De belangrijkste hobbel is genomen

BY IN Berichten Reacties uitgeschakeld voor De belangrijkste hobbel is genomen

Gisteren is in het Niedersfeld-verhaal de allerbelangrijkste juridische stap gezet. Het is de stap waarbij de huidige Duitse eigenaars het pand officieel verkocht hebben aan de Savita-financiers. De financiers hebben hiervoor de prijs van 360.000 €.(inbegrepen diverse kosten koper) betaald en bovendien dragen ze voor ongeveer 200.000 € bij aan de renovatiekosten. De totale investering van de financiers is daarmee 560.000 €.

Via een contract van koophuur ter hoogte van 560.000 € stellen de Savita-financiers het pand nu ter beschikking van Erik Haezebrouck en het Savita-project.  Dit contract wordt begin volgende week getekend.
Het contract bevat de volgende onderdelen:

  • er moet een aanbetaling gebeuren van 100.000 € (is intussen gebeurd door Erik via de verkoop van zijn huis)

  • de overige 460.000 € moet over 7 jaar afbetaald worden met een rente van 7 %

  • na de 7 jaar is het pand afbetaald en komt het pand automatisch op naam van Savita.

Morgen krijgt hulpmakelaar John eindelijk de sleutels en zouden we de panden vrij kunnen betreden. Maar er is onverwacht alweer iets dat de feestvreugde enigszins dempt. De verplichte keuring van het drinkwater blijkt nog niet rond te zijn, omdat de Duitse loodgieter zijn beloofde werk steeds maar niet doet. En zonder water is het moeilijk verblijven in Niedersfeld. Dus moeten we onszelf alweer oefenen in geduld.

Comments are closed.