidelijk werken, het laten ontvouwen van het beeld.
De techniek en vormgeving volgen vanzelf. We hebben een eigen werkruimte dichtbij sfeervolle bomen. De aftrap is zondagavond. Vervolgens is er een ochtend en middagprogramma. De woensdagmiddag is vrij. We sluiten gezamenlijk af op zaterdagochtend.
Kosten voor de vakantieweek zijn: 375,- euro voor de beeldhouwworkshop incl. de begeleiding, het gebruik van gereedschap en materialen en 360,- euro verblijfskosten (6 nachten) incl. maaltijden op Savita. Aanmelden via https://www.creapoelka.nl/wintervakantie-duitsland-beeldhouwen-in-hout/

.

Zondag 4 – zondag 11 februari 2024
Wandelweek
door:
Nivon-wandelgroep
.

Zaterdag 10 – woensdag 14 februari 2024
Qi Gong

door: Erik Huele
.

Donderdag 15 – Zondag 18 februari 2024
Jaarcursus Soulsinging

door: Eleonora Slok

.

Zondag 18 – Zaterdag 24 februari
Vitaliteitsweek in het Sauerland – ‘Opladen, verbinden en genieten in de winter’
door: Judith Dene en Eduard Schoor

Voorbeeld van een dag:
We starten in de ochtend met een (stilte)wandeling in de bossen en heuvels, gevolgd door zachte oefeningen om je lichaam wakker te maken, yoga, tai chi en een groepsmeditatie. Na een uitgebreide warme lunch genieten we van een ruime middagpauze. In de namiddag volgt de tweede groepsmeditatie en een workshop gericht op verbinding. Voor het diner is er vrije tijd. Na het avondeten kun je ontspannen tijdens een klankschalenconcert.

De winterperiode nodigt ons uit tot inkeer & bezinning. De verstilde natuur draagt hieraan bij. De stap uit het dagelijkse bestaan biedt ruimte om te reflecteren op thema’s in ons leven.

De rode draad van onze retraite is ‘de kunst vitaal te leven’.
In deze inspirerende week bieden we je tal van praktische welzijnsbevorderende oefeningen ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. De oefeningen hebben een helend effect op mentaal, fysiek en energetisch niveau. We staan stil bij het belang van zingeving en verbinding. Tijdens de week kun je ervaren wat jou dient in het dagelijkse leven. Je ontvangt een hand-out voor thuis.

Het programma bestaat o.a. uit:

 •  Meditatie
 • Yoga en Tai Chi vormen
 • Ademoefeningen
 • Klankschalen- en Bodyscanmeditatie
 • Verbindende oefeningen vanuit het hart
 • Wandelingen in de bossen en heuvels nabij Winterberg
 • Saunabezoek (optioneel)

Kortom, hebben wij je interesse gewekt?

 • Heb je behoefte aan nieuwe inspiratie in je leven?
 • Wil je je levenskwaliteit verhogen?
 • Wil je meer vitaliteit in je leven aanbrengen?
 • Wil je je gezondheid een boost geven?

Gun jezelf deze inspirerende week in het Sauerland! Wij verwelkomen je graag.

Praktische informatie
Verblijfkosten Savita: 5 nachten volpension: € 300,-
Cursuskosten: € 355,-¬ bij aanmelding én betaling voor 22 december 2023. Daarná € 395,-

Begeleiders: Deze week wordt verzorgd door Judith Deneer; Docent LO, Fysiotherapeut, Yogadocent en Klinisch Psycho-, Neuro-, Immunoloog i.o. en Eduard Schoor; Meditatie- en Yin Yogaleraar, Pranayama- en Ademtraining.

Voor aanmelding en/of meer informatie kun je mailen naar Vitalityweeks@gmail.com of bellen met 06-17902165 (Judith) of 06-43133547 (Eduard)

.

Woensdag 21 februari –  zondag 25 februari 2024
Met Christian Bollman

door: Erik Huele

.

Zondag 3 – zaterdag 9 maart 2024
door: Savita Team
Samenleven in Savita
Meer weten over de Savita-weken?
Kijk op onze site onder ‘Vaste activiteiten‘.

.

Woensdag 13 – Zondag 17 maart 2024
Dzogchen
door: Jan Geurtz

.

Maandag 18– Zaterdag 23 maart
De wonder-wandel-week,
5 dagen met Een cursus in wonderen
door: Christian Salamon

De Cursus in wonderen – een spiritueel boek dat bij velen in de kast staat maar zelden gelezen wordt. Een spirituele weg die inmiddels velen kennen maar waarvan weinigen weten waar die eigenlijk over gaat. Een lijvig orakelboek om open te slaan voor inspiratie of een willekeurige les te doen. — In deze midweek beoog ik iets anders: namelijk het scheppen van een degelijke basis voor het begrip van dit spirituele meesterwerk. Kernbegrippen uitdiepen en de samenhang helder maken. Overzicht creëren.

In deze retraite gaan we veel bomen, letterlijk en figuurlijk. In de ochtenden zullen we het prachtige bosrijke Sauerland verkennen waarin Savita gebed is. Deze wandelingen zijn gedeeltelijk in stilte, eventueel blootsvoets en worden af en toe verrijkt met oefeningen uit de Cursus. Maar we gaan vooral genieten van de natuur!

In de middag en avond zullen we ons verdiepen in de Cursus en met name wat hij voor ons leven kan betekenen. Ik leg een gedegen fundament over wat het boek nou eigenlijk zegt zodat je zijn hele denksysteem leert te overzien. Ook mediteren we, oefenen met lessen en zoeken een liefdevolle verbinding met onszelf en de ander, want dat is de sleutel tot geluk!

Na deze intense midweek heb je een stevig fundament om zelfstandig of met een groep verder te kunnen groeien. Het mooie aan deze dagen is de combinatie van verstilling en spirituele beoefening. Het één voedt het ander.

Christian Salamon gaf ruim 10 jaar workshops, lezingen en groepen in de Cursus toen die net in het Nederlands verscheen. Na heel wat omzwervingen begint hij nu weer met het uitdragen van zijn boodschap. Voor opgave ga naar

https://hipsy.nl/event/31171-de-wonder-wandel-week-5-dagen-met-een-cursus-in-wonderen

of kijk op https://hemelseaanraking.nl/agenda/

of mail/bel naar: christiaansalamon@gmail.com / 06-84269832

Verblijf (5 nachten, vegetarische maaltijden, koffie & thee) 300 euro.
Cursus: 300 euro (tot 15 jan ’24 vroegboekkorting), daarna 350 euro.
Totaal: 600 of 650 euro (mocht de prijs een bezwaar zijn neem gerust contact op!)

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers.

.

Dinsdag 19 – Zaterdag 23 maart 2024
Sacred Dance
door: Irna Grotenberg

.

Donderdag 28 maart – dinsdag 2 april 2024
Yoga/dans voorjaarsretraite ~ Dansend het voorjaar in ~
door: Renee Ruschen en Zaréh van Dueren
Dit lange weekend gaan we al dansend het voorjaar in met fijne Hatha en Kundalini yogalessen en Bellyfit. Bellyfit is een holistische workout met invloeden uit de buikdans, yoga en pilates, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Deze voorjaarsretraite staat in het teken van opschoning, opladen en ruimte maken voor nieuwe dingen.

Meer info volgt nog. Voor vragen kun je alvast mailen naar: info@balanstrainer.nl

.

Zondag 31 maart – zaterdag 6 april
Beter slapen en massage
‘De zachte wijsheid van de nacht

door: Germa de Jong en Jose vd Wouw

Retraite voor mensen met een slaapprobleem

Heb je regelmatig moeite om in slaap te komen of door te slapen? Moet je alles inzetten om niet
uitgeput te raken door je slapeloze nachten? Dan is deze retraite wellicht iets voor jou.

Slapeloosheid kun je beschouwen als een signaal van de ziel. Het vraag verstilling om de boodschap eronder te kunnen beluisteren. Aan die verstilling kom je in je dagelijks leven vaak te weinig toe, temeer omdat je door je slapeloosheid in een overleefstand terecht kunt komen.

In deze week krijg je alle ruimte om tot rust en zachtheid te komen. Je verblijft op een eenpersoonskamer met eigen badkamer en balkon, je krijgt drie gezonde vegetarische maaltijden per dag en de natuur in de omgeving nodigt uit tot verstilling.

In het programma nodigen we je uit tot zelfonderzoek. Op een milde manier, zonder over grenzen te gaan. We werken met lichaamswerk, meditatie, massage, droomonderzoek, beeldend werk en andere werkvormen die jouw proces kunnen ondersteunen. Je ondersteunt ook elkaar. Desgewenst is er daarnaast ruimte voor persoonlijke coaching of een massage.

Ook reiken we je aan hoe je in je wakkere momenten aan kunt sluiten op een bron van wijsheid, zodat je nachten voedend en mild worden. Onze werkruimte blijft dag en nacht beschikbaar om te mediteren, beeldend te werken of elkaar te ondersteunen.

We werken in de ochtend en bieden in de avond ontspannende werkvormen aan. In de middagen ben je vrij om te rusten, wandelen, schrijven, beeldend te werken en eventueel persoonlijke coaching of een massage te boeken.
We zullen enkele dagen tussen het programma door in stilte verblijven zodat je werkelijk je aandacht naar binnen kunt keren.

De kosten voor de hele week zijn 750 euro inclusief verblijf en maaltijden als je je opgeeft vóór 1 februari. Daarna zijn de kosten 795 euro. Voor meer informatie en inschrijven: klik hier.

Germa de Jong is bij het Itip geschoold tot coach, dromencoach en energetisch werker, en is daarnaast focusbegeleider en beeldend therapeut. Ze is zowel deskundige als ervaringsdeskundige op het gebied van slaap, het onderbewuste en dromen en biedt daarin individuele begeleiding en workshops aan. Lees meer op www.sprinkeling.nl

José van de Wouw is massagetherapeute, Reikimaster en MIR-Methodebegeleider. Zij geeft sinds 1998 individuele behandelingen en cursussen op het gebied van massage, Reiki, klankschalen en de MIR-Methode. Via massage laat ze je kennismaken met de taal van je lichaam. Daarbij stemt zij af op wat nodig is om je naar een diepere laag te begeleiden en daar heling en ontspanning te brengen. Meer info op www.balans-massage.nl

.

Maandag 1 – Zaterdag 6 april
[besloten] Retraite
door: Pauline Frank

.

Zondag 7 – Zaterdag 13 april 2024
Tuin- en klusweek
door: Savita Team

.

Zondag 14 – zaterdag 20 april
Ukelele week in het Sauerland
door: Columba van Geldorp

De Ukelele … een instrument om blij van te worden

Muziek maken is een heel fijne manier om expressie aan jezelf te geven. Tegelijkertijd verbindt het je met anderen. Als het ook nog in een mooie en inspirerende omgeving zoals bij Savita kan plaatsvinden is dat helemaal een mooie combinatie.

De ukelele is een redelijk eenvoudig te bespelen instrument. Binnen de kortste keren kun je jezelf of anderen begeleiden. Door het kleine formaat kun je de ukelele zo in je rugzak stoppen, meenemen op pad en overal spelen. De klank maakt vrolijk en verhoogt als vanzelf de gezelligheid en de sfeer. Verder is het instrument veelzijdig, je kunt er zelfs Klassiek, Spaans, Flamenco en Blues op spelen. Nog een voordeel is dat het relatief goedkoop in aanschaf is.

Voor jou
In deze cursus leer je de houding, akkoorden, verschillende begeleidingsmanieren en verschillende muziekstijlen spelen. Daarnaast leer je ook liedjes en mantra’s spelen en begeleiden. Je hoeft geen noten te kunnen lezen of al een instrument te bespelen. Je krijgt materiaal mee naar huis zodat je thuis verder kunt met het ontwikkelen en ontdekken van alle mogelijkheden. Kortom, van harte welkom voor een ontspannen, muzikale en verbindende week.

Over Columba
Ik ben Troubadour en muziekdocente voor verschillende instrumenten. In Nederland geef ik thuis en op locatie weekenden en workshops voor harp en ukelele. Ook heb ik de afgelopen 8 jaar met veel plezier bij Ecolonie in Frankrijk muzikale cursusweken begeleid.

Praktische informatie

 • De cursus vindt plaats in de week van 14 t/m 20 april. Aankomst zondagmiddag, vertrek zaterdagochtend.
 • Maximaal aantal deelnemers is 12.
 • De cursus wordt elke ochtend van maandag t/m vrijdag gegeven. Ook een deel van de avond kunnen we gebruiken om samen te zingen en te spelen. De middagen zijn vrij.
 • De cursuskosten bedragen 250 Euro. Dit is inclusief gebruik van een ukelele en het cursusmateriaal.
 • De kosten voor volpension en overnachting op een eenpersoonskamer bedragen 60 Euro per nacht, totaal 360 Euro.
 • Aanmelden kan bij Columba, e-mail troubadourcolumba@gmail.com. Voor meer informatie kun je op mijn website www.troubadourcolumba.nl kijken, bellen mag ook op +31629192321.

.

Donderdag 18 – Maandag 22 april 2024
Qi Gong
door: Ingrid van Breemen

.

Donderdag 18 – Maandag 22 april 2024
SONGS FOR NATURE! – Zang4Daagse
door: Elzemien Brouwer

Alle liefhebbers en zangers zijn welkom!
deelname kost € 495 all in
info/opgave: zangstudio@hotmail.com
zangstudiobrouwer.nl

.

Dinsdag 23 – Zaterdag 27 april 2024
Heerlijk zingen
door: Marjan Olivier

.
Zondag 28 april – zaterdag 4 mei
Savita Voorjaarsweek
door: Savita team

.

Zondag 5 – zaterdag 11 mei
Retraite
door: Annemiek Kronenburg

.

Donderdag 9 – zondag 12 mei
Massage wandelweekend 
door: Jose van de Wouw

‘Masseren vanuit je hart’ en wandelen onder leiding van massagetherapeute José van de Wouw
De focus van de massagelessen is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn en van daaruit de ander masseren. Elke les begint met mindfulness oefeningen. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve, Dynamische en Polariteitsmassage. Je leert een volledige lichaamsmassage te geven. We werken op massagetafels.
De wandelingen duren max 2 uur en beginnen in stilte. Stilte brengt je in dieper contact met jezelf; de natuur versterkt dit. Stilte brengt je in dieper contact met jezelf; de natuur versterkt dit. Ook het samen zijn met anderen in stilte en het delen van je ervaring geeft een diep gevoel van verbondenheid, rust en heling.

Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen.
Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om aan de cursus deel te kunnen nemen. En ook voor ervaren masseurs is deze vakantie een bron van inspiratie!
Kosten: € 475,- incl volpension
Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl

.

Vrijdag 10 – zondag 12 mei 2024
Yogaweekend

door: Inge van Helvoort

Dit is een heerlijk weekend voor jezelf. Ik ontvang je vrijdag begin van de middag en het weekend eindigt zondag na het middaguur met een lunch. Je kunt zes verschillende yogalessen volgen; hatha yoga (3x), mindful yoga, mindful yoga wandelen en een yoga nidra. Het weekend is inclusief 2 overnachtingen op een 1-persoonskamer en alle maaltijden/drinken. Boek je voor 1 januari 2024 dan zijn de kosten €260,- en daarna €280,-. Meer informatie kun je aanvragen via yogatuinrheden.nl/contact.

.

Zondag 12 – Donderdag 16 mei 2024
Bio-Danza
door: Nathalia Liem

.

Vrijdag 17 – Woensdag 22 mei 2024
Eigen La Verna-programma
door: La Verna

.

Vrijdag 24 mei – maandag 27 mei
Yoga en wandelen
door: Marjan Heerkens en Dick Groenendijk

.

Donderdag 23 – Zondag 26 mei
Being Playful
door: Jannah Wijffels

.

Woensdag 29 mei – Zondag 2 juni 2024
Dzogchen
door: Jan Geurtz

.

Maandag 3 – Zaterdag 8 juni
Yoga en zang
door: Tonke Dragt

.

Woensdag 5 – zondag 9 juni 2024
Sacred Dance
door: Irna Grotenbreg

Programma eindigt op zondag om 11.30 uur.

.

Zondag 9 – zaterdag 15 juni
Yoga vakantie
door: Michiel Schutte en Zareh

.

Woensdag 19 – zondag 23 juni
Midzomer singing
door: Erik Huele

.

Zondag 23 – Zondag 30 juni
Savita vakantie – gesloten voor boekingen

.

Woensdag 3 – zaterdag 13 juli
Vipassana retraite (10 dagen)
door: Joost van den Heuvel Rijnders / Mirjam Schild

.

Zondag 14 – Zaterdag 20 juli
Sacred Dance
door: Irna Grotenbreg

.

Zondag 21 – Zaterdag 27 juli
Schildercursus
door: René Beerendonk

.

Zondag 21 – zaterdag 27 juli
Clownscursus
door: Laurence Quetel

.

Zondag 28 juli – zaterdag 3 augustus
Boetseren met klei
door: Annemiek Collin

.

Zondag 28 juli – Zaterdag 3 augustus
Beeldhouwen in hout
door: Luc Willems

.

Zondag 4 – Zaterdag 10 augustus
Zomerweek
door: Savita – team

.

Zondag 11 – Zaterdag 17 augustus
Yoga
door: Diana van Gelder

.

Zondag 11 – Zaterdag 17 augustus
Massage-wandelweek: masseren vanuit je hart

door: José van de Wouw

Wandelen in de prachtige omgeving van Savita en mindful masseren: genieten van je lijf en de natuur! Een heerlijke manier om te ontspannen en los te komen van de hectiek van het dagelijks leven. Je komt dieper in contact met jezelf binnen de bedding van een fijne groep gelijkgestemden.

De focus van deze week, zowel bij de wandelingen als bij de massagelessen, is contact met jezelf en de ander, aandacht en aanwezig zijn. Je leert een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit diverse massagestromingen, m.n. de Integratieve Massage. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van Intuïtieve, Dynamische en Polariteitsmassage. Elke les begint met mindfulness oefeningen. We werken op massagetafels. Je leert een volledige lichaamsmassage te geven.

De wandelingen duren max 2 uur en beginnen in stilte. Stilte brengt je in dieper contact met jezelf; de natuur versterkt dit. Stilte brengt je in dieper contact met jezelf; de natuur versterkt dit. Ook het samen zijn met anderen in stilte en het delen van je ervaring geeft een diep gevoel van verbondenheid, rust en heling.

Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen.

De cursus wordt gegeven in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.

Voor beginnende én gevorderde masseurs is deze cursus een bron van inspiratie.
Kosten: € 725,- (incl. volpension)
Aanmelding en informatie: www.balans-massage.nl

.

Zondag 18 – zaterdag 24 augustus
‘Spelender-wijs vertragen’ 
door: Germa de Jong en Kaya Eicker

.

Maandag 19 – Vrijdag 23 augustus
Being Playful
door: Jannah Wijffels

.

Maandag 19 – Zaterdag 24 augustus
Alexander-techniek
door: Willem Hellebrekers

.

Zondag 1 – Vrijdag 7 september
Wandelen en Cursus in Wonderen
door: Christian Salomon

.

Zondag 1 – Zaterdag 8 september
Yogaweek
door: Michiel Schutte + Zareh

.

Zondag 8 – Zaterdag 14 september
Samenleven in Savita
door: Savita-team

.

Zondag 15 – donderdag 19 september 2024
TAI JI QUAN Yangstijl 24-vorm
door: Margo Bouwman

Deze Tai Ji-vorm wordt ook wel de Vereenvoudigde Yangstijl genoemd. Hij is gebaseerd op bewegingen uit de traditionele Yang-stijl die zich kenmerkt door grote open bewegingen, harmonieus en gelijkmatig uitgevoerd.
Een Taiji-vorm leren in 1 week tijd is bijna niet mogelijk, maar we kunnen wel alle bewegingen beoefenen en een heel eind komen, waarmee je thuis aan de slag kunt.
Op mijn website is een filmpje met de uitvoering te zien.
https://www.margobouwmantaiji.nl/videos-html/

* De lessen beginnen zondagavond 19.30 uur
De lestijden zijn ’s morgens van ca. 9.30 uur – 12.15 uur en ’s avonds van 19.30 – 21 uur.
* ’s Middags tijd om van de mooie omgeving te genieten!
* Maximaal 14 deelnemers.
* Kosten: 4 overnachtingen op 1 of 2 persoonskamer met douche+ toilet, vol. pension, alle maaltijden vegetarisch, koffie en thee tussendoor € 240,- pp
Workshop + lesmateriaal € 100,-.
* Nadere info + aanmelding: margobouwman@gmail.com
www.margobouwmantaiji.nl

.

Vrijdag 20 – maandag 23 september 2024
QIGONG SHIBASHI serie 1
door: Margo Bouwman

Deze serie van 18 Chinese gezondheidsoefeningen ontworpen door Qigongmeester Lin Hou-Sheng werd binnen de kortste keren razend populair. De oefeningen zijn eenvoudig mee te doen maar geven bij vaker beoefenen een diepe lading aan ontspanning en concentratie.
Tijdens de les wordt uitleg en achtergrondinformatie gegeven.
Fijn en mooi om te doen!
Op mijn website is een filmpje te zien met de uitvoering:
https://www.margobouwmantaiji.nl/videos-html/

* De lessen beginnen vrijdagavond 19.30 uur.
De overige lestijden zijn van 9.30 – 12.15 uur en 19.30 – 21 uur.
* ’s Middags tijd om van de mooie omgeving te genieten.
* Maximaal 16 deelnemers
* Kosten: 3 overnachtingen op 1- of 2-persoons kamer met douche + toilet, alle maaltijden vegetarisch/vegan,
koffie en thee tussendoor € 180,- pp
Workshop + lesmateriaal € 70,-
*Nadere info + aanmelding: margobouwman@gmail.com
www.margobouwmantaiji.nl

.

Vrijdag 20 – Maandag 23 september
Creatief Flow Weekend
door: Cobi Gaasbeek

Een heerlijk weekend vol positieve helende creativiteit in verbinding met de groene natuur van het Sauerland.
In de natuur en in ons lichte atelier laat je de ratrace van het dagelijkse Westerse leven achter je en kom je in een fijne vrolijke flow met oa:
Art Journalen (Creatieve uitlaatklep voor emoties, gevoelens en kunstige experimenten),
Mixed Media (diverse technieken en materialen),
Gecombineerd met Handletteren met je eigen handschrift,
Bos-struin-wandeling met vrolijke creatieve speurtocht,
Natuurjuweel maken met intenties (als reminder om af en toe “stil te staan”),
Yoga,
Korte ontspannende meditaties…

Niet creatief? Echt wel! Wacht maar als je in dit fijne weekend “duikt”. Je zult versteld staan van jezelf.
Je krijgt ook handvatten om meer bij jezelf te kunnen blijven, zodat je ook na dit weekend beter in je vel zit. Je vrolijker, gelukkiger en gezonder voelt.
Kom genieten van natuur en de vrolijke creativiteit van je innerlijke kind. Tot !

Kosten voor dit heerlijke compleet verzorgde weekend € 447,- bij aanmelding vòòr 21 maart 2024. Daarna € 477,-

Voor inschrijving of meer info: https://cobicreation.nl/creatief-flow-weekend/
Of bellen met Cobi: 06-10112879.

.

Donderdag 26 – Zondag 29 september
Soul singing jaarcursus
door: Erik Huele en Eleonora Slok

.

Woensdag 2 – Zondag 6 oktober
Dzogchen
door: Jan Geurtz

.

Zondag 6 – Donderdag 10 oktober
Bio-Danza
door: Nathalia Liem

.

Maandag 7 – Zaterdag 12 oktober
De tantrische weg
door: Peter Schoutens en Eleonora Bot

.

Zondag 13 – Zaterdag 20 oktober
Tuin- en klusweek
door: Savita – team

.

Zondag 20 – Zaterdag 26 oktober
Herfstweek
door: Savita – team

.

Zondag 27 oktober – Zaterdag 2 nov.
Retraite
door: Annemiek Kronenburg

.

Maandag 28 – Vrijdag 1 november
Sacred Dance
door: Irna Grotenbreg

.

Donderdag 31 okt. – Maandag 4 nov.
Qi Gong
door: Ingrid van Breemen

.

Woensdag 4 – Zondag 8 december
Zang4Daagse
door: Elzemien Brouwer

Programma volgt
Alle liefhebbers en zangers zijn welkom!
deelname kost € 495 all in
info/opgave: zangstudio@hotmail.com
zangstudiobrouwer.nl

.

Woensdag 11 december – zondag 15 december
Dzogchen
door: Jan Geurtz