Laatste nieuws

BY IN Berichten Reacties uitgeschakeld voor Laatste nieuws

Corona maatregelen op Savita.

 

Opening

1 juni zal de dag zijn dat Savita weer haar deuren openzet!

Voor alle mensen die, door de afgelopen maanden, snakken om er even uit te zijn, samen met andere mensen, heerlijk in de natuur, fijne kamers en verrukkelijk eten, iedere dag weer!

Coronaregels

Op Hemelvaartsdag hebben we bezoek gekregen van iemand van de Gemeente Winterberg. We waren heel blij met dit bezoek en voelden ons gesteund.

Natuurlijk krijgt Savita ook de 1.50 afstand strepen op de vloer en zullen er o.a. mondkapjes gedragen moeten worden tijdens het eten opscheppen. En moeten er handen worden gewassen en deurklinken gereinigd.

De tafels zijn nu al met de gepaste afstand gegroepeerd. Zowel in de eetzaal als in het theehuis en op het terras. De heen- en terugweg naar de kamers en de eetzaal zullen een scheiding krijgen en zowel binnen als buiten Savita liggen.

De nieuwe “regels” staan aangekondigd in de receptie.

Vervoer

Wat het vervoer betreft zou het fijn zijn als ieder die dit keer met een auto komt en plaats over heeft voor meerijders, zich aanmeldt met aankomst- en vertrekdatum op de pagina van onze website: meerijden met elkaar.

(Het wachtwoord kun je opvragen via centrumsavita@gmail.com).

Zo kunnen we iemand anders helpen om de reis te vergemakkelijken, omdat het in deze tijd ingewikkelder is om met openbaar vervoer te komen.

De grens

Wij zijn zelf wel al meerdere keren, de grens overgegaan zonder dat er van controle of agenten sprake was. Bij de grensovergang is het zoals het altijd was. Bovendien is de datum van 15 juni genoemd, waarop formeel mogelijk de grens weer opengaat voor toeristisch verkeer.

En vers van de pers: vanaf 18 juni gaat de flixbus weer rijden!!!

 

Comments are closed.